Doğumdan sonra Korse kullanmak

patruxa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2015
34
26
36
Merhaba Hanımlar

Allah izin verirse doğumuma 3 hafta kaldı. Teyzelerim , ablam ve bir kaç arkadaşım doğumdan sonra mutlaka karnımın toparlanması için korse kullanmam gerektiği konusunda hem fikirler. Bense çok kararsızım Normal doğumda bile alttan dikiş atıldığı durumlar oluyormuş, Kaldı ki sezaryen doğumun üzerine korsa kullanmayı hayal bile edemiyorum. korse sıktığı için dikişleri zorlamaz mı? Aranızda hiç kullanan var mı?
Yardımlarınızı rica ederim...

Doğum yaptıysan gözün aydın diyeyim.ben korse kullanmadım 3ay oldu toparladım, birazda bünye meselesi ama dikişlerden dolayı hic düşünmedim bile.hamile pantolonu hiydim hatta bu güne kadar rahat edeyim diye.böyle dikişlerin daha iyilestigini düsünüyorum.

Merhaba Hanımlar

Allah izin verirse doğumuma 3 hafta kaldı. Teyzelerim , ablam ve bir kaç arkadaşım doğumdan sonra mutlaka karnımın toparlanması için korse kullanmam gerektiği konusunda hem fikirler. Bense çok kararsızım Normal doğumda bile alttan dikiş atıldığı durumlar oluyormuş, Kaldı ki sezaryen doğumun üzerine korsa kullanmayı hayal bile edemiyorum. korse sıktığı için dikişleri zorlamaz mı? Aranızda hiç kullanan var mı?
Yardımlarınızı rica ederim...
canım allah güç kuvvet versin, sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah..korse konusunu benim doktorum hiç önermiyor. sezeyan veya normal doğum farketmez; rahim duvarının yapışmasına sebep olabiliyormuş..karın diğer bölgelere göre daha çabuk toparlanıyormuş. dikişlerin iyileşmeye başladıktan sonra yaklaşık 4 ay sonra yavaş yavaş mekik hareketlerine başlarsam ve bisiklet çevirme hareketlerini yaparsan sarkmadan toparlarsın.sarkmasını önlemenin tek yolu "kas yapmak" tır o da sporsuz maalesef olmuyor

Benim normal dogumdu bir hafta sonra korse takmaya çalıştım bir iki gün de taktim ama artik doğumlar eski doğumlar gibi değil ki hep dikisliyiz takamadim kanama kanama zaten. Ama sonra o torba halim kalmadı kilolar zamanla gidiyor o torbalanma geçiyor zamanla merak etme dikişlerin üstüne de bence sarma hic.

Benimde dogumuma az kaldi banada herkes sar diyo napacagimi sasirdim iyice böyle zararli oldugunu bilmiyodum

Benimde dogumuma az kaldi banada herkes sar diyo napacagimi sasirdim iyice böyle zararli oldugunu bilmiyodum
kardeşim normal doğum yaptı 5 yıl önce ağustos ayında,40 ı çıkana kadar duş hariç hep korse taktı o sıcakta,çünkü fiziğine çok dikkat eder.,bir damla göbeği yok. doğumdan 10 gün sonra spor yapmaya da başladı.1 ayın sonunda hamilelikte aldığı tüm kiloyu geri vermişti. sezeryan olsa yapamazdı.

kardeşim normal doğum yaptı 5 yıl önce ağustos ayında,40 ı çıkana kadar duş hariç hep korse taktı o sıcakta,çünkü fiziğine çok dikkat eder.,bir damla göbeği yok. doğumdan 10 gün sonra spor yapmaya da başladı.1 ayın sonunda hamilelikte aldığı tüm kiloyu geri vermişti. sezeryan olsa yapamazdı.
aynen sezeryanda cok dikis oluyo heralde hem normaldede toparlanmasi zorsa korse nasil takilacak Allahtan benimkide normal dogum olarak simdilik tabi doguma kadar degismezse

2 ay oldu doğum yapalı.sezeryan oldum.bence hele sezeryan ise hemen kullanma.zamanla toparlıyor.benim çok az kaldı.zaten dr'umda sesi 3ay da toparlıyor dikiş.ben 3ay sonra korse kullanmayı düşünüyorum.ama hangi marka daha iyi toparlıyacı bilmiyorum.bilen var mı

Ben normal dogum yaptim ve lohusalik donemim zor gectigi icin bir de cok terledigim icin hic kullanmadim.gebelikte yirmiuc kilo almistim.ve muthis karnim kaldi hamile gibiyim hala.moralim cok bozulsada harekete gecemedim bebegim altinci ayinda hala spor vs hicbisey yapamadim vakit bulamadim buldugum vakitte ev isi yemek.galiba ben kendimi saldim. :) ama bu derece kalacagini bilseydim kesin takardim.herkesin lafina bakmamak lazim bana hala gecer toparlar daha diyorlar alti ay olcak ne toparlamasi.

