Doğumdan sonra kendimi beğenmez oldum

armyarmagan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
104
0
46
Eskişehir
herkeze slm okadar kötüyümkü anlatamam kendime olan güvenim yerle bir olmuş durumda herkezin hayran kaldığı ben kendimi beğenmez oldum doğumdan dolayı iğrenç olan göbeğim yüzünden aynalara küstüm normalde 170 boyundayım ve 57 kiloyum ama 6 aylık hamile gibiyim bu yüzden eşimin üzerimde yaptığı espiriler canıma yetti bugün kuaföre gidip saçlarımı kazıtasım var bıktım artık antidepresan alıyorum bayağ ağır ilaçlar.panik atak krizlerim var herseyden nefret ediyorumm

herkeze slm okadar kötüyümkü anlatamam kendime olan güvenim yerle bir olmuş durumda herkezin hayran kaldığı ben kendimi beğenmez oldum doğumdan dolayı iğrenç olan göbeğim yüzünden aynalara küstüm normalde 170 boyundayım ve 57 kiloyum ama 6 aylık hamile gibiyim bu yüzden eşimin üzerimde yaptığı espiriler canıma yetti bugün kuaföre gidip saçlarımı kazıtasım var bıktım artık antidepresan alıyorum bayağ ağır ilaçlar.panik atak krizlerim var herseyden nefret ediyorumm

Çok klasik şeyler yazacağım ama gerçekler tekrarlandıkça klasikleşir zaten...

"Herkesin hayran kaldığı ben..." demişsiniz ama vaktiyle size hayran kalanlarınki sadece fiziksel bir beğeniyse büyük bir anlam taşımaz bu hayranlık... Yok değilse hayranlarınızı zaten kaybetmemişsinizdir... Emin olun sizi siz olduğunuz için; sohbetinize, zekanızla, birikiminizle değerlendirenler için siz hala o hayran olunası güzel kadınsınız.. Fakat maalesef eşi bunu tam anlamıyla takdir edemeyen şanssız bir kadın...

Sokakta, iş yerlerimizde, trafikte sürüyle güzel kadın görüyoruz... Hayatlarımızın farklı dönemlerinde bazen onlardan biri oluyor, bazen onlara uzaktan bakıyoruz... ("Oldum olası" çirkin kadın yoktur, olsa olsa bunu kafaya taktığı için "güzelleşemeyen" kadın vardır...) Güzeller beklentilerini yükselttikleri için mutsuz, kendilerini güzel bulmayanlarsa eksiklik hissettikleri için... Eğer insan hasarı geri dönüşü olmayan marazlar bırakan bir kaza, hastalık geçirmediyse, doğum gibi bir süreç atlattığı için bunun geçici izlerini taşıyorsa kısmen daha şanslı... Hepimizin bir sınavı var... Allah verdiklerini bazen sonsuza dek bazen de bir süreliğine geri alır... Allah hanımlara evlatlarını verirken onlar için neredeyse en değerli hasletlerinden birine, vücutlarına bunun işaretini bırakıyor... Buna "onlarca kilo fazlalık" olarak bakmak da sizin elinizde, "ne güzel bir evladım oldu" diye düşünmekten aynada gördüğünüz hali unutmakta... Zaten sizin derdiniz eşinizin evladınızdan ziyade sizin bu geçici halinize odaklanması...

Siz "Vücudum bozulmasın" diyerek anneliği tatmayan çiğ kadınlardan, bir sivilcesi çıktı diye hayata küsen yeni yetme kızlardan çok daha özel bir kadınsınız... Sizin evlilikten, doğumdan önceki halinizi yaşıyorum şu an... Geleceğe yönelik atacağım adımları düşündükçe sizin atlattığınız evrelere, evladınızı kucağınıza almış olmanıza imrendim... Hatta belki şu an aynalara mutlu bakacağıma evladıma bakmayı tercih ederdim... Şu an yaşadığınız buhran dolayısıyla idrak edemeseniz de bir sakız alırken bile bedelini ödüyorsak hayattaki en büyük mucize, evladımız için bu bedeli ödemeye değer...

