Doğuma Sayılı Günler Kala..

Bir erkek, evindeyken pijamalarını giyip yayılamazsa rahat edemezki.

Herkes için geçerli

Kadın ya da erkek

İşten gelince eşinle bir şeyler konuşmak yayılmak vs istiyorsun ama başkaları var

Annemler doğumdan 5-6 gün önce geldi o sürede bana da battılar eşime de batmışlardır zira yalnız bir düzenimiz vardı

Bakın şimdi çocuğum büyüdü eve gelip tam bir şey anlatırken konuşmayın benimle oynayın diyor o bile kısıtlıyor yani

Eşinizi hoş görün ki bir davranışı yok esasen yemek yiyip yatıyor annen baban olmasa salonda senin yanında yatardı onlar olduğu için odada yatıyor

Yeni iş zaten gerer çalışmayı da unutmuştur o biraz zaman tanı aile ike her akşam hoş beş etmeyiversin artık onlar da evin ferdi olmuş misafirlikleri kalmamış

illa sebebi vardır bu davranışlarının da;

boşver ya, hamile olan ve son ayında olan sensin.
boşver ne yapıyorsa yapsın, ailen hakkında homurdanmaya başlayınca ayrıl yanından, kendi kendine konuşsun dursun.

Cevap veren herkese gerçekten çok tesekkur ederim..
Esimi çok seviyorum. Hamilelik durumum olmasa bu olanları bu kadar buyutmezdim sanırım ben de kafamda..annemler bir sure yanımızda olmak durumunda çünkü ilk bebeğim ve doğum izninden sonra hemen işe dönmem gerekiyor maddi açıdan.kizimiza onlar bakicak,bazi zamanlar da kv.yani karşılıklı idare etmek durumundayız.çoğunuzun dediği gibi zaten geçici bir durum uzun süreli olsa da..
Doğumdan sonra annemin bana yardımını görünce biraz daha esnek olabilir haklisiniz.biraz alttan alayın ben en iyisi bu süreçte.. :)

Bir aydan az bir zaman kaldı allahın izniyle doğumuma.annemle babam başka bir ilden yanımıza geldiler bu sebeple.arabamiz yok, küçük bır ilcedeyiz, acil bisey olursa diye erken geldiler biraz.
Aylardır issiz olan eşim de işe başladı bu hafta çok şükür.buraya benim atamam sebebiyle taşındık o zamandan beri iş bulamamıştı.simdi girdiği iş de epey yorucu.ikinci haftası daha alışma aşamasında.
Sorun şu ki çok yorgun geliyor eve,hep yüzü asık,ne benimle ne annemlerle iki kelime konuşmadan odaya çekilip uyuyor ya da uzanıyor. Zaten bizimle biraz otursa da onların davranışlarına bahaneler bulup söyleniyor epeyce..basbasayken tabii..
Benim durumumun ortada olduğunu,ailemin bizim için burada olduğunu,beni arada birakmamasini birkaç defa söyledim ama değişen bisey yok.
İki hafta öncesine kadar çok ilgili,evin her isini yapan,pesimde dolasan,bana bebeğe bisey olacak diye korkan adam bir anda boyle olunca ben de ne düşüneceğimi şaşırdım haliyle..
İşle ilgili geçici bir durum mu bu sizce?ya da ailemin burada olmasından kaynaklanan bir durum mu? Ben nasil davranmaliyim bu süreçte?
hem ailen gelmiş hem işe alışma süreci var
normal bence üstüne gitme.

Eğri oturalım doğru konuşalım
Aylardır işsiz olmasının verdiği bir mahcubiyet olmalıydı halbuki...

Eğri oturalım doğru konuşalım
Aylardır işsiz olmasının verdiği bir mahcubiyet olmalıydı halbuki...

iyi de kızın peşinden gitmiş küçük ilçeye. neden mahcup olsun ki?

ben de öğretmenlik yaparken eşimi alıp gitmiştim tabi eşim özelde çalıştığı için gittiğimiz ilçede iş bulamadı.
ben konu sahibiyle empati kurdum çünkü aynısını yaşadım.
babamlar da benle kalıyolardı.
eşim kendini odaya kapatıyordu
neyse ki konu sahibinin eşi çalışmaya başlamış.

