Doğuma yalnız gitmek

gkcbsk06

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Kızlar bir konuda fikrinizi merak ediyorum. Doğuma daha çok var Allah nasip ederse tabii ama sağ olsun hamilelik hormonları şimdiden beni doğumu düşündürtüyor. Ailede ilk torununum çevrede evlenen veya çocuğu olan yakın kimse yok şu an hamile bir tek ben varım o yüzden inanılmaz üstümüze titriyorlar çok gereksiz bir durum yani zevk alınacak gibi değil inanılmaz bıktım. O yüzden aç bile kalsam evimde oturup kusuyorum yani rahat edemediğin hiçbir yere gitmiyorum annemlere bile gitmiyorum artık insan hamile olunca tahammülü azalıyormuş doğumada eşimle birlikte gitmeyi düşünüyorum. Habersiz bir şekilde.
%90 planlı sezaryen olacağım sağlık durumundan kaynaklı şehir hastanesine gidiyorum zaten ben de hemşireyim eşime de gerekli her şeyi öğrettikten sonra birlikte gitsek sessiz sakin bir şekilde doğursam hasta ameliyattan çıktıktan sonra ailelere diye düşündüm ama bunu yapan hiç var mı aramızda varsa dinlemek isterim.
Bir de şeyi merak ediyorum o halimizle eve geliyoruz yani aileler illa bizimle kalmak zorundalar mı bence kadınların kendilerine yetememesi konusu dışardan zorla yapılıyor işte sen yapamazsın sen edemezsin biz senle kalalım planladığım gibi olmayabilir ben de yardım isteyebilirim ama yardım istemediğim sürece ben tek kalmak istiyorum böyle daha huzurluyum eşimle birlikte halletmek istiyorum her şeyi yani sonuçta ev teyzeler anne kayınvalide görümce bunların hepsinin olması fikri çok acayip canımı sıkıyor ve kayınbabam kayınvalidem ve görümcem doğumdan sonra eve gelse ben ameliyatlı halimle onlarla birlikte oturup onlara bebeği sevdirmek zorunda mı kalacağım yani çok saçma değil mi bir de öptürme meselesini nasıl çözdünüz

Ben yalnız gittim, pişman değilim, ilk ciktigim an doğumdan biraz zorladi vajinal dogumdu, kalkmadim kanamam olduğu için bikac saat ama hasta bakıcı yardım etti ilk etapta, kalktıktan sonra da zaten herşeyi kendim hallettim, şehir hastanesiydi benim de, eve gelince de kimse gelip gitmedi, şöyle de bı durum var ilk emzirme denemeleri , kötü geçiyor göğüsleri kapatamiyorsun bile, birilerinin yanında oturmak zulüm. Destek olmak isteyen bı kaşık çorba getirsin, gelip evini temizleyip gitsin, açıkçası tekrar dogursam yine kimse gölge etmesin derim. Her işimi de yalnız yapmaya alışığım gerçi, son ana kadar düşün, sen kendini daha iyi bilirsin, idare edeceğini düşünüyorsan o halinle kimseyle uğraşma

Merhabalar, benim de haftaya planlı sezeryanım olacak inşallah. Eşim denizci seferde olduğu için doğuma yetişemiyor maalesef. Annem ve kayınvalidem yanımda olacak hastane sürecinde. Ben de en azından ilk gün gelen giden pek olmasın istiyorum bizimkilere gününü yanlış söyleyin diyorum. Eve geçince nasıl olur öpme meselesini nasıl çözeriz zaman gösterecek.