Siz krizleriniz için tedavi görürken eşinizin de yardım alması gerektiğini düşünüyorum ben... Yaşadığınız mucizenin sizde bıraktığı izi, ona bir çocuk verdiğinizi algılamada yaşadığı güçlüğü yenmesi şart... Bir aile terapistine gidip tedavinizi birlikte sürdürmek yerinde olacaktır... Neticede sizin yaşadığınız sorunların çözümünde çevrenizdekilere de görev düşüyor, en çok da onun çocuğuna sahip olmak için aldığınız kiloları diline dolayan eşinize... Hayat bu, bu yola beraber çıktınız... İleride bir kaza geçirse, elini kolunu kaybetse "çolak" diye alay edilmesini mi istiyor kendisiyle?...

Ayy kıyamam yaa nedir bu kocalardan çektiğimizz :D Benimde 160 boyum var 50 kilodayım göbeğim oluştu son 3 4 aydır işimden dolayı masa başı olduğundan. Dalga geçiyo benle zayıfla yok seni böyle görmim. O göbeği görmicem bilmem ne kendininkide maşallah zannedersin 9 aylık ama benle uğraşıyo işte. Kocanın da sana şakaları gerçekten şakaysa aldırma sende onunla dalga geç canımcım. Doğum sonrası her bayanda göbek olur zamanla geçer kocan bunu bilmiosa öğretmek sana düşüyo.

Çok klasik şeyler yazacağım ama gerçekler tekrarlandıkça klasikleşir zaten...

"Herkesin hayran kaldığı ben..." demişsiniz ama vaktiyle size hayran kalanlarınki sadece fiziksel bir beğeniyse büyük bir anlam taşımaz bu hayranlık... Yok değilse hayranlarınızı zaten kaybetmemişsinizdir... Emin olun sizi siz olduğunuz için; sohbetinize, zekanızla, birikiminizle değerlendirenler için siz hala o hayran olunası güzel kadınsınız.. Fakat maalesef eşi bunu tam anlamıyla takdir edemeyen şanssız bir kadın...

Sokakta, iş yerlerimizde, trafikte sürüyle güzel kadın görüyoruz... Hayatlarımızın farklı dönemlerinde bazen onlardan biri oluyor, bazen onlara uzaktan bakıyoruz... ("Oldum olası" çirkin kadın yoktur, olsa olsa bunu kafaya taktığı için "güzelleşemeyen" kadın vardır...) Güzeller beklentilerini yükselttikleri için mutsuz, kendilerini güzel bulmayanlarsa eksiklik hissettikleri için... Eğer insan hasarı geri dönüşü olmayan marazlar bırakan bir kaza, hastalık geçirmediyse, doğum gibi bir süreç atlattığı için bunun geçici izlerini taşıyorsa kısmen daha şanslı... Hepimizin bir sınavı var... Allah verdiklerini bazen sonsuza dek bazen de bir süreliğine geri alır... Allah hanımlara evlatlarını verirken onlar için neredeyse en değerli hasletlerinden birine, vücutlarına bunun işaretini bırakıyor... Buna "onlarca kilo fazlalık" olarak bakmak da sizin elinizde, "ne güzel bir evladım oldu" diye düşünmekten aynada gördüğünüz hali unutmakta... Zaten sizin derdiniz eşinizin evladınızdan ziyade sizin bu geçici halinize odaklanması...

Siz "Vücudum bozulmasın" diyerek anneliği tatmayan çiğ kadınlardan, bir sivilcesi çıktı diye hayata küsen yeni yetme kızlardan çok daha özel bir kadınsınız... Sizin evlilikten, doğumdan önceki halinizi yaşıyorum şu an... Geleceğe yönelik atacağım adımları düşündükçe sizin atlattığınız evrelere, evladınızı kucağınıza almış olmanıza imrendim... Hatta belki şu an aynalara mutlu bakacağıma evladıma bakmayı tercih ederdim... Şu an yaşadığınız buhran dolayısıyla idrak edemeseniz de bir sakız alırken bile bedelini ödüyorsak hayattaki en büyük mucize, evladımız için bu bedeli ödemeye değer...

