• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma az kala yaşadıklarım

Geçecek merak etmeyin 🙂 Son zamanlarımda bana dogum ne zaman diyenlere icimden çocuğu çıkarip kafalarina atasım geliyordu 😂
Ben de geçen öyle dedim eşime içimdeki çocuğum çıksın da siz de rahat edin ben de 😊
Sizin durumun hamilelikle ilgili olmadığını tahmin etmiştim; çünkü bu dönemde milletle ilgilenilmez bebekle ve bebeğin heyecanıyla filan ilgilenilir. Doğumdan sonra telefona ciddi sınırlama koyun çünkü bunun kilosu,sütü,kakası,gazı var yani
Evet telefon ve forum siteleri beni etkiliyor ama aynı zamanda çok fazla şey öğrendim faydalı olan. Tamamen bırakamam muhtemelen de ihtiyacım kadar kullanabilmeyi öğrenmem lazım.
Sizinle sanki covit döneminde de bu sitede konuşmuştuk ama o not defterimisiniz acaba
Yok değilim 🌸 Hesabım o kadar eski değil diye hatırlıyorum

Siz de artık son evrelerde bunaldığınız için insanlarla da konuşasınız gelmiyordur. Keyfinize bakın ve insanlara kulak asmamayı şimdiden kendinize şart koyun.
Evet telefonda herkesin tavsiyesini dinlemekten içim şişmiş olabilir artık ben de biliyorum diye haykırmak istiyorum hepsine ama işte mizacım elvermiyor :(

Merhabalar,
Hamilelikte 41. haftanın yarısına geldim. Ama sanki doğum olmadan lohusa psikolojisine girmiş gibi hissediyorum. Her şeye ağlıyorum, her arayan doğurmadın mı diye soruyor kötü niyetlerinden değil biliyorum ama çok bunalıyorum. Herkesten uzak bir şehirde yaşıyoruz ve hamilelikten önce bu kadar arayıp soranım yoktu yalnızlığa alışmıştım. Bir yandan birileriyle konuşmaya ihtiyacım var bir yandan da kimseyi görmek istemiyorum bebeği merak ettiklerinden aradıklarını bildiğim için. Telefonu açmasam eşimi vs arıyorlar doğuma mı gittiniz diye. Doğum sonrasında yaşayacaklarımı da düşünüp üzülüyorum. Bebeğimi özlemle bekliyorum ama şuan bu duyguya odaklanamıyorum. Herkesin her söylediği canımı sıkıyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Bol bol yürü. Hem stresine iyi gelir hem doğumu başlatmaya yardım eder.

Evet ben zannettim ki uzak şehirde olduğum için kimse pek karışmaz ama öyle değilmiş. Çabalıyorum çözeceğim inşallah
İlk zamanlar herkes bir şey söyler sonra salarlar merak etme bi de uzaktaymışsın ne kadar karışacaklar sanki maksimum 2-3 ay

Kişiden kişiye göre değişen bir durum sanki. Açılma olmasa da sonra acaba dememek için normal denemek istiyorum
Ben 40+0da suni sanci ve epiduralle dogum yaptim. Suni sanciya ancak 4-5cm acikliga kadar dayanabildim. Bu acikliktayken epidural oldum ve 30 dakikada 10cm acilma olmustu bile. Epiduralin acilmayi geciktirdigi ve dogumu zorlastirdigi soyleniyor ama beim tecrubem tam tersi yonde oldu. Hepimizin bünyesi farkli, belki sizde de kolaycacik olur. Icinizi ferah tutun, kafaniz rahat olsun, dogumum sip diye kolaylikla, saglikla olacak diye telkin edin kendinizi 🌸

Ben 40+0da suni sanci ve epiduralle dogum yaptim. Suni sanciya ancak 4-5cm acikliga kadar dayanabildim. Bu acikliktayken epidural oldum ve 30 dakikada 10cm acilma olmustu bile. Epiduralin acilmayi geciktirdigi ve dogumu zorlastirdigi soyleniyor ama beim tecrubem tam tersi yonde oldu. Hepimizin bünyesi farkli, belki sizde de kolaycacik olur. Icinizi ferah tutun, kafaniz rahat olsun, dogumum sip diye kolaylikla, saglikla olacak diye telkin edin kendinizi 🌸
Çok teşekkür ederim iyi geldi doğum hikayenizi okumak 🥰 İlla sezaryene dönmek zorunda değil yani inşallah benim de böyle kolay olur 🤲🏻

