- Emoji Skoru
- 0
- Puanlar
- 6
- Konu Sahibi krnmucizem29
-
Ğremature mi dogdu bebeginizBiz nöroloji doktoruna 4. Ayında gittik muayene yaptı ve MR gerek duymadı baş kontrolü vs hepsi vardı 1 yaşından sonra çekelim dedi gelişim testi yapalım eğer onda bir eksiklik görürsek MR çekelim dedi gelişim testini yaptırdık yani ayına göre uyumlu hareketleri yapıyor mu diye hepsini yaptı hatta bir kaç hareketini önden yaptığını söyledi o yüzden MR gerek duymadı şuan bebeğim aguluyor destekli oturuyor adımlama yapıyor bir kaç kere sırt üstünden yüz üstüne döndü ayaklarıyla kendini yitiriyor şimdi masanın üzerindeki nesnelere uzanıp alıyor ellerini orta hatta birleştiriyor kahkaha atıyor sırt üstü yattığında ayaklarını biraz tutmaya çalışıyor doktorumunuz dediği önemli olan bebeğin gelişimin nasıl gittiği diğer hasar dediğimiz şeyler lekeye de dönebilir leke olarak kalabilir dedi bizim için önemli olan gelişimi dedi 8. Ayında görmek istedi onda da desteksiz oturması gerektiğini söyledi ve bence de oturacak dedi yaptığı muayene göre ama yinede her şey için kesin konuşmuyorlar bende hala tedirginlik devam ediyor hala çok merak ediyorum korkuyorum endişeleniyorum istemsiz şekilde her hareketini her tepkisini sabırsızlıkla bekliyorum
Gelişim testi nasıl yapılıyorBiz nöroloji doktoruna 4. Ayında gittik muayene yaptı ve MR gerek duymadı baş kontrolü vs hepsi vardı 1 yaşından sonra çekelim dedi gelişim testi yapalım eğer onda bir eksiklik görürsek MR çekelim dedi gelişim testini yaptırdık yani ayına göre uyumlu hareketleri yapıyor mu diye hepsini yaptı hatta bir kaç hareketini önden yaptığını söyledi o yüzden MR gerek duymadı şuan bebeğim aguluyor destekli oturuyor adımlama yapıyor bir kaç kere sırt üstünden yüz üstüne döndü ayaklarıyla kendini yitiriyor şimdi masanın üzerindeki nesnelere uzanıp alıyor ellerini orta hatta birleştiriyor kahkaha atıyor sırt üstü yattığında ayaklarını biraz tutmaya çalışıyor doktorumunuz dediği önemli olan bebeğin gelişimin nasıl gittiği diğer hasar dediğimiz şeyler lekeye de dönebilir leke olarak kalabilir dedi bizim için önemli olan gelişimi dedi 8. Ayında görmek istedi onda da desteksiz oturması gerektiğini söyledi ve bence de oturacak dedi yaptığı muayene göre ama yinede her şey için kesin konuşmuyorlar bende hala tedirginlik devam ediyor hala çok merak ediyorum korkuyorum endişeleniyorum istemsiz şekilde her hareketini her tepkisini sabırsızlıkla bekliyorum
Merhaba bebeğimin süreci şu an güzel ilerliyor 6/7 gün sonra 10 aylık olacağız bebeğim 4 aylıkken dönüyordu 6 aylıkken desteksiz oturmaya başlamıştı ve sürünerek ilerliyordu ve tam tur dönüyordu 7 aylıkken de-de , ba-ba demeye başladı 8 aylıkken artık düşmeden oturuyor ve kendi uzandığı yerden kalkıp oturmaya başlamıştı parmaklarını da cımbız tekniği ile küçük parçaları tutuyordu ellerini ve parmaklarını çok iyi kullanıyor sonra küçük uçan kelebek sinekleri gözleriyle kafasıyla takip etmeye başlamıştı 9 aylık olduğumuzda emeklemeye başladı ve dizlerinin üstünde durup kalkmaya çalışıyor şimdi arada kalkıyor ama biraz korkusu var şimdi önümüzde yürüme ve cümle kurma kaldı onları da yapacağına inanıyorum ve sizede çok geçmiş olsun inşallah bu süreci en güzel şekilde sağlıklı bir şekilde atlatırızMerhaba bebeğinizin durumu şu an nasıl acaba. Ben de aynı süreçlerden geçiyorum merak ettim sizi.