Siz krizleriniz için tedavi görürken eşinizin de yardım alması gerektiğini düşünüyorum ben... Yaşadığınız mucizenin sizde bıraktığı izi, ona bir çocuk verdiğinizi algılamada yaşadığı güçlüğü yenmesi şart... Bir aile terapistine gidip tedavinizi birlikte sürdürmek yerinde olacaktır... Neticede sizin yaşadığınız sorunların çözümünde çevrenizdekilere de görev düşüyor, en çok da onun çocuğuna sahip olmak için aldığınız kiloları diline dolayan eşinize... Hayat bu, bu yola beraber çıktınız... İleride bir kaza geçirse, elini kolunu kaybetse "çolak" diye alay edilmesini mi istiyor kendisiyle?...

valla arkadaşım gittiğim terapist yanında halt etmiş teşekkür ederim paylaştığın şeyler için ama bir sorun var benim ikinci evliliğim ve çocuğum ilk eşimden yani o daha babalık duygusu tatmadığı için anlayamıyor etrafında güzel fizikli dolaşan kızlarla kıyaslıyor sanırım herkez doğuruyor ama böle olmuyor diyor anlatamıyorm hiç bişey artık

Ayy kıyamam yaa nedir bu kocalardan çektiğimizz :D Benimde 160 boyum var 50 kilodayım göbeğim oluştu son 3 4 aydır işimden dolayı masa başı olduğundan. Dalga geçiyo benle zayıfla yok seni böyle görmim. O göbeği görmicem bilmem ne kendininkide maşallah zannedersin 9 aylık ama benle uğraşıyo işte. Kocanın da sana şakaları gerçekten şakaysa aldırma sende onunla dalga geç canımcım. Doğum sonrası her bayanda göbek olur zamanla geçer kocan bunu bilmiosa öğretmek sana düşüyo.

bende inat ettim hergün yürüyorum pilates yapıyorum sarıcak biliyorum ama en azından hamile gibi durmıcam

valla arkadaşım gittiğim terapist yanında halt etmiş teşekkür ederim paylaştığın şeyler için ama bir sorun var benim ikinci evliliğim ve çocuğum ilk eşimden yani o daha babalık duygusu tatmadığı için anlayamıyor etrafında güzel fizikli dolaşan kızlarla kıyaslıyor sanırım herkez doğuruyor ama böle olmuyor diyor anlatamıyorm hiç bişey artık

Demek sebep bu... O zaman sadece patavatsız değil, aynı zamanda mantıksızmış eşiniz: Sizinle evlenirken çocuğunuz, kilo probleminiz olduğunu bildiği halde şu an böyle davranıyor olması mantık hatası... Durumdan, halinizden şikayetçiyse niye evlendi, şikayetçi değilse şimdi neden ileri geri konuşuyor anlamak güç...

Sizi etrafındaki güzel kızlarla kıyaslıyordur, doğru...Yalnız hesap etmediği bir şey var... Kendisi Brad Pitt de etrafında Angelina Jolieler mi dolaşıyor? Eşiniz başkalarını baz alarak sizinle böyle konuşuyorsa düşman olduğunuz aynaları ona çevirmenin zamanı gelmiştir... Türkiye standartlarında beğenmediği eşinden daha karizmatik, daha çekici adam görmedim çünkü kural basittir: En çirkin olanının kalbindeki güzelliği görmüşsündür, güzel olanı kalpsiz diye terk etmişsindir..."İşine gelmezse" evlenmezsin, "beğenip alırsın"...

