Doğuma 2 gün kala

Gknr06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
27
29
38
37
Merhaba, cuma günü doğumum var. Normal süreç henüz başlamadı, ben şuan 40+1 deyim, doktorum en geç cumayi beklerim, eğer süreç baslamazsa alırım dedi. Bebekte hiçbir sıkıntı yok, ben beklemek istiyorum, çünkü sezeryandan aşırı korkuyorum ama 'komplikasyonlari kabul edecek misin' diye sorulunca 'tamam sezeryan olsun'dedim. Hastaneyle önceden konuştuğum şeyleri hepsi muallak. Mesela istediğim sezeryan seçimi var mı sormadı, spinal yapicam dedi. Dogum paketi aldık ama Hastane yönetimi ilk kez yapacak bence, çünkü 2 aydır örnek fotoğraf var mı diye soruyoruz, hala yok. Eşim doğuma girsin istiyorum, çünkü gerçekten korkuyorum ama anestezi ekibi izin vermiyormuş. Düşünün 2 günüm kaldı. Hastaneden çıktığımızda üzüldüğüm için agliyordum(sessiz bir şekilde) eşim işe aynen şunları söyledi 'ne diye agliyorsun, herşey istediğin gibi mi olacak, sulalende kim bebeginin fotoğraflarını çektirmiş, cuma istemiyorsan yapma doğum, kabul ediyorum de komplikasyonları, birşeyin de eksik olsun nolmus, para mı var sanki' (biz iyi maaş alan bir ciftiz, borcumuz var tabii ki ama karsilayamayacak durumumuz yok)
Bunları sırf sakinlesebilmek için yazıyorum. Hamileligim boyunca hicbirseye aş ermedim, psikoljimi hep iyi tuttum, her şeye pozitif yaklaştım ve son dakika yine de duymadığım laf kalmadı. Şuan sırf bebeğim etkilenmesin diye sakinligimi korumaya çalışıyorum. Ne diyim, ne yapayım şaşırmış durumdayım!!!!

Keşke Doğum meselesinin her ihtimalini önceden konuşsaydın hastane ile. Seni mecbur bırakmışlar ce iki gün kalmış itiraz edemiyorsun. Eşin bana göre haklı çünkü yapacak pek bişey varmış gibi gözükmüyor elindeki imkanlarla bebeğini kucağına almanın tadını çıkar moralinizi bozma

41+2 de sezeryan oldum . Bende normal dogumu bekledim olmadi . Bir kac gun daha bekleyebiliriz demisti dr 42 olmadan . Ama bende hic bir belirti yoktu. O yuzden beklemedim. Senin durumun farkli olabilir. İlla 42 olacak diye birsey yok. Dogum seklini dr ile konus. Genel istemiyorsan epidural spinal anestezi karar veriyor . Bendede oyle oldu. Dogum oncesi form dolduruyorlar. Sadece genel mi yoksa belden uyusturmalimi sordu .

Bu psikolojiyle doğuma girme lütfen,sezaryene hangi ruh haliyle girersen o halle çıkıyorsun,ben hiç olumsuz şeyler düşünmeden girdim her şey yolunda gitti şükür,senin de bu durumda düşünmen gereken bebeğinin ve senin sağlığınız,gerisini önemseme lütfen,fotoğraftır eşin ameliyata girmesidir bunlar hep ayrıntı boşver takma kafana bu kadar

Canım niye suni sancı denetmeden Sezeryan diyolarki ilkdogumumda 42 haftaya giriyodum dogmayinca suni sancı yedim o şekil dogumum gerceklesti bence tehlike yoksa normal olması çok daha dogru olur simdiki drlar hep sezeryana kaçıyor artık çok yanlış

Üzülme. Canım telefonunu verirsin hemsirelere telefonuna çekerler resimlerini rica edersin eşinin doğuma girmesinede gelince bu senin en doğal hakkin ama keşke en başında hastaneyle bunu konussaydin üzme kendini bebeğin iyi olsunda gerisi hiç önemli değil zaten bebeğini görünce eşini gözün görmeyecek :)

Hastaneyle konuşmuş olmak deli ediyor, beni de en sinir eden şey bu. 2 gün kala fikir değiştirmeleri, bu ilk hamileliğim, korkuyorum deli gibi ve kimse yok destek. Doktora zerre güvenmiyorum, miad aşımı diyor

Ama ınternette başka doktorların açıklamalarına bakıyorum, miad aşımı 42. Haftada dolar diyorlar ve cuma ben 40+3 de olucam artık allah'tan başka yardımcım yok, inşallah sağ salim atlatiriz

