Doğumdan sonra cinsellik..:(

Merhaba arkadaşlar. 1 Kasım 2017 de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. Yaklaşık 32 gün kanamam sürdü ve eşimle hiç birlikte olmadik haliyle. 9aylik hamilelik sürecimde de özellikle son 6aydan sonra ilişkiyi kesmiştik. Yani ben yaklaşık ağustostan bu yana cinsel ilişkiye girmedim. Geçen gün denedik ve çok zor birlikte olduk, yani şöyle ki çok zorlandım ve kanamam oldu, sanki oradaki doku yeniden yapilandi ve uzun süre birlikte olmadığımız için tekrar kanadı gibi geldi bana. Çok fazla değildi. Sizin de böyle yaşadığınız bir durum oldu mu? Yani uzun süre cinsellik yaşamayan kadınlar tekrar birliktelik yaşarsa kanamanin gelme durumu söz konusu mudur sizce? Korktum açıkçası... Bilgi almak istedim. Tşkler.
kesiginiz varsa dikislerden gelmistir herkes zorlandigini soyluyor bir de vajina prolaktin hormonundan dolayi cok kuru oluyor

Iyi de cok normal bunlar.
Kanama da zorlamadandir.
Islanma olmadan birlesme olduysa sana hasar vermistir.

İlk gebeliğimde 9ay ilişki yaşamadık doğumdan sonra da üç ay geçince birlikte olduk ağrı kanama olmadı. İç dikişleriniz varsa biraz daha bekleyin bnce. Benim iç dikişlerim olduğu için dr dikkat et demişti

Ben de epizyotomi de oldu. Onun için henüz kendimi hazır hissetmiyorum ve korkuyorum. Canım çok mu ağrı oluyor? Ben aslında kanamadan ziyade ağrıdan korkuyorum. Bu arada senin kanamanın tahrişten olduğunu düşünüyorum. Malum kuruluk artıyormuş.
Geçmiş olsun canım. Ben de epizyotomi olmadı hatta yirtilmam bile olmadı, kendini çabuk toparladı sanırım bu yüzden, eski haline dönmesi uzun zaman almadı. Ağrıdan çok kanama korkuttu beni açıkçası. Zorlamadandir inşallah..

Sanırım. Annelik hormonları.... Fazlasıyla sıcak geçen bir yaz ve uyuyamamak da cabası... Bunlar ile baş ederken cinselliği göz ardı etmişiz de sorun bu değil aslında.

Ben de 8 aylık hamileyim cinselliğe yasak falan getirmedi doktor ama nedense bende gram istek yok son zamanlarda normal midir acaba? Sizin nasıldı isteksiz miydiniz? Sarılıp uyurum falan ama asla cinsellik adına bi şeye tahammulum gelmiyor.

Ben de 8 aylık hamileyim cinselliğe yasak falan getirmedi doktor ama nedense bende gram istek yok son zamanlarda normal midir acaba? Sizin nasıldı isteksiz miydiniz? Sarılıp uyurum falan ama asla cinsellik adına bi şeye tahammulum gelmiyor.
Kesinlikle hormonal değişimden dolayı. Ve son zamanlar iyice uyumakta zorlaniyordum nereye donsem batiyordu, sıcak basmaları oluyordu aklımıza bile gelmiyordu açıkçası. Çoğu zaman salonda yattım sıcaklarda. Odamız çok sıcak oluyordu, ben ağız tadıyla uyumadigim için eşim teklif dahi edemiyordu...

