Doğumda şunu Yap şunu Yapma!

ceylann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
125
0
96
Malatya
Doğum yapan arkadaşlar doğum sırasında yapmamız gereken ya da yapmamamız gereken şeyler neler acaba? Tecrübelelerinizle biz doğumunagünler kalan hamileleri aydınlatırsanız seviniriz. Şunu yap şunu yapma diyeceğiniz şeyler nelerdir?

tavsiyem sancin tuttugu andan itibaren bebis dogana kadar sik sik sicak su dolu küvete gir bu rahmin yumusayip daha hizli acilmasini saglar. Dizlerinin üstüne çök yada ayakta ayaklarin ayrik sekilde dizlerini hafif kir ellerini duvara yasla bu arada birisi belini hafif bir sekilde ovalasin bu bebisin daha hizli asaga kaymasini saglar birinin belini ovalamasi seni rahatlatir yanliz epidural yada pethidine kullanirsan yataga bagli kalmak zorunda kalirsin sanciyi azaltmak acisindan agri kesici olarak gas kullanmani tavsiye ederim tek yan etkisi bazi kadinlarda mide bulantisi yapiyo ama bende olmamisti. Epidural hic kullanmadim ama duyumlarima göre zamanla kadinda bel agrisi yapiyomus eger kullananlar varsa yan etkileri neler oldu yazsinlar bilmeyenler birinci agizdan ögrensin

kardeş bende 6 ay önce kurbanın 5. günü sabah 7 aylık doğum yaptım, valla arkadaş en güzelini anlatmış, bende derin nefes alıp vermiştim heee birde hep yürümeye çalıştım , pek yattığım sözlenemez ,sengözlerimebaksanab yalnız 6 saat sancı çektim 12de başladı gece sabah 05-55te kızım ıngaaaaaaaaaaa dedi benim önce suyum geldi sıfır sancıyla gittik hastaneye orad suni sancı uyguladılar ve doğumum çok kolay oldu.Allaha çok şükür Allahım sizleride hayırlısıyla bebişlerinize kavuştursun. doğum sancısı sırasında ne dua edersen Allah kabul ediyor dua edin .....a.s.

bende ogluma dogum ederken dizlerimin üstüne durdum elim biyerden destek aldım ve sancım oldugu zmaan nefesimle bebgimi aşagı itiyodum durdugunda nefes alıp veriodum... diz üstünde durmak çok ii dogumu kolayşatırıyo..

ya ben çok korkuyorum
nasıl birşey olacak diye doğum yapan arkadaşlar biraz daha anlatın lütfen neler yaşanıyor nasıl bir ağrı adetsancısına benziyormu

birde suni sancıdan bahsedermisiniz bazı arkadaşlarım suni sancı verceklerse asla normal doğum yapma sezeryan ol diyorlar o katlanılmaz bir ağrı veriyormuş kendini duvardan duvara vurmak istioysun diyorlar

mecbur kalmadıkca suni sancı verdirme berbet birşey hiç ara vermeden sancı çekiyorsun benim ilk doğumumda hiç gerek yokken suni sancı verdiler bilmiyordum ikinçi doğumumda normal sancıyla oldu suni sançının yanında hiç sançı çekmemişim gibi geldi ve çok kolay oldu.

adet sancısı gibi deil tabikide canım :) biraz daha şiddetlii belinden kasıklarından baya çekiosun.. ama herkes sancılı dogum mu yapıyo hayır... herkes aynı die bişi yok canım korkmayın allaha bol bol dua edelim ... o yüce rabbim bagaldıgı dügümü çözüyü... inşallah..

birde suni sancıdan bahsedermisiniz bazı arkadaşlarım suni sancı verceklerse asla normal doğum yapma sezeryan ol diyorlar o katlanılmaz bir ağrı veriyormuş kendini duvardan duvara vurmak istioysun diyorlar

cnm korkman doğal ama doğunca unutup gıdıyorsun hepsini ama sancı cok zor valla ınsan delırıyor en son buzkopan diye bir iğne vuruyolar o hemen doğurtuyor varya ama gecıyor elbet hepsı cnm korkunun ecele faydası yok dusunme hıc ondan ama hazırlıklı ol zor olıyo

suni sancı elbette mecbur kalınmadıkça verilmiyor ben aralıksız 10 saat sancı çektim ama açılma olmadı suni sancıyla yarım saatte tam açılma oldu suni sancının gözünü seveyim sancıyı verdiler 1 buçuk saat sonra bebeğim doğdu yani suni doğal sancı sancıdır ama korkmayın eninde sonunda doğuyor bebekler ve de tüm o sancılar falan unutuluyor