36 haftalık doğru Asıl tam prematüre doğmadı geç prematüre olarak geçiyordu doğduğunda kalp atışı olmadan oksijensiz doğdu entübe edildi ve gelişim testide o ayında ne yapması gerekiyorsa ona bakıyorlardı biz 4 aylık gittiğimizde agulamasına başını dik tutmasına ellerinden tutunca kendini kaldırmasına gözle nesne takibine elleriyle kavramasına sosyal gülümsemesine sese doğru yönelmesine uzattığı oyuncağına uzanmasına bakmışlardı sonra uzandığı yerden ellerinden tutup oturma pozisyonuna getirmişlerdi benim bebeğim üç aylıkken oturmak istiyordu kendini kucağımda oturma pozisyonuna getirmek için öne atıyordu doktorda görünce artık oturmaya başla oturmak istiyor demişti ve yine ellerinden tutup kaldırırkenden başının arkaya doğru düşüp düşmediğine bakmışlardıGelişim testi nasıl yapılıyor
Merhaba bebeğiniz nasıl şimdi umarım çok daha sağlıklıdır.Bebeğim nabzı olmadan oksijensiz doğdu. Entübe edildi 10. Dakikasında nabzı normale döndü. Bir hafta yoğun bakımda kaldı 3 gün soğutma tedavisi Hipotermi aldı. 5. Gününde MR çekildi ve sol tarafında hasar olduğunu söylediler. Bebeğim şimdi 64 günlük nörolojik takipliyiz. Serebral palsi adayız bize daha bir tanı koyulmadı. 4 aylık olduğunda tekrar MR çekileceğiz ve gelişim testi yapılacak. Refleksleri hareketleri normal kasılmamız yok gevşeklik yok başını tutuyor emme sorunumuz yok ayaklarının üzerinde duruyor. Ama bunlar sonradan mı azalıyor nasıl oluyor. Yada sizler nasıl fark ettiniz? Benim pozitif hikayelere ihtiyacım var. 2 ay oldu her günüm ağlayarak geçiyor çok korkuyorum.
Merhaba, çok geçmiş olsun. Mr sonucunuz nasıldı peki şimdi biz de aynı süreçten geçiyoruz perişanız gerçektenBenim bebeğim de doğarken aynı şeyi yaşadı 3 gün hipotermi 1 ay yoğun bakım epilepsi ilaçları kullandık uzun bir süre tedbir amaçlı denildi şimdi oğlum 16.5 aylık çok şükür bir sıkıntısı kalmadı sadece ona çok hassas yaklaşıyoruz her açıdan özellikle enfeksiyon falan kapmasın diye. Sırf bu yüzden ben 5 ay burnumu dışarı uzatmadığımı bilirim. Süreç çok uzun ve zor lakin siz elinizden geleni yapınca ve de doktorlar adam akıllı ilgilenince Allah'ın izniyle bir şey kalmıyor kalmaz da Allah'ın izniyle. Bana doktoru alıp gidiyorsun ama bir haftaya morgda görüşürüz beyni yok gibi bir şey demişti... Elhamdülillah 16 ay oldu rabbim sizde de hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah. Dualarım sizinle
Merhaba bebeğimin durumu iyi 12 aylık 7 günlük kelimeleri var ve yürüyor desteksiz ayağa kalkıyor algısı çok iyiMerhaba bebeğiniz nasıl şimdi umarım çok daha sağlıklıdır.
İyi akşamlar. Hıe kaçıncı evre demişlerdi peki benim yeğenimde 2 aylık oldudomtorlad net bir şey söylemiyorlar malesefMerhaba bebeğimin durumu iyi 12 aylık 7 günlük kelimeleri var ve yürüyor desteksiz ayağa kalkıyor algısı çok iyi
Allahım şadi ismiyle şifa versinBebeğim nabzı olmadan oksijensiz doğdu. Entübe edildi 10. Dakikasında nabzı normale döndü. Bir hafta yoğun bakımda kaldı 3 gün soğutma tedavisi Hipotermi aldı. 5. Gününde MR çekildi ve sol tarafında hasar olduğunu söylediler. Bebeğim şimdi 64 günlük nörolojik takipliyiz. Serebral palsi adayız bize daha bir tanı koyulmadı. 4 aylık olduğunda tekrar MR çekileceğiz ve gelişim testi yapılacak. Refleksleri hareketleri normal kasılmamız yok gevşeklik yok başını tutuyor emme sorunumuz yok ayaklarının üzerinde duruyor. Ama bunlar sonradan mı azalıyor nasıl oluyor. Yada sizler nasıl fark ettiniz? Benim pozitif hikayelere ihtiyacım var. 2 ay oldu her günüm ağlayarak geçiyor çok korkuyorum.
Allah’ım Şafii ismi ile şifa versin bir adet Ayet-el Kürsi okudum şifa niyetineBebeğim nabzı olmadan oksijensiz doğdu. Entübe edildi 10. Dakikasında nabzı normale döndü. Bir hafta yoğun bakımda kaldı 3 gün soğutma tedavisi Hipotermi aldı. 5. Gününde MR çekildi ve sol tarafında hasar olduğunu söylediler. Bebeğim şimdi 64 günlük nörolojik takipliyiz. Serebral palsi adayız bize daha bir tanı koyulmadı. 4 aylık olduğunda tekrar MR çekileceğiz ve gelişim testi yapılacak. Refleksleri hareketleri normal kasılmamız yok gevşeklik yok başını tutuyor emme sorunumuz yok ayaklarının üzerinde duruyor. Ama bunlar sonradan mı azalıyor nasıl oluyor. Yada sizler nasıl fark ettiniz? Benim pozitif hikayelere ihtiyacım var. 2 ay oldu her günüm ağlayarak geçiyor çok korkuyorum.