Kızlar bir konuda fikrinizi merak ediyorum. Doğuma daha çok var Allah nasip ederse tabii ama sağ olsun hamilelik hormonları şimdiden beni doğumu düşündürtüyor. Ailede ilk torununum çevrede evlenen veya çocuğu olan yakın kimse yok şu an hamile bir tek ben varım o yüzden inanılmaz üstümüze titriyorlar çok gereksiz bir durum yani zevk alınacak gibi değil inanılmaz bıktım. O yüzden aç bile kalsam evimde oturup kusuyorum yani rahat edemediğin hiçbir yere gitmiyorum annemlere bile gitmiyorum artık insan hamile olunca tahammülü azalıyormuş doğumada eşimle birlikte gitmeyi düşünüyorum. Habersiz bir şekilde.
%90 planlı sezaryen olacağım sağlık durumundan kaynaklı şehir hastanesine gidiyorum zaten ben de hemşireyim eşime de gerekli her şeyi öğrettikten sonra birlikte gitsek sessiz sakin bir şekilde doğursam hasta ameliyattan çıktıktan sonra ailelere diye düşündüm ama bunu yapan hiç var mı aramızda varsa dinlemek isterim.
Bir de şeyi merak ediyorum o halimizle eve geliyoruz yani aileler illa bizimle kalmak zorundalar mı bence kadınların kendilerine yetememesi konusu dışardan zorla yapılıyor işte sen yapamazsın sen edemezsin biz senle kalalım planladığım gibi olmayabilir ben de yardım isteyebilirim ama yardım istemediğim sürece ben tek kalmak istiyorum böyle daha huzurluyum eşimle birlikte halletmek istiyorum her şeyi yani sonuçta ev teyzeler anne kayınvalide görümce bunların hepsinin olması fikri çok acayip canımı sıkıyor ve kayınbabam kayınvalidem ve görümcem doğumdan sonra eve gelse ben ameliyatlı halimle onlarla birlikte oturup onlara bebeği sevdirmek zorunda mı kalacağım yani çok saçma değil mi bir de öptürme meselesini nasıl çözdünüz
biz bu konuyu daha nişanliyken eşimle konusurduk her şeyi birlikte yapmaya alisik olduğumuz icin yine oyle yapariz diye anlasmistik daha minik Ailemizin tadini cikarmadan misafir gelip gitmesi rahatsiz edici kesinlikle oyle yap ihtiyacin olursa bi telefonla gelecek insanlarinin olduğunu bilmek yeterli

herkese dogum tarihini en az 2 hafta ileri soyle. planli sezaryenin 38de olacak mesela 10 ekim, de ki "doktorum 40a kadar bekleyelim bebegin geri kalmasin dedi, 30 ekime gün aldik"
boylece kimse seni darlamaz
bende insallah eylul sonu ekim basi doguracagim, öz anneme bile ekim sonu kasim basi dedim. kimse beni "aaa sen doguramadin mi hala" diye strese sokamayacak. "ay allah korusun, beklesin en azindan 40ina kadar ekim sonuna kadar bekler insallah" diye ayak yapacagim
esimle gidip catir catir dogurmayi dusunuyorum. hele hastaneye gittigimi kimseye soylemem. acildi mi, açildi mi, neden hala olmadi, niye dogmadi vs vs bu stres insanin dogum surecini baltalar. hic anlayamiyorum kendi istegiyle yedi duvelini babasini kayinbabasini hastane odasina getireni.
niyetim bebegim dogup benle ve esimle tentene temasi bitince ailemi arayip mujdeyi vermek.
kimse de benimle yatiya kalmayacak. ilk 10 gün zaten esler izinli. sonrasinda da baktim olmuyor sabahtan ya annem gelir ya onlara giderim, idare ederim bir sekil.
inaniyorum ki aileyle olmak insani daha cok strese sokuyor, her kafada bir ses, herkesin eli sizin memede...igrenc

*ablam da sezaryen oldu bebek dogup kadin toparlanip odaya cikinca "doguma aldilar" diye aradilar. biz de gittik gorduk, gece evimize döndük. kimseyi istemedi evde yatili kimse yatili kalmadi, esi yokken gunduz gjttik. annem 40 sene once dogurmus o da tek dogurup kocasiyla bakmis. gayet de mutlu. insan lohusayken zaten sinirli oluyor bir de milleti hic cekemez

