Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Çünkü kayınvalidesi yakın oturuyormuş normalde.annesi 6 saatlik yoldan gelene kadar.
Aynı kayınvalidesini 11 senedir eve de çağırmıyormuş. Kendi annesi geldiğinde kadın yalnız bırakmak için gelmedi diye hem de. Tam 11 sene evine almadığın insanı işin düşünce çağıramazsın

Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Merhaba, benimde 3 yasinda kızım var. Evet korona var ama Allaha sığınarak bi yardımcı almak zorundayım durumunuz varsa ve kimsenin gelmemesi sizi bu kadar yoracaksa ruhi bedeni, siz de alın yanınıza bence. Hem de anne kv den daha iyi olur bence. Kolay gelsin

Aynı kayınvalidesini 11 senedir eve de çağırmıyormuş. Kendi annesi geldiğinde kadın yalnız bırakmak için gelmedi diye hem de. Tam 11 sene evine almadığın insanı işin düşünce çağıramazsın
bunlar hep premses sendromu. Buldumcuk sendromu. Ne oldum delisi sendromu. Kocişkisonun minnoş datlı karısı sendromu

Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Amannn 2.doğuma isteyerek kimseyi çağırmıcam çok daha iyi böyle

Yeni doğum yaptim, endişenizi anliyorum. İnsan doguma giderken her zaman endiseli oluyor ve korkuyor, içiniz ferah olsun büyük ihtimal kimseye ihtiyaç duymayacaksiniz. İlk doğumdan daha çabuk iyileseceksiniz daha kolay ayağa kalkacaksiniz. Bunlarla stres yapmayin hiç keyifli geçirmeye bakin son günlerinizi.

Annenizi gelip görmedi diye kızdığıniz yıllardır evinize almadığıniz kayinvalide kıymetli mi oldu şimdi?

Eşiniz bir yemeğe çağıralım deyince rahatsız olan siz ne yüzle doğumda yanımda kalmıyor yazlığa gidiyor dersiniz? Sinir oldum eski konunuzu okuyunca,pes yani.

Anneniz de gelmiyorsa karı koca birçok çiftin yaptığı gibi yalnız geçireceksiniz doğumu sürecini.

Hem belki biraz kendinizi sorgularsiniz fena mı?

Şaşkınlık içindeyim 12 yaşındaki bir çocuk için maşallah kocaman kızın var o yardım eder denmiş😐
Kardeş fikrine bile alışmaları kabul etmeleri bi süreç gerektirirken bir de o bebeğe bakarken yemek yaparsın denmiş🤦🏻‍♀️
Ailelerin sağlıklıları müsaitse böyle durumlarda kesinlikle yardımcı olmasından yanayım. Kimseyi zorlayamayız ama zaten kendileri size destek olmayı istemeliydi. 2 yıl önce böbrek ameliyatı oldum ve 1 hafta desteksiz wc bile ölümdü, bir de böyle canınız acırken size muhtaç bi bebek olcak ondan başka hiçbirşeyle ilgilenecek durumda olmaz bi anne.
Size kolaylıklar ve sabır diliyorum hem doğum ve sonrası için hem de buradaki yorumlar için.

yalnız o yetiştirmeyle alakalı. konu sahibesi eşi içinde eli ağır diyor. demek pratiği yok.
oğlum 13 yaşında evi süpürür siler, bulaşık mak boşaltır doldurur, makarna tost gibi pratik karnını doyurabileceği şeyleri yapar. ben şimdi doğursam bebek emanet etmem ama ev içi yardımcı olur her türlü. eşle birlikte cidden altından kalkılır.

