dogum yapmis bayanlara birkac soru...

bu bahsedilen Fatma ana cicegını nerden bulabılırız kı??
valla canım umreye hacca gıdenlerden ısteyebılırsın ıstanbulda ısen sadece fatih çarşamba semtinde var... aktarlarda satılıyo 30tl cıvarı dıe bılıyorum

sebebı ıse o taraflarda carsaflı bayanlar cok evde dogum yapıyolarmıs doktora gıtmesınler dıe o sebeple esas bıtkının ana vatanı medıne :34:

istanbulda degılım canım ordakı aktarlara nasıl ulaşabılırım acaba bı sekılde getirtsem ıyı olur.
tüh ya dun ordaydık eşim bu hafta içi uğrarsa soliyim tel numarası alsın sıze kargolasınlar olurmu yada hangi sehırdesınız acaba?bı kac yere sorun akratlarda deneyın sansınızı

$fotoğraf-1.webp

$Meryem-ana-eli.webp

bıtkı bu kızlar eşim anlatıyo ben doguma gırmeden once 6-7 cm acıklıgım varken eve hastane ıcın yaptırdıgım kapı susunuı almaya gondermıstım bıldıgın el gıbı acılmıstı kuzum dedıı sastım kaldım bulundgu tası sarmıs hey mubarek bıtkı ınanmayanlar utansın eve geldıgımde ıse yıne bu sekıl yumru gıbı kapanmıstı kuruttum gerı posetledım saklıyorum 2.dogumuma ınsallah

Tek bildiğim sancılarınız gelmediyse ve doktorunuz suni sancıyla doğumu başlatalım diyorsa birkaç gün ek süre isteyin.

40 hafta dolmus olsa da mi?

Evet. Ben ek süre istemedim. Suni sancıyla doğum başlatıldı ama sezeryanla bitti. Pişman oldum ek süre istemediğime. Belki başlardı birkaç gün içinde kendi kendine doğum. 39+6 da suni sancı verildi. 40+0 'da sezeryana alındım. 40 haftayı geçse de sorun değil, ek süre için diretin.

Evet. Ben ek süre istemedim. Suni sancıyla doğum başlatıldı ama sezeryanla bitti. Pişman oldum ek süre istemediğime. Belki başlardı birkaç gün içinde kendi kendine doğum. 39+6 da suni sancı verildi. 40+0 'da sezeryana alındım. 40 haftayı geçse de sorun değil, ek süre için diretin.

Iki arkadasimin her sey normaldi ve normal dogumu bekliyorlardi 41.haftalarinda dogum baslamadigi icin sezeryana alindilar. Ve ikisinde de bebek kakasini yapmisti. Bundan endise ediyorum ben

Iki arkadasimin her sey normaldi ve normal dogumu bekliyorlardi 41.haftalarinda dogum baslamadigi icin sezeryana alindilar. Ve ikisinde de bebek kakasini yapmisti. Bundan endise ediyorum ben

Benim bebeğim de kakasını yaptı. 10 gün küvözde kaldı. Suni sancıyla 'sezeryan ve bebeğin mekonyum yapma ihtimali' çok yüksek.

Benim bebeğim de kakasını yaptı. 10 gün küvözde kaldı. Suni sancıyla 'sezeryan ve bebeğin mekonyum yapma ihtimali' çok yüksek.

Bende 41.haftanın sonunda suni sancıyla doğum yaptım. İhtimal yüksek olsada sezaryenden önce suni sancı denenmeli. Burda doktor çok önemli. Benim doktorum normal doğumu bekleme yanlısıydı. 40.haftadan sonra 1 haftada 3 kez doktora gittim. Her defasında kalp atımında ve suyunda problem olmadığı için bekleyebileceğimizi belirtti. 41.haftanın sonunda olan kontrolde ise artık sıkıntı olabileceğini bebeğin kakasını yapabileceğini o yüzden suni sancıyla başlayıp açılma olmama durumunda sezaryenle alacağını söyledi. Ama muhtemelen suni sancıyla doğumun olacağını tahmin etti ve tahmininde yanılmadı.

Ama konu sahibi arkadaşım bence 40 haftayı geçecek diye korkma, sıkıntı yaratma, Allahın izniyle normal doğum yapacağına odaklan, öyle dua et. sezaryene gerek duyarsa doktorunda, akışına bırak sıkıntı yaratma. O bebek öle yada böle dünyaya gelecek. Nasıl olduğu değilde ikinizinde sağlıklı bir şekilde doğum olayından çıkmanız önemli. Rabbim sağlık sıhhat versin ikinizede. Hayırlı doğumlar.:16::16:

Back
X