(ben eğer çocuk sahibi olmak isteseydim o dönem bi çocuk yapmalı ben çalışmalıydım eşim de hazır evdeyken çocuğu babası büyütürdü ne güzel :KK43:
çünkü benim de eşimin de gelebilecek bir ailesi yok.
eşimin işsizliğini değerlendiremedim ya.)

iyi de kızın peşinden gitmiş küçük ilçeye. neden mahcup olsun ki?

ben de öğretmenlik yaparken eşimi alıp gitmiştim tabi eşim özelde çalıştığı gittiğimiz ilçede iş bulamadı.
ben konu sahibiyle empati kurdum çünkü aynısını yaşadım.
babamlar da benle kalıyolardı.
eşim kendini odaya kapatıyordu
neyse ki konu sahibinin eşi çalışmaya başlamış.

(ben eğer çocuk sahibi olmak isteseydim o dönem bi çocuk yapmalı ben çalışmalıydım eşim de hazır evdeyken çocuğu babası büyütürdü ne güzel :KK43:
çünkü benim de eşimin de gelebilecek bir ailesi yok.
eşimin işsizliğini değerlendiremedim ya.)
Her ne olursa olsun erkekliğin bi getirisi olmalıydı
Hem sorun bence yatıp uyuması değil, bir aradaykende kulp bulması kızı arada bırakması

Her ne olursa olsun erkekliğin bi getirisi olmalıydı
Hem sorun bence yatıp uyuması değil, bir aradaykende kulp bulması kızı arada bırakması

tabi eşini şu son zamanda üzmemeli.
ama anne babayla yaşamak "bence" çok zor.
ben o dönem ilaç bile kullanmıştım :(

konu sahibi eşiyle ailesi arasında tampon bölge olacak başka çaresi yok. :/
biraz yıpranacak bu süreçte.

Karısını doğuma sayılı günler kala hiç üzmeyen erkek var mı acaba? Zaten yoktur bence.. İnadina inadina üzerler.
Lohusayken de zor günler gelecek. Erkekleri hiç takmamak lazim. Çünkü gerilirsin ve sonuçta patlama yaşarsın. Aman diyim.

Lohusalığında kendini daha kötülerine hazırla. Doğumdan sonra kendini toparlar toparlamaz aileni gönder bence. Hem bebeğinle daha iyi kaynaştığını anneliğinin Hakkını da verdiğini anlayacaksın, hem eşinle kaynaşacaksın...

Yeni işe girmiş alışma dönemi, bide üstüne eve gelince çok rahat edemiyodur aileniz nekadar iyi olsa bilse. Şahsen ben aileme çok düşkünüm ama bizde kaldıklarında şehir dışından geldikleri için kalmaları gerekiyor ve herşeyime çok yardım ederler ama ben çok eserikliyim bi müddet sonra daralıyorum :D yapı meselesi en nefret ettiğim huyum bu kalabalığı çok seviyorum ama bi kaç saate kadar sonra afakanlar basıyor ki kendi ailemden bahsediyorum onlarda biliyor bu durumu. Bekarkende bi müddet sonra odama çekilirdim kafam kaldırmazdı :D gittiklerindede çok ağlayıp zırlayıp vicdan yapıyorum huy işte,, körolasıca huy :D
eşinde belki bunalmıştır ki kendi ailesi de değil wcde rahat edemez duşa rahat giremez babanızın yanında bu sıkıntılı dönemde sizin dizinize yatıp moral bulamaz vs vs. yapmanız gereken sabretmek bebiş doğsun aileler evlerine gitsin başınız rahatlasın herşey yoluna girer şuan böyle olması gerekiyor takma kafana bile.

