Doğumda refakatçısının görevi

taka

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
88
0
296
istanbul
İyi akşamlar hanımlar. Bir ay sonra görümcem doğum yapacak, yanında beni istiyor ama ben daha önce hiç refakatçi olmadım ne yapacağımı bilmiyorum. Ona nasıl daha iyi yardımcı olabilirim? Bu konuda tecrübesi olan varsa yardım etsin lütfen.

kadın doğum servisinde yatmış bir hamile olarak şunu belirtmeliyımki..

hastane özel hastane mi?Üniversite ya da devlet hastanesi mi?

Özel değilse gidip önceden hastaneyi görün derim..Lavaboda duşta sıcak su akıyor mu?Ameliyat olduğumda ihtiyacım oldu..Saç kurutma makinesi var mı? Doğum yapıp çıkacaksınız ama olası her durum için araştırın belli mi yarınımız..
Refakatçi olanlara çarşaf yastık verilmiyor çoğu zaman devlette..isterseniz veriyorlar bazen..hatta tekli koltuk tepesinde uyuyor refakatçi.. tabi heryer aynı değil..

Doğuma girecek misiniz? Girecekseniz bir gece müthiş güzel bir uyku çekin..en çok bunu özlersiniz :)

Doğum sonrası hemen anne için ped ve iç çamaşırı,gecelik sabahlık temin edin..tetikte olun :) hatta şimdi hazır lohusa kilotları var kullan at tarzı..

Sakin olun,ağlamayın..Anne çok yorgun oluyor,ağlayabilir,ciyaklayabilir ama siz dirayetli olun..

Hasta ayağa kalktığında kanaması çok olursa hazırlıklı olun,korkmasın..bazı arkadaşlara oluyor..özellikle siz ayyyy diye cıyaklarsanız anne bayılabilir..

sezeryan ıse ameliyattan sonra ilk ayağa kalkışta baş dönmesi,kusma,kulakta aşırı basınç ve çınlama normal..tansiyon düşük ve vücutt narkoza tepkili.. sakin hareket ettirin..

gelelim bebeğe.. oda çok kalabalık olmasın..ziyaretleri planlayan yöneten olun..tabı kimseyı kırmadan..oda klabalık olmasın vs.

gerisini bilemem..henüz doğurmadım :)

Back