doğumdan sonra kayınvalidemde kalmak istemiyorum

e canım evinde kalırsan kim bakacak sana ?
çünkü sezeryan olacaksın ağrın sızın olur yerinden kalkamayabilirsin.
annende çalışıyormuş.
kim bakacak?
varsa bakacak biri evinde kal derim. ama ilgiyede ihtiyacın olacak ?

evinde kalsan yanında kim kalacak? gerçi ne olursa olsun insanın evi gibisi yok. madem evin soğuk oluyor sana bir tavsiye; küçük elektrikli ısıtıcılardan al 1 tane. bebeğin bulunacağı odada yak. elektrik faturasına çok yansımıyor. zaten şunun şurası 1-1,5 ay daha soğuk olur. rahat edemeyeceksen k.validende kalma canım, insan lohusayken daha bir alıngan oluyor :1hug:

kesinlikle arkadaşın söylediklerine katılıyorum.İnsanın hayatının en zor günleri lohusalık günleri canım.O yüzden o dönem ne kadar rahat geçireceksen ona göre kur düzenini.Evinde kal 1-2 gün de yanında biri kalsın, en iyisi annenin kalması tabi.Sonra herkes kendi evine.Yalnız daha rahat edeceksin emin ol.İnsanın kendi evi en güzel.Birde bebeğinin ilk girdiği ev kendi evi olsun, ne güzel.Şimdi bunları takıpta canını sıkma, tadını çıkar hamileliğinin son günlerinin.Dİğer konunuda okudum, eşinden yakınmışsın, şu günlerde birde eşinle aranıza soğukluk girmesin, çok takma kafana, alıngan olduğun bir dönemdesin ve daha zor günler bekliyor, lohusalık bu durumdan gerçekten daha zor.O yüzden strede girmeden, kimseyi kırmadan geçirmek çok önemli.Rezeneli anasonlu çay içmeni öneririm lohusalıkta hem seni hem bebeği sakinleştirir.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

arkadaslar ıyı aksamlar pazartesı doguma gırıcem kısmet olursa k.valıdem bızde bır kac gun kalırsınz degılmı evınızde sıcak olmuyo dedı (altımız bos ev sıcak olmuyo ne kadar yansada) bende olabılır dedım agzımdan cıktı bıkere annemlerde kal yavrum ne olcak onlarında torunu dedı bıde annem calısıyo yorgun oluyo falan bebegıme bakması yaa ben k.valıdemde bıseyler yemeye utanıyorum oda hıc demıyokı kızım rahat ol falan yanı bı kac kez kaldım ac kaldıgım gunlerı bılıyorum ole bı hareketı varkı sankı sakın bıse ısteme der gıbı normal de cok ıyıyız ama evıne gıdınce kadın cımrılesıyo bende bunu esıme soledım nası ıstıyosan ole yap zorlayamam dedı bıde bı komsuları var herseye karısıyo ole sıkı fıkı olmuslarrkı sınırımı bozuyolar stres sınırden sutum kesılır dıyede kokuyorum ne yapıcam sımdı kalsam bı turlu kalmasam bı turlu bana bı akıl verırmısınızopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

diğer konunuzu da gördüm.
bence siz ciddi şekilde doğum stresine girmişsiniz.
daha süt gelmeden sütüm kesilir derdine düşmüşsünüz yapmayın bunu. kendi kendinize depresyonu tetikleyeceksiniz.
hem eviniz gerçekten de sıcak olmuyorsa birkaç gün kalmanız iyi olacak bence. çünkü yeni doğan bebekler vücut sıcaklarını sağlayamazlar, sıcak ortamda bulunmaları gerekir.
hem niye size açsan bişey ye desin kayınvalideniz, sizi misafir gibi görmüyor demek ki.
kendi kendinizi aç bırakmayın boşuna.

hee bir de annen bana aç mısın diye sormuyo şeklinde söylemiyorsunuz di mi eşinize?
kendi annesini ona -hem de durduk yere- şikayet ediyor durumuna düşmeyin..

