Doğumdan sonra eşimle bozulduk alkol sorunumuz da var

Bebeğim 3 aylık son 1 aydır eve gelmemek için uğraştı adeta
Uykusu çok fazla uyuma isteği vardı ben sabaha kadar bebek baktığım halde kahvaltıyı hazırlar zor kaldırırdım uyanmak istemiyordu.
Bakın ters giden bir şeyler varmış bu adamda. Yani cam çerçeve indirmesi bir anlık olmamış. Yavaş yavaş vuku bulmuş.

Çok uyuması psikolojik olarak durumunun hiç iyi olmadığının bir işareti bence. Ben de majör depresyon ile mücadele ettim. Ve o süreçte hiç kalkmak istemiyordum. Halen daha sürekli bir aralık bulup uyumak istiyorum. Çünkü uyku gerçekliğin acı verici yönlerini unutturan tek şey.

Uykuda korkular, acılar endişeler vs hepsinden kurtuluyoruz. Bu sebeple uykuya sığınıyoruz.

7 senelik evliyiz böyle bi adam değildi demişsiniz. Eşinizi siz daha iyi tanırsınız tabi. Size boşanın ya da boşanmayın diyerek vebal alamam. Çünkü evinize dönerseniz ve eşiniz size zarar verirse gerçekten vicdanen rahatsiz olurum.

Ama kendimi sizin yerinize koyuyorum. Ben hemen boşanmazdım sanırım. Bu adam 7 yıldır olmadığı biri gibi davranamaz. Bu sebeple çam çerçeve indirmesi bence tamamen sarhoşluk ve psikolojik olarak kötü durumda olmasından.

Bir süre ailemde kalırdım. Ikimizin de kafasını toplaması açısından.

Büyüklerin bir araya gelip konuyla ilgili konuşmasını ve borçlar konusunda bize yardımcı olmasını isterdim.

Evime dönmeye karar verirsem de mutlaka ailemden birinin benimle gelip bir süre kalmasını isterdim. Bu süreçte de eşimin hal ve hareketlerini degerlendirirdim. Alkolü birakirsa evliliğe devam ederdim

Ama ickiyi ağzına koyduğu gibi de boşanırdım.

Alkolu tamamen kesmesi lazım bu adamın ağzıyla içmeyi bilmiyor cünkü.

Allah yardımcınız olsun. Sizin için gerçekten üzüldüm.

“ Alkolu tamamen kesmesi lazım bu adamın ağzıyla içmeyi bilmiyor cünkü.”

Yalnız gözden kaçırdığınız bir yer var, önceden de alkol kullanırmış ve hiç böyle kendini kaybetmezmiş. Yani ağzıyla içmesini biliyor
Şüphelenilecek bir nokta da bu işte

Not: Yeni farkettim “alıntı yapmayın” yazınızı, düzelttim artık 😌

“ Alkolu tamamen kesmesi lazım bu adamın ağzıyla içmeyi bilmiyor cünkü.”

Yalnız gözden kaçırdığınız bir yer var, önceden de alkol kullanırmış ve hiç böyle kendini kaybetmezmiş. Yani ağzıyla içmesini biliyor
Şüphelenilecek bir nokta da bu işte
Evet o konuda haklısınız ama adam ciddi bi bunalım içinde gibi geldi bana.

Yani çok uyuması psikolojik olarak durumunun hiç iyi olmadığının bir işareti bence. Ben de aynı durumu yaşadığım için öyle düşündüm ama emin de olamayız tabi.

Bu psikoloji ile alkol birleşince kontrolden cıkmış olabilir.

