doğumdan sonra geçmeyen sinir stres ve bebeğime yansıması :((

seyda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
768
65
73
merhaba arkadaşlar

evet başlıkta da yazdığım gibi doğumdan sonra sürekli olmasa da sinir krizleri geliyor engel olamıyorum,
oğlum var bu ay yaşına girecek, hareketli bir çocuk ve sürekli ben ilgileniyorum diyebilirim babası ilgisiz diyemem ama ona bakmak konusunda biraz beceriksiz sanırım, birde çok panik sürekli bana şöyle yap, tut bebeği ona dikkat et buna dikkat et sürekli bana uyarılarda bulunuyor geriliyo çocuğa birşey olacak diye ve haliyle benide geriyo,

ben dışarda tabiki dikkat ediyorum ama evde önlemlerimi alıyorum eşime de söylüyorum tamam ben dikkat ediyorum rahat ol diye ama yok o sürekli aynen devam germeye o sürekli çocuk biyerde sabit dursun kıpırdamasın filan istiyo ama nasıl dursun yeni hareketlendi yürümeye başladı şimdi onun hevesinde çocuğu bağlayamamya değilmi,

eşimin hem çocuğa yeterli ilgiyi göstermeyip hemde bu denli müdahale etmesi sinirimi bozuyo, kendisi tv izliyo yada pc başında ama çocuk sürekli benim etrafımda hem ona bakıp hem evin işlerini halletmeye çalışıyorum hemde eşimin dırdırını çekiyorum üstelik çalışıyorum da işte bunlar bende fazlasıyla strese neden oluyo ve bazen istemeden oğluma sesim yükseliyo sonra pişman oluyorum ama sinir anında bağırınca oğlum anlıyo artık ve üzülüyo tabiki :(

normalde çocukları çok seven bir insanım ve kendi çocuğum olmadan önce böyle bir anne görsem yadırgıyordum ve yakınımsa uyarıyordum bağırma diye hiç kıyamam çocuklara oğlumuda çok çok seviyorum tabiki asla kırmak istemiyorum zerresine zarar gelse üzülüyorum.. ama sinir anlarında kendime hakim olamayıp bağırıyorum :((( ne yapıcamki ben benim gibi olanlarınız varmıydı nasıl başettiniz lütfen banada söyleyin... :((

Son düzenleme:
Ben de dayanamayip arasira bagiriyorum ama bunun da o kadar sorun olacagini sanmiyorum esin de ayrica cok anlayissiz da cocuk bakimina ortak olmalı tek basona her yukun altindan kalkamazsin

Son düzenleme:
en guzeli esinizle bu konuyu konusmaniz, buraya yazdiklarinizi onunla paylasmaniz.
En guzel cozumu bu sekilde bulacaksiniz, cunku sizi strese sokan esiniz.
Buna bagli olarakta gerilip cocuga yersiz sesinizi yukseltiyorsunuz.

Benim esimde pipiriklidir, aman oyle oldu boyle oldu darken benide strese sokuyor olmadik zamanlarda.
Bende esim ile genelde bu konulari konusur, boyle yapmamasini cocugun kotu etkilendigini soylerim.
Ise yariyor, bence sizde esinizle konusarak bunlari asabilirsiniz.
Zaten uzerinizde yeterince yuk var, esiniz de bu yukun hafiflemesinde yardimci olmali.

sorun sende değilki eşinde..

çocuk bu daha dur,yenı hareketlenmıs,sonrasında evı keşfe cıkcak,cekmecelerı dolapları aşağıya ındırcek..

ona zarar verecek herseyı ortadan kaldırcaksınız ama onun hareketlerını kısıtlamayacaksınız..

o hem öğrenecek,hem becerılerını gelıstırecek,orayı burayı karıstırp,döküp,tabak canagı bırbırıne vurup ses çıkararak..

benım ev suanda deprem bölgesı gıbı..akşsmakadar serbest herseyı yapabılır kızım..

babasının gelmesıne yakın topluyorum,sonra o varken dağıtmaya devam..

engel olmayın/olmasın..kendıne guvenı olmaz cocugun..

