Doğuma Hazırlık Doguma iki hafta kala bebegim halen isimsiz..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
nida ve mirayda guzel.. melisa akrabalarda var. defne ismini nedense pek sevemiyorum. bazi isimler yakin cevremde kullanildi .. lena kulaga hos geldi ama anlamini iyi arastirmak gerek saniirm. asel nasil arkadaslar, bilemedim.. kuzenimde lina onerdi.. tesekkur ederm oneriler icin. secim yapabilecegim isim dahi yoktu aklmda.
Melisayi defneyi anlam acisindan dedim. İlla cok buyuk aciklayici anlam olmasi gerekmiyor. İkisinin anlamida bitki.

Merhaba arkadaşlar zor bir hamilelik süreci geçirdim, hiç isim konusunu düşünemedim bu süreçte. doğumdan hemen sonra uçakla seyahat edeceğimiz için hemen kimlik çıkartacağız, halen doğacak kızımızın ismi konusunda bir fikrim yok.
Ilk kızımın adı Leyla Sena. sena ismini ben , leylayi babası koydu.
Şimdi babamız Asya düşünüyor, ben hiç isim düşünemedim . Koyacağım ismin anlamı güzel olsun istiyorum .. nisa düşündüm birara, anlamı 'kadın' olduğu için vazgeçtim..
iki isimde olabilir .. fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler
selen olsun mu çok severim :21:
anlamları:müjde ,varlık bolluk,sel gibi coşkun kimseymiş baktım şimdi:)

Aleyna ne kadar anlamlıysa Lena da o kadar anlamlı (Arapça'da). :KK70:

Arapça'da isim falan da değil zaten. Bizden biri demek değil Lena... Bize, bizim için gibi bir manası var.
Vikipedia en güvenilir kaynaktan vaktım lena yazdıgınız zaman bizim için bizden biri insan olarak yazıyor araplar ve suriyeliler koymaya başlamış bile :rapci:

nida ve mirayda guzel.. melisa akrabalarda var. defne ismini nedense pek sevemiyorum. bazi isimler yakin cevremde kullanildi .. lena kulaga hos geldi ama anlamini iyi arastirmak gerek saniirm. asel nasil arkadaslar, bilemedim.. kuzenimde lina onerdi.. tesekkur ederm oneriler icin. secim yapabilecegim isim dahi yoktu aklmda.
Lenanın Wikipedi deki anlamını yazdım sende bir bak derim güvenilir kaynak internete lena yaz direk çıkıyor wikipedi de

arkadaşımın kızı oldu lena ben anlamını merak ederek bakmıştım ama Aseli ben isim olarak çok severım bal demek asya asel söylenişi yakın ama asya lena daha uyumlu geliyor kulağa :dondurma:

Lenanın Wikipedi deki anlamını yazdım sende bir bak derim güvenilir kaynak internete lena yaz direk çıkıyor wikipedi de

arkadaşımın kızı oldu lena ben anlamını merak ederek bakmıştım ama Aseli ben isim olarak çok severım bal demek asya asel söylenişi yakın ama asya lena daha uyumlu geliyor kulağa :dondurma:
Evet banada daha uyumlu geldi. gece rüyamda buradaki tum isimleri zikredip durdum. ne kadar kafamda yer etmiş. :) Lena için bir hocayada soralım anlamını teyit etsin dedi annem. ecrin ismini Allah'in hediyesi diye ne kadar çok kullandilar. anlamı 'ücret' mis halbuki.. ismin anlaminin karekteri de etkileyebildigine inanıyorum.
Alya ninda anlamı güzelmiş. ama tinisi biraz tuhaf gibimi? alyans geliyor aklıma.
al-yaaa diye dalga mi geçerler, bu isimde Asya ile uyumlu değil. ama anlamı güzelmiş.
Alya Asya asel lina lena miray .. aklımda en çok bunlar kaldı selen de anlamı güzelmiş

Son düzenleme:
Bu arada doğum için haftaya gün aldım. teyzemiz bebek kurabiyeleri yapacak. üzerine isim yazacakmis . artık karar ver diyor bana :) gece ruyamda isimleri tekrarlıyorum artık :)

Wikipedia pek güvenilir sayılmaz. Direkt Kuran mealinden baktım ben:
http://www.kuranmeali.org/25/furkan_suresi/74.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Arapların isim olarak kullandıkları bu Lena değil... Lina isminin farklı bir yazılışı olarak koyuyorlar Lena'yı.
O Lina kelimesi de Türkçe'de Line olarak geçiyor aslında.

Herkes koysun canım istediği ismi ama bilgi kirliliği olmasın. : )

Evet banada daha uyumlu geldi. gece rüyamda buradaki tum isimleri zikredip durdum. ne kadar kafamda yer etmiş. :) Lena için bir hocayada soralım anlamını teyit etsin dedi annem. ecrin ismini Allah'in hediyesi diye ne kadar çok kullandilar. anlamı 'ücret' mis halbuki.. ismin anlaminin karekteri de etkileyebildigine inanıyorum.
Alya ninda anlamı güzelmiş. ama tinisi biraz tuhaf gibimi? alyans geliyor aklıma.
al-yaaa diye dalga mi geçerler, bu isimde Asya ile uyumlu değil. ama anlamı güzelmiş.
Alya Asya asel lina lena miray .. aklımda en çok bunlar kaldı selen de anlamı güzelmiş
Alya a yumusak soyleniyorya biraz zor . Arya uzatmadan a soyleniyor daha kolay soylenisi sanki . Aseli ben seviyorum zaten. Asel lina yada Lena miray benim hosuma gitti. Onemli olan senin secmen . Sesli soyle hangisi icine sinerse. Benimde ruyalarima girmisti uyandigimda karar vermistim sectigim isimlerden.

Wikipedia pek güvenilir sayılmaz. Direkt Kuran mealinden baktım ben:
http://www.kuranmeali.org/25/furkan_suresi/74.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Arapların isim olarak kullandıkları bu Lena değil... Lina isminin farklı bir yazılışı olarak koyuyorlar Lena'yı.
O Lina kelimesi de Türkçe'de Line olarak geçiyor aslında.

Herkes koysun canım istediği ismi ama bilgi kirliliği olmasın. : )
Bence sen bilgi kirliliği diyerek kafa karıştırıyorsun.Wikipedi güvenilir sayılmazmı dikkat edersen lenanın köken olarak bi kaç dildeki anlamınıda açıklamış arapça -ibranice olarakta açıklanmış ve Kur an sadece arapça kökeni olan kelimelerden oluşmuyor onuda bir araştır istersen meal olarak açıklamasına baktıysan meal nekadar güvenilir kaynaklar açıklamış bi meal kaç anlama cevrılmiş bir sürü bilgi bulursun internette şuan güvenilir kabul edilen wikipedia tek boyle bir şey değil. Ben Antalyada yaşıyorum burada bir suriyeli aile var anlamını kendisi söyledi telafuzunu
( leeena) olarak söylüyor bizde farkeder tabi şive olarak ve lina başka birşey olabilir lina için yorum yapamam bizde Kuran ın yanlış çevrilen anlamlarına şiddetle karşı olarak bu isim Ecrinle bir değil.

Son düzenleme:
Bu arada doğum için haftaya gün aldım. teyzemiz bebek kurabiyeleri yapacak. üzerine isim yazacakmis . artık karar ver diyor bana :) gece ruyamda isimleri tekrarlıyorum artık :)
İçine sinsin yeter Allah hayırlı isimler Hayırlı doğumlar nasip etsin karar verince açıkla bak anlamlar yüzünden baya yazıştık burada :dua:

Back
X