• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumda kesilme korkusu...

Ya benimde var öyle çekincelerim fakat aslında her doğumda kullanılan bi yöntem değil o yinede sıklıkla tercih ediliyor doktorlar tarafından
Anüse kadar kesileni duymadım hiç ama şu var eğer epizyotomi yapılmazsa bazı kadınlarda anğse kadar yırtılmalar oluşabiliyor yani iyi bişey gerekliliği halinde kesi atılması hem bebeğin hemde annenin sağlığı için
Böyle düşün
Ayrıca epiduralle yaparsan doğumu zaten hissetmezsin ha yok epidüralsiz olacak diyorsanda lokal anestezi uyguluyorlar yine bişey hissetmiyorsun
Öyle uzun Zamanda almıyormuş iyileşmesi amma iyi bakacaksın kendine bakımı var bunun (kuzenim emzirirken acıdan tepinince dikişleri açılmış buraya aman dikkat oturup kalkmana dikkat et hiç normal doğurdum havalarına girme dinlenmene bak ilk haftalar önemli)
Bildiklerim bu kadar korkutma kendini rahat ol :) hadi hayırlısı ve umarım hiç gerek kalmaz epizyotomiye filan paşalar gibi normal ve doğal doğurursun :anne:

Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç :KK43:( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi :KK43:(( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım :KK43: Ama ben çok korkuyorum :KK43: Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
O kesiyi hissetmeyeceksin bile dogum aninda. Ayrica anuse kadar asla kesmezler, hatta o kesinin anuse ilerlemesi tibbi bir hatadir.
Bebis ve sen saglikla dogumu atlattiginiz surece kucagina alacaksin ve her seyi unutacaksin. Dert edecek bir sey yok ki.

Ikınma sırasında kazaya gidilmesin diye lavman yapılır..
Mutlaka yapılıyordur,yoksa ortalık feci olur :bicak:

Ya evet annem de lavman demişti ama kardeşim doktor yok şu anda dedi. Başka bir doktor arkadaşım normal doğumu tercih etmiyor sizin doğumunuza da girersem kakanızı falan görürüm kötü gibi bir şey demişti. Yani tam anlayamadım oraları ama artık lavman yapmıyorlar galiba. Yeni normal doğum yapanlar bir aydınlatsa keşke.

hep şunu söylüyorum doğurmak kolay iş sancıyı çekmekte.bebek doğum kanalına girdiğinde zaten sancı falan bitmiş oluyor.yaradan hem doğururken aynı anda sancıyı vermiyor.doğurmak çok keyifli bile diyebilirim ıkınmak için biraz güçlü olacaksın hepsi bu.saçma sapan türk filmlerindeki gibi bişi değil normal doğum.

Ay dur naptin sen ya sakinnn uc sezeryan oldum normal dogum yapan ablaminda yanindaydim ikisindede korkulacak bisey yok bide sen hissetmeyeceksinki kimsenin dogum hikayesini dinleme hicbir dogum videosuda izleme dogum kisiye ozel bir durumdur unutma

Bir de bu kesi olayında iki tip kesi varmış. Biri enine biri boyuna. Boyuna kesi biraz riskliymiş çünkü işte bu anüse kadar yırtılmalar o bakımdan oluyormuş. O yüzden genel tercih enine kesiymiş ama misal benim doktorum boyuna kesiyor çünkü bunun da pozitif bir tarafı vardı ama neydi unuttum. İşinin ehli bir insan tarafından kesilmesi gerekiyor boyuna ise. Baya düşük oldu cümlelerim kusura bakmayın. Konuya az hakim olunca böyle oluyor sanırım.

Şehir efsanesine dönüşen doğum hikayelerini dinleme. Senin düşünmen gereken 'bebeğim sağlıkla doğsun da nasıl doğarsa doğsun' olmalı. Hem bağırsak ne alaka?

1 ay önce doğum yaptım. Hiç anlatmayayım benimki hem çok kolay hem de çok zordu. Yırtılma denen olay oldu bende dikişlerim de ona göre yapıldı. Ama Allah'a şükür bebeğimi kucağıma aldım.
Bebeğine kavuştuktan sonra gazmış, acıymış o kadar önemli olmayacak.

Suan araştırarak daha da kendini korkutuyorsun.

Ben spinal sezeryan ile doğum yaptım. Anestezi uzmanı başımdaydi. Belim den bir igne vurdular. Sonra beni yatırdilar. Tabiki önünü 1 perde ole kapatıyorlar. Çünkü gözlerim doğum esnasında açık oluyor. Herşeyi duyuyorsun. Neyse bende korkuyorum karnımda bi hateketlenme hissediyorum ama el baskısı gibi.