çok teşekür ederim kızlar allah yardımcımız olsun dua ediyorum bolbol oğluşuma kavuşmak için nasıl bişi olacak bilmiyorum

canım ben sadece saglıklı olsunda diye düşünüyom dogumu herkes yaşıyor kimi kolay kimi zor onu düşünmek istemiyorum 15 yaşında kızlar dogum yapıyor acı çeksekte sonucu güzel olsun öenmli olan bu 29 günüm kaldı dogumu düşünmeme çalışıyorum aklıma getirmiyom nettende bişey izlemiyorum korkarsak daha zor olurmuş sadece oglumu merak ediyorum saglıklı olsunda dogum uzun sürsede ikimize bişey olmasın yeter rabbim hepimize bir koalylık gösterir allah yardımcımız olsun (inş son günlerdede rahat olurum şuan oldugum gibi ilk yaşayacagız sonuçta)

Selam canım. Ben hiç açılmam ve sancım yokken suni sancıyla doğum yaptım. Günüm dolmuştu ve doktor artık doğurmam gerektiğini söyledi. Benden sana tavsiye normal doğum yapmak istiyorsan doğum belirtileri başlamadan hastaneye gitme. Yani sancın olur veya suyun gelir veya nişan gelir o zaman git doğuma. Suni sancı çok acı çektiriyor. Ben 7 cm açılma olana kadar çektim sonra epidural taktırdım. Aslında epidural 4 cm de takılır ancak doktorum ikidebir sezeryana alalım dediği için 7 cm de taktırdım. Epidural mükemmel birşey eğer uzman birisi varsa mutlaka taktır. Sancı çekerken sürekli yürümeni veya çömelmeni tavsiye ederim doğumu hızlandırır. Tabii ki canın yanacak ancak sonunda dünyalar tatlısı bir ufaklık alacaksın kollarına her güzel şeyin bir bedeli olur değil mi:) Ben 10 saat süren zor bir doğum yaptım ama oğluma bakınca 3 gün bile o acıyı çekerdim diyorum. Bir de ben her tür doğum videosunu izlemiştim internetten. O yüzden çok bilinçliydim doğum sırasında. Herkesin doğumu farklıdır o yüzden içini ferah tut ve vücuduna güven. Doğum tamamen fiziksel bir olay hamile kalabildiğine göre doğurabilirsin de tıpkı milyonlarca kadın gibi.

arkadaslar paylasımlarınız cok faydalı oluyor..
doğum yapacak olan bizler için.. yazmaya devam edın bilgi paylastıkca değer kazanır..yerimseniben

ben izlemedim video falan bence izlemeyin bir izlemeye kalktım.korktum kapattım.normal doğum istiyordum izlersem vageçerim diye bakmadım.banada suni sancı verdiler ama korktuğum gibi olmadı.insandan insana değişiyor.ben 1,5 saat sancı çektim çok da dayanılmayacak bişey değildi. kolumda serumla geziniyordum ben sancı geldikçe derin derin nefes alın.benim nişanım geldi hastaneye gittiğimde 4-5 cm açılmam vardı 1:30 da suni sancı taktılar saat 3 de kızımı kucağıma aldım.daha fazla sancıda çeksem kızımı gördükten sonra herşey vız gelirdi bence

bencede normal dogumdan korkmayin benim dogum ebemde bana gymnastik topu veriyo ben onun üstüne oturup kalcamla sanki daire ciziyom gibi oturuyom cok faydasi var kizlar topa oturmadan önce 2 cm ti bir saat oturdum 10 santim oldu yani dogum ani gelmisti bide kendinizi sakin SIKmayin gevsek birakin belinizi mutlaka ovdurun cok faydasi var sanci geldiginde dogru nefes alip verirsen hemen acilyio ben iki kere normal dogum yaptim bu ücüncü olcak ins

hayatım ben ebeyim sana tek tavsiyem doğumunu yapanın dediklerine harfi harfine uy ıkın dediği yerde var gücünle ıkın nefes al ver dediği yerde ver bu arada bağırmamaya çalış nefesini bağırmaya değilde ıkınmaya kullan nefes kontrolü çok önemli sağlıklı doğumlar

aynen oyle sankı o an olmek ıstıyorsun allah yardımcınız olsun

Sağol ya çok moral oldu.:1shok:YAZILIRMI BÖYLE ŞEYLER.Bu yazıların yüzünden uykularımız kaçar oldu.Okuyan ben manyakta suç.senağlama.Siz yinede bakmayın arkadaşlar değil ölmek istemek hiç bağırmayanlar bile var.Yinede bunları okuyunca ya benimde öyle olursa demekten alamıyor insan kendini.

tamam herkes yaşadığını bilir ama ben de çektiği acıyı çok abartarak ya da başkalarını tedirgin edici biçimde anlatanlardan rahatsız oluorum Allah kimseye katlanamayacğı acı vermez Allah sewdiklerimizin acılarını yşatmasın ben bu kadar güzel bişi için herşeye katlanırım doğumumdan hemen sonra da inşalallah sezeryan ya da normal ne kadar rahat kolay olduunu yazıcam burdan ki benden sonra doğum yapıcak herkese moral destek olıyım sonuçta anne ve bebek sağlıklıysa benim için doğum süper geçmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…