hem yeni işin stresi yorgunluğu hemde evde yabancı olmasıonun içinde zor. Yabancı diyorum çünkü onlar sizin anneniz babanız, eşiniz için yabancı olarak görülür büyük ihtimalle.
Bebeğiniz gelince,anneler babalar evlerine dönünce eskisine döner bence. Siz kendinizi hiç stres yapmayın, üzülmeyin annenizle babanızla zamanın keyfini çıkarın

Bir aydan az bir zaman kaldı allahın izniyle doğumuma.annemle babam başka bir ilden yanımıza geldiler bu sebeple.arabamiz yok, küçük bır ilcedeyiz, acil bisey olursa diye erken geldiler biraz.
Aylardır issiz olan eşim de işe başladı bu hafta çok şükür.buraya benim atamam sebebiyle taşındık o zamandan beri iş bulamamıştı.simdi girdiği iş de epey yorucu.ikinci haftası daha alışma aşamasında.
Sorun şu ki çok yorgun geliyor eve,hep yüzü asık,ne benimle ne annemlerle iki kelime konuşmadan odaya çekilip uyuyor ya da uzanıyor. Zaten bizimle biraz otursa da onların davranışlarına bahaneler bulup söyleniyor epeyce..basbasayken tabii..
Benim durumumun ortada olduğunu,ailemin bizim için burada olduğunu,beni arada birakmamasini birkaç defa söyledim ama değişen bisey yok.
İki hafta öncesine kadar çok ilgili,evin her isini yapan,pesimde dolasan,bana bebeğe bisey olacak diye korkan adam bir anda boyle olunca ben de ne düşüneceğimi şaşırdım haliyle..
İşle ilgili geçici bir durum mu bu sizce?ya da ailemin burada olmasından kaynaklanan bir durum mu? Ben nasil davranmaliyim bu süreçte?
32. haftada doğum iznine ayrılmadın mı? yada 36. haftadasın anladığım kadarıyla, doğum iznine ayrıldığında sen annenlerin yanına gitseydin. annene babana da çok zor olur. karşılarındaki damadın surat asması, onlar senin için bir şey demezler ama bebek olduktan sonra sıkıntılar baş gösterir. bence bebeğinin kırkı çıkasıya kadar annelerde kalman daha mantıklı... ayrıca eşiniz işe yeni girmiş, ona destek olmanız lazım.. bebek nasibiyle gelir:))

32. haftada doğum iznine ayrılmadın mı? yada 36. haftadasın anladığım kadarıyla, doğum iznine ayrıldığında sen annenlerin yanına gitseydin. annene babana da çok zor olur. karşılarındaki damadın surat asması, onlar senin için bir şey demezler ama bebek olduktan sonra sıkıntılar baş gösterir. bence bebeğinin kırkı çıkasıya kadar annelerde kalman daha mantıklı... ayrıca eşiniz işe yeni girmiş, ona destek olmanız lazım.. bebek nasibiyle gelir:))
37de ayrilacagim canım dedim ya maddi olarak zorlanmamak adına.ailemin yanina gitmeyi de bi konuştuk eşim bebekten ayrı kalmak da istemedi.haklisiniz annem değil ama babam zaman zaman sıkıntı yapıyor eşimin yüzü asik diye.biz daha bi senelik evliyiz anca alisiyorlar bi yandan birbirlerine.bi de birlikte yasamak durumunda kaldılar simdi..
Annemler bebegin 40i çıkınca gidecek zaten ben tekrar çalışmaya başlayıncaya kadar yani temmuz başına kadar.yani 2 ay gibi bir sure herkes idare etmek durumunda şimdilik..
Minik kızım gelince kimsenin gözü ondan başkasını görmez diye umuyorum.. :)

adam işte yoruluyor diyorsun eve gelince de ayaklarını uzatıp yatmak ister ama anne babandan dolayı bu da mümkün olmuyordur.onu biraz anla ve destek ol zamanla yine eskisi gibi olur.hele bir bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın da ne yorgunluk kalır ne sıkıntı... sabret canını da sıkma

Back
X