doğumdan sonra işe dönüş

kahve85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
1.654
799
63
bayanlar bir konu hakkında desteğinize ihtiyacım var. özel ama kurumsal bir şirkette 3 senedir yönetici asistanıyım. şirketin genel merkezi ist da. 29 ilde bölge müdürlükleri. her bölge müdürlüğüne bağlı yaklaşık 82 şube var. büyüklüğü anlatmak için bahsettim.
bölge müdür asistanıyım. bölge müdürleri 3-4 senede bir değişiyor neredeyse..
şimdi şöyle bir konu var martta başı doğum iznine çıkıcam. 4 ay sonra geri dönücem. benim kadrom sgkda dolu gözüküyor.
benim yerime geçiçi biri alabilirler ama döndüğümde ben aynı görevden devam ederim değilmi. sonuçta çıkaramazlar işten. görev değişikliğini de bölge müdürlüğü içinde yapabilirler dimi.
bide şirket hamilelere annelere özel haklar tanıyor kendi . kadın çalışanı desteklemek amaçlı.. yani ne bilim hak hukuk var. müdür de beni sever gözüyo ama bu gün bi lafını yakaladım acaba dedim :(

bakın özel sektörde hiçbir şeyin zorunluluğu yoktur

adam sizi bugün de kapının önüne koyar

verir tazminatınızı güle güle der

dava açarsınız alacağınız yine para olur

bunlarla kendinizi germeyin

hele bir doğurun hele bir dönme aşamasına gelin

o zaman bakarsınız

bunları düşünmek sizi yıpratır ancak

genelde de herkes eski yerine döner ki siz zaten tecrübeli imişsiniz

nebilim gene güvenemiyorum özel olunca işte..

3 senedir orada çalışıyomuşsun ki yönetici asistanlığı kolay değildir ve kolay kolay yerine başka birini güvenip almazlar bence.
Bana göre sen şuan doğumuna az kaldığı için strese giriyosun ama boşyere giriyosun bebişini de strese sokma :)
Bu güzel günlerinin tadını çıkar :)

3 senedir orada çalışıyomuşsun ki yönetici asistanlığı kolay değildir ve kolay kolay yerine başka birini güvenip almazlar bence.
Bana göre sen şuan doğumuna az kaldığı için strese giriyosun ama boşyere giriyosun bebişini de strese sokma :)
Bu güzel günlerinin tadını çıkar :)
ya bölge müdürüde sürekli dile getiriyor beyendiğini ama bu aralar çok şaka yapmaya başladı sen gidince yerine birini alıcam demeye ama gülerek söylüyo. bide biraz önce gene sordu kaç aylık oldun diye dedim 6 bitiyo. hemen i.k ya gitti yüksek sesle yeni asistan aldınız mı dedi.. bende arkasındaydım i.k hık pık yaptı. bişeyler dedi duymadım i.k nın dediklerini müdürde söyleyin gitsin o zaman dedi. bende siz özel konşuyosunuz dedim çıktım ama. ik dki kız kıpkırmızı oldu müdür gülüyo..
ya ben gidip konuşsam mı direk o_O

Canım zaten seni doğum iznin bitene kadar çıkaramazlar. Öyle bi hak yok.
İçini rahatlatmak için istiyosan müdürüne şakayla karışık sorabilirsin. Hayırdır bıktınız mı benden vs gibisinden? :)

Doğum iznin bitene kadar işten çıkaramazlar ama pozisyonla alakalı aynı şeyi söyleyemem yani bizim yönetici asistanı hamileydi geri döndüğünde santrale vermeye kalktılar kız işten çıktı

Doğum iznin bitene kadar işten çıkaramazlar ama pozisyonla alakalı aynı şeyi söyleyemem yani bizim yönetici asistanı hamileydi geri döndüğünde santrale vermeye kalktılar kız işten çıktı
bizde hem santral hemde yönetici asistanı benim :) doğum izni süresince çıkaramıyolar ama bided bildiğim kadarıyla devlet 1 senede doğum yapanları koruma altına aldı dimi?