Bende sezeryanla yaptim dogumumu 3 ayi gecti ve cok az göbegim var on bes kilom gitti 3 ay da ama bi on kilo daha var emzirdigim icin diyet pek yapamiyorm ama yinede dikkat etmeye calisiyorm

10 gün önce normal doğum yaptım. Doğumdan önce 76 kiloydum, şu an 66yım. Karnım kalmadı Zaten, sarkmalarım var onlar için ilk günden beri korse takıyorum. Yegane sıkıntım bunaltıcı Sıcaklar :KK43:

10 gün önce normal doğum yaptım. Doğumdan önce 76 kiloydum, şu an 66yım. Karnım kalmadı Zaten, sarkmalarım var onlar için ilk günden beri korse takıyorum. Yegane sıkıntım bunaltıcı Sıcaklar :KK43:
Haziran ayinda sezaryanla dogum yaptim. Doktorum 3.gun korse giymeme izin verdi. 3 aydir takiyorum 72 ile doguma gittim suan 60 kiloyum. Emziriyorum bende diyet yapamiyorum ama insallah en kisa zamanda fazlaliklardanda kurtulacagim :)
Bu arada dikislerimi hic zorlamadi. Hatta karnima baskı yaptıgı için dahada rahatlattı beni. Takabilen herkese tavsiye ederim :KK70:

Haziran ayinda sezaryanla dogum yaptim. Doktorum 3.gun korse giymeme izin verdi. 3 aydir takiyorum 72 ile doguma gittim suan 60 kiloyum. Emziriyorum bende diyet yapamiyorum ama insallah en kisa zamanda fazlaliklardanda kurtulacagim :)
Bu arada dikislerimi hic zorlamadi. Hatta karnima baskı yaptıgı için dahada rahatlattı beni. Takabilen herkese tavsiye ederim :KK70:

Allah bağışlasın analı babalı buyutun inşallah bebisinizi :). Bende korse takmayı düşünüyorum henüz almadım ama doğumdan sonra alırım diye düşündüm geçenlerde bi baktım alayım diye yeni korseler kopcali galiba kadın hep kopçalı modelleri gösterdi bana ama ben cirtcirtli olursa dağa rahat kulnabilirm diye dusundum seninki nasıldı ?

Allah bağışlasın analı babalı buyutun inşallah bebisinizi :). Bende korse takmayı düşünüyorum henüz almadım ama doğumdan sonra alırım diye düşündüm geçenlerde bi baktım alayım diye yeni korseler kopcali galiba kadın hep kopçalı modelleri gösterdi bana ama ben cirtcirtli olursa dağa rahat kulnabilirm diye dusundum seninki nasıldı ?
Canım ben atlet seklinde olanlardan aldım. Rahat mı çok rahat. Ama daha sıkı birşey alsaydım keşke diyorum şimdi. Dogum yapalı 9 ay oldu simdi kopçalılardan alacagım. Benim oldugum sehir kucuk 3 4 magaza var onlarda da hep alttan çıtçıtlı modeller vardı ben onları hiç sevmedim. Zaten adet oluyosun 40 gün kan falan olur diye dusundum. 2 tane citcitli badi gibi olan korselerden aldım. Önce normal gögüs altından olandan almıştım ama emzirirken falan hep kıvrıldı alt kısmı sıktı rahatsız etti götürüp geri verdim. Simdi alırken bir tane normal kancali olanı almanı tavsiye ederim. Daha sıkı olacagından. Ama ilk zamanlar kullanmak içinde atlet gibi olanlar rahat. Hemde gögüsüde topluyor. Ilk zamanlar emzirirken destekli sutyen takamadigin için iyi oluyor. Ben bi nevi emzirme atleti gibi kullandım :)
Bu arada hayırlı doğumlar canım benim :)

Canım ben atlet seklinde olanlardan aldım. Rahat mı çok rahat. Ama daha sıkı birşey alsaydım keşke diyorum şimdi. Dogum yapalı 9 ay oldu simdi kopçalılardan alacagım. Benim oldugum sehir kucuk 3 4 magaza var onlarda da hep alttan çıtçıtlı modeller vardı ben onları hiç sevmedim. Zaten adet oluyosun 40 gün kan falan olur diye dusundum. 2 tane citcitli badi gibi olan korselerden aldım. Önce normal gögüs altından olandan almıştım ama emzirirken falan hep kıvrıldı alt kısmı sıktı rahatsız etti götürüp geri verdim. Simdi alırken bir tane normal kancali olanı almanı tavsiye ederim. Daha sıkı olacagından. Ama ilk zamanlar kullanmak içinde atlet gibi olanlar rahat. Hemde gögüsüde topluyor. Ilk zamanlar emzirirken destekli sutyen takamadigin için iyi oluyor. Ben bi nevi emzirme atleti gibi kullandım :)
Bu arada hayırlı doğumlar canım benim :)

Amin çok teşekkürler canım :) ben bitanecik emzirme sutyeni aldım zaten çok sutyen seven biri değilim eve gelir gelmez çıkarıyorum :) atlet gibi olan korse hiç bilmiyordum bi bakicam , kopcali olanı doğumdan sonra alsam daha iyi olacak o zaman çünkü kaç beden olucam bilmiyorum umarım eskiye dönüş yapabilirim /: tavsiyelerin için çok çok çok teşekkür ederim :anneadayı::KK36:

çok işe yaradığını duymuştum daha önce :)

Korse aldım ama geçen gün doktoruma sordum bu konuyu" sizce ? " Dedim :)
Korse kullanmadan vücut kendi kendine toparlarsa sarkık oluşmuyor evet büyüklerimiz her zaman kullanmayı önerir fakat kendi kendine toparlanması daha iyi dedi .
çok sık olmasa da ben kullanmayı düşünüyorum hatta ananem kuşak gibi birşeyle bağlamamı söyledi :)

Benim doktorum 40 gün sonra tavsiye etti sezaryanlıydım ben taktım Çelik balenlerden hatta 2 ay da spora başlamıştım sporla beraber karnım baya gitmişti normal Doğum yapanlara da 1 hafta sonra tavsiye ediyorlar

tam emin değilim ama korse kasları zayıflatıyor diye duymuştum. Bu da sıkılaşmayı engelliyormuş. Dikişler iyileşince evde bile olsa spora başlayın bence

X