Doğumdan sonra evi çingene çadırına dönen varmı:(

Kızlar bu sorunu yaşayan tek benmiyim bilmiyorum..Evlendiğinde gayet düzenli ve eli hızlı biriyken..Doğum sonrası hem elim çok yavaşladı konsantre olamıyorum hicbiseye ve çocuğum 1 yaşına geldi ben yine aynı.inanin psikologa gitmeyi düşünüyorum ama psikiyatriye yönlendirir de ilaç alırım diye endişe ediyorum.Evimin hiç düzgün olduğu gün olmuyor neredeyse biyer duzgunse diğer yer muhakkak batıyor.hic mutlu değilim bu durumdan.ama bütün çamaşır bulaşık ne varsa rahatsız olmadan uyuyabiliorum.hani bazıları uyuyamaz rahatsız eder ya inanın ozeniyorum o kimselere.eger bir zil çalarsa korkuyorum biri gelicek bu halimi görecek diye.gecermi bu durum ne onerirsiniz.
Çocuk yüzünden fazla mı eve kapandınız. Sebebi o olabilir. Bebeğinizi alıp gezin dolaşın. birilerini ziyarete gidin. İyi gelebilir.

Valla canım seni çok iyi anlıyorum :) oğlum 21 aylık valla aksama kadar evi kirk kere topluyorum bide bizimki hiperaktif hic durmaz cani sağolsun aksama kadar topluyorum aksam hele esim gelince oğlumla ikisi sağolsun evi yine darmadağan ediyorlar :) bende ilk zamanlar çok eriniyordum toplamaya simdi artik biraz düzene girdi tembelliğim azaldı biraz :D seninde düzelir merak etme herşey rayına oturur islerini düzene sokarsın

Valla canım seni çok iyi anlıyorum :) oğlum 21 aylık valla aksama kadar evi kirk kere topluyorum bide bizimki hiperaktif hic durmaz cani sağolsun aksama kadar topluyorum aksam hele esim gelince oğlumla ikisi sağolsun evi yine darmadağan ediyorlar :) bende ilk zamanlar çok eriniyordum toplamaya simdi artik biraz düzene girdi tembelliğim azaldı biraz :D seninde düzelir merak etme herşey rayına oturur islerini düzene sokarsın

Bu kadar mükemmelliyetci olma. Birak daginik olsun cocugunla vakit gecir bu gunleri bir daha yaşamiyacaksin.

Dogum kadinda dikkat eksikligi yapiyor. Benim uzun sure olduydu. Hemen kurslara yazildim..1, 2 saat bakanin varsa kurs biseye git. Cok faydasini gordum cunku.
Bu ilginçmiş bilmiyordum. Bende de oluştu kesin. Ev işinden mustaribim ben de. Bebiş uyusa bile her an uyanacak diye tünüyorum resmen koltuğun tepesine. O zamanlarda yaptığım tek şey misafir gelecekse ev işi yoksa çay kahve içmek:kahve:

Küçük çocuk lu evin müze gibi olması beklenemez
Rahatsız olan da gelmesin bi zahmet
Benim evim de beş dakika düzenli kalmıyor
Ne mutlu ki çocuklarım sağlıklı
Bıcır bıcır oynayıp dağıtıyorlar

Aksam olunca bendede aynisi oluyor, hele mutfagi hic sevmiyorum.. Cogu hanimlar misafir odasi yapiyor. Okadar cok karsiyimki misafir odasina.. Yavrucaklar kanepelerde yatiyor veya yerde minderde.. Rahat rahat yataklar dururken.. Cocuk odasi olunca fazla oyuncaklar olmuyor salonda..

