doğumdan korkuyorum ama normal istiyorum...

burc92

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
88
0
18
21 haftalık hamileyim ilk gebeliğim ve doğum sancısı nasıl bişi bilmiyorum canımı ne kdar yakabilir neye benziyor? fakat bu kadar soruya rağmende inş normal olur diyorum..:18:

Ya canım benim niye bu kadar stres yapıyosun, ne kadar korkunç olabilir ki:) Kadınlar yüzyıllardır doğum yapıyorlar, eskiden zor şartlarda oluyormuş tabii tıbbi yetersizlikler yüzünden kayıplar oluyormuş ama kadınlar acıdan ölmüyormuş :)) Ben de merak edip sorarım hep ailemden kadınlara, genelde adet sancısının daha keskin hali diyorlar, tabii kişiden kişiye değişirmiş, bazısı o kadar da anlamazmış...Aslolan son 15 dk diyorlar, o zaman ağrı biraz daha artıyormuş ama onunla da nefes teknikleri ile baş edebilmek artık mümkün :)) Korkma, cesur ol! Her kadın gibi sen de yapabilirsin!! :)

21 haftalık hamileyim ilk gebeliğim ve doğum sancısı nasıl bişi bilmiyorum canımı ne kdar yakabilir neye benziyor? fakat bu kadar soruya rağmende inş normal olur diyorum..:18:

Doğum sancısı aynen adet sancısı gibi korkacak hiçbirşey yok gerçi ben sancıyı çektim çektim sonra sezeryan oldu ama normal doğumdan iyisi yok korkmana gerek yok bebeğinin heyecanıyla sancı falan aklına gelmiyor

epidural normal doğum yaptır sende, bende bu aralar bu seçeneği düşünüyorum doktoruma sorucam bakalım ne dicek :31:

aynen arkadaşım. bende aynı korkuyu yaşıyorum ama dediğin gibi bende normal istiyorum. doğum zamnalarımız da hemen hemen aynı. birbirimize haber verelim. diğer tüm kadınlar gibi bizde çatır çatır doğuralım:) anne olmak kolay değil diye düşünüyorum ama elbette normal doğum da kolay bişey değil! :/

aynen arkadaşım. bende aynı korkuyu yaşıyorum ama dediğin gibi bende normal istiyorum. doğum zamnalarımız da hemen hemen aynı. birbirimize haber verelim. diğer tüm kadınlar gibi bizde çatır çatır doğuralım:) anne olmak kolay değil diye düşünüyorum ama elbette normal doğum da kolay bişey değil! :/

desene her ikimizde aynıyız inşallah dediğin gibi pırt diye çıkıversin..:) korkuyorum ama cocuğum içinde o sancıyı cekicem diyorum bilmiyorumm...

epidural normal doğum yaptır sende, bende bu aralar bu seçeneği düşünüyorum doktoruma sorucam bakalım ne dicek :31:

doktoruma epidural yaptırım mı diye sordum oda bana zaten epidural yaptırman için belli bi cm açıklığa gelmen gerekiyo önemli olan da ağrıyı çekicek olduğunda o cm aralığı yaptırma dedi yani ağrıyı zaten cekeceksin demeye getirdi..:17:

doktoruma epidural yaptırım mı diye sordum oda bana zaten epidural yaptırman için belli bi cm açıklığa gelmen gerekiyo önemli olan da ağrıyı çekicek olduğunda o cm aralığı yaptırma dedi yani ağrıyı zaten cekeceksin demeye getirdi..:17:

doktoruma sordum, öncelikle normal doğum dedi, epirural normal doğumda yaparız uygun olursa dedi son çare sezeryan diyor.

Back
X