Ben bıçagin kestiğini duyar mıyım dedim. Yok duymasın zaten doğum bitti dedi. Bebeğimin ilk ağlama nefes alma seslerini duyuyordum. Ne ara doğum bitti anlamadım :) sonra bebeğimi gösterdiler. Hiçte korkulacak gibi değil. Çok güzel bir duygu. Rabbim Her isteyene yaşatsın.

Korkma lütfen. Doğum sonrası da ilk gece biraz ağrılı geçiyor, o zaman da ağrı kesici veriyorlar. Hafif şekilde atlatiyorsun.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bir avazda kurtul. :anneadayı::anne::KK200:

Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç :KK43:( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi :KK43:(( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım :KK43: Ama ben çok korkuyorum :KK43: Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
peki çocugunuzu dusunmuyor musunuz orayı kesmeseler omuzu cıkamayacak ve o bölgede çok fazla kan damarı oldugu için hemen iyileşmeye başlayacak ayrıca bagırta bagırta yapmayacaklar farketmeyeceksiniz bile

çekilin tecrübeli normal doğuran anne geldi :D

tatlım eskiden benim annem zamanında neşterle kesik atarlar ve evet anüse kadar keserlermiş. bi de şekilsiz dikerlermiş. benim annemin öyle mesela 2 çocuk olmasına rağmen vajina iç dudakları şekilsiz duruomuş hatta bi doktoru sana estetik yapalım dedi de annem ayol kocam mı var bu yaştan sonra varsın böyle kalsın dedi..

gelelim bana..

ben epidural normal doğum yaptım. doktorum doğum esnasında bebeğin kafası biraz büyük görünüyor kesebilirim dedi ben de nasıl kolaysa öyle yapın dedim. fakat güzel ıkınmışım ebe de üstten biraz bastırınca çıkıverdi oğluşum. içten yırtık olmuş sadece 4 dikişim vardı hiç kesilmedim. kesilse idim de önceden bilgim vardı internetten bakmıştım epizyotomi dedikleri neşter ile değil makasvari bir alet ile düzgünce ve gerektiği kadar kesiyorlar. zaten son dönem doktorları çatın çok dar ise çok kesi olacaksa sezaryene yönlendirmeyi tercih ediyorlar. emin ol vajina kesiği sezaryen kesiğinden daha kolay iyileşiyor ve doktorun iyi ise iyi dikiş atarsa bendeki gibi hiç doğurmamış gibi toparlıyorsun. sezaryen olan tüm tanıdıklarım soğukta, ağır kaldırmada kesi yerlerinin hep sızladığını söylüyorlar çocuklar büyüse bile..

bunları düşün ve kendini kesiye değil bebeğinin sağlıkla doğmasına odakla.. zaten o doğum öyle muazzam bir şey ki doğumdan sonra bebeğini kucağına veriyorlar ya o sırada bırak dikilmeyi dünyayı parçalasalar umrunda olmuyor görmüyorsun duymuyorsun. tek odağın bebeğin oluyor. öyle muazzam bir şey..

Ben bile korktum sayenizde iyice çocuk yapmama kararı aldım.Bu kadar çok korkacaksanız çocuk yapmayıverseydiniz bu ne ya normalde orayı sezaryende yok burayı kescekler.Başka nasıl doğurmayı düşünmüştünüz acaba?

Öyle bir ifade etmişsin ki
sezaryan doğum yaptım
Aman tanrım başımdan ne geçmiş böyle diye bir ürperdim :KK48:

Ameliyata girdim
toplamda 26 dakika içeri de kaldım.
Uyandığım da odadaydım.
Hatta oğlumu gögsüme vermişlerdi emiyordu.

Hiç korkulacak gibi degil. Sakin ol.
Ben enerjiye çok inanıyorum.
Kötü düşünceler kötü sonuçlar getiriyor.
Onun için güzel düşün güzel olsun.

Doğum hakkında dışardan insanların yaptığı kötü korkutucu yorumlara :KK47: tıkıyoruz
Herkes ayrı bir doğum hikayesine sahip, iyi düşünelim iyi olsun
Normal doğum yapan arkadaşlarımız var annelerimiz var onları düşün ve rahatla
Olursa olur olmazsa sezeryan olur..