Oglum 1 yasında ama ben her yeri duzsnlıyorum yatmadan önce gündüz uyuduğunda toz alıyorum yemeklerı yapıyorum halledıyorum

Çalışırken evimde peçetelerim bile askeri düzendeydi:)
Sonra bı çocuğum oldu ardından ikizler:))
Şimdi vaktim yok ev ana baba günü:))
Eğer ola da üçü birden uyurlarsa kendimi bı garip hissedip sus pus oturuyorum
Zaten her yaptığım şey koşturmacayla oluyor
Ama siz birazda eve kapamışsınız Galiba kendinizi
Hani zaten evdeyim toplu olsa nolur der gibisiniz
Havalarda düzeliyor alın bebeğinizi çıkın dışarı hava almak size de iyi gelecektir
Bide zaten temiz olsun da dağınık olsa da olur
Çocuklu evi kimse kınamaz

Evet evet çok doğru tesbit aynen. Eve kapandim.Faydası olurmu dersiniz?
Çünkü bende ne zaman eve kapansam dağıtıyorum. Ama gezip tozdukca, yada başkalarının evine gittikce derli toplu olmak için daha bir hevesleniyorum. Hep sıkıntıdan oluyor düzensizlik. Tabi ben bu arada evi dağılmasından bahsetmiyorum. Evdir dağılır. Günlük işlerin aksatılması, biriktirilmesi sorun. Bu bence biraz bezginlikten kaynaklanıyor. Çık biraz hava al. Kesinlikle iyi gelecek.

Benim kızım 4.5 yaşında hala o evdeyken evim dağınık.
Ben bir dönem beklerdim oynasın,oyunu bitsinde toplayayım diye,sonra toplardım ,aradan yarım saat geçerdi kızım yine dağıtırdı yine toplardım ,3 yada 4.toplamanın ardından,kızıma dağıtma etme demeye başladığımı farkettim ve zor olsada vazgeçtim bu huyumdan.
Dedim çocuk bu oynayacak,bırak oynasın.
Şimdi o okula gidince topluyorum,gelince dağıtıyor sabaha kadar ellemiyorum,okula gidince yine topluyorum ki kızimda oynamayacaklarını oyuncak kutusuna kaldırıp oynayacaklarını çıkarıyor uzun zamandır,ona rağmen dağılıyor.
Hic umurumda değil artık. Ev benim evim müze değil,içinde yaşam var. Tabiki dağılacak,kirlenecek,temiz tutmaya gayret ederim o kadar,dağılırsa dağılsın.
Çocuklu olup cok derli toplu olan evde sanki çocuğa sürekli yapma etme denirmiş gibi geliyor bana.

Daha çocuğumuz yok her hafta sonu evi temizleriZ eşimle,salı olmadan hafta sonu gelse de şu evi temizlesek diye hayal ederiz. O kadar dağılır. İnşAllah çocuğu kaybetmeyiz evde. Bence bu da bir nevi ailenin kendine has tarzı. Misafir gelecek hızlı hızlı toplarim annem de böyleydi.

Benim kizim cok dagitiyor evi..odasini dagitsa iyi nerdee..mutfaktan plastikleri tencereleri bakliyat posetlerini.. cekmecesenin icerisine oturup giysilerini atiyor..yatak odasina gidip dolaptan elbiseleri cikartiyor dagitiyor camasirlari alip oturma odasinin ortasina babaa annee diye getiriyor misafir olsa yandik..ben bu pedagoglari dinledim kesfetme dagitma zamani cok mudahale etmeyin diye bende karismadim bilim adami olmani bekliyorum senden diyorum artik.ben gece yatmadan daginikligi toparliyorum etrafi duzenliyorum sabah kalkinca is azaliyor en azindan.

Aynen bende öyle :)

Zaten o evde bir yasanmislik olmasi lazim.
Bazi evlere bakiyorum her sey hep yerli yerinde, sanki hicbir sey kullanilmiyor, sanki evde yasam yok, bana cok sıkıcı geliyor oyle, cidden müze gibi...
Ben evi topladigimda bile bir koltugun ustunde pelus oyuncak, sehpada meyve tabagi falan birakirim zaten, yoksa bekleme salonunda oturuyormus gibi hissediyorum kendimi.

