dogum

Ben süs istemiyorum dediğim halde kapıya odaya falan süs asmışlardı, hastane ikramlık da vermişti.
Hiçbirşey yapmadım, benim düşüncem 1. derece akraba dışında kimse gelmesin zaten.
İkinci kez Doğum yaparsam kimseyi kabul etmem eziyetten başka birşey değil bence.
Sen seviyorsan yap içinde kalmasın.

Bence en güzeli bebeğiniz adına tema ya fide bağışında bulunun. Kızlarımın her özel gününde yaş günlerinde vs öyle yapıyoruz biz. Hatta öğrencilerimin yaş günleri içinde o şekilde yapıyorum ben onlar adına. Bence insanın dikili bir ağacının olması muhteşem birşey.

Magnet falan yapmayin zaten hepimiz cope atiyoruz. Ne yapayim ben cocugun adinin yazili oldugu magneti buzdolabinda?
Ben cikolata ve kapi susu yapacagim. Bir de hediye anahtarlik dusundum ama belki de yapmam.

Bebeğim olursa devlette mi doğum yapsam o parayı özele vermesem diye düşünüyorum ki öyle şeyler yapamam hamilelikte çalışıp bebeğin eksiklerini almak istiyorum ilk hamileliğim 5 ay bulantılıydı ona rağmen dayanıp çalışmak istiyorum kazandığım bebeğime inşallah

Kapı süsü almıştım ama yine alırım eve asarım eve lohusa şerbeti yaparım oğlum ramazandı bişey dağıtamadım yoksa tatlı dağıtacaktım bunlar çok bile bana :)

Herkesin kendi tercihi elbet, ama bana sorarsanız dünyadaki en gereksiz şey. Hastane odasını süslemek, ne bileyim, bana komik geliyor. Ev falan süslense neyse de...
İki çocuğum var, böyle öcük böcük işlerden hiç hoşlanmam, ikisinde de yapmadım. Bir çikolata, bir kolonya.
Ziyarete gelenler getirdi çiçek, çikolata vs. Zaten mantıklı olan bu değil mi? Ben doğurdum sonuçta bir zahmet hediyeyi de onlar alsın:işsiz:

Valla ablam ne magnet yaptırdı ne çikolata ne de gelene geçene vermelik şerbet. Misafir bile kabul etmedi en çekirdek aile hariç :)
Kimi sever yaptırir, kimine de para tuzağı gibi gelir.
Ama çok saçma. Senin bebeğin doğuyor, bırak millet alsın hediyeyi. Yeni adet oldu bu da , kutlamaya gelene düğüne nişana doğuma Mevlüde gelene hediye vermek
Bence çok saçma :)
O magnetlerden de onlarca var, ben denk geleni atıyorum.Buzdolabimda onca Prag'in Amstersamin magnetinin yanında ucuz bir bebek figürü üstünde 'ali Fırat 12.03' / Hakan'ın sünneti / almila'nin dişi çıktı falan, Onları mi tutacağım?
Almila nın dişine istemsizce güldüm :)))
Çok haklısınız her şey tuhaf bir pazara dönüştü ülkede, daha nereye kadar şeyini çıkaracağız bu işlerin bilmiyorum. O magnetler bilmem neler kimsenin umrunda değil, birinci yaş günlerinde ben de yaptırdım ama sadece kendimize :)) hatıra kalsın diye de birer tane daha sakladım.
Eşimin iş arkadaşı benim çocukların magnetini ne yapsın Allah aşkına, çok saçma

2.cocuguma hamileyim.Ilk cocugumda hastane odasi kapisi susleme balonlar magnet vs.yapmadim.ozel ve buyuk bir hastanede dogum yaptim.sadece odaya cukulata lokum filan koyduk meyve suyu cok gelenim olmadi zaten fazla akrabam yok simdi 2.bebektede yapmayacagim buyuk ihtimal yapmak lazimmi sizce
Bu maddiyata alakalı bişey yapılmasa da olur yani keyfiyen yapılırsa yapılır şart değil canım

Her iki doğumumda da organizasyonla anlaştım.
Yapmasaydım ne olurdu, bir şey olmazdı.
Ama doğum fotoğrafları doğum sonrası vs onları istemediğim için, bari odamız süslü olsun, çocuklarıma anım kalsın, bak sen geleceksin diye ne büyük bir coşkuyla hazırlandık deyip, sırf onlara büyüdüğünde gösterebilmek için yaptım.
Hediyeliklerimi de daima nişanımdan beri kullanılacak şeyler seçerim.
Lavanta kesesi, anahtarlık, oda kokusu, şişe açacağı, kahve yanı sunumluk, kitap ayracı gibi.
Ondan çöp olmuyor verilen para.

Son düzenleme:
Ben yalnızca oda süslemesi yaptım fakat başka bir şey yapmadım gerek yokmuş odaya bile bebeğimi alınca gözüm bir şey görmedi bence bunların hepsi gösteriş hiç gerek yok

Hiiiç bişey yapmadım, pişman değilim.

Yav yeni çıktı bu da ne gerek var bacim ya. Bende yeni dogum yaptim. Bunların hiçbirini yapmadim. Bu ayni şey gibi milleti memnun etmek icin milyarca düğün masrafı yapmak gibi. Yani millet aman nasil iyi diyecek de senin kendini yorduguna degmez. Beğenmeyen adam yine begenmez. Caninla ugrasmissin bir de kapı susuyle mi ugrasacan. Bence gereksiz

Bu konu resmen kapitalist sistemin insanları getirdiği son durum örneklerinden biri. Ama ciddi bir örnek.

Back
X