Doğum yırtıkları için dava edebilir miyim?

denisim13

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
161
3
316
45
Arkadaşlar,
Özel bir hastanede 14.08.2010 Tarihinde normal doğum yaptım ve vajinada yırtılmalar oldu?
Hastaneye bir çözüm bulmalarını söyledim. Bir ameliyatla tahribatı en aza indirebileceklerini ve ameliyat içinde bir miktar para talep ettiler.Ben kendilerimce magdur edildiğimi ve bu magduriyetimi ameliyatı ssklı oldugum için fark almadan yapmalarını talep ettim. Kabul etmediler.Sizi dava ederim deyip çıktım ama gercekten dava edip edemeyeceğimi bilmiyorum.Lütfen beni bilgilendirebilir misiniz?

Teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun.Doğumu o hastanede yaptığına dair elinizde belgeniz var ise yırtılmalarınızın doğum esnasında olduğunu tespit eden başka bir hastaneden rapor alın önvcelikle.Bu iki raporla birlikte hastane ve doktor hakkında c.savcılığına şikayette bulunabilirsiniz.Ayrıca yarattıgı hasardan dolayı manevi ve maddi tazminat taleplerinde de bulunabilirsiniz.Eğer ameliyatı orda olur ve extra para verirseniz bunu da delil olarak ileri sürüp rücu davası açabilirsiniz....

Çok teşekkür ederim, hastanede bu ameliyatın adına doğumda verdiğimiz hasarın, telafisi demeyeceklerini düşünüyorum, çünkü hastaneye yatış işlemlerimde, ben itiraz ettikten sonra hazırlanmış dosyamı yırttılar, buna da iptal etmek diyorlarmış. Hemşirenin elinden kurtardığım bir kısımda farklı bir doktorun ismi vardı. Anlayacağınız bence onlar olası bir şikayeti göze alarak, çalınan minnareye kılıf uydurabilmeye uğraşıyorlardı. Orada ameliyat olsam bile bu yüzden ameliyat olduğumu ispatlayamam.En çok üzüldüğüm ise, doktorun"İnsanlar doğumlarda ne hallere geliyor, Size ne olmuş!Siz iyisiniz; bebeğiniz iyi."deyişiydi. Doğum raporları elimde değil ama onların kayıtlarından çıkarılamaz mı? Vermemek gibi birşey mümkün olabilir mi?Bildiğim kadarıyla nüfus müdürlüğüne veriliyor.

Son düzenleme:

siz şikayet ettiğiniz ve delil olarak o belgelerşi gösterdiğiniz takdirde mahkeme o belgelerin asıllarını hastaneden isteyecektir.Ayrıca kamera kayıtlarının celbini de talep edebilirsiniz.ameliyatı da tek doktor yapmıyordur o zaman iki doktoruda şikayet edersiniz.ya da eliinizde ki doktoru şikayet edin oda kendini kurtarmak için öbür doktorun adını verir belki.....peki ameliyata girmeden önce size herhangi birşey imzalatmıyorlarımı?yada 9 ay boyunca ameliyat olacağınız doktordan başkasına mı muayene oldunuz?şikayette bulunmak sizin en doğal hakkınız!ispat yükü onlara ait...

14.08.2010 Tarihindeki doğum raporunun aslı nüfus müdürlüğündeydi, hastaneye gittim,bu belgeye ihtiyacım oldugunu söyledim, aslı gibidir kaşeli 2 nüsha aldım.En kısa zamanda da bendeki hasarın doğum kaynaklı olduğunu ispat eden belgeye başvuracağım. Ancak Özel başka bir hastaneden aldığım taktirde, rapora itiraz edebilirler diye düşünüyorum. O yüzden devlet hastanesine gidip oradan almalıyım. Şimdi size sormak istediğim şu, bana bu konuda vekillik edecek avukat ücreti tahmini ne kadar olur? Soruyorum çünkü eşim bu konuda bana destek olmak bir yana, dava açtığım taktirde onunla büyük sorunlar yaşayacağımızı söyledi. Bu ücret eşime duyurmadan ödeyebileceğim bir miktar mıdır?İlginize ve bilginize çok teşekkür ederim.