Can'ım benimde ilk doğumda kesi attılar , yoksa kendi kendine kontrolsüz yırtılıyorsun, dr. temiz bir kesik atıyor baldıra doğru ve güzel dikiyor , 40 çıkana kadar iyileşiyorsun ,ilk Zaman'lar sezaryen olsa daha iyiydi derken sonradan iyileşinceye oh be iyiki normal olmuş bu kesi hiçbirşey diyorum, çünkü sez. olanları görüyorum aradan 1 yılda geçse ameliyat yerleri sızlıyor , eğilirken kalkarken üşüyünce v.s. Ben şu an ikinciye hamileyim hatta mekik bile çekebiliyorum :nazar:, sez. Olsam çok zordu ,;hiç korkma Can'ım , doğum gelip geçiyor inan insan yeniden doğmuş gibi oluyor; hayırlısıyla sağlıkla kucağına al bebişini :anneadayı::KK200:

Bir de bu kesi olayında iki tip kesi varmış. Biri enine biri boyuna. Boyuna kesi biraz riskliymiş çünkü işte bu anüse kadar yırtılmalar o bakımdan oluyormuş. O yüzden genel tercih enine kesiymiş ama misal benim doktorum boyuna kesiyor çünkü bunun da pozitif bir tarafı vardı ama neydi unuttum. İşinin ehli bir insan tarafından kesilmesi gerekiyor boyuna ise. Baya düşük oldu cümlelerim kusura bakmayın. Konuya az hakim olunca böyle oluyor sanırım.
Aslinda yaygin kullanilan medio lateral dedikleri asagi yanlara dogru olan kesidir. Cunku dikey kesince yirtilma ihtimali yuksek. Ama dikey kesimin bir faydasi yok sadece kesmesi dikmesi doktor acisindan daha kolay

çekilin tecrübeli normal doğuran anne geldi :KK70:

tatlım eskiden benim annem zamanında neşterle kesik atarlar ve evet anüse kadar keserlermiş. bi de şekilsiz dikerlermiş. benim annemin öyle mesela 2 çocuk olmasına rağmen vajina iç dudakları şekilsiz duruomuş hatta bi doktoru sana estetik yapalım dedi de annem ayol kocam mı var bu yaştan sonra varsın böyle kalsın dedi..

gelelim bana..

ben epidural normal doğum yaptım. doktorum doğum esnasında bebeğin kafası biraz büyük görünüyor kesebilirim dedi ben de nasıl kolaysa öyle yapın dedim. fakat güzel ıkınmışım ebe de üstten biraz bastırınca çıkıverdi oğluşum. içten yırtık olmuş sadece 4 dikişim vardı hiç kesilmedim. kesilse idim de önceden bilgim vardı internetten bakmıştım epizyotomi dedikleri neşter ile değil makasvari bir alet ile düzgünce ve gerektiği kadar kesiyorlar. zaten son dönem doktorları çatın çok dar ise çok kesi olacaksa sezaryene yönlendirmeyi tercih ediyorlar. emin ol vajina kesiği sezaryen kesiğinden daha kolay iyileşiyor ve doktorun iyi ise iyi dikiş atarsa bendeki gibi hiç doğurmamış gibi toparlıyorsun. sezaryen olan tüm tanıdıklarım soğukta, ağır kaldırmada kesi yerlerinin hep sızladığını söylüyorlar çocuklar büyüse bile..

bunları düşün ve kendini kesiye değil bebeğinin sağlıkla doğmasına odakla.. zaten o doğum öyle muazzam bir şey ki doğumdan sonra bebeğini kucağına veriyorlar ya o sırada bırak dikilmeyi dünyayı parçalasalar umrunda olmuyor görmüyorsun duymuyorsun. tek odağın bebeğin oluyor. öyle muazzam bir şey..

peki lavman yaptılar mı?

peki lavman yaptılar mı?

yapmadılar tatlım. bana doktorum kabız olmamam için calcium magnesie die bir ilaç vermişti. tozu suya katıp içiyorsun. hem bağırsakları çalıştırıyor hem magnezyum desteği yani. 2 gün tuvalete çıkamasam onu içiyordum. doğumdan önceki gün de içip tuvalete çıkmıştım. sordular ne zaman tuvalete çıktın diye dün dedim. lavman da yapmadılar.

Bir ay önce normal dogum yaptım sezeryanda zor sonuçta ameliyat normal dogumdada sancı çekiyorsun Zorunlu olmadıkca normal yap şiddetli 1 saat sancı çektim dogumhaneye girdim 10 dakikada bebegim kollarımdaydı 5 dikişim oldu ama kızımı gördügüm anda herşeyi unuttum ayrıca dktrum amelyatta oldugu için ebeler dogum yaptırdı inanın kendi dktrumdan daha iyi davrandılar dktr sadece dikiş atmaya yetişti,aynı gün eve çıktım 3. Gün evimin işini yaptım herşeyin bi zorlugu var anne olmak kolay degil

Back
X