Kesinlikle katılıyorum benim evim hani ikisine de yakın kimsenin bende de yatılı kalmasına da gerek yok. Bu desteği almak isteyenler olabilir olabilir ama ben de size katılıyorum kesinlikle istemiyorum ama yani şu an aklınıza hayran kaldım inanılmaz güzel bir fikir iki hafta ileri söylemek şu an çok aklıma yattı. Ben bu fikrimi eşimle paylaştım o da senin anın nasıl mutlu olacaksan o şekilde yapalım ama hani ailelere nasıl deriz nasıl yalan söyleriz biraz geriliyor falan ama sizin bu fikri onu anlatacağım akşam ya o eşim biraz duygusal olduğu için aileleri kırmaktan çekiniyor ama şahsen ben kendi annemin bile bu süreçte çok iyi olayları yönetbileceğini inanmıyorum

Üç gün önce arkadaşı doğum yaptı annemin kız benle yaşıttı sezaryen olmuş kan sulandırıcısı vardı hemşire olduğum için benden rica ettiler hani birkaç gün yapıp gösterir misin diye kız doğum yapmış ertesi gün evine gidiyoruz ve annem ve babam
yani çok saçmaydı biz o eve neden gittik kız lohusa ve daha dün doğurmuştu.
annemi orada daha iyi görünce kesinlikle dedim yani kendim doğurmam lazım gebeliğin bile ilk üç ayında kilo verdim diye gel bizde yaşa biz besleriz muhabbeti çeviriyorlar. Benim çok şükür huzurum var evim var kocam var en güxeli kuru ekmek yesemde evim. Doğurduktan sonra bu işe yararsa tekrar yazın olur mu☺️ inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız çok mutlu olurum sizin için

Ben yalnız gittim, pişman değilim, ilk ciktigim an doğumdan biraz zorladi vajinal dogumdu, kalkmadim kanamam olduğu için bikac saat ama hasta bakıcı yardım etti ilk etapta, kalktıktan sonra da zaten herşeyi kendim hallettim, şehir hastanesiydi benim de, eve gelince de kimse gelip gitmedi, şöyle de bı durum var ilk emzirme denemeleri , kötü geçiyor göğüsleri kapatamiyorsun bile, birilerinin yanında oturmak zulüm. Destek olmak isteyen bı kaşık çorba getirsin, gelip evini temizleyip gitsin, açıkçası tekrar dogursam yine kimse gölge etmesin derim. Her işimi de yalnız yapmaya alışığım gerçi, son ana kadar düşün, sen kendini daha iyi bilirsin, idare edeceğini düşünüyorsan o halinle kimseyle uğraşma
Kesinlikle ben kendim halletmeci bir insanım. Hastalandığımda bile belli etmeden geçiriyorum. Tek endişem şehir hast. Olacağı için eşimi yanıma almazlarsa seçeneği onun içinde en sevdiğim teyzemi ayarlayacağım. O suçuma ortak olur gibi :)

Merhabalar, benim de haftaya planlı sezeryanım olacak inşallah. Eşim denizci seferde olduğu için doğuma yetişemiyor maalesef. Annem ve kayınvalidem yanımda olacak hastane sürecinde. Ben de en azından ilk gün gelen giden pek olmasın istiyorum bizimkilere gününü yanlış söyleyin diyorum. Eve geçince nasıl olur öpme meselesini nasıl çözeriz zaman

Allahın izniyle inşallah sağ salim alırsınız kucağınıza. Bir kız kardeşi ya da teyze gibi bir şey çağırmayı düşündün mü annenlere kayınvalide ni ilk etapta istemiyorsanız. Tamamen yalnız olmak biraz sıkıntı olabilir eş olmadığı için.