Canım zaten seni doğum iznin bitene kadar çıkaramazlar. Öyle bi hak yok.
İçini rahatlatmak için istiyosan müdürüne şakayla karışık sorabilirsin. Hayırdır bıktınız mı benden vs gibisinden? :)
kendi şaka yapıyo arada sen gidince yeni asistan alıcam diye bende gülüyorum hayırlısı olsun diyorum sonra yok yok yapamam ki zaten diyo. bizim müdür azıcık dengesiz. duyguları çok değişken ana göre yaşar. bigün senle en özel sırlarını paylaşır bi gün bekarsın yüzüne bile bakmaz dersin bişey mi yaptım acaba :)

Valla özel sektörde herşey olabilir
bende olursa bölge müdürlüğünde değişiklik olur anca mantıken düşünüyorum ama sube daha rahat değil midir?

Doğum izninde işten çıkaramaz, çıkarırsa fazlasıyla öder tazminatını, sende paranı alır sonra başka iş bakarsın, üstüne bi de işsizlik maaşı alırsın... Egosunu senin üzerinde tatmin ediyor bence çıkaracağından değil, sen üzme kendini ve bebişini...

Valla özel sektörde herşey olabilir
bende olursa bölge müdürlüğünde değişiklik olur anca mantıken düşünüyorum ama sube daha rahat değil midir?
canım şube hem rahat hem parası daha çok ama çok geç çıkıyolar ve cumarteside var... ama ben konuştum i.k ile yokmuş öyle bişey şaka yapıyomuş aklınca ..:KK11:

Doğum izninde işten çıkaramaz, çıkarırsa fazlasıyla öder tazminatını, sende paranı alır sonra başka iş bakarsın, üstüne bi de işsizlik maaşı alırsın... Egosunu senin üzerinde tatmin ediyor bence çıkaracağından değil, sen üzme kendini ve bebişini...
konuştum sabah i.k ile şaka yapıyormuş yokmuş öyle bişey içim rahatladı biraz...

Yerinize geçici bir kişiyi alıp siz gelene kadar idare ettirebilirler,
Siz geldikten sonrada yerinize geçersiniz,
Hı aksi oldu işten çıkarılma durumunuz oldu ozaman dava açarsınız herhalükarda siz haklı olursunuz ,
Şimdiden germeyin diyeceğim kendinizi
fakat bende bu durumu düşünmüştüm,insan tedirgin oluyor nedense,
Kolaylıklar ;)

Yerinize geçici bir kişiyi alıp siz gelene kadar idare ettirebilirler,
Siz geldikten sonrada yerinize geçersiniz,
Hı aksi oldu işten çıkarılma durumunuz oldu ozaman dava açarsınız herhalükarda siz haklı olursunuz ,
Şimdiden germeyin diyeceğim kendinizi
fakat bende bu durumu düşünmüştüm,insan tedirgin oluyor nedense,
Kolaylıklar :KK66:
cok teşekkür ederim aynen insan biraz geriliyo her laftan anlam çıkarmaya çalışıyorsun.. martta izine çıkıcam haziranda dönücem kısmetse.

ya bölge müdürüde sürekli dile getiriyor beyendiğini ama bu aralar çok şaka yapmaya başladı sen gidince yerine birini alıcam demeye ama gülerek söylüyo. bide biraz önce gene sordu kaç aylık oldun diye dedim 6 bitiyo. hemen i.k ya gitti yüksek sesle yeni asistan aldınız mı dedi.. bende arkasındaydım i.k hık pık yaptı. bişeyler dedi duymadım i.k nın dediklerini müdürde söyleyin gitsin o zaman dedi. bende siz özel konşuyosunuz dedim çıktım ama. ik dki kız kıpkırmızı oldu müdür gülüyo..
ya ben gidip konuşsam mı direk o_O
seni çıkaracaklar ozaman...seni germke istemiyorlar olabilir önlemini al onlara inanma 10 yıllık asistan olarak söylüyorum

kesinlikle güvenmeyin kendinizi hazırlayın derim yasal olarak elimizde olan tek imkan hamilelik iznimizin bize getirdiği avantaj ama özel şirketler kurumsal olarak devletin yazdığı hukuka bir kılıf bulur ve bunun ispatı aylar sürebilir mahkeme sadece size magduriyetin giderilmesi adına belki mahkeme boyunca oluşan maaş birikimini faizle geri verdirebilir bunun dışında eğer sizinle çalışmak istemezlerse eliniz boş dönebilrisiniz ... umarım kötü düşünmüş olursunuz kötüsüyle karşılaşmazsınız...

Back
X