Premature Bebekler Dogumda aglamayan bebek :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merak etme canim hic bir sey olmaz benim bebeklerimde pramature dogdu 34 haftada dogum yaptim 1600 kilo ve 1800 benimkilerde aglamamistir. :anneadayı::anneadayı:Cunku erken doguyorlar cigerleri gelismis olmuyor oyuzden ayriyeten eve gelince aglama seslerininbol bol duycaksin:))Allahim saglikla eve gelmelerini nasip etsin:anneadayı:
insallah cnm

Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlardan kılsın inşallah bebeklerinizi.
Benim oğlum da doğduğunda ağlamadı. Normal doğumla 37.haftasının sonunda doğdu. Kordonu boynuna dolamış, biraz zor bir doğumdu. Doğduğunda ağlamayınca ben de korkmuştum. Müdahale ettiklerinden sonra doğumhanede çok kısa ağlamıştı. Şu an 20.ayının içerisinde elhamdülillah hiçbir sıkıntısı yok. Motor gelişimi de, dil gelişimi de, iletişimi de gayet güzel.

Acil sezaryanla doğum yaptım bende şuan düşünüyorum düşünüyorum doğum anını da ağlayıp aglamadiginida hatırlamiyorum neden hatırlamıyorum kafama acayip takıldı şuan :KK43: ameliyathaneden çıktığımda hic aglamadan duruyordu.kucağıma aldiktan sonra hastaneyi inlete inlete ağladıgini unutmam mümkün degil.

Simdi benimde aklima takildi beni de aydinlatin lütfen :anne::olamaz:

Canm ben Doğum fotoğrafcısıyım hiç korkma takma kafana onu.benm şahit oldugum dogumlarda bebeklerin çogu dogumda aglamıyor ancak aspire edildikten sonra ağlamaya başlıyolar.saglıcakla büyüt miniklerini

benim iki oglum var.
ilki gününde doğdu kilosu felan gayet normaldi.
hic aglamadi doğumda doktor poposuna vurdu agla bakiyim azcik dedi.
ciyak ca bir ses çıkardı sustu.hic aglamadi.
ikinci erken dogdu.37 haftalık.doğduğunda ciğer gelişimiyle ilgili sıkıntı vardi.çok hızlı nefes aldığı için aglayamiyordu zaten.
gece ağlamaya başladı sabaha kadar korktuk bisey oldu diye.doktor güldü cok güzel ciğerleri açılmış dedi.bu arada sarı sarı kustu surekli..
yani her aglamayan bebeg 'in sorunu olmaz merak etmeyin.zaten kendini belli ediyor herhangi bir sorunda.
saglikla büyütmenizi dilerim.:anne:

Merhaba..
Daha once actigim konulari bilen vardir belki..
kisa ozet geceyim..9yildan sonra tup bebek yontemi ile ikizlerime hamile kaldim.Ancak 27.haftamda ani kanama ve sanci ile erken dunyaya geldiler.Su an tam 29 gundur kuvezdeler..Bir sıkıntımız yok simdilik,besleniyorlar ve oksijen aliyorlar,su an 1400kilodalar,1600 kilo olunca normal odaya cikaracaklar bizi..neyse bnm dogumdan sonra kafama takilan bebeklerimin dogumda hic aglamamasi :KK43: sezeryanle dogurdum,sesleri bana gelmedi,dr da esime aglamadilar demis..Dr umuz su an gorunurde bi sıkıntıları yok diyor ama kafami cok kurcaliyor bu durum,sizler dogumda hic aglamayip ilerde herhangi bir engeli olmayan bebekler duydunuz mu ?
(Ozel egitim ogretmenligi yaptim,bu yuzden de vesveselerim 4kati fazla)
Benden sonra doğan kardeşm de ağlamamış herşeyi norml olmasına rağmen. Yani gerçi içerde kakasını yapmş ama yutma herhangi bişy olmamş. Herşyi normldi hatta ben onunla dalga geçerim o kadr tembelsinki doğduğnda ağlamaya bile üşenmişsin diye:) şmdi 23 yaşında delikanlı. Dr sıkıntı yok dediyse yoktur inş. Sizde sağlıkla kucağnza alır evinize gidersnz inş

normal suresini tamamlayan cocuklarin aglamamasi sorundurancaj sizin bebekleriniz nefes alamiyorlar ki aglasinlar bu turden konulari internet uzerindeki makalelerden okusaniz daha iyi olur ayrica erken dogam bebeklerin bakimi ve gelisimi ile ilgili de pek bilginiz yok bu konularda cok sey okuyun size yardimci olur

Her bebek ağlamayabilir bir de şöyle bir şey var çok küçük doğmuşlar o yüzden de ağlama refleksi oluşmamış olabilir ya da duyamayacağınız bir ses olabilir ne kadar ses çıkacak o kadar bebekten ayrıca doktorun doğumhaneden çıkıp bebekler ağlamadı diye eşinize söylemesi bana garip geldi. Sonuçta çocuklar normal nefes alıyor oksijen çadırına bile alınmamışlar bir sorun olsa doktor zaten söylerdi.

Duydum ,annemden,bizzatihi bendenizim...aglamamisim ...aglamayan bebeklerde duydum oyle anlatirken birbirimize bende aglamamisim diyenleri...

Ben de sanırım ağlamamışım,tokadı yedikten sonra biraz ağlamış susmuşum ve bu ömrümce hep böyle sürdü.Tokadı yer-soyut anlamda- ağlar sonra hemen susarım :KK70:
Babam gelir arada tokatlarmış ağlayayım ölü müyüm neyim diye.
Doktor sıkıntı yok diyorsa yoktur,üzmeyin kendinizi boşa.
Ahaha babanıza çok güldüm ya tokatliyormus ya ise yariyormuymus bari :D

Benim ikizler birmal zamanda dogdu. Ama onlarda aglamadı.
Insallah sag salim kucagina alirsin

Back
X