Allah güzel bi şekilde sağlıklı doğum nasip etsin inşallah bende gecen yıl sezeryanla dogum yaptım bende sizin gibi yanlız gidip doğumdan cıkınca söylemeyi düşünüyordum ama annem izin vermedi sezeryan olunca sıkıntı yaşarsın diye öylede oldu annemle kızkardeşim yanımdaydılar iyiki gelmişler sezeryandan sonra doğru düzgün birinin yardımı olmadan ayaga bile kalkamıyordum ki ilk cocuk tecrübe yok bebekle nasıl ilgilenecem nasıl emzircem bebekle annem ilgilendi benimlede kızkardeşim eşimde yanımdaydı ama inan eşler cok anlamıyorlar ve en ufak bişeyde panik oluyorlar ilk bir hafta doğru düzgün bebegimle ilgilenemedim fazla gelen giden olmasın diyede annemde kaldım 1 ay kadar o sürede cok şükür toparladım evime gectim yani normal dogum yapıyor olsaydınız elbette yanlız gidip eşinizde herşeyi halledebilirdiniz ama sezeryan amelyat demek rahat oturup kalkamamak demek dikişleriniz olacak agrılrınız olacak en az 1 hafta bakıma muhtac oluyorsunuz bir yandan da bebek bakımı eşinizle yanlız zor olur ben yaşadıgımı anlattım umarım sizin için sorunsuz gecer

Evet eş almıyorlar, erkek almıyorlar aslında, diğer hastalar da koridorlarda muayeneye götürüp getiriyoruz bebekleri üst baş yok desen yok, kendinde değil kimse 😂 o yüzden rahatsızlik olmasın kimse için diyorlar, doğumhaneye alıyorlar eşi bebeği görmek için, zaten ziyaretçi de istemezler muhtemelen, sevdiğin birini alman mantıklı olur.
Kesinlikle ben kendim halletmeci bir insanım. Hastalandığımda bile belli etmeden geçiriyorum. Tek endişem şehir hast. Olacağı için eşimi yanıma almazlarsa seçeneği onun içinde en sevdiğim teyzemi ayarlayacağım. O suçuma ortak olur gibi :)

Sezeryanlı olduğun için illa ki birini çağıracaksın bence. Çünkü ilk üç dört gün bebeğe başkası bakıyor sen doğrulamıyorsun dikişlerden kucağına alamıyorsun eğilemiyorsun vs. Bebeğe biri baksın biri de yemek filan yapsın sana süt yapacak şeyler hazırlasın bol bol içecek servis etsin.
Hepsini tek başına nasıl yapacaksın? Ya da eşin nasıl yapacak tüm gece ikiniz de uykusuz kalacaksınız bundan sonra.

Allahın izniyle inşallah sağ salim alırsınız kucağınıza. Bir kız kardeşi ya da teyze gibi bir şey çağırmayı düşündün mü annenlere kayınvalide ni ilk etapta istemiyorsanız. Tamamen yalnız olmak biraz sıkıntı olabilir eş olmadığı için.
Maalesef kız kardeşim yok, görümcem de çalışıyor günü birlik anca gelebilecek. Eşim de annelerimize güvenip sefere çıktı zaten, ikisi de bizden daha soğukkanlı olurlar diye 😅

Üç gün önce arkadaşı doğum yaptı annemin. kız benle yaşıttı sezaryen olmuş kan sulandırıcısı vardı hemşire olduğum için benden rica ettiler hani birkaç gün yapıp gösterir misin diye kız doğum yapmış ertesi gün evine gidiyoruz ve annem ve babam
yani çok saçmaydı biz o eve neden gittik kız lohusa ve daha dün doğurmuştu.
annemi orada daha iyi görünce kesinlikle dedim yani kendim doğurmam lazım gebeliğin bile ilk üç ayında kilo verdim diye gel bizde yaşa biz besleriz muhabbeti çeviriyorlar. Benim çok şükür huzurum var evim var kocam var en güxeli kuru ekmek yesemde evim. Doğurduktan sonra bu işe yararsa tekrar yazın olur mu☺️ inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız çok mutlu olurum sizin için
yani annen ve baban , ıdısının dıdısı hala kesisinin acisini yasarken ev ziyaretinde bulunan birileriyse bence bu fikrin harika.
sey de cok sacma yenidogan bebegin anne memesini bulmasi, kaynasmasi icin anne bebek ciplak olsun, bebek hep annede olsun, kendi bula bula, kesfede kesfede emer diyorlar. bunu gebe okulunda da soylediler, emzirme danismanim da söyledi, internet de bunu söylüyor

