sorun sende değilki eşinde..
çocuk bu daha dur,yenı hareketlenmıs,sonrasında evı keşfe cıkcak,cekmecelerı dolapları aşağıya ındırcek..
ona zarar verecek herseyı ortadan kaldırcaksınız ama onun hareketlerını kısıtlamayacaksınız..
o hem öğrenecek,hem becerılerını gelıstırecek,orayı burayı karıstırp,döküp,tabak canagı bırbırıne vurup ses çıkararak..
benım ev suanda deprem bölgesı gıbı..akşsmakadar serbest herseyı yapabılır kızım..
babasının gelmesıne yakın topluyorum,sonra o varken dağıtmaya devam..
engel olmayın/olmasın..kendıne guvenı olmaz cocugun..
Ay sanki ben yazmışım tıpkı ben benmde oğlum 1ay sonra yaşına girck eşimde senin eşin gibi psikolojimiz bozuluyor resmen alışıcaz mecbur bende kIzıyorum o ayrı pişman oluyrz çocuk herşey oluck bugün mesela bi göz görmeden sürünüp tv önündeki bibloyıu kırdı biraz kesmiş parmağını ağlamadı acımamış olsa ki ama bnm içim yandı anlıyorum seni sıkma canını
siz sadece oğlunuza değil eşinize kendinize de bakıyorsunuz her gün 3 kişiye bakmak ilgilenmek bir de üstüne ev işleri çok yıpratır insanı. o bebek sadece sizin değil eşinizinde biraz sorumluluk alması lazım beceriksiz demişsiniz ama beceriksiz olmak işine geliyordur hiç kimse kendi çocuğu konusunda beceriksiz olamaz. onunla tatlı tatlı konuşamayı deneyin anlamazsa bidaha bi daha konuşun. ben her gün sürekli hiç bıkmadan şunları bunları yapıyorumi yapmaya çalışıyorum sana oğluma eve her şey tabiki hepsini severek yapıyorum sadece biraz da kendime zaman ayırmaya hakkım yokmu sence falan diyin ve görüyorsun neredeyse oturamıyorum otursam çocukla ilgilenemiyorum oturduğum zaman bile dinlenemiyorum lütfen kendini benim yerime koyar mısın dersen anlamaz mı? vee oğlunun hiç kabahati yok senin işin çok yetişemiyorsun yoruluyorsun eşine kızıyorsun ama onun bunlardan haberi ve suçu yokki biraz anlasa seni hiç üzer mi annesini annecim ben yardım edeyim sana der belki
Merhaba seyda83 ,
Güle güle büyütün oğlunuzu , Allah bağışlasın. Doğumdan sonra geçmeyen stres değil bence yaşadığınız. Doğum sonrası stres yaşayacak vaktiniz bile olmamış anladığım kadarıyla. Bu yüzden de kırgın ve üzgünsünüz.
Eşinizin sizi anlaması için anlatmak yerine hareketlerinizle görmesini sağlayın. Eşiniz oğlunuzla ilgilenmek veya size yardım etmek yerine kendine zaman ayırıyor ; pc veya tv karşısında olup sizi eleştirmeyi seçiyorsa o gün iş yapmamayı tercih edin mesela.
Oğlunuz yerde oyun mu oynuyor sizde oturun yanına oğlunuzla oynayın. Eşiniz ne yapıyorsun derse o zaman konuşun. Kendime ve oğluma zaman ayırıyorum deyin , çünkü oğlunuzun bu zamanlarını bir daha yaşayamayacağınızı anlatın.
Ama ev dağınık ama iş var diye düşünmeyi de birazcık erteleyin. Önce siz mutlu olmalısınız ki bebeğiniz de mutlu olsun. Eşinizi de çağırın yanınıza oğlunuzla hep beraber oynamayı deneyin . Eşinizde hatasını anlayacaktır umarım.
teşekkür ederim bu şekilde de deneyeceğim dahada olmazsa eşimide alıp dr a gideceğim...
Bir diğer seçenek oğlunuzu alıp çekilin köşenize. Eşiniz merak edip gelsin yanınıza. Tamam uzman yardımı önemli ancak eşinizin ki sorundan ziyade kolaya kaçmak.
Eşiniz hava almaya çıkıyor siz bir yandan oğlunuzu kollayıp mutfakta , evin içinde iş yapıyorsunuz değil mi ? Ve bu da sizi sinir ediyor. Bir de şöyle deneyin.
Eşiniz dışarı çıkıp hava alacaksa o gün sizde oğlunuzun maması , biberonu gibi gerekli eşyalarını hazır edin çantada. Biz de oğlumla hava almaya çıkıyoruz deyin ve gerçekten çıkın. İnat için değil gerçekten oğlunuzla keyif almak için çıkın.Ve o günün hakkını verin.
Eşiniz işler kaldı nereye çıkıyorsun vs derse sende yardım edersen oğlumuz uyuyunca el ele verip hallederiz deyin. Sizin de oğlunuzun da hava almaya ihtiyacı var
aslında bence kendileri yeteri kadar ilgilenmediği için böyle yapıyorlar,
biz anne olarak elbetteki her huyunu daha çok biliyoruz daha çok ilgilendiğimiz için nerde nasıl davranıcak bebek biliyoruz,
tehlike varsa biliyoruz engel oluyoruz yoksa, oynamasına izin veriyoruz engellemiyoruz
fakat babalar bebeklerini bizim kadar iyi tanımadıkları için her harekette birşey olucak zannedip panik yapıyorlar durumları biraz abartıyorlar buda bizim gibi annelere sıkıntı doğuruyor malesef...
cnm seni çoooook iyi anlıyorum.18 aylık bir kızım var, çalışıyorum ve eşim sürekli şehir dışında.bütün herşey bana bakıyor.ben de bazen sinirlerime hakim olamayıp kızıma kızıyorum uyumadığı ya da yemek yemediği zamanlar.
aslında evladıma aşığım resmen ama arada oluyor öyle.
eşim sağolsun kızımızı oyalayamaz.yemekten sonra sofrayı toplayıncaya kadar 5 dakika oyalayamaz.hoş kızımda babasını istemez hep beni ister.ama insan bir süre sonra yoruluyor
tabi bir de sürekli benimle uğraşan kv var.
bütün bunlar sinir patlamasına sebep oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?