Doğumdan sonra yanımda kim kalmalı

Konu sahibi direkt eşimden utanıyorum dememiş o konu arasında küçük bir detay herkes neden oraya takılmış anlamadım. Bir de yani olan olmuş hamile kalmış neden çocuk yaptın diye sormak çok saçma değil mi? Aaa doğru ya neden hamile kaldım ki diye geri gönderecek hali yok sonuçta. Bazen ciddi anlamda saçma eleştiriler geliyor. Yok neden utanıyorsun? Yok neden çocuk yaptın? Bunlar haddi aşan sorular. Konu sahibi iyi dayanmış kibar cevap vermiş vala ben onun kadar sakin kalamazdım

5 hafta önce sezaryen doğum yapmış biri olarak yazayım, o acılar içinde iken kimseden utanacak haliniz kalmıyor ama ben de kayınvalidemin gelmesini istemedim, ne yalan söyleyeyim. aklına geleni düşünmeden pat söyler. uzaktan telefonla bile beni hastane odasında "kendince" iyi hissetmemi sağlayacak şeyler söyleyerek fenalaştırmayı başardı. annem yanımdaydı ama bir hafta boyunca beni eşim kaldırdı oturttu giydirdi. afedersiniz tuvalete bile onunla gittim. ben de ilk kez doğum yaptım ve sürecin nasıl olacağı hakkında en ufak fikrim yoktu, eşimin de öyle. sağ olsun ben acılar içinde kıvranırken büyük sabır gösterdi ve başkasının yardım edemeyeceği kadar yardım etti. annem de bazen yardımcı olmaya çalıştı ama istemeden de olsa hızlı davranarak canımı acıttığı oldu. boyunuz posunuz nasıl bilemiyorum ama ablanız sizi yataktan kaldırmakta zorlanacaksa eşiniz yardımcı olmalı. umarım o durumda halinizi fark eder de yardım eder. sezaryen doğum olacaksa siz de ilk birkaç gündeki acıdan gözünüz kimin yardım ettiğini görmez. ama insan günden güne iyi oluyor, gözünüz korkmasın. ama bebeğin sağlığı için de öyle evin içi cümbür cemaat dolmamalı. kayınpeder vs de lohusa kadının yanında ne işi var? eşinize rahatsız olacağınızı belirtin bence. bebeğin sağlığı beslenmesi sizin stressiz olmanıza bağlı. bu söz işe yarıyor ;)

Canım annem olmadığı için böyle biliyorum ben ama işte abla dediğim an fittiriyo annem varken neden dio
Ameliyat olacak olan sizsiniz. Kocaya noluyor? Siz kimle rahat edecekseniz o refakatçınız olur. Sanki kocanız sünnet oluyor da sizin ablanız bakacak ona.

Tam olarak içimden geçenler 😅 ayrıca kv bile fazla bana göre hatta kendi ailem bile. Sezeryan o kadar korkunç birşey de değil. İki gün hastanede kalınca yeterince toparlıyorsun. Sonra evde gayet kendi başına idare edebilirsin. Hayatta o kalabalık riskine girip yıpranamam
En az 1 hafta desteksiz doğrulamayanlar var. Tek başına olacak iş değil. Konu sahibinin yaşı da küçük.

Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm
Ay asla kımse gelmesin üff

Kendi canından olmayan biri asla ama asla merhametli olamaz.Ben dogum yaptim ertesi günü eve geldik benim dusagirmem gerekiyordu annemin biraz migreni tutmustu midesi bulaniyordu kv dedi tamam beraber yıkayalım seni annen yorulmasin sonra ilac icip uyur neyse girdik banyoya annem su tuttu kv yikadi banyodan ciktik saclarimi taradi kuruladı öptü falan oo dedim leylos cok sanslısin.Ertesi gün kv icinden ebu cehil cıktı bebegi benden kıskanmalar emer emmez kucaga alismasin diye alip ama kendi kucaginda tutmalar surekli ah emmesen seni alip eve götürürdüm demeler ufacik bebege mandalina suyu vermeler falan annem epilepsi hastasi o kavga ortamında kalmasin diye sustum esimin babaannesi yengesi kuzenleri gorumcem 2020 yilinda pandemide her aksam cocuk sevmeye gelirlerdi bir odada 12 kisi olurduk eşim desen benden daha lohusa idi hic bir seyin farkinda degildi.Simdi yapsa bosarim o zaman nasil dayanmisım.Sonra bana geldi bir cinnet kv ile kavga ettim esime de sen cok anana merakliysan yanina git ya da beni anla benimle kal dedim o gün bu gündür 3 yildır kafam oh mis esim de hatalarini anladi telafi etti sen sag ben selamet.Demem o ki kv sana yapsa hizmetlense dahi icinden ebu cehil cikabiliyor arti nankörlükle suclanabiliyorsun ablan gelsin olaysiz atlatin bu sureci lohusaligim icimde yaradir benim kardesimin eşi dogum yapsa ben annemi yollamam mesela kv olunca insanin icine hasetlik giriyor en iyisinin bile benimki sacimi yikadi taradi ertesi gun agzima etti neyine güveneyim ? Lohusalik diyince bende sarteller atiyor kendinizi ezdirmeyin ben bu icimdeki ezikligi yeni yeni atabildim insan kendini affedemiyor güclü olun ezdirmeyin kendinizi hanimlar keske dememek icin icinize atmayin

Bir hafta kv gelsin bir hafta abla bir hafta görümce mis gibi sorun çözülür niye dert ediyorsunuz ki

En iyisi anneniz yokmu o kalsın.Esinizle de inatlasmayin ablaniza değersiz mis gibi davranır.Kaynanada birşeye yardım etmez genelde.En iyisi normal doğum ve bebeğe kendinizin bakması.
Yahu okumadan mı yazıyorsunuz, kadıncağız annesinin vefat ettiğini yazmış ya. Tövbe tövbe ya ne kadar üzmüştür bu yazdığınız neden okumadan yorum yaparsınız anlamadım. En iyisi normal doğum ne demek ayrıca ne uzmanisiniz da en iyi doğuma karar veriyorsunuz. Her anne her bebek her hamilelik farklıdır, doktor her hamilelik için en sağlıklı doğum şeklini belirler. Gerçekten sinirlerimi bozdu bu cahilliğiniz, hiç değilse okumadan yorum yazmamayı öğrenin bu sitede, insanları üzebileceğinizi hesap edin. Normal istediği halde sağlık sebebi ile sezaryen yapmak durumunda kalanları, annesini kaybetmiş ve açıkça yazmış genç ve hamile bir kadını üzer miyim diye düşünüp yazın.

Yahu okumadan mı yazıyorsunuz, kadıncağız annesinin vefat ettiğini yazmış ya. Tövbe tövbe ya ne kadar üzmüştür bu yazdığınız neden okumadan yorum yaparsınız anlamadım. En iyisi normal doğum ne demek ayrıca