Ay sanki ben yazmışım tıpkı ben benmde oğlum 1ay sonra yaşına girck eşimde senin eşin gibi psikolojimiz bozuluyor resmen alışıcaz mecbur bende kIzıyorum o ayrı pişman oluyrz çocuk herşey oluck bugün mesela bi göz görmeden sürünüp tv önündeki bibloyıu kırdı biraz kesmiş parmağını ağlamadı acımamış olsa ki ama bnm içim yandı anlıyorum seni sıkma canını

sorun sende değilki eşinde..

çocuk bu daha dur,yenı hareketlenmıs,sonrasında evı keşfe cıkcak,cekmecelerı dolapları aşağıya ındırcek..

ona zarar verecek herseyı ortadan kaldırcaksınız ama onun hareketlerını kısıtlamayacaksınız..

o hem öğrenecek,hem becerılerını gelıstırecek,orayı burayı karıstırp,döküp,tabak canagı bırbırıne vurup ses çıkararak..

benım ev suanda deprem bölgesı gıbı..akşsmakadar serbest herseyı yapabılır kızım..

babasının gelmesıne yakın topluyorum,sonra o varken dağıtmaya devam..

engel olmayın/olmasın..kendıne guvenı olmaz cocugun..

aynen ben kendimce önlemlerimi alıyorum ve evi keşfetmesine izin veriyorum, zaten engel olmaya çalışsam sürekli bu kez bebeğim sinirleniyo ağlıyo ben varken rahat, ama baba gelince başlıyo aman şöyle aman böyle, kaç kere konuştum böyle olmaz çocuğu sıkamayız oturtamayız sürekli yerinde diye ama korkuyorum bişey olcak diye geriliyorum diyor aynı şeyler devam...
böyle böyle sinir hastası etti beni..
işte asıl sıkıntımda çocuğumun suçu yok ortada ona bağırıyorum bazen sanırım babasına kızıp ona bağırıyorum:(

siz sadece oğlunuza değil eşinize kendinize de bakıyorsunuz her gün 3 kişiye bakmak ilgilenmek bir de üstüne ev işleri çok yıpratır insanı. o bebek sadece sizin değil eşinizinde biraz sorumluluk alması lazım beceriksiz demişsiniz ama beceriksiz olmak işine geliyordur hiç kimse kendi çocuğu konusunda beceriksiz olamaz. onunla tatlı tatlı konuşamayı deneyin anlamazsa bidaha bi daha konuşun. ben her gün sürekli hiç bıkmadan şunları bunları yapıyorumi yapmaya çalışıyorum sana oğluma eve her şey tabiki hepsini severek yapıyorum sadece biraz da kendime zaman ayırmaya hakkım yokmu sence falan diyin ve görüyorsun neredeyse oturamıyorum otursam çocukla ilgilenemiyorum oturduğum zaman bile dinlenemiyorum lütfen kendini benim yerime koyar mısın dersen anlamaz mı? vee oğlunun hiç kabahati yok senin işin çok yetişemiyorsun yoruluyorsun eşine kızıyorsun ama onun bunlardan haberi ve suçu yokki biraz anlasa seni hiç üzer mi annesini annecim ben yardım edeyim sana der belki :34:

Ay sanki ben yazmışım tıpkı ben benmde oğlum 1ay sonra yaşına girck eşimde senin eşin gibi psikolojimiz bozuluyor resmen alışıcaz mecbur bende kIzıyorum o ayrı pişman oluyrz çocuk herşey oluck bugün mesela bi göz görmeden sürünüp tv önündeki bibloyıu kırdı biraz kesmiş parmağını ağlamadı acımamış olsa ki ama bnm içim yandı anlıyorum seni sıkma canını

aslında bence kendileri yeteri kadar ilgilenmediği için böyle yapıyorlar,

biz anne olarak elbetteki her huyunu daha çok biliyoruz daha çok ilgilendiğimiz için nerde nasıl davranıcak bebek biliyoruz,

tehlike varsa biliyoruz engel oluyoruz yoksa, oynamasına izin veriyoruz engellemiyoruz

fakat babalar bebeklerini bizim kadar iyi tanımadıkları için her harekette birşey olucak zannedip panik yapıyorlar durumları biraz abartıyorlar buda bizim gibi annelere sıkıntı doğuruyor malesef...

