Doğuma Hazırlık doğuma vücudumuzu nasıl hazırlarız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

lily70

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
21
0
36
Karaman
25 yaşındayım. yaza gebeliği düşünüyorum fakat herhangi bi ilaç yani vitamin vs takviyesi almam ya da jinekolog da muayene olmam gerekir mi .. teşekkürler.

25 yaşındayım. yaza gebeliği düşünüyorum fakat herhangi bi ilaç yani vitamin vs takviyesi almam ya da jinekolog da muayene olmam gerekir mi .. teşekkürler.

tabi mutlaka bir jinekoloğa git. muyene olacaksın. ayrıca folik asit adında bir vitamin başlayacak. bu vitamin, gebelik öncesi en az 3 ay kullanılması gereken bir vitamin, vücudunu gebeliğe ve bebek için gerekli vitamine karşı hazırlıyo ( hatta bebeğin gelişimi ve özellikle zihinsel yapısının oluşumunda gerekliymiş) bir nevi depo oluşturuyo. hamile kaldıktan sonrada yaklaşık 3 belki 6 ay kullanmaya devam edeceksin.

canım ilk hamileliğin mi.bende 31 yaşındayım.2 senelik evliyim.geçen sene doktora gidip hamile kalmak istersem neler yapmalıyım vitamin falan almam gerekir mi demiştim.yada test falan yaptırmalımıyım dedim.yok gerek yok deyip göndermişti beni.

sigara kullanıyorsan sigarayı bırak ,dişlerini falan yaptır.çürük v.s varsa kontrole gitmende fayda var.hamileyken dişle uğraşmak zor oluyor.
hamileyken vücutunda ne kadar neyin olduğuna bakmadan ilaç kullanıyorsun zaten.doktor kullandırıyor.ilk ayda multivitamin ve folik asit desteğiyle başlıyor.kan hapları.kalsiyum v.s takip ediyor sonrasını.

umarım dilediğin zaman rahat bir hamileliğin olur.

evet arkadaşlar saolun cevaplarınız için,, hamilelik düşünmüştüm ama bazı sebeplerden dolayı bu seneye erteledim ama geçen sene bir özel hastanede jinekolağa muayene olmuştum, özel çünkü eşim bayan doktor istedi neyse , follik asit yazdı biraz kullandım sonra hamilelik iptal olunca bırakmıştım ama folik asitin beni daha dinç tuttğunu farkettim neyse asıl önemli olan jinekolug vajinal muayene yaptı ve bende yumurtalık tembelliği olduğunu tesbit etti, biraz moralim bozuldu ama naparsın, adeti ağrılı ve düzensiz bayanlarda görülen bi rahatsızlık, hamileliğe engel olabiliyor, önce kendin dene dedi doktor gebeliği olmazsa ilaç takviyesi yaparız, bakalım bu yaz düşünüyorum aldığım bazı depresyon ilaçları vardı bi müddet onları bırakıp vücudumdan atılmasını sağlıycm sonra kendi çabalarımızla gebeliği deniycem artık folik asiti de doktora gitmeden tanıdığım bi eczaneden temin ederim,, altı ay gebe kalmazsam doktora gidip ilaçla tedavi deniycem ,,saygılar ,,

Back
X