dogum

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
2.cocuguma hamileyim.Ilk cocugumda hastane odasi kapisi susleme balonlar magnet vs.yapmadim.ozel ve buyuk bir hastanede dogum yaptim.sadece odaya cukulata lokum filan koyduk meyve suyu cok gelenim olmadi zaten fazla akrabam yok simdi 2.bebektede yapmayacagim buyuk ihtimal yapmak lazimmi sizce

2.cocuguma hamileyim.Ilk cocugumda hastane odasi kapisi susleme balonlar magnet vs.yapmadim.ozel ve buyuk bir hastanede dogum yaptim.sadece odaya cukulata lokum filan koyduk meyve suyu cok gelenim olmadi zaten fazla akrabam yok simdi 2.bebektede yapmayacagim buyuk ihtimal yapmak lazimmi sizce
Ben de yapmayacam.sevmiyorum abartı şeyleri. Kimi yapar kimi yapmaz. Sadece çikolata almayı düşünüyorum.

Valla a'dan z'ye her şeyini yapan arkadaşım da oldu, doğum yapıp hiçbir seysiz oradan ayrılan da. Tercih meselesi istemiyorsanız yapmazsınız bir şey olmaz.

Hayır tabiki de lazım değil. Ne yapabiliyorsanız onu yapın. Hatıra olarak bi magnet bile yeterli. Ben sadece magnet ve kapı süsü yapmıştım. Muhtemelen 2. Çocuğumda da aynısını yaparım.

Lazim olduğu için değil de, yapan kişi kendi isteğine durumuna göre yapıyor. Ben ilk çocuğumda ne yaptıysam şimdi üçüncü çocuğumda da eksiksiz fazlasiz aynısını yapacağım Allah kısmet ederse.

Ben çikolata falan aldım.. bide kapı süsü o kadar.. isterdim aslında ama gereksiz gördüm o zmn..

Ben gereksiz buluyorum.
Yapılan hediyelikler vs çöp oluyor zaten.
Böyle şeyler için yapacağınız masrafı bir öğrenciye harçlık verin, bebeğinizin hayrı olsun...

F2A24551-03C0-487C-B150-90C2C724DD5B.webp
İki bebeğim için de fidan bağışladık. Annesi-babası olarak...
Örnek olmak isterseniz odanızda gelenin göreceği bir yere sertifikasını koyabilirsiniz...

Ben gereksiz buluyorum ve hiçbir şey yapmadım o kadar çocuk sahibi olmak isteyen varken insanlar görürse kırılır diye bu bana biraz fazla geliyor garipsiyorum . He bir çikolata bir kapı süsünden bahsetmiyorum organizasyon falan ayarlayanlardan Bahsediyorum ama tercih meselesi tabi

Benim ilk bebeğim.Sadece kapısüsüyle çikolata olacak.Çok fazla geliyo bana yapılan şeyler.Zaten mevlütte dağıtılacak hediyelik.Ben gerek görmedim.

D50439FB-1CDF-4BB1-A8D1-4C5CB051195C.webp
Kimse için değil sadece kendim ve bebegim için hazırlık yaptık çünkü ben çok hevesliydim belki yapmak istersen sanada fikir olur bu şekilde ameliyattan odama çıkınca odam hazırlandı.Saçlarıma fön çekilip makyaj yapıldı.3 saat sonrada tüm vücudum silinip giydirildim ayağa kalkınca hemen pembe pike takımlarım yatağa serildi .2 tk üçlü pijama tk.1 tk gecelik götürdük.lohusa terliği ve taçlarımda vardı.Kızımla beraber hastanede güzel 2 gün geçirdik çok şükür.Şunuda yapsaydım dediğim içimde hiç birşey kalmadı.
07221F58-5C71-4DE2-9E85-E6948D93E4FC.webp
BE5E1450-7F2F-41F9-B1DB-0E4A1D484B3F.webp
8B7CCDF5-0470-4C9D-B243-9185E0A87B12.webp
4BD3C279-1762-428B-90F1-09349DFC7886.webp
3DA1683C-F831-49D2-92D3-591714B8B523.webp

başlarda bende cok hevesliydim ama bir gece kalınacak yer için gerek yok diye düşündüm. kapı süsü yaptırdım onu odasına da asarım. çikolata yaptırdım birde annem beşik için tül diktirmiş. hastane için bana göre yeterli. ama evimi süsleteceğim onun için organizasyonla görüştüm:) neyi ne kadar istediğinize bağlı bence içininizde kalacaksa süsletin gitsin

Valla ablam ne magnet yaptırdı ne çikolata ne de gelene geçene vermelik şerbet. Misafir bile kabul etmedi en çekirdek aile hariç :)
Kimi sever yaptırir, kimine de para tuzağı gibi gelir.
Ama çok saçma. Senin bebeğin doğuyor, bırak millet alsın hediyeyi. Yeni adet oldu bu da , kutlamaya gelene düğüne nişana doğuma Mevlüde gelene hediye vermek
Bence çok saçma :)
O magnetlerden de onlarca var, ben denk geleni atıyorum.Buzdolabimda onca Prag'in Amstersamin magnetinin yanında ucuz bir bebek figürü üstünde 'ali Fırat 12.03' / Hakan'ın sünneti / almila'nin dişi çıktı falan, Onları mi tutacağım?

Gereksiz geliyor bana nedense. Doğum yapmışım bir de ikramlıkları mı düşüneceğim

Hastane susleme vs anlamsiz buluyorum
Dogum yapmisim kimseyi gorecek gozum yok
Arti cocuk dunyaya gozunu yeni acmis
Ne gerek var cocugu disaridan gelen tehlikelerle yorup bunaltmaya

Kızimda çikolata yaptırmıştım sadece,şimdi de yine çikolata yaptırmayı düşünüyorum ki doğumuma 4 gün var,daha almadım çikolatayı,olmasa da olur yani benim için elzem değil.
Hastane odası süsleme konusuna hiç girmeyeyim zira bana göre değil o işler.
Mümkünse aile dışında kimse gelmesin isterim hastaneye,evime geçince güzelce ağırlarım ama hastanede keyif alacağım bir ortam olacağını düşünmüyorum kendi adıma. Dinlenmek,bebegimle ilgilenmek isterim misafir ağırlamaktan ziyade.
Ha yapana saygı duyarım tercih meselesi tabi ama bana gerekli,elzem gelmiyor.

Back
X