doğumda kesilme korkusu...

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç :(( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi :((( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım :( Ama ben çok korkuyorum :( Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...

Acilen bir kadın doğum uzmanı ile görüş için rahatlasın. Çok abartıyorsun normal doğumda anuse kadar kesiyorlar mis yok sezeryanda bağırsakları dışarı cikariyorlarmis filan..kim uyduruyor bunları size yahu??
Ben iki tane normal doğum yaptım. Kesik te var ama çok minik ve kesilirken anlamadım bile..dikişler bir haftada iyileşti zaten.psikolojimiz bozulmuş sizin.lütfen doğru kişilerden doğru bilgiler edinin.

Evli degilim ama kendimi bildim bileli bu saydiklarin yuzunden doğumdan cok korkuyorum :( inşallah kolay doğum yaparsın allah yardimcin olsun.

Kız millet nasıl çatır çatır doğuruyor.
Az güçlü ol konu sahibi.
Yaparsın kız.. Annesin sen

Normal doğumda kesik atılıyor evet.
Bunun adı da epizyotomi.
Kontrollü bir şekilde doktor tarafından atılan bir kesik bu.
Aksi takdirde bebek kasları kendisi yırtıyor. Bu durumda canının çok daha fazla yanma ihtimali var hayatım
e açılma falan yetmiyor mu ben sezaryen yaptım bilmiyorum pek

tıpta hersey mübah:)önemli olan bebişin saglıkla hayata gelebilmesi..
bence şuan dogum seklını düşünmek için erken..sen zamanı geldıgınde eger normal doguma girersen sadece teknık kısma odaklanmaya calıs nefes al ver ıkın vs..kesiymiş kanmış bilmem ne boşver zaten bebeği görünce hiçbirini düşünemeyeceksın..
sezeryan olursanda zaten kesi oalcak evet acısı da olacak ama emın ol cok cabuk gececek..ben sezeryanla oldum gayette kıloluydum ama 3.gün gayet dolanıyodum evde,bebekle ılgılenmeye baslamıstm..
yani demem o ki,doğum anından çok bebek hazırlıklarına ve bebek dogduktan sonrakı kısmı hayal et..hastane kısmını şimdiden yaşama beyninde:)

bazen bebek için doğum yolu dar olabiliyor o yüzden küçük bir kesi ile alanı genişletmeye çalışıyorlar. zaten anestezinin etkisinde bunu anlayamayacaksın sonra küçük dikişler atıp bitirecekler. hiç korkma canım bebiş için şart olursa ufacık bir kesiğe dayanacaksın hepsi bu..

Canım hiç korkma bol bol yürüyüş yap acilman olsun ben normal doğum yaptım tabiki az kesiyorlar ama çok az kesiliyolar hissetmiyorsun ki zaten o anda bebeğini kucağına verdiklerinde bütün acılara değer diyorsun.panik yapma sakın bende çok korkuyodum ama sakın olup doktoru dinleyince kolay oluyor Allah yardım ediyor

Ayni sekilde bende korkuyorum ama sonra etrafima bakiyorum milyyonlarca hamile molyinlarca bebek milyonlarca insan görüyorum herkes bunlari yasadi diyorum onlar yapabuldiyse bende yapabilirim diyorum sonunda kucagima verecekleri mucizeyi dusunuyorum buna deger diyorum dua ediyorum.dua et bol bol kuran oku

Benim hamile kalma ihtimalim yok uzunca yillarda olmucak ama inanin ayni sizin gibi dusundukce korkuyorum ilerde nasip olursa nasil olcak diye.
Allah annelerimize guc saglik versin.
neden acaba sebebi :( Bebek dünyaya gelene kadar ben de hala anne değilim diye düşünüyorum sürekli olumsuz senaryolar yazıyorum ya son dakka bir şey olursa bebeğimi kaybedersem tekrar anne olabilir miyim diye :( çok sıkıntılı bi süreç

Back
X