amaaan arkadaşım,kesinlikle rahat edemezsin,senin özel bakıma ihtiyacın var,bebeğinin başında oturup hiç başka bişeye bakmayacaksın şimdi,bişey yemeye utanıyorum demişsin,,nasıl olur bilmeme, ama ben kesin yapamazdım,emzirirken çok susuyordum annemden ikide bir annnee şunu getir bunu getir diye istiyordum,sen yapabilirmizin kayınvaldene??
hem bebeğe yaklaşık 1 ay yabancılar dokunmasın,demişsinya eltim filan gelecek diye,

arkadaslar hepınıze cok tesekur ederım haklısınız ben en ıyısı uygun bır dılle anlatayım durumu zaten cok sukur fazla sıkıntı yaratmayan bır k.valıdem var en ıyısı konusayım gel bana bızım evımızde bak dıyım zaten aramız arabayla 10 dk.cok yakınız tekrar tesekkur ederım vakıt ayırıp yazdıgınız ıcın

Kayınvaliden nezaketen söylemiş.
Söylemese ''aa evimiz soğuk insan bir teklif eder'' diyebilirsin belki diye düşünmüş teklif etmiş.

Ama seni zorlayacağını sanmıyorum..

Kendine güveniyorsan, ilk günler sana bakacak birisi varsa, evinde kal.

''Anne ben düşündüm evde daha rahat edicem sağol '' dersin olur biter..
Bence sen büyütüyorsun, onun çok da ısrarcı olacağını sanmıyorum.
Eşin de nasıl istersen öyle olsun demiş.

Kafanda kurma bence.Nasıl istersen öyle yap, kibarca da söyledin mi tamamdır..

Kayınvaliden nezaketen söylemiş.
Söylemese ''aa evimiz soğuk insan bir teklif eder'' diyebilirsin belki diye düşünmüş teklif etmiş.

Ama seni zorlayacağını sanmıyorum..

Kendine güveniyorsan, ilk günler sana bakacak birisi varsa, evinde kal.

''Anne ben düşündüm evde daha rahat edicem sağol '' dersin olur biter..
Bence sen büyütüyorsun, onun çok da ısrarcı olacağını sanmıyorum.
Eşin de nasıl istersen öyle olsun demiş.

Kafanda kurma bence.Nasıl istersen öyle yap, kibarca da söyledin mi tamamdır..

tm canım opuyorumnanaktan ben zaten cogu seyı dert edıyorum benım gıbı olan yok heralde kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Canım bir kaç gün kalıversen ne olacak ki?benneyaptımki
Hem eşinin gönlü olur hemde kayınvalidenin
Annen çalışmıyor olsaydı tabiki de kal demezdim ama iki doğum yapmış biri olarak her ne kadar kayınvalidemi haz etmesemde onda kalkmakta bir sorun görmedim.
Yalnız cidden içinden gelerek kal dediğine inanıyorsanbilmiyorumkismile

Zaten kayınvalidende hata ne diye sizin eviniz soğuk oluyor kızım bizde kalın demiş ki...
Git soğuk evine sezeryanlı halinle hem sen hastalan hem bebeğin...
Sezeryandan sonra biliyorrsun ki çok dikkat etmen gerekiyor sürekli ayaklarını sıcak tutman gerek...
Ama ne gerek var dimi, kaynanada kalmaktansa siz evde üşüyüm, kayınvalideyi de ayağınıza çağüğırın baksın size....

cnm sen şimdiden böylesinki hamilelişk psikolojisi lohusalığın yanında 0 kalıyor bak görüceksin asıl ozman neleri neleri dert edicen herkesin söylediği zor gelicek eltin ben şöyle emzirdim böyle dedikçe sinirlerin bozulucak kayınvaliden doymuyor bu çocuk ondan ağlıyor diycek daha neler neler o kayınvalidenin komşularından hiç beklemiyeceğin yorumlar bende bizzat oldu yani kendi aileme bile sinirlendim bozdum bikaç kişiyi sakin bir yapım olmasına rağmen insanın çok üzerine geliniyor lohusayken herkesin senin ve bebeğin hakkında bir fikri var sakın yıpratma kendini bunlarla ben sürekli üzüldüm bebekte huzursuzlanıyor resmen senin keyfin olmayınca

dogru soluyosun canım ama k.valıdeyle yakın oturuyoruz her halukarda eltım esı cocugu gelıcek yıne karıscak aslıda eltımle aramız cok ıyı amaaaaaaaaaan herseyden korkar oldum ben enıyısı uygun bı dılle anlatayım cok saolun