merhaba hanımlar ilk önce lütfen bir yuva yıkılıyor hassasiyeti ile ama gerçekçi cevaplarsanız sevinirim. 2,5 ay önce doğum yaptım doğumdan beri eşimle normalde çok iyi olan ilişkimizde bozulmalar oldu daha birbirimize sert ve sinirliyiz. Kavga etmiyoruz ama hep bir gergindik. Bu bebek tüp bebek denemeleriyle oldu dolayısıyla da maddi anlamda bitik durumdayız. Bakın maddi sarsıldık değil baya bitik pazara çıkamaz haldeyiz. Kartlar krediler patlak bazıları icrada, biz eşimin işi dolayısıyla gurbette yalnızız dost komşu çevremiz bile yok. Artık son 1 aydır eşim daha sinirli gelmeye başladı eve ve gereksiz kavgalar çıkarıyordu 2 laf sokup susuyor küsüyorduk. Ya balkonda sigarada yada arkadaşlarıyla buluşmaya çıkmaya başladı. Bir gün geldiğinde eve alkol içmiş kokusunu duydum ama kavga etmedim o da kaçtı yattı. Sonra bikaç gün sonra eve tamamen sarhoş geldi evde saçma sapan konuştu ve sehpa kapı ne varsa kırdı. Ben ilk defa karşılaştım böyle bir durumla aklım çıktı. Komşular polisi aramış onu götürdüler ben bebeğimi aldığım gibi memlekete geldim. Boşanmaya kararlıyım özür diliyor ama samimi gelmiyor çünkü ortak bebeğimiz var kopamayız biz diyor. Bi ara velayet bende kalsın sen gör istediğin zaman dedi. Ama boşanmaya yanaşmıyor ben de korkuyorum ya bebeğimi kaçırırsa diye çünkü illa ki görecek onu. Bu tarz bir şey başına gelen var mı çok korkunç haldeyim sütüme de yandıyor sanırım bebeğim hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Bir de alkol tedavisi alsa işe yarar mı var mı başına gelen
Çocuk daha fazla büyümeden ayrılın.
Hiçbirşey değişmeyecek emin olun..

Orası bizde de yok ve komşular vs herkes çok şaşkın normalde çok iyi insan ve eştir. Burada son zamanlarda iş yerinde arkadaşlarıyla çıkmaya başladı öyle normalde çıkmıyordu içkiye eskiden meyilliydi ama içse bile normal dururdu bende anlamadım gerçekten eve geldi kuzenim vardı ona neden kitap okumuyosun sen dedi sadece bu cümleyi tekrarladı bağırmaya başladı sehpa kapı ne varsa kırdı. Bana birşey demedi bile çocuğun kitap okumaması bahanesi oldu inanın anlamıyorum polisler götürürken polis beni alırsa seni öldürcem dedi götürdüler. Polisler bile emniyette bu adam nasıl bu hale geldi dediler komşulardan da dinlemişler sevilen bir tip sabaha kesin pişman olacak dediler ama ben sabahı beklemedim tabi hemen eve geldim şimdi de pişmanım diyor yapmıcam diyor. Ama işte içkiyi seviyor tekrarlarsa bebekle bu olayı tekrar yaşamak istemiyorum
Son durum nedir naptınız bakın alkol bağımlılığı varsa ömür boyu kurtulamayabilir bir anda tekrar dönebilir ve şiddet de önce eşyalara zarar vermeyle sonra size sonra çocuğa şeklinde devam eder ki siz de korkuyorsunuz eve dönersem zarar verir mi diye bu durumda ne gerek var dönmeye ? Diken üstünde bir hayata değecek kadar mı seviyorsunuz lütfen önce kendinizi sevin

merhaba hanımlar ilk önce lütfen bir yuva yıkılıyor hassasiyeti ile ama gerçekçi cevaplarsanız sevinirim. 2,5 ay önce doğum yaptım doğumdan beri eşimle normalde çok iyi olan ilişkimizde bozulmalar oldu daha birbirimize sert ve sinirliyiz. Kavga etmiyoruz ama hep bir gergindik. Bu bebek tüp bebek denemeleriyle oldu dolayısıyla da maddi anlamda bitik durumdayız. Bakın maddi sarsıldık değil baya bitik pazara çıkamaz haldeyiz. Kartlar krediler patlak bazıları icrada, biz eşimin işi dolayısıyla gurbette yalnızız dost komşu çevremiz bile yok. Artık son 1 aydır eşim daha sinirli gelmeye başladı eve ve gereksiz kavgalar çıkarıyordu 2 laf sokup susuyor küsüyorduk. Ya balkonda sigarada yada arkadaşlarıyla buluşmaya çıkmaya başladı. Bir gün geldiğinde eve alkol içmiş kokusunu duydum ama kavga etmedim o da kaçtı yattı. Sonra bikaç gün sonra eve tamamen sarhoş geldi evde saçma sapan konuştu ve sehpa kapı ne varsa kırdı. Ben ilk defa karşılaştım böyle bir durumla aklım çıktı. Komşular polisi aramış onu götürdüler ben bebeğimi aldığım gibi memlekete geldim. Boşanmaya kararlıyım özür diliyor ama samimi gelmiyor çünkü ortak bebeğimiz var kopamayız biz diyor. Bi ara velayet bende kalsın sen gör istediğin zaman dedi. Ama boşanmaya yanaşmıyor ben de korkuyorum ya bebeğimi kaçırırsa diye çünkü illa ki görecek onu. Bu tarz bir şey başına gelen var mı çok korkunç haldeyim sütüme de yandıyor sanırım bebeğim hep uykudan ağlayarak uyanıyor. Bir de alkol tedavisi alsa işe yarar mı var mı başına gelen
Bir kere o adam kendini de yırtsa velayet onun olamaz, siz ben velayeti eşime veriyorum deseniz de küçücük bebeği babaya vermezler.
Zaten adam da kendince her tuşa basıyor. Velayet falan istediği yok. Şimdi gidip adama bebeği verseniz 1 saat de dayanamaz. Bebeği falan kaçıracağı yok bu adamın ama hadi kaçırsın 2 saat sonra geri getirir merak etmeyin ahahaha

