Doğumdan sonra desteksiz olur mu?

mis gibi halledersiniz hem daha sakin daha kafanız rahat olur.
eşinizde 10 gün evdeymiş zaten daha fazla süre birilerine ihtiyaç olmuyor ki.

Yapılır gayet. Ama zor olacağı da bir gerçek.
İki doğum yaptım, ikisi de sezaryendi. İlkinde hiç kimse tek bir gün bile destek olmadı. Zorlandım ama altından kalktım. Hatta doğumum falan da oldukça zordu. Yapılmayacak şey değil.
İkinci doğumunda şartlarım daha müsaitti ve eve yatılı yardımcı aldım. Doğum da kolaydı. Hiçbir zorluk yaşamadım.

Hani oluyor ama zor oluyor bu da gerçek...

2 hafta önce doğum yaptım benim de eşim memur onun doğum günü babalık izni vardı. Benim ikinci çocuğum olmasına rağmen yetmiyor sadece koca başında bebekten anlayan bir büyüğün olması lazım zannedildiği kadar kolay bir şey değil maalesef hele ki İlk günler özellikle bir hafta. Benim bir hafta kayınvalidem ve görümcem durup gittiler sonra başımın çaresine baktım ilk bir hafta yeterlidir

İdare edilemeyecek bir şey değil de psikolojik olarak zor. bebekle evde yalnız kalmak sıkıcı oluyor ilk günler. anneme ben de katlanamıyorum ama o günlerde katlandım çok da güzel oldu :)

Annemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.
Ay ağlayarak duygu sömürüsü yapan anne çok zor, allah yardım etsin sana. Aşı karşıtlarına da sakın kulak asma, bu aşılar covid aşısı gibi tartışmalı aşılar değil, 10 yıllardır yapılan aşılar ve gerekli. Neyse ben de 10. günde yalnız kaldım, eşim işe başladı annem gitti, çok korkmuştum ama halloldu. Yaparsın hiç merak etme 🧿 eşim işe giderken kendi kendime dedim ki; nolur sırtına kadar kaka yapmasın ve yıkamam gerekmesin ve uyanır uyanmaz yaptı 😄 söylene söylene yıkamıştım tek başıma ❤️

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Oluyor, ben yaptım. İlk doğumum normal, ikincisi sezaryendi. Kimse gelmedi, gelmek istemedi. İnsan mecbur kalınca her şeyin altından kalkıyor. Ama yanımda birileri olsaydı, yalnız hissetmeseydim nasıl olurdu diye düşünürüm ara ara. Hangisi daha iyi ya da daha kötü bilmiyorum yanımda kalan birinin varlığını tecrübe etmediğim için. Ama isteyince yapılıyor bir şekilde. Gözünüz korkmasın.

Sadece eğer kimsenin gelmesini istemiyorsanız doğumdan sonra ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri( yemek, temizlik, bebeğin ihtiyaçları gibi) şimdiden halletmenizi öneririm. Derin temizlik, doğum sonrası yemek gibi şeyleri ben önceden düşünüp halletmiştim. Belki 30 kavanoz vakumlanmış yemek, dondurucuya börek, tatlı, sarma vs. yapıp hazırlamıştım. Pratik olsun diye köfte, mantı vs. yapmış koymuştum dondurucuya. Sonrasında pek haliniz olmuyor çünkü. Uykusuz geceler, doğum sonrası yorgunluk, lohusalık kolay değil. İşinizi kolaylaştırmak için aklınıza gelen her şeyi şimdiden yapın naçizane tavsiyem.

Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci?
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🙏
Bebeğin veya sizin bakıma ihtiyacınız olacak bir terslik yaşanmaz her şey normal giderse tek başınıza çok rahat bakarsınız.

Doğum öncesi imkanlarınız dahilinde dolabınızı hemen çıkar pişir yapabileceğiniz yemeklerle doldurun, eşiniz babalık izninde ve sonrasında hafta sonları size destek olur mis gibi büyütürsünüz 😌

Annemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.
Zaten geldiklerinde yarardan çok zararlari olur tek basiniza kalın

Back
X