siz sadece oğlunuza değil eşinize kendinize de bakıyorsunuz her gün 3 kişiye bakmak ilgilenmek bir de üstüne ev işleri çok yıpratır insanı. o bebek sadece sizin değil eşinizinde biraz sorumluluk alması lazım beceriksiz demişsiniz ama beceriksiz olmak işine geliyordur hiç kimse kendi çocuğu konusunda beceriksiz olamaz. onunla tatlı tatlı konuşamayı deneyin anlamazsa bidaha bi daha konuşun. ben her gün sürekli hiç bıkmadan şunları bunları yapıyorumi yapmaya çalışıyorum sana oğluma eve her şey tabiki hepsini severek yapıyorum sadece biraz da kendime zaman ayırmaya hakkım yokmu sence falan diyin ve görüyorsun neredeyse oturamıyorum otursam çocukla ilgilenemiyorum oturduğum zaman bile dinlenemiyorum lütfen kendini benim yerime koyar mısın dersen anlamaz mı? vee oğlunun hiç kabahati yok senin işin çok yetişemiyorsun yoruluyorsun eşine kızıyorsun ama onun bunlardan haberi ve suçu yokki biraz anlasa seni hiç üzer mi annesini annecim ben yardım edeyim sana der belki :34:

haklısın konuşuyorum zaten aslında eşim anlayışsız değildir ama biraz düzeltmeye çalışsa kendini yine aynı oluyor,

mesela bir misafir geliyor ben sohbet ediyorum değilmi bu sürekli aman bebek aman bebeğe dikkat et falan filan ne gelen insana rahat veriyor ne bana ben zaten bebeğe dikkat ediyorum rahat ol diyorum lafa dalıp bebeği boşlamıyorumki

yok bu gelen adamla ilgileneyim konuşayım demiyo sürekli bebeğe odaklanıyo bişi olcak diye ama bebeğe hep ben dikkat edicem o oturucak yerinde..

ne gittiğimiz bir yerde rahat veriyor bana hem insanlarıda geriyo, hem kendini, hem beni konuşsam da aynı engel olamıyorum kendime diyor elimde değil diyor, ne yapıcam bilmiyorum...

ve gerçekten kendime bakmaya hiç fırsatım olmuyor kendime ait hiç zaman kalmıyor, o isterse çıkıyo dolanıyo rahatlayıp geliyo ama ben iş ev iş ev iş dışında bebek her daim yanımda tabi, canı sağolsun kuzumun Allah ayırmasın ama çok bunalıyorum...

Merhaba seyda83 ,

Güle güle büyütün oğlunuzu , Allah bağışlasın. Doğumdan sonra geçmeyen stres değil bence yaşadığınız. Doğum sonrası stres yaşayacak vaktiniz bile olmamış anladığım kadarıyla. Bu yüzden de kırgın ve üzgünsünüz.

Eşinizin sizi anlaması için anlatmak yerine hareketlerinizle görmesini sağlayın. Eşiniz oğlunuzla ilgilenmek veya size yardım etmek yerine kendine zaman ayırıyor ; pc veya tv karşısında olup sizi eleştirmeyi seçiyorsa o gün iş yapmamayı tercih edin mesela.

Oğlunuz yerde oyun mu oynuyor sizde oturun yanına oğlunuzla oynayın. Eşiniz ne yapıyorsun derse o zaman konuşun. Kendime ve oğluma zaman ayırıyorum deyin , çünkü oğlunuzun bu zamanlarını bir daha yaşayamayacağınızı anlatın.

Ama ev dağınık ama iş var diye düşünmeyi de birazcık erteleyin. Önce siz mutlu olmalısınız ki bebeğiniz de mutlu olsun. Eşinizi de çağırın yanınıza oğlunuzla hep beraber oynamayı deneyin . Eşinizde hatasını anlayacaktır umarım.