Ben çoğu yoruma katılmıyorum. Anne baba ne için var ? Evlatları ihtiyacı olduğunda yanında olmalı ne demek gelmek zorunda değiller de bilmemne. Ya komşu bile eli kanda olsa bı kap yemek yapmaya gelir anne bu anne. Evladi canı onun. Anlamıyorum

Ancak sizin eski konunuzla birlikte degerlendirirsek yaptığınız terbiyesizliklere rağmen gelmemesi normal kayinvalidenizin. Dunurune hosgeldin dememiş diye kadının ayağını kesen siz değil misiniz ? Ayrıca ona 3 dk lik yazlık tutup sırf hamileyim diye evinize çağırmaya usenip bı sürü bahane buldunuz. Hamilelik hastalık mı anlamıyorum yemek yapmasan en kotu dışardan bişey soylerdin. İki Makarna salata yapardın. Nasıl böyle beklentiye girdiniz anlamadım. Millette de ne kocalar var böyle sacmasapan sebeplerden annesini eve sokamiyor ses çıkarmıyor. Benim kaynana da benim başımdan gitmez ikinci kumam resmen

yalnız o yetiştirmeyle alakalı. konu sahibesi eşi içinde eli ağır diyor. demek pratiği yok.
oğlum 13 yaşında evi süpürür siler, bulaşık mak boşaltır doldurur, makarna tost gibi pratik karnını doyurabileceği şeyleri yapar. ben şimdi doğursam bebek emanet etmem ama ev içi yardımcı olur her türlü. eşle birlikte cidden altından kalkılır.
Ben 10 yaşında bulaşık yıkardım 😒 ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememiş atalarımız. 12 yaşndaki bir gence (genç diyorum çünkü günümüz çocukları hiç küçük görünmüyor) aman sen küçüksün onu yapma bunu deyince yapamaz zaten ama aklı ermeye başladıgı zaman alıştırınca yeri geldiğinde gözün kapalı güvenebilirsin.. 26 yaşndaym benim küçüklüğümde komşumuzun 12 yaşndakı kızı ev çekih çeviriyordu.

Ben 10 yaşında bulaşık yıkardım 😒 ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememiş atalarımız. 12 yaşndaki bir gence (genç diyorum çünkü günümüz çocukları hiç küçük görünmüyor) aman sen küçüksün onu yapma bunu deyince yapamaz zaten ama aklı ermeye başladıgı zaman alıştırınca yeri geldiğinde gözün kapalı güvenebilirsin.. 26 yaşndaym benim küçüklüğümde komşumuzun 12 yaşndakı kızı ev çekih çeviriyordu.
Ben 30 yasimda hicbisey yapamazdim. Ama doğrusu bu değil tabiki

Benim hala takildigim bir konu var, konu basinda da yazdim.
Simdi buradaki herkes neredeyse korona riskli grupta, konu sahibi, yenidogan, kayinvalide anne baba vs yaslarindan oturu.
Yani su durumda gelecek olsalar bile gelme demek gerekmez mi?
Ben anlamiyorum, korona konularini okuyorum, insanlar kimseyle gorusmuyor, buraya geliyorum, annesi 6 saat yoldan gelip yenidoganla ilgilenmeli.
Bir de instagrama bakiyorum, yeni dogum yapmis arkadasim pazar kahvaltisina gitmis bebisle.
Benim kafa allak bullak oldu ya. Hani ben cok hastaliktan oturu kendini sakinan birisi degilim ama yenidogani dusununce direk karantina gerekli diye dusunuyorum. Anne kayinvalide gelsin diyenler ne dusunuyor bu konuda, gercekten merak ediyorum.

Bence doğum çok abartılcak bir olay değil. Az metanetli olup yürürsen çabuk iyilesirsin. Ama dikişim acır diye düşünüp hareket etmezsen gec iyilesirsin.

Ya şu "Kendi doğurduğun çocuğa kendin bakarsın niye başkalarına güvenip çocuk yaptın" cılar hayatlarında hiç doğum yaptı mı acaba merak ettim. Hadş yaptın ve doğumun çok rahattı diyelim, herkesin ki rahat olacak diye Bi kaide mi var? 40 günde ayağa zor kalkan insanlar var, doğum yaptığı ilk günden mastit olup hastalanan insanlar var, bebeği durmayan uyumayan ağlayan zırlayan insanlar var. Bir erkek Bi anne kadar bebeğe bakabilir mi? 12 yaşındaki Bi çocuk deneyimli Bi anneamne babaanne kadar bebeğe bakabilir mi tutabilir mi? Elbette anneye ihtiyaç duyulur. Hiç biri olmasa bile manevi anlamda gücüne ihtiyaç duyulur. Cidden bu linç tayfa hazırda bekliyorlar her konuya zorunda değiller kimseye güvenme diye otomatik yorum yapıyorlar. Size ne ya fikir veriyorsanız verin insanların kararlarını sorgulamayın. Kadın yanımda destekçi istiyorum ne yapabilirim diyorsa bakıcı ttut diyebilirsin ama işte sana bakmak zorunda değiller va diyemezsin kişi zaten ne istediğini belirtmiş ona göre konuşun ya cidden bıktım her şeyin doğrusunu siz biliyorsunuz çok güzel yargılıyosunuz.