Madde kullanımı benim de aklıma geldi ama yapar mı bilemiyorum yani alkolden yana bu kadar sıkıntılıyken bir de madde alır mı.. hiçbir eşyasını karıştırmam şimdi mümkün değil keşke o zaman bilseydim farklı şehire ailemin yanına kaçtım. O gece karakolda kan aldılar diye biliyorum çıkar mıydı acaba kanında.. madde kullanıyorsa küçük bebekle yine zor bu işler inanılmaz zor durumdayım. Bakmayın eşimi öyle bırakıp gitmek terk etmek değil niyetim ama işte bebeği ve kendimi de bir yerde korumak durumundayım bu sebeple ne yapılır edilir araştırma içerisindeyim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
Kanı niye aldılar standart prosedür degil nornalde? adli tıp için lazim olmus demek ki. Zaten o durumda amac saldirganin alkol veya madde tesirinde olup olmadigini saptamak. Tabiki cikar ne varsa ot dahil.

Merhaba,

İçinde bulunduğunuz durum gerçekten hiç bir kadının yaşamasını istemem sizinde tez zamanda bu durumdan en hasarsız atlatmanızı dilerim.

aile terapistleri var sanırım türkiyede yardım alabilirsiniz.

Buarada çok sağlıklı düşünemeyen insanlar var onları pek ciddiye almayın daha da sinirleriniz harap olacaktır. Odak noktanız eşiniz ve bebeğiniz olsun. Maddi açıdan belki bir çıkmazda şans verebilirsiniz kestirip atmak yerine. Olmuyor kendisi kendine şans vermiyorsa eşiniz o zaman daha dikkatli düşünmeniz gerekecektir.

Sevgiler

Bu kadar borç olmasının nedeni sadece tüp bebek tedavisi mi?Neden bu kadar batıksınız.ama yine de çalıştığı düzenli bir işi var değil mi?

Memleketine dönmen en iyi karar olmuş bence bidahaki sefere sana yada bebeğe zarar verebilir bir süre belki düşünmek için ikinizinde zamana ihtiyacı olabilir ama şuanda sakın geri dönme derim