Merhaba seyda83 ,

Güle güle büyütün oğlunuzu , Allah bağışlasın. Doğumdan sonra geçmeyen stres değil bence yaşadığınız. Doğum sonrası stres yaşayacak vaktiniz bile olmamış anladığım kadarıyla. Bu yüzden de kırgın ve üzgünsünüz.

Eşinizin sizi anlaması için anlatmak yerine hareketlerinizle görmesini sağlayın. Eşiniz oğlunuzla ilgilenmek veya size yardım etmek yerine kendine zaman ayırıyor ; pc veya tv karşısında olup sizi eleştirmeyi seçiyorsa o gün iş yapmamayı tercih edin mesela.

Oğlunuz yerde oyun mu oynuyor sizde oturun yanına oğlunuzla oynayın. Eşiniz ne yapıyorsun derse o zaman konuşun. Kendime ve oğluma zaman ayırıyorum deyin , çünkü oğlunuzun bu zamanlarını bir daha yaşayamayacağınızı anlatın.

Ama ev dağınık ama iş var diye düşünmeyi de birazcık erteleyin. Önce siz mutlu olmalısınız ki bebeğiniz de mutlu olsun. Eşinizi de çağırın yanınıza oğlunuzla hep beraber oynamayı deneyin . Eşinizde hatasını anlayacaktır umarım.

teşekkür ederim bu şekilde de deneyeceğim dahada olmazsa eşimide alıp dr a gideceğim...

teşekkür ederim bu şekilde de deneyeceğim dahada olmazsa eşimide alıp dr a gideceğim...

Bir diğer seçenek oğlunuzu alıp çekilin köşenize. Eşiniz merak edip gelsin yanınıza. Tamam uzman yardımı önemli ancak eşinizin ki sorundan ziyade kolaya kaçmak.

Eşiniz hava almaya çıkıyor siz bir yandan oğlunuzu kollayıp mutfakta , evin içinde iş yapıyorsunuz değil mi ? Ve bu da sizi sinir ediyor. Bir de şöyle deneyin.

Eşiniz dışarı çıkıp hava alacaksa o gün sizde oğlunuzun maması , biberonu gibi gerekli eşyalarını hazır edin çantada. Biz de oğlumla hava almaya çıkıyoruz deyin ve gerçekten çıkın. İnat için değil gerçekten oğlunuzla keyif almak için çıkın.Ve o günün hakkını verin.

Eşiniz işler kaldı nereye çıkıyorsun vs derse sende yardım edersen oğlumuz uyuyunca el ele verip hallederiz deyin. Sizin de oğlunuzun da hava almaya ihtiyacı var :34:

Bir diğer seçenek oğlunuzu alıp çekilin köşenize. Eşiniz merak edip gelsin yanınıza. Tamam uzman yardımı önemli ancak eşinizin ki sorundan ziyade kolaya kaçmak.

Eşiniz hava almaya çıkıyor siz bir yandan oğlunuzu kollayıp mutfakta , evin içinde iş yapıyorsunuz değil mi ? Ve bu da sizi sinir ediyor. Bir de şöyle deneyin.

Eşiniz dışarı çıkıp hava alacaksa o gün sizde oğlunuzun maması , biberonu gibi gerekli eşyalarını hazır edin çantada. Biz de oğlumla hava almaya çıkıyoruz deyin ve gerçekten çıkın. İnat için değil gerçekten oğlunuzla keyif almak için çıkın.Ve o günün hakkını verin.