Benim iki oğlumun arası 22 ay. İlkinde sezeryandı ve 3 gün hastanede kalıp sonrada eve gectik. Sadece esim vardı kolayca hallettik. Üstelik çarsamba doğum yaptım pazartesi işe gitti eşim. İkinci doğumumda yine maalesef kimse olmayınca park yatagımızı da alarak suit odada büyük oglum eşim ben ve bebek kalacaktık. Fakat doktorumuz izin vermedi. Esim ve oğlum eve döndüler. Benim yanımada hastaneden birisini ayarladı sağolsun. Gündüzleride eşim oğlum geldi zaten. Çok rahat gecirdik. Cumartesi doğum yapmıştım ve esim o pazartesi değil sonraki pazartesi işe başladı. Evdede o yuzden hiç sorun yaşamadık. Sadece 2 günde bir eve gelip temizliğe yardımcı olan ve gelen gidene cay kahve ikramında bulunan bir abla ayarladık ilk 45 gün. Allah bir şekilde gücünü veriyor, yeterki sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.
Kızınızın büyük olması çok rahatlatacak sizi inanın. Benim büyük oğlum bile bana yardımcı oldu. Yemek yaparken bebeği pusete koyardım o kardesını ileri geri sallar bende onlara şarkı söylerdim. Su an o kadar özlüyorumki o günleri☺️

Yorumlara gercekten sasırıyorum kadın sezeryan olucak ve yeni dogan minnacık yavru var en azından 10 gün biri yardım etmeli.Eşi elbette bakar ama Allah askına bir kadının evi cekip cevirmesi ve bebege bakmasıyla erkeginki bir olur mu?benm eşim yemegi yapmayı bile beceremez şahsen.Hem iyi günde kötü aile yanında olmıcakta ne zaman olucak ..Ne ara bu kadar izole olduk kendi canımızdan kanımızdan insanlara...Benm bildigim türk adet gelenek göreneklerinde dogumda ,dügünde,ölümde insanlar beraber olur nasıl insanlarsınız sasırdm
Toplumda maalesef dediginiz gibi ama erkeklere "bir kadın gibi evi çekip ceviveremez, yenidogan bebeğe annesi gibi bakamaz vs.." gibi vasifsizliklari biz yüklüyoruz maalesef.:) Oyle bir yaparlarki . Zaten evin babası. Yapabilir mi'yi bile kabul etmem. Yapmak zorunda :) internete bakarak yemek de yapabilir ki ben yemekleri hala internete bakıp yaparım 🤭🤭 ben bu yüzden annemi değil çocuğumun babasını istedim doğumda. Bana ve bebeğine baksın diye. Ha ama ailemden birileri gelse de yemeğimi yapacaksa hayır demem ☺️

Ilk sayfadakiler kızmıştım sonra kaynanasını eve almadığını okuyunca vazgectim

Annenizi gelip görmedi diye kızdığıniz yıllardır evinize almadığıniz kayinvalide kıymetli mi oldu şimdi?

Eşiniz bir yemeğe çağıralım deyince rahatsız olan siz ne yüzle doğumda yanımda kalmıyor yazlığa gidiyor dersiniz? Sinir oldum eski konunuzu okuyunca,pes yani.

Anneniz de gelmiyorsa karı koca birçok çiftin yaptığı gibi yalnız geçireceksiniz doğumu sürecini.

Hem belki biraz kendinizi sorgularsiniz fena mı?
Yok artık ya ne bencil insanlar var bu hayatta

Back
X