Dogurmadiysaniz henüz merdiven inip çıkın
Sonrada kim ne dediy ne yaptı ilgilenmeyin. İnsanlar iyi niyetlerinden arıyordur, aramasalar aramadılar diye şikayet edebiliyoruz , arayincada rahatsız oluyoruz :) , hepsi hormonlardan . Bebeğinizin keyfini çıkarın, kimsenin dediğine demediğine kulak asmayın. İlerisi içinde kafanızda bekletmeyin, silin gitsin !

Dogurmadiysaniz henüz merdiven inip çıkın
Sonrada kim ne dediy ne yaptı ilgilenmeyin. İnsanlar iyi niyetlerinden arıyordur, aramasalar aramadılar diye şikayet edebiliyoruz , arayincada rahatsız oluyoruz :) , hepsi hormonlardan . Bebeğinizin keyfini çıkarın, kimsenin dediğine demediğine kulak asmayın. İlerisi içinde kafanızda bekletmeyin, silin gitsin !
Doğurmadım henüz Perşembeye kadar gelmezse suni sancı başlanacak :/
Evet bunu ben de düşünüyorum kesin o zaman da kimse aramadı derdim diye. Ama en basitinden 9 ayı geçirirken hamileliğimi bildiği halde aramayıp doğuma yakın "biz de hazır bebek severiz işte" tavırları beni üzdü. Bugün biraz daha iyiydim ama kendimi lohusalık süreci boyunca telkin etmem lazım..

Bizim dr da sütüm olmadiği halde inatla vermiyordu.
Çocuk sabaha kadar açlıktan agladi gidip gelip sekerine bakip iyi iyi diyorlardı en son olmayan sutume gogsumu sikip aaa bak geliyo iste diyince sinirlenip yahu hani süt yok işte yeter ya dedim ki gercekten yoktu goguslerim bom bostu sağmada vs 1 hafta süt vs gelmedi.
onlara kalsa 1 hafta oyle kalacakti, kendi elimle alip verdim mamayi anne sütü var iken evet bende emzirme taraftariyim ama illa emziricem diyede beklemedim.
Aynen bunu demek istiyorsun ben de

sizi normalde aramayan kişiler bebek bahanesiyle arıyor işte konuşacak başka konuları yok. sadece merak ediyorlar. çünkü çok meraklı bir milletiz :D

ay valla açmayın telefonları. eşinizde bir süre sonra bunalır oda açmaz:) salın kendinizi.
bebek için endişelenmeyin. ayrıca bizde hamilelik hesabı adet tarihine göre oluyor. bebekler geleceği zamanı biliyor. siz bedeninize ve doktorunuza güvenin. sağlıkla alın kucağınıza. 42ye kadar doğurmadan sağlıkla kalanlar var. kendinize stres yüklemeyin.

sizi normalde aramayan kişiler bebek bahanesiyle arıyor işte konuşacak başka konuları yok. sadece merak ediyorlar. çünkü çok meraklı bir milletiz :D

ay valla açmayın telefonları. eşinizde bir süre sonra bunalır oda açmaz:) salın kendinizi.
bebek için endişelenmeyin. ayrıca bizde hamilelik hesabı adet tarihine göre oluyor. bebekler geleceği zamanı biliyor. siz bedeninize ve doktorunuza güvenin. sağlıkla alın kucağınıza. 42ye kadar doğurmadan sağlıkla kalanlar var. kendinize stres yüklemeyin.
Evet maalesef sadece merak. Yoksa ben de aman hiç sevmesinler felan demem ama geçen birisi o anda belki doğumu hemen haber veremem deyince görüldü attı sancı anında onu arayacakmışım doğuyor diye 😅

Back
X