bır yasında kızım var, evdede toplam 5 kişiyiz ailemde bizimle yasıyor ve ben duzen takıntısı olan bırıyım , evınde temız olması ve derlı toplu olmasını ısterım her daım.. ben 3 yetıskın ve bır cocugun arkasını toplayabılıyorsam kı çalışıyorumda sızın haylı haylı evın ıslerını halledebılmenız gerek...
fazlalık oyuncakları kaldırdım...
çamasıer bulasık her daım kurur kurumaz yerıne yerlestırırım.
evde asla çöp bırakmam..
yatagım her zaman topludur.
genel ev temızlıogını haftada bır gun yaparım, mutfak gunluk , wc lerı de hafta ortası bır ıkı kez yenıden yıkarım...
utu ıle ugrasmam sevmem de sabah ıse gıderken herkes kendı utusunu yapar bızım evde..
boylelıkle evım ne dagını ne de pıs ve ben bır cocukla degıl bır cocuk artı kendım dahıl 4 yetıskının arkasını da topluıyorum..

bır yasında kızım var, evdede toplam 5 kişiyiz ailemde bizimle yasıyor ve ben duzen takıntısı olan bırıyım , evınde temız olması ve derlı toplu olmasını ısterım her daım.. ben 3 yetıskın ve bır cocugun arkasını toplayabılıyorsam kı çalışıyorumda sızın haylı haylı evın ıslerını halledebılmenız gerek...
evde asla çöp bırakmam..
genel ev temızlıogını haftada bır gun yaparım, mutfak gunluk , wc lerı de hafta ortası bır ıkı kez yenıden yıkarım...
utu ıle ugrasmam sevmem de sabah ıse gıderken herkes kendı utusunu yapar bızım evde..
boylelıkle evım ne dagını ne de pıs ve ben bır cocukla degıl bır cocuk artı kendım dahıl 4 yetıskının arkasını da topluıyorum..
Peki kızınız ile ne zaman ilgileniyorsunuz? Onunla oyun park zamanlari? Açıkçası kızım büyüse ne güzel hep temizlik yapmışsın anne demez ama benimle hep oynardın mutlu anılarımız var der. Temizlik her zaman yapılır ama evladın bugünü geri gelmez.

Kızlar bu sorunu yaşayan tek benmiyim bilmiyorum..Evlendiğinde gayet düzenli ve eli hızlı biriyken..Doğum sonrası hem elim çok yavaşladı konsantre olamıyorum hicbiseye ve çocuğum 1 yaşına geldi ben yine aynı.inanin psikologa gitmeyi düşünüyorum ama psikiyatriye yönlendirir de ilaç alırım diye endişe ediyorum.Evimin hiç düzgün olduğu gün olmuyor neredeyse biyer duzgunse diğer yer muhakkak batıyor.hic mutlu değilim bu durumdan.ama bütün çamaşır bulaşık ne varsa rahatsız olmadan uyuyabiliorum.hani bazıları uyuyamaz rahatsız eder ya inanın ozeniyorum o kimselere.eger bir zil çalarsa korkuyorum biri gelicek bu halimi görecek diye.gecermi bu durum ne onerirsiniz.

oğlum 2 yaşında ben temizlik günleri hariç daha evi toplu görmedim. takma kafana çocuğunla keyifli vakit geçirmeye bak..

evde asla çöp bırakmam..

bu kadar adamın arkasını topluyor olmak ile övünmek..... kendinize pek bi hayat bırakmamışsınız gibi geliyor. ayrıca bir insan kendinden en fazla da evladından sorumludur. bu kadar sorumluluğu üstlenmek sizi süper kadın gibi hissettiriyor ve mutlu ediyorsa tamam da bence kendinize yazık ediyorsunuz.

Onu bunu bilmem ama is bir yerde bekliyversin oyuncaklariyla ortada iken toplamam oynasin..yada uyuyunca toplarim..isten donunce de her gun rutin disariya cikariyorum cocuklarla zaman geciriyor parka gidiyoruz kosuyoruz oynuyoruz ikimiz de mutlu oluyoruz.

Back
X