Merhaba maalesef boşanmak dışında bir seçeneğimin olmadığını anladım. Aile evinde internet yok benim de canim sıkıldı babamın adına instagram hesabinda keşfette gezerken eşimin bir fotografini gördüm. Yüzünü karartmış ama ben giyiminden tanıdım instagrama bir girdim hikayeler paylaşmış benim öylesine çektiğim manzara fotograflarini eklemis. Ben bu hesabı neden göremedim diye baktım beni engellemiş ve sadece ilişkiye giren o malum Kadınları takibe almış. Hesap taa biz evlenmeden önce tanışmamizdan 1 ay sonra açılmış. Çok ciddi inceledim bulunduğumuz mahallede ki ayakkabıcı, otel oda kadın pazarlayan adamlar ve o kadınları eklemiş. Kadınlar da onu takip ediyor. Ilk yüzüne vurdum ölümüne yalanladı ben değilim dedi. Fotoğraflar çevre esnaf hepsi gerçek. Kendi filosunda ki tişörtü ben aldım pozuna varasıya kadar tanıyorum. Yine inkar etti. En son bebeğinin üzerine de yemin etsene dedim. Edemedi. Allahtan onu yapmadı. Yanı arkadaşlar ben evlendigimizden beri düzenli aldatiliyormusum. Dedim neden tedavi oldun bari kısalığına bebek bulastirmasaydin o yavrunun ne günahı var dedim. Hâlâ deli gibi özür diliyor sözler veriyor tabi ki hepsi boş. Ben alkol sorunumuz oluştu adamcağız maddi zorluklardan çöktü derken meğer beni aldatıyormuş. O tüp bebek sürecinde geçirdiğim ameliyatlar arada 1 düşük var. Onlar da mı seni kendine getirmedi dedim insan Allahtan hiç mi korkmaz bu kadar neymiş bu dedim. Tek söylediği haklisin özür dilerim ... Ne diyeyim bilemedim.56 kilodan 45 kiloya düştüm. Bebeğim için ayakta kalmam şart. Etraf bebi aileme gezmeye geldim biliyor. Babası bu miniği özlemiştir vs diyorlar yanıyorum. Gerçekten yangın yeri içim. Göğsümde yangın var. Aile evinde ağlayamiyorum. Bebeğim var kendimi bir yerlere atamıyorum. Ölüyorum içten içe...

Pazara çıkacak para bile yoksa nasıl alkol alabiliyor?

Sizin yerinize lohusa olup triplere mi girmiş ben anlamıyorum bu erkekleri her derdi kadin ceksin nazini da kendileri yapsın bide bu çıktı ya hu eve sarhoş gelip huzursuzluk çıkardığı günler baba değilmiydi şimdi mi tutmus babalığı

İki alkolle alkolik olmuyor hep böyle olmadığını söylemişsiniz süreçten ötürü yıpranmış olabilir o da insan sonuçta.

Merhaba maalesef boşanmak dışında bir seçeneğimin olmadığını anladım. Aile evinde internet yok benim de canim sıkıldı babamın adına instagram hesabinda keşfette gezerken eşimin bir fotografini gördüm. Yüzünü karartmış ama ben giyiminden tanıdım instagrama bir girdim hikayeler paylaşmış benim öylesine çektiğim manzara fotograflarini eklemis. Ben bu hesabı neden göremedim diye baktım beni engellemiş ve sadece ilişkiye giren o malum Kadınları takibe almış. Hesap taa biz evlenmeden önce tanışmamizdan 1 ay sonra açılmış. Çok ciddi inceledim bulunduğumuz mahallede ki ayakkabıcı, otel oda kadın pazarlayan adamlar ve o kadınları eklemiş. Kadınlar da onu takip ediyor. Ilk yüzüne vurdum ölümüne yalanladı ben değilim dedi. Fotoğraflar çevre esnaf hepsi gerçek. Kendi filosunda ki tişörtü ben aldım pozuna varasıya kadar tanıyorum. Yine inkar etti. En son bebeğinin üzerine de yemin etsene dedim. Edemedi. Allahtan onu yapmadı. Yanı arkadaşlar ben evlendigimizden beri düzenli aldatiliyormusum. Dedim neden tedavi oldun bari kısalığına bebek bulastirmasaydin o yavrunun ne günahı var dedim. Hâlâ deli gibi özür diliyor sözler veriyor tabi ki hepsi boş. Ben alkol sorunumuz oluştu adamcağız maddi zorluklardan çöktü derken meğer beni aldatıyormuş. O tüp bebek sürecinde geçirdiğim ameliyatlar arada 1 düşük var. Onlar da mı seni kendine getirmedi dedim insan Allahtan hiç mi korkmaz bu kadar neymiş bu dedim. Tek söylediği haklisin özür dilerim ... Ne diyeyim bilemedim.56 kilodan 45 kiloya düştüm. Bebeğim için ayakta kalmam şart. Etraf bebi aileme gezmeye geldim biliyor. Babası bu miniği özlemiştir vs diyorlar yanıyorum. Gerçekten yangın yeri içim. Göğsümde yangın var. Aile evinde ağlayamiyorum. Bebeğim var kendimi bir yerlere atamıyorum. Ölüyorum içten içe...
Vay ( butun küfürler) birde sizi engellemiş haaa ( bütün küfürler) 😡😤😤😤🤬🤬🤬🤬 lütfen boşanın bundan adam olmaz baba hiç olmaz

Back
X