Çok tedirgin oldugunuz için oluyor bende yaşadım aynısını kanama çok az olurdu ama 4 5 ay nerdeyse her ilişkide oldu bir şey olcak korkusu sanırım dikişler falan.
Emziriyosaniz yumurtlama olmadığından isteksizlik normal ama eşinize çok belli etmeyin derim. ( benim doğum sonrası ilk ilişki ilk gecem kadar zor oldu diyebilirim normal.)
Sağlıkla büyütün yavrunuzu :)

Merhaba arkadaşlar. 1 Kasım 2017 de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. Yaklaşık 32 gün kanamam sürdü ve eşimle hiç birlikte olmadik haliyle. 9aylik hamilelik sürecimde de özellikle son 6aydan sonra ilişkiyi kesmiştik. Yani ben yaklaşık ağustostan bu yana cinsel ilişkiye girmedim. Geçen gün denedik ve çok zor birlikte olduk, yani şöyle ki çok zorlandım ve kanamam oldu, sanki oradaki doku yeniden yapilandi ve uzun süre birlikte olmadığımız için tekrar kanadı gibi geldi bana. Çok fazla değildi. Sizin de böyle yaşadığınız bir durum oldu mu? Yani uzun süre cinsellik yaşamayan kadınlar tekrar birliktelik yaşarsa kanamanin gelme durumu söz konusu mudur sizce? Korktum açıkçası... Bilgi almak istedim. Tşkler.
Şu aralar aynı sorunu yaşıyorum maalesef. 8 kasimda doğum yaptm geçen gün denedik ve cok fazla yanma hissettim. Kayganlastirici kullanmayı düşünüyorum bir süre.

Kesinlikle hormonal değişimden dolayı. Ve son zamanlar iyice uyumakta zorlaniyordum nereye donsem batiyordu, sıcak basmaları oluyordu aklımıza bile gelmiyordu açıkçası. Çoğu zaman salonda yattım sıcaklarda. Odamız çok sıcak oluyordu, ben ağız tadıyla uyumadigim için eşim teklif dahi edemiyordu...
onu hiçç söylemeyin zaten. uykuya dalamamak kabusum oldu. dalsam da çabuk uyanmak, uykumu alamamak. normalde yüzüstü yatarak uykuya dalan biriyim bi de, e artık o da yok. bi de sürekli bacaklarımı hareket ettirme isteği, bacaklarımda sürekli bi huzursuzluk, sanki yatak iğne gibi batıyor bana. ilk zamanlardaki bulantılı hallerimi arar oldum...

Aslında gösteriyorum . Ancak bebegim geceleri fazlasıyla ağlayan bir çocuk, inanın sadece biraz daha uyumayı düşünüyorum bu ara...
Sabır derken ilişkiyi erteleyin anlamında söylemiş arkadaş..
İlk başlarda öyle oluyor bn dikişler yırtıldı sandım kaç defa ama tam iyleşmedinz demekki ara verseniz iyi olur. Tam toparlanın önce...
Türkiye’de var mı bilmiyorum ama tea oil bi sorun eczaneye. Küvete 2- yada 3 tane damlatın ( kokusu çok ağır) içinde bekleyin dikişlere çok iyi gelecek..

Bende normal dogum yaptim.ustelik 2 kesili dikos sayisini dr bile soylemedi.bebegim 4 kilo dogdu.dikisim 1 ayda iyilesti resmen.oraya dokunamiyordum bile.3 ay sifir istek.esim anlayisliydi Allahtan.gecen hafta ilk defa denedik.3 bucuk ayi gecti.ben kasmaktan zorlandik.ama oldu.gecici bor durum diye dusunuyorm.kolay degil can dogurduk.yani bir sende olmuyor canim sabret.

İSteksizliğinizin, kuruluğun sebebi prolaktin hormonu , çünkü vücut zaten bir bebişe bakıyorum ikinciye bakamam diyerek östrojen progesteronu bastırıyor, emzirirken adet olmamasının sebebi de bu .

Bence ihmal etme bende senden 2 gun once dogum yapmisim dedigin gibi zorlandim kanamam oldu ustelik hamileligimin son 2 haftasina kadar birakmadik iliskiyi. Dr kontrolune gittim ve rahim agzi yirtilmis kanana ondan olmus. Yani kanama normal degil. Birde jel biraz daha ise yariyor bilgin olsun.

Back
X