bebegin ve annenin ihtiyaci biraz mahremiyet, biraz sessizlik, bolca ciplaklik. zaten su akar yolunu bulur. ama bizde yedi düvel mincikliyor, senin mahrem organina dokunup bebegin agzina yapistjriyor, bunu yapmayan bile aciyor gözünü dikiyor, sen emzirirken bebek ne kadar yutkunuyor diye bakip strese sokuyor, hicbirini yapmayan emzirdigin odaya cat diye giriyor, sanki normalde insanlarin yaninda sudyen degistiren biriymissin gibi "sen emzir sen emzir rahatsiz olma" diyorlar:) hicbirini yapmayan sütün yetmiyor mu, yaramiyor mu, niye kilo almadi diye yorum yapiyor...
kabus kabus kabus
sonra bizim ulkede neden cocuklar emmiyor. e neden acaba?
ya da tüm bilenler "dogum ani mahremdir, gereksiz kimse olmamali, beynin oksitosim salgilamasi - dogumun hizli ve kolay olmasi gibi sevisirken yasanan sakinlik - mahremiyet - loş ortam gerekir derken dogumlar gün yemegi gibi hastane odasinda bekleniyor. sonra "bu bebek niye gelmiyor, suni sanci yapalim, sezaryene alalim" e bu bebek nasil gelsin onca kalabalikta - bir salın anneyi de bornozla gezsin, kasilmasi geldikce ılık duşa girsin girsin ciksin rahatlasin, apış arasina sicak havlular koysun, inlesin, egilsin kalksin hareket etsin, kendini rahat hissediyorsa totosunu yukari kaldirmis domalir pozisyonda yatsin yuvarlansin...insan bunlari anasi kaynanasi komsusu odadayken yapabiljr ki? haliyle baslamaz dogum .
bence sistemin komple degismesi lazim.

benim annem de ozellikle esim yurtdisindayken hep diyordu "bjzde kal bizde kal" diye. tamam yalnizsam gelir bir iki gece kalirim da evim barkim var sizde niye kalayim?
en son da "dogumdan sonra bizde kal" diye israr etti. "evim barkim varken niye sizde kalayim" diyorum, benim evimde rahat edemezmis 😂😂pardon da onemli olan senin rahatligin mi? o zaman da dedim "zaten yatili kimseyi istemiyorum, ilk su kadar gün esim kalacak. sonra ben yapamazsam gunduzden gelirsin - bazen ise giderken size birakir. ama tutup da kalamam hic plan yapma"
ne sacma cidden

anne bebek dostu hastane secebilir misin? onlarda es de geliyor dogum odasina onunla hazirlaniyorsun surece. acilma baslayip bebek dogarken cikiyor sadece.
istanbuldaysan kendi hastanemi onerebilirim

*ha senin sezaryenmis bilemedim onda surec nasil oluyor

Sanki veliaht prens doguyo, bu yaygara nicin analmiyorum.
Bizdede ayniydi
Valla doguma sadece esimle gittim.
Dogduktan sonra haber verdik ailelerimizi.
Kimsede kalmadi kendim baktim esimle, sezaryanla oldum birde.

Sonra eve gidip minik ailenizle tanisip kaynasmanizi tav siye ederim. Aile kisileri size müsade etmeli belli zaman. Zaten dinlenmeye cok ihtiyaciniz olacak.