İlk evliliğinizi neden sonlandırdığınızı bilemiyorum ama bu evliliğinize taze umutlarla başlamışsınızdır... Eğer eşiniz sizde aradığını bulamıyor, sizi fiziksel özelliklerinizle değerlendiriyorsa sizin de en az onun kadar beklentileriniz gerçekleşmemiştir... Dileyelim ki bu geçici bir süreç olsun; siz kilolarınızdan eşiniz de ilkçağdan kalma bu zihniyetten kurtulursunuz... Öyle ya mağara devrinde bilgi, birikim, kültür olmadığı için insanlar eşlerini sadece fiziğine göre seçer, güçlü kuvvetli bulduklarıyla beraber olurlardı... Çağlar değişmiş ama hala bazı erkeklerin beyni, kalbi "gözlerinden" emir alıyor... Size tedavinizde başarılar diliyorum ama eşinizin kişisel gelişim, edep ve nezaket alanındaki eğitimi sizin zayıflama sürecinizden daha uzun süreceğe benziyor... Allah yardımcınız olsun... :68:

teşekkür ederim umarım mücadelemde başarılı olurum allahtan sadece göbek sorunum var birde kilolu biri olsaymısım ne olurmuş bilemiyorum

ya aslında boyunuza kılonuz normal ama nasıl 6 aylık gıbı gobegınız cıkıyo anlamadım galıba bacaklarınız ınce gobekten alıyosunz,tek caresı sporla beraber dıet

valla bende anlamıyorum görenler sasırıyor kilom yok ama 4 yıl önce doum yaptım sonra hep oraya kilo aldım sanki orada bir balon varmış gibi sinirim bozuluyo kilo versem fena şekilde deri sarkacak

valla bende anlamıyorum görenler sasırıyor kilom yok ama 4 yıl önce doum yaptım sonra hep oraya kilo aldım sanki orada bir balon varmış gibi sinirim bozuluyo kilo versem fena şekilde deri sarkacak

istersen korse tak en azından dışarda gezerken rahat edersin.evde de de biraz bol giydin mi tamamdır.

canım takdıgın seye bak ya o zman bende takayım:D 22 yasındayım 4 yasında bı dunyalar tatlısı bı kızım var rabbım olmayan ısteyen herkeze versın ben bekarken ne catlak ne selulıt bılırdım dogum yaptım selılutımde oldu catlagımda oldu goguslerım fınıke portakalı gıbıydı:D sılıkon sanrlardı onlardan eser kalmadı posaso sıkılmıs portakal gıbı kaldılar :D aynalara kusmuyum hayır degılım kılom yok allaha sukur yolda goren bekar sanıp ogluna dahı ıstıyenler cok cıkdı karsıma:D aynalara barısık olucaksın bosver esını takma o kendıne baksın dıp cıkıcaksın ona ınat suslenıceksın :D o ıstenmı gelıcek hemen guzel kıyafetlerını gıy makyajını yap dalgamı gecıor bosverr sen kendınle barısık olucaksınkı etrafındakıler ne derse deısn umrunda olmıcak kafana takmıcaksın:D

Hic bir anne kendini begenmiyor dogumdan sonra vallaha ben kendime bile bakmiyordum artik varsa yoksa bebegim onunla ilgilendim kendimi unuttum :)

eşiniz dahi olsa bu kadar ciddiye alıp kendi kendinize hayatı zehir etmeyin.....hayat o kadar çabuk geçiyor ki sonra üzüldüklerinize üzüleceksiniz.....hergün bol bol şükredin, yavrunuzu kucaklayıp onun varlığına dua edin ve hayartı sevin.....kim ne derse desin işinize geleni duyup gelmeyini duymayın.....tekrar diyorum ki eşinizi çok ciddiye almayınnnnn......gülün geçin ki onu şaşırttın....:kkk:

bu çok doğal bir süreç ve elbette zorlu...
siz anne oldunuz ötesi var mı ?
en mutlu günleriniz aileniz ve sizin için ,bu sorun aslında o kadar küçük ve çözümüde o kadar kolay ki :..
çare sizsiniz..sihir sensin!!
herkesin hayran olduğu bir kadın olabilmek bana göre bir özelliktir.. dolayısyla hamurunuzda var ne yapsanızda o hoşluk yansır ama siz eski görüntünüze bu kadar özlem duyup ,şuanki görüntünüze küskün iseniz diyete ve spora başlayın 3-4 ay sonunda eskiye dönmeniz kaçınılmaz yeterki kararlı ve güneniz tam olsun kendinizi ,koyuverirseniz daha kötü görürüseniz gül yüzünüzü..siz anne oldunuz,bir can bir hayat getirdiniz dünyanıza! kolay mı ,elbet her güzelliğin bir bedeli var ..ama siz isteyin yeter ki ,aynalar çatlasın:)
hadi bakalım yeter bu kadar lohusalık ,kendinize dönmeye hanımlar marş marş ...:88:

Henüz bekarım,doğum yapanların durumunu anlamayabilirim ama kadınlarımız malesef kendileriniçok salıyorlar. Özellikle son 5-10 senede Türkiyede o kadar arttı kki bakımlı kadınlar,kızlar saçlarını yaptırmadan çıkmaz oldu,nerdeyse pazara topuklu abiye ayakkabılarla gidecekler :D Tabiki herşeyin aşırısı kötü, 'bedenperest' olmak kendini 'fiziksel'liğe indirgemektir.

Ama işte hal böyle olunca bizlerin de çeki düzel vermesi gerekiyo, kalkıp da estetik ameliayt olun demiyorum elbet, ama bi yarım saat ayırıp kendimize bakım yapmalıyız. Beğenen beğenmiş,alan almış felsefesi yanlış. Neden daha fit- daha bakımlı-enazından kendine daha çok özenen olmayalım ki,bu kendimizi de iyi hissetmemizi sağlayacaktır,yani başta kendimize faydası var.

hepinize teşekkür ederim kızlar ben doğum yapalı 4 yıl oldu ama şimdi yediklerime dikkat ediyorum spor yapıyorum inşallah sonuç alırım bilmiyorum eski armagan olmam biraz zor gibi ama kötünün iyisinede razıyım

bence karamsar olmayın. doğum hayatımızın gerçeği ve bizler bu sayede dünyanın en güzel duygusunu tadıyoruz. doğum ardından yavaş yavaş spora başlayın ve biraz diyet ile destekleyin. birkaç ay içinde kendinizi çok daha fit hissedeceksiniz. ayrıca siz kendinizi güzel hissetmezseniz kimse size güzel olduğunuzu söylemez. bence siz önce kendinizin güzel olduğunuza inanın ben sizin çirkinleştiğinize inanmıyorum, sakın saçlarınıza dokunmayın. içinde bulunduğunuz durumdan en kısa sürede çıkmazı umut ediyorum. sevdiğiniz şeyleri yapın. kendinize güzel kıyafetler alın. eminim kendinize yakışacak birsürü şey bulabilirsiniz. sakın çirkin olduğunuzu düşünmeyin çünkü kesinlikle değilsiniz. eşinizin biraz daha anlayışlı olmasında fayda var. doğum hem bedenen hem zihinen bence çok zor. birde kadınların hızlı değişen duyguları eklenince değişen hormonlarla beraber durum iyice zorlaşıyor. ne yazık ki bunu erkeklerin anlamasına imkan yok.

güzel bebeğinize uzun ve mutlu bir ömür dilerim :)

Lohusalik depresyonu geciriyorsunuz... Cok dikkat etmelisiniz. Yalniz kalmayin sakin hic depresyondan cikana kadar... Depresyondan sonra Annelik duygularinizin kabardigini göreceksiniz onada dikkat etmeniz gerek.. Kendinizi düsünmüyorsaniz bebeginizi düsünün, zayiflarsiniz kafanizi takmayin. Bende ayni seyleri yasadim ama ne kadar sacma bir sey yaptigimi anladim ve kendime geldim biraz olsun...

Back
X