Devlet olsa sonuna kadar bekletir bebekte sıkıntı olmadığı sürece.Biraz para yemek istemiş sanırım

Seni çok iyi anlıyorum canım bu hamilelik zaten iyice psikolojiyi alıyo götürüyo bende başlarda senin gbi ne ayrıntılar düşündüm baktım olmuyo beklentilerimi düşürdüm sağlık sıhhat en önemlisi hem bebek hem senin için eşinde her erkek misali düz mantık onlar ne anlar dip bucak düşünmekten içini ferah tutmaya çalış

Başka çarem yok zaten, allah'a sığındım. tek isteğim sağ salim atlatıp evimize gelmemiz, ama şunu anladım ki bu süreç de hastane ve doktor her şey. Eğer içinize azıcık bile sinmiyorsa hemen değiştirin. Benimki hiçbir zaman normal yapmayı destekler modda konuşmadı, ben sona kalmadan dogururum diyordum ama gel gör ki yine (hiçbir sorun yokken) onun istediği gibi olacak. Allah sorsun hesabını artık

Formunu yeni okudum ve merak ettim canim dogum nasil geçti korktugun gibi olmadi inşaallah. Hersey yolundadır

Bende 39+4 um bugun carsamba günü uyarcak cumartesi gelmezse sunı verebilirim dedı nıye sezeryan dıyor kı

Bende 39+4 um bugun carsamba günü uyarcak cumartesi gelmezse sunı verebilirim dedı nıye sezeryan dıyor kı
Senin uyarma olayını çok merak ettim diğer başlıktada okudum inşallah sağlıklı doğumun gerçekleşir uyarılmadan sonra yaşadığın tecrübe yazarsan çok memnun olurum :)

Senin uyarma olayını çok merak ettim diğer başlıktada okudum inşallah sağlıklı doğumun gerçekleşir uyarılmadan sonra yaşadığın tecrübe yazarsan çok memnun olurum :)
Tamam canım yazcam bende metak edıyorum uyarınca catı muanesı nden fatklı dedı galıba acılma yapıyor canım dogum başlıyormuş uyurınca

Selam herkese, ben doktoruma suni sancıyı sordum, başlamamış bir süreci tetikleyemem dedi. 40+3'de spinal aneztezi ile doğum yaptım. Gerçekten korkulacak birşey yokmuş, 5 dakikada bebeğimi çıkardılar, beni de 20 dakika sonra çıkardılar. Ama tabii ki sezeryan sonrası sıkıntı işte. Akşamına yürüdüm ama 1 hafta çok zordu. Hele ki hastaneden eve dönüşkimse söylemiyor ama eşim arabayı 10 km hızla kullanmasına rağmen bittim, sanki iç organlarım oynuyordu 1 haftadan sonra rahatsiniz ama merak etmeyin. Buarada ilgilinenlere dikiş yok artık, yapıştırma yapıyorlar, estetik duruyor daha

Selam herkese, ben doktoruma suni sancıyı sordum, başlamamış bir süreci tetikleyemem dedi. 40+3'de spinal aneztezi ile doğum yaptım. Gerçekten korkulacak birşey yokmuş, 5 dakikada bebeğimi çıkardılar, beni de 20 dakika sonra çıkardılar. Ama tabii ki sezeryan sonrası sıkıntı işte. Akşamına yürüdüm ama 1 hafta çok zordu. Hele ki hastaneden eve dönüşkimse söylemiyor ama eşim arabayı 10 km hızla kullanmasına rağmen bittim, sanki iç organlarım oynuyordu 1 haftadan sonra rahatsiniz ama merak etmeyin. Buarada ilgilinenlere dikiş yok artık, yapıştırma yapıyorlar, estetik duruyor daha

Uzuldugune degmedi canm bak melegin kucaginda :) bosver demekki hakkinda boylesi hayirliymis bunu bilemeyz. Belki normal dogumda sorun olurdu. Rabbim herseyi bilip en hayrlisini yasatiyo bence bizlere. Sukur ki kavustun yavruna. Bende normalden korkuyorum mesela bu kisiden kisiye degisiyo. Benm annemde 40 haftayi gectigi icin buyuk krdesimde kordon dolanmasndan sezeryan olmus bende baya beklemisim normal dogm belrtisi yokms bende sezeryanla dogmusum. Eger dogmasaydik havasiz kaliyomusuz. O yuzdn diyorm hayrlisi olmus bencede. Bak kurtuldun bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…