Tazminatı alınca eminim eşiniz iyiki davaı açmışsın diyecektir.Davaların herhangi bir ücret tarifesi yoktur.Ancak ucuz olsun diyede rastgele bir avukata gitmeyin.Durumunuz yoksa ve muhtardan belge alabiliyorsanız her ilin adli yardım bürosu var herhangi bir ücret ödemeden oray başvurabilirsiniz.Diğer türlü ise durumunuzu avukata izah edin 3-4 taksitte ödeme planı sununun 2.000,00 TL civarında rakam isteyecklerdir.Yada alacağım tazminatttan % sini alın şeklinde de teklifte bulunabilirsiniz.500,00 TL civarı bir rakam verip.Ama tabiki bu tarz teklifleri her avukat kabul edermi onu da bilemem.....

Çok teşekkür ederim. Eşim iyi ki açmışsın demeyecektir. Çok özel bir konu olduğu için bu şekilde bir davayla adım anılsın istemiyor. Ben de özel olduğu konusunda hemfikirim ama dava açma konusunda ona katılmıyorum. Gerekirse ona söylemeden gizlice açarımÜcret kendi ödeyebileceğim bir meblağ değil ancak dediğiniz gibi kazanma şansımızı yükselten ve kendine güvenen bir avukat bulursam işte o zaman tazminat üzerinden anlaşabiliriz.

Çok teşekkür ederim.

Son bir şey daha sormak istiyorum, tazminatın maddi maneviliğini ve miktarını kim neye göre belirler?
Hangi rakamlardan bahsediyoruz?Dava ne kadar sürer?

Son bir şey daha sormak istiyorum, tazminatın maddi maneviliğini ve miktarını kim neye göre belirler?
Hangi rakamlardan bahsediyoruz?Dava ne kadar sürer?

maddi tazminat:adından da anlaşılacağı üzere maddi kayıplarda söz konusu olan bir dava türüdür.
manevi tazminat ise;kişilik haklarına bir zarar söz konusu ise açılan bir dava türüdür.
Sizinki maddi tazminat kısmına girer.Tazminatta rakamı davayı açan kişi belirler.Ama genelde rakamlar yükek gösterilir çünkü hakimlerin takdiri indirimleri söz konusudur.Her zaman talep ettiğinizden biraz daha aşağısına hükmedilir.Davanın nekadar süreceği konusunda bir fikrim yok.Hangi şehir de olduğunuzlada alakalı.Her duruşma arası 2-3 ay atar.Eksikliklerin giderilmesi bakımından.Delillerinizi ilk mahkemde sunun.Daha kısaltmış olursunuz.Tabi karşı tarafın mahkemeyi uzatmaya yönelik talepleri de olabilir.1 seneden fazla sürmez.2-3 celse en fazla uzar diye düşünüyorum.

tazminatın belirlenmesinde uğradığınız zararın boyutu,tarafların ekonomik durumları önemlidir
zararın boyutundan kasıt kalıcı olup olmadığı, tedavisi için katlanacağınız işlemler vs
maddi tazminata örneğin hatanın düzeltilmesi için ödemek zorunda kalacağınız 2. ameliyatın ücreti,hastane giderleri vs girecektir
Manevi tazminat talepleri ise bu nedenle duyduğunuz duygusal acının az da olsa telafi edilmesi içindir
maddi taleplerinizi yine maddi delillerle ispatlamak zorundasınız örneğin hastane raporları,fatura vs
manevi taleplerinizi ise tanık vs ile de ispatlamak mümkündür
sigortalı olduğunuza göre hastanenin dosyanızı yırtmış olması bir şeyi değiştirmeyecektir zira sigortadan sizin için ödeme almışlardır ve bunların kayıtları mevcuttur
Av.Merve Gürcan

vajinada yırtıklar her doğumda olur ancak uyuştucuların etkisiyle siz farkedemezsiniz doğum esnasında bebek rahat çıkış yapsın diye vajinanız makasla belli bir miktar yırtılıp açılır çünkü bu bilinen bir zarardır ancak vajina yırtılmazsa doğum esnasında çocukta veya annede kestirelemeyen zararlara yol açabilir bu sebeple her doğumda olur. önemli olan sizin vajinanız dikilip onarılmamış mı sorun bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…