Allah güzel bi şekilde sağlıklı doğum nasip etsin inşallah bende gecen yıl sezeryanla dogum yaptım bende sizin gibi yanlız gidip doğumdan cıkınca söylemeyi düşünüyordum ama annem izin vermedi sezeryan olunca sıkıntı yaşarsın diye öylede oldu annemle kızkardeşim yanımdaydılar iyiki gelmişler sezeryandan sonra doğru düzgün birinin yardımı olmadan ayaga bile kalkamıyordum ki ilk cocuk tecrübe yok bebekle nasıl ilgilenecem nasıl emzircem bebekle annem ilgilendi benimlede kızkardeşim eşimde yanımdaydı ama inan eşler cok anlamıyorlar ve en ufak bişeyde panik oluyorlar ilk bir hafta doğru düzgün bebegimle ilgilenemedim fazla gelen giden olmasın diyede annemde kaldım 1 ay kadar o sürede cok şükür toparladım evime gectim yani normal dogum yapıyor olsaydınız elbette yanlız gidip eşinizde herşeyi halledebilirdiniz ama sezeryan amelyat demek rahat oturup kalkamamak demek dikişleriniz olacak agrılrınız olacak en az 1 hafta bakıma muhtac oluyorsunuz bir yandan da bebek bakımı eşinizle yanlız zor olur ben yaşadıgımı anlattım umarım sizin için sorunsuz gecer
Çok kibar konusmussunuz çok teşekkür ederim anlattığınz için. Annesi babası bıktırma bir tek ben degilimdır herhalde ben kayınvalidemden beklediğim bıkmayı annemden yaşıyorum gerçekten doğurduğum an çocuğu elimden alıp gideceklermiş gibi hissediyorum o kadar bir bekleyişleri var yani g o yüzden yardıma ihtiyacı olarak fişdiklsmeyi düşünüyorum aklımın bir köşesinde. Gerçekten ben kendi babamdan bile bu kadar çekineceğimi hamilelik döneminde hiç düşünmezdim ama insan farklı bakmaya başlıyormuş dünyaya bebeğinizle mutluluklar dilerim

Sezeryanlı olduğun için illa ki birini çağıracaksın bence. Çünkü ilk üç dört gün bebeğe başkası bakıyor sen doğrulamıyorsun dikişlerden kucağına alamıyorsun eğilemiyorsun vs. Bebeğe biri baksın biri de yemek filan yapsın sana süt yapacak şeyler hazırlasın bol bol içecek servis etsin.
Hepsini tek başına nasıl yapacaksın? Ya da eşin nasıl yapacak tüm gece ikiniz de uykusuz kalacaksınız bundan sonra.
Şimdilik Düşüneceğim de ondan önce buzdolabına yiyebileceğim yemekleri hazırlamak bunlar tabi ameliyatın kolay geçerse düşüncelerim zor geçerse tabi Seçenekler daralıyor mecbur birileri gelmek zorunda ama şu an ilk tercihim eşim tek kişilik oda olursa eş alıyorlarmış ama almazlarsa teyzeme seslenmeyi düşünüyorum çünkü annemi görmeyi çok isteyeceğimi sanmıyorum tabii herkesin ailesi bir değil

yani annen ve baban , ıdısının dıdısı hala kesisinin acisini yasarken ev ziyaretinde bulunan birileriyse bence bu fikrin harika.
sey de cok sacma yenidogan bebegin anne memesini bulmasi, kaynasmasi icin anne bebek ciplak olsun, bebek hep annede olsun, kendi bula bula, kesfede kesfede emer diyorlar. bunu gebe okulunda da soylediler, emzirme danismanim da söyledi, internet de bunu söylüyor

bebegin ve annenin ihtiyaci biraz mahremiyet, biraz sessizlik, bolca ciplaklik. zaten su akar yolunu bulur. ama bizde yedi düvel mincikliyor, senin mahrem organina dokunup bebegin agzina yapistjriyor, bunu yapmayan bile aciyor gözünü dikiyor, sen emzirirken bebek ne kadar yutkunuyor diye bakip strese sokuyor, hicbirini yapmayan emzirdigin odaya cat diye giriyor, sanki normalde insanlarin yaninda sudyen degistiren biriymissin gibi "sen emzir sen emzir rahatsiz olma" diyorlar:) hicbirini yapmayan sütün yetmiyor mu, yaramiyor mu, niye kilo almadi diye yorum yapiyor...
kabus kabus kabus
sonra bizim ulkede neden cocuklar emmiyor. e neden acaba?
ya da tüm bilenler "dogum ani mahremdir, gereksiz kimse olmamali, beynin oksitosim salgilamasi - dogumun hizli ve kolay olmasi gibi sevisirken yasanan sakinlik - mahremiyet - loş ortam gerekir derken dogumlar gün yemegi gibi hastane odasinda bekleniyor. sonra "bu bebek niye gelmiyor, suni sanci yapalim, sezaryene alalim" e bu bebek nasil gelsin onca kalabalikta - bir salın anneyi de bornozla gezsin, kasilmasi geldikce ılık duşa girsin girsin ciksin rahatlasin, apış arasina sicak havlular koysun, inlesin, egilsin kalksin hareket etsin, kendini rahat hissediyorsa totosunu yukari kaldirmis domalir pozisyonda yatsin yuvarlansin...insan bunlari anasi kaynanasi komsusu odadayken yapabiljr ki? haliyle baslamaz dogum .
bence sistemin komple degismesi lazim.