Maalesef bizde hiçbir şey söylemediler tıp terimleriyle konuşuldu önemli bir takip olduğu için aileleri umutlandırıp takipleri bırakmamaları için galiba ya da kendileri de tam bilmiyor her bebeğin gelişimi farklı ilerlediği için son aşamaya kadar görmek istiyorlar bizim 3. Evreydi ve MRında çok yaygın bir hasar olduğunu söylemişlerdi bir haftalık çekilen MRda ama doktorumuz hasarın silme durumundan da bahsetmişti yada sadece leke olarak da kalabilir demiştiİyi akşamlar. Hıe kaçıncı evre demişlerdi peki benim yeğenimde 2 aylık oldudomtorlad net bir şey söylemiyorlar malesef
Çok teşekkür ederim allahım gönlünüzden ne geçiyorsa kabul etsinAllahım şadi ismiyle şifa versin
Allah’ım Şafii ismi ile şifa versin bir adet Ayet-el Kürsi okudum şifa niyetine
Merhaba bebeğim şuan iyi yürüyor koşuyor tırmanıyor algısı çok iyi sar sar makarayı vs oynuyor bizi öpüyor baybay yapıyor kelimesi var baba me miyav havhav mö meme mama dede gel kapat gibi kelimeleri var 17 aylık olduk 18/20 ay arasında MR çektireceğiz onda nöbet geçirme ihtimali öğrenme güçlüğü yada hiperaktiflik durumuna bakılacak şuana kadar nöbet geçirmedi yada aşırı hareketliği yok ve gösterdiğimiz şeyleri de hemen kapıyor ama yinede içimiz rahat etsin diye son kez MR çektireceğizMerhaba. Bebeğiniz şu an nasıl acaba?
Gözünüz aydın. Hep daha iyi günlerini görmek nasip olsun. Allah evladınızı sağlıkla bağışlasın sizeMerhaba bebeğim şuan iyi yürüyor koşuyor tırmanıyor algısı çok iyi sar sar makarayı vs oynuyor bizi öpüyor baybay yapıyor kelimesi var baba me miyav havhav mö meme mama dede gel kapat gibi kelimeleri var 17 aylık olduk 18/20 ay arasında MR çektireceğiz onda nöbet geçirme ihtimali öğrenme güçlüğü yada hiperaktiflik durumuna bakılacak şuana kadar nöbet geçirmedi yada aşırı hareketliği yok ve gösterdiğimiz şeyleri de hemen kapıyor ama yinede içimiz rahat etsin diye son kez MR çektireceğiz
Teşekkür ederim yorumunuzu yeni gördüm benim doğumum normal ilerledi normal doğum olduğu için süreçin içindeydim her şey iyi gidiyordu nstte de bağlıydı ama kanaldayken doktorların dediği bebeğim strese girmiş ebelerde anlayamadı doktorlardı çünkü son an’a kadar her şey normaldi benim doğumda zor geçmediÇok geçmiş olsun tüm yorumları okudum, bebeğinizin gelişimi gayet güzel anladığım kadarıyla maşallah rabbim daha da iyi etsin size o günleri unuttursun.
Yanlış anlamazsanız neden nabızsız doğdu ne aksilik oldu? Hamileyim doğum yaklaştıkça her şeyden korkar oldum. Eğer sizi kıracak/üzecek olduysam kusura bakmayın lütfen cevap vermek zorunda değilsiniz tabiki
Teşekkür ederim daha güzel günlerini görelim umutla bekleyen herkes daha iyi güzel günlerini görsünGözünüz aydın. Hep daha iyi günlerini görmek nasip olsun. Allah evladınızı sağlıkla bağışlasın size
Merhaba. Dogum yaptım bu surede. Benim bebegimin boynuna da 3 tur kordon dolanmış. Usgde görüşebilir miydi bilmiyorum. Nstde nabız bir kere düşüp sonrasında toparladığı için anlamadılar. Ben ittirirken kordonu çekiyormuş onu asılı kalarak çıktı boğuluyormuş gibi doğdu.. çok şükür yogunbakım ihtiyacı vs olmadı sağlıklı doğduTeşekkür ederim yorumunuzu yeni gördüm benim doğumum normal ilerledi normal doğum olduğu için süreçin içindeydim her şey iyi gidiyordu nstte de bağlıydı ama kanaldayken doktorların dediği bebeğim strese girmiş ebelerde anlayamadı doktorlardı çünkü son an’a kadar her şey normaldi benim doğumda zor geçmedi
Çok şükür hastane sürecini yaşamamışsınız sizede hem hayırlı olsun ve geçmiş olsun sağlıklı mutlu upuzun yıllarınız olsunMerhaba. Dogum yaptım bu surede. Benim bebegimin boynuna da 3 tur kordon dolanmış. Usgde görüşebilir miydi bilmiyorum. Nstde nabız bir kere düşüp sonrasında toparladığı için anlamadılar. Ben ittirirken kordonu çekiyormuş onu asılı kalarak çıktı boğuluyormuş gibi doğdu.. çok şükür yogunbakım ihtiyacı vs olmadı sağlıklı doğdu