Zaten kayınvalidende hata ne diye sizin eviniz soğuk oluyor kızım bizde kalın demiş ki...
Git soğuk evine sezeryanlı halinle hem sen hastalan hem bebeğin...
Sezeryandan sonra biliyorrsun ki çok dikkat etmen gerekiyor sürekli ayaklarını sıcak tutman gerek...
Ama ne gerek var dimi, kaynanada kalmaktansa siz evde üşüyüm, kayınvalideyi de ayağınıza çağüğırın baksın size....

sen k.valıdesın galıba alsanaalsanasmile

walla bu aralar anti kaynanacı oldum:)o yüzden sana evde kal derim:)elektirik ocağı yakarsın hem kaynanan isterse gelir bakar en azından evinde istediğin gibi yer içersin

Hehehehe.....sen o bebegi bir dogur Allahin izini ile:Saruboceq:, Anne sende kalayimmi diyeceksin...kaydirigubbakcemile3

Güzelim sen ne yaparsin bilmem ama, simdiki aklim olsaydi ve bana böyle bir teklifde bulunan kaynanam olsaydi bu firsati kacirmazdim...

Yeni dogum yapmis bir kadinin ilk günleri cogunlukla öyle lay lay lom gecmiyor, her yardima her destege ihtiyac duyuyor insan.:hulya:

Ayrica aranizda kötülük yok kavga yok, neden birkac gün kalmayasinki?

Allah bir avazda kurtarsin insallah, güle güle bebegini kucagina almayi nasip etsin....ama bence iyi düsün....ben olsam kalirdim.boshayallersmile

Hayır, yeni hamile annesi uzakta oturan ve maalesef kendisine bakacak kaynanası olmayan bir gelinim....
Kıymetini bilmeyenlere de kızıyorum....

Neden objektif yorum yapınca illa kaynanasınır sen deniliyor ki...
Ortada bir gerçek var....
Annen çalışıyor sana bakamayacak
Evini ısıtamıyorsun....
KAynanan iyi niyetle ısıtamıyorsunuz evi gelin 2-3 gün bende kalın demiş...
Yazık iyiniyetine..
Ne halin varsa gör desydi keşke nasıl olsa öyle de yaranamıyo böyle de....

canlarım cok tesekkur derım amın hepınızın yazdıklerını okuyorum ama kalmaya pek nıyetım yok belkı dogru belkı yanlıs bılmıyorum ama yarın konusucam k.valıdeyle guzel bı dılle

Hayır, yeni hamile annesi uzakta oturan ve maalesef kendisine bakacak kaynanası olmayan bir gelinim....
Kıymetini bilmeyenlere de kızıyorum....

Neden objektif yorum yapınca illa kaynanasınır sen deniliyor ki...
Ortada bir gerçek var....
Annen çalışıyor sana bakamayacak
Evini ısıtamıyorsun....
KAynanan iyi niyetle ısıtamıyorsunuz evi gelin 2-3 gün bende kalın demiş...
Yazık iyiniyetine..
Ne halin varsa gör desydi keşke nasıl olsa öyle de yaranamıyo böyle de....

ben gercek anlamda kızmadım sana espırı yapmak ıstemıstım neden sınırlendın bu kadar soledıklerınde haksızsında demıyorum bak ben zaten tırlattım sakin olmaya calısıyorumkaydirigubbakcemile3 sunun surasında doguma 2 gun kaldı bıde sen ne yazmıssın bıtanem ya kızıyosun bıde:teselli:opuyorumnanaktanŞeniz

Back
X