benim annem de ozellikle esim yurtdisindayken hep diyordu "bjzde kal bizde kal" diye. tamam yalnizsam gelir bir iki gece kalirim da evim barkim var sizde niye kalayim?
en son da "dogumdan sonra bizde kal" diye israr etti. "evim barkim varken niye sizde kalayim" diyorum, benim evimde rahat edemezmis 😂😂pardon da onemli olan senin rahatligin mi? o zaman da dedim "zaten yatili kimseyi istemiyorum, ilk su kadar gün esim kalacak. sonra ben yapamazsam gunduzden gelirsin - bazen ise giderken size birakir. ama tutup da kalamam hic plan yapma"
ne sacma cidden

Ay o kadar iyi açıklamışsın ki tebrik ederim gerçekten. Allah’tan annem çalışıyor geçen bebek görme muhabbetinde bana sen doğumdan sonra bize gelirsin değil mi falan yaptı annem aynı şekilde ben de böyle bir apışıp kaldım döndüm neden dedim daha rahat edersin dedi yani benim evimde çok konforlu bir yatak odam varken beşiğiim varken kendi dusum ve kocam varken neden annemin evinde rahat edeyim gerçekten çok enteresan sanırım hala kabullenemiyorlar ve ben kimsenin bende kalmasını da istemiyorum kesinlikle çünkü eşim de rahat edemez yani ben belki adama Sarılacağım öpeceğim o doğum anında ondan şevkat bekleyeceğim ve dediğim gibi aynen ben odadakınırken anne ve babam bana bakıyor olacak gerçekten çok büyük saçmalık ya aynı şekilde çıktıktan sonra da herkes konuşacak hamileyken konuşanlar çarpı 2.03 olacak eminim ki
Geçen gün kayınvalidem yemek yemedigimi duymuş biraz kilo verdim çünkü çok ciddi bulantısı kusmam vardı ilk üç ay ve çocuk besleniyor mu sen yemek yemiyorsun ya hani dedi bana ve şok oldum biliyor musun aynen ben bilerek yemek yemiyorum çocuğuma zarar gelsin diye yemiyorum zaten sanki
Abi yiyebilsem yerim zaten açlıktan ağladığımı biliyorum ama bu öyle bir fizyoloji ki gerçekten
Kusuyorum desem ay canım ben hiç kusmadım sen niye böyle oldun diyor
İyi hissediyorum desem ay ben dokuz ay kusmuştum diyorlar son zamanların kilo alırsın sen DIYETİSYENE başlamış mıydın diyen falan o ayrı zaten o yüzden bence en güzeli eşim 20 gün yanımda kalacak o şekil planladık Allah nasip kısmet eder ki herkes hayırlısıyla doğursun kimsenin annesi babası da küsmesin mümkünse gerçekten ya ben kocamı öpüp koklayıp doğurmak istiyorum

Sanki veliaht prens doguyo, bu yaygara nicin analmiyorum.
Bizdede ayniydi
Valla doguma sadece esimle gittim.
Dogduktan sonra haber verdik ailelerimizi.
Kimsede kalmadi kendim baktim esimle, sezaryanla oldum birde.

Sonra eve gidip minik ailenizle tanisip kaynasmanizi tav siye ederim. Aile kisileri size müsade etmeli belli zaman. Zaten dinlenmeye cok ihtiyaciniz olacak.
Peki şey sorabilir miyim doğurduktan sonra ailenize telefonda ne diyerek söylediniz ya alınma küsme durumları oldu mu. Kesinlikle ilk başta üç kişi girmek istiyorum

Back
X