Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Oluyor, ben yaptım. İlk doğumum normal, ikincisi sezaryendi. Kimse gelmedi, gelmek istemedi. İnsan mecbur kalınca her şeyin altından kalkıyor. Ama yanımda birileri olsaydı, yalnız hissetmeseydim nasıl olurdu diye düşünürüm ara ara. Hangisi daha iyi ya da daha kötü bilmiyorum yanımda kalan birinin varlığını tecrübe etmediğim için. Ama isteyince yapılıyor bir şekilde. Gözünüz korkmasın.
Sadece eğer kimsenin gelmesini istemiyorsanız doğumdan sonra ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri( yemek, temizlik, bebeğin ihtiyaçları gibi) şimdiden halletmenizi öneririm. Derin temizlik, doğum sonrası yemek gibi şeyleri ben önceden düşünüp halletmiştim. Belki 30 kavanoz vakumlanmış yemek, dondurucuya börek, tatlı, sarma vs. yapıp hazırlamıştım. Pratik olsun diye köfte, mantı vs. yapmış koymuştum dondurucuya. Sonrasında pek haliniz olmuyor çünkü. Uykusuz geceler, doğum sonrası yorgunluk, lohusalık kolay değil. İşinizi kolaylaştırmak için aklınıza gelen her şeyi şimdiden yapın naçizane tavsiyem.