Arkadaşlar merhabalar başliktan anlasildigi gibi 27 haftama girmek üzereyim hayırlısıyla ilk çocuğum olacak inşallah ama doğuma giderken cantaya ne konulması ile ilgili hiç bir bilgim yok yavaş yavaş hazırlık yapmak istiyorum sizden ricam doğum yapmış arkadaşlar veya doguma hazir arkadaşlar yardimci olabilir mi neye ihtiyaç oluyor neyi almamami onerionuz yardım lütfen. ..
38 haftalık gebe olarak ben de 35 haftada çantamı hazırladım şunları koydum belki fikir olur.
benim için
üç gecelik ( kanama vs olur kirlenir milleti eve koşturup gecelik aratmıyayım diye fazladan aldım) gecelik tercihim alttan muayene kolay olur diye. bir de gecelikleri kısa kollu aldım koldan serum takılıyor tansiyon ölçlüyor kolaylık olması açısından.
geceliklere uygun bir adet sabahlık
bir adet yelek
4-5 adet alt iç çamaşırı
4-5 adet üst iç çamaşırı ( çok terleniyormuş fazla aldım)
2 adet emzirme sütyeni
2 çift pamuklu 2 çift havlu çorap
gece boyu ped
depend hasta bezi
banyo vs için altı kaymaz terlik
göğüs pedi
göğüs kalkanı
göğüs ucu çıkarıcı aparat
2 adet küçük el havlusu
hastaneden çıkarken giymelik kıyafet
makyaj çantası :) en azından bir kalem ruj ve allık kendini iyi hissetirecektir.
diş fırçası, saç fırçası, deodoart değil de roll on,
şampuan duş jeli ve saç kremini küçük şişelere doldurup aldım.
bebek için
4-5 adet alttan çıt çıtlı body
bir tane tam set hastane çıkışı
3-4 adet yedek tulum
bir paket bebek bezi
ıslak mendil
5-6 adet ağız bezi
ne olur ne olmaz diye birer adet emzik biberon
küçük paket bebek bezi ( çok fazla bebek bezi almadım hangisi cildine allerji yapacak bilemedim deneyip göreceğiz.
yedek tulumlar için şapka, eldiven önlük
hastaneden çıkarırken sarmak için kalınca battaniye
ben kıyafet kısmını fazla tuttum. nasılsa valiz götürüyoruz içinde dursun istedim. ihtiyaç olduğunda eşimi annemi eve koşturup tulum gecelik aratmaktansa hepsi yanımda olsun istedim. sen miktar üzerinde oynayabilirsin.
allah evladına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..