Doğum yapmışlar bir sorum varr

dogall

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
227
67
Merhaba arkadaşlar :) Bir sorum olucak. Malum son günlerdeyim 39+4 oldum ve tetikteyim. Arada belime bebek hareket ederken ağrı saplanıyor aynı şekilde kasıklarıma da yerimde duramıyorum 2-3 saniye kadar sürüyo. Sadece bebek hareket ettiğinde olduğu için bu ağrıların doğum belirtisi mi yoksa bebeğin hareketinden dolayı mı kaynaklandığını ayırt edemiyorum, ilk bebeğim.. Sorum şu: Bebek belime vurup bu kadar ağrıya sebep olabilir mi yoksa doğum belirtisi mi. Artık gelsin istiyorum bebek çok aktif çok da güçlendl anneyi dövüyo her gün :)

Valla ben kasigimdan bacagima vuran agri nedeniyle muayeneye gittim megerse 2 gun sanci cekmisim :) gittigim gun dogurdum hastanede :) 4 parmak acilmam varmis haberim yokmus :)

doğum Yapmak nasıl bişey ??
ağrı karında mı oluyor kasıkta mı
bebek çıkarken ?
ben mesela adet sancısını 1 gün çekerdim...yok böyle bir kasık ağrısı!!!
ondan beter mi olucam ???Ayyy pert olurum ben çok tırsıyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar :) Bir sorum olucak. Malum son günlerdeyim 39+4 oldum ve tetikteyim. Arada belime bebek hareket ederken ağrı saplanıyor aynı şekilde kasıklarıma da yerimde duramıyorum 2-3 saniye kadar sürüyo. Sadece bebek hareket ettiğinde olduğu için bu ağrıların doğum belirtisi mi yoksa bebeğin hareketinden dolayı mı kaynaklandığını ayırt edemiyorum, ilk bebeğim.. Sorum şu: Bebek belime vurup bu kadar ağrıya sebep olabilir mi yoksa doğum belirtisi mi. Artık gelsin istiyorum bebek çok aktif çok da güçlendl anneyi dövüyo her gün :)
doğum sancısına benziyor, saate bakın düzenli aralıklarla ağrı devam ediyorsa ve bir kaç saniye sürüyorsa (o esnada karnınızda kasılır) muhtemelen doğum sancısı,
beni bel ağrısı başladı 10 dk da bir di, banada saate bak belli aralıklarla olur demişlerdi, 1 saat sonunda 5 dk da bir sırtıma yayılan sancı ve kasıklarımda sancıyla gittim. doğum sancısıymış, ihmal etmeyin

doğum Yapmak nasıl bişey ??
ağrı karında mı oluyor kasıkta mı
bebek çıkarken ?
ben mesela adet sancısını 1 gün çekerdim...yok böyle bir kasık ağrısı!!!
ondan beter mi olucam ???Ayyy pert olurum ben çok tırsıyorum :KK43:
belli aralıklarla, bel ve kasıklarda ağrı oluyor canım, bazılarının sırt ve bacaklarındada oluyor, 8-10 saniye kadar ağrı ve kasılma oluyor sonra bi zaman sonra tekrar oluyor (genelde 5 dk birse doğum zamanı çok yakındır). ben 1 saat 10 dk da bir ve sonrasında 5 dk da bir yaşadım o sancıyı ve tam 18 saat sancıdan sonra sezeryana alındım :)
adet sancısı gibi aralıksız değil yani
tabi bide suni sancı veriliyorbuş bazıları onu bilemicem aralıklımı aralıksızmı
ama doğum asla korktuğunuz gibi değil:) rahat olun :)

belli aralıklarla, bel ve kasıklarda ağrı oluyor canım, bazılarının sırt ve bacaklarındada oluyor, 8-10 saniye kadar ağrı ve kasılma oluyor sonra bi zaman sonra tekrar oluyor (genelde 5 dk birse doğum zamanı çok yakındır). ben 1 saat 10 dk da bir ve sonrasında 5 dk da bir yaşadım o sancıyı ve tam 18 saat sancıdan sonra sezeryana alındım :)
adet sancısı gibi aralıksız değil yani
tabi bide suni sancı veriliyorbuş bazıları onu bilemicem aralıklımı aralıksızmı
ama doğum asla korktuğunuz gibi değil:) rahat olun :)
anladım...bilgilendirme için tşk...
peki biri bana bebeğin çıkış anını tarif edebilir mi? ne hissediliyor?
ıkınma falan olup bebek yavaş yavaş çıktığında?
ayy o gücü bulamiycakmışım gibi :KK43:

anladım...bilgilendirme için tşk...
peki biri bana bebeğin çıkış anını tarif edebilir mi? ne hissediliyor?
ıkınma falan olup bebek yavaş yavaş çıktığında?
ayy o gücü bulamiycakmışım gibi :KK43:
Bebek yavas yavas cikmio canim :) son ikinmanda firt die birden kayip cikio muhtesem bisi. O an kus gibi oluyosun zaten :) sancilar zor oluyo ama bebek cikti mi hiiiiic bisiyin kalmio inan bana. Ben 10 gun once normal dogum yaptim. Dikis yapilirken de acimio zaten uyusturuolar igneyle.

bende artik dogursam karnim haftam kadar catladi sistim bide sicaklarda bunaltti stressteyim resmen Allahim yardim et nolur:KK61:

dogum sancisi olunca illaki anlarsiniz
ilk oldugu için once sanci yada nisan olur çok sonra açilma 10 cm e ulasip dogum gerçekelsir
yani hastaneye yetiesememe gibi bisey soz konusu deil (olursa milyonda bi ihtimla bu : ) )

benim çocukalrim 40 haftayi dolurmada dogluyor
hatta en kuçuk 41.3 de dogdu :)
sabredin

doğum sancısına benziyor, saate bakın düzenli aralıklarla ağrı devam ediyorsa ve bir kaç saniye sürüyorsa (o esnada karnınızda kasılır) muhtemelen doğum sancısı,
beni bel ağrısı başladı 10 dk da bir di, banada saate bak belli aralıklarla olur demişlerdi, 1 saat sonunda 5 dk da bir sırtıma yayılan sancı ve kasıklarımda sancıyla gittim. doğum sancısıymış, ihmal etmeyin

hmm bnmki düzenli değil. ama anladım aradaki farkı teşekkür ederim. nazlanıyo bebek iştee :) doktor maksimum cumaya kadar beklicem dedi suni sancıyla bari normal doğum olsun ınsallah gene de her şeyin hayırlısı

bana suyu az dedi bugun doktor. uzun zamandır sınırda diyordu ama bebeğin hareketleri çok fazla ona güvendiği için yatışımı yapmıyor hareketleri azalırsa hiç beklemeden geliyorsun dedi. Normal gözüküyor bebeğin suyu çok yetersiz kalmazsa dedi. kendi sancımızla kısa zamanda doğururuz inşallah :KK43:(

Ben 41.haftamda bolca sanci cekerek ve 2 paket suni sanci yiyerek sezaryen dogum yaptim benim problemim acilma olmadi cok istiyordum normal dogumu :KK61:ama olsun saglikli bir evlat sahibi oldum:21:simdi 1,5 aylik oldu

Kasik agrisi karin agrisi oluyor ama siddeti kisiden kisiye degisir benim cok siddetli degildi birde burundan nefes alip kuvvetlice agizdan soludunmu agrin biraz daha hafifliyor denedim faydasini gordum

Kizlar bisey sorucam simdiye kadar tani yaklaşık bundan 3 hafta öncesi benimde sag tarafima cok siddetli bir sanci girdi. Sanki kasigim ile belim ayni anda cok siddetli tuhaf bir agri oldu ayakta duramadm hayatimda ilk defa oldu boyle bisey, her kontrole gittigimde doktoruma sormayi unutuyorm. Kasilmamiydi benim yasadigim neydi sizc3?

Ayy ne güzel yaa bende bugun 37+5 im artık dogsun istiyorum. Ama daha birsey yok. Sadece vajinamda bir ağrı yatarken kalkarken dönerken değişik bir ağrı eskiden olmayan cinsten. Doğumun yaklaştığını gösterir mi acaba ?
Her zamankinden farkli bi agriysa, herseye hazirlikli ol cnm :)

Doğum yapacağım gün sabahtan akşama kadar belim ağrıdı. Annem dedi erkek bebek doğum sancisini bele vurur sen bugün doğum yapacaksın dedi. Aksam benden nişan geldi. Karnım zerre kadar agrimiyo. Acile gittik dört cm açılma doğum başlamış. MMeğer bütün gün bilmeden doğum sancısı cekmism. Doğumum normaldi ama bebeğim iri olduğu için mecburi sezeryan oldum.

X