Eşiniz işler kaldı nereye çıkıyorsun vs derse sende yardım edersen oğlumuz uyuyunca el ele verip hallederiz deyin. Sizin de oğlunuzun da hava almaya ihtiyacı var :34:

ben oğlumu iş çıkışı hep dışarı çıkarıyorum zaten parka götürüp oynatıyorum, hava alsın diye dolaştırıp gönlünü edip eve geri götürüyorum..

işler konusunda eşim olmuş olmamış bişi demez ama sürekli bana kalınca yorucu oluyo tabi, bazen kendiside yardım eder ama yoğunluğun bende olması beni bunaltıyo, bir ara sürekli arkadaşlarıyla çıkmaya başladı en son sabrım taştı ciddi bir şekilde konuştum uyardım şimdi biraz daha dikkatli,

zaten eşimle biryere gitsek ne gittiğimiz yerde rahat ediyoruz, ne evimize gelen rahat ediyo eşimin gerginliğinden, eşim kimseye sindirmiyo malesef çocuğa bişey olucak diye aslında misafirperver bir insan ama sürekli çocuk yüzünden beni uyarıp durmasından dolayı insanlar üstüne alınıyor tabiki, hani derlerya bi sendemi var çocuk diye herhalde insanlar arkamızdan görmemişin bi çocuğu olmuş diyordur

komşum bile size geliyorum ama eşine sinir oluyorum diyo, ne çocukla yeteri kadar ilgileniyor nede sana yardım ediyor olmaz böyle deyip alıyo ben ikram yaparken bebekle o ilgileniyo, eşimde bu kez insanlara bi rahat vermiyoruz bebeğe bakmak zorunda değiller diyo e sen bak o zaman diyorum bende ama kendide baksa ortamı geriyo..

yani eşim her konuda böyle bir insan değil ama konu bebek olunca beni fazlasıyla zorluyo........

aslında bence kendileri yeteri kadar ilgilenmediği için böyle yapıyorlar,

biz anne olarak elbetteki her huyunu daha çok biliyoruz daha çok ilgilendiğimiz için nerde nasıl davranıcak bebek biliyoruz,

tehlike varsa biliyoruz engel oluyoruz yoksa, oynamasına izin veriyoruz engellemiyoruz

fakat babalar bebeklerini bizim kadar iyi tanımadıkları için her harekette birşey olucak zannedip panik yapıyorlar durumları biraz abartıyorlar buda bizim gibi annelere sıkıntı doğuruyor malesef...

Aynen canım katılıyorum annesi seni istiyor diyip üstümüze atıyorlr dedim biraz da seni istesin alışsın yıpranıyoruz valla ama anlamıyorlar erkeklerin hamurun da vr kolayı seçmek

cnm seni çoooook iyi anlıyorum.18 aylık bir kızım var, çalışıyorum ve eşim sürekli şehir dışında.bütün herşey bana bakıyor.ben de bazen sinirlerime hakim olamayıp kızıma kızıyorum uyumadığı ya da yemek yemediği zamanlar.
aslında evladıma aşığım resmen ama arada oluyor öyle.
eşim sağolsun kızımızı oyalayamaz.yemekten sonra sofrayı toplayıncaya kadar 5 dakika oyalayamaz.hoş kızımda babasını istemez hep beni ister.ama insan bir süre sonra yoruluyor
tabi bir de sürekli benimle uğraşan kv var.
bütün bunlar sinir patlamasına sebep oluyor

cnm seni çoooook iyi anlıyorum.18 aylık bir kızım var, çalışıyorum ve eşim sürekli şehir dışında.bütün herşey bana bakıyor.ben de bazen sinirlerime hakim olamayıp kızıma kızıyorum uyumadığı ya da yemek yemediği zamanlar.
aslında evladıma aşığım resmen ama arada oluyor öyle.
eşim sağolsun kızımızı oyalayamaz.yemekten sonra sofrayı toplayıncaya kadar 5 dakika oyalayamaz.hoş kızımda babasını istemez hep beni ister.ama insan bir süre sonra yoruluyor
tabi bir de sürekli benimle uğraşan kv var.
bütün bunlar sinir patlamasına sebep oluyor

evet babalar ilgilenmek istemeyince bebeklerde anlıyor tabiki onları istemiyor e buda onların işine geliyor,
valla bende bazen çook bunalıyorum.. benimde kv kabusum var zaten oda çok pimpirik oda gelicek herşeye burnunu sokucak die gerilim yaşıyorum
Allahtan şu ara gelme durumu yok gibi, zaten kimseye tahammülüm yok kimseye katlanamıyorum bu sinir durumları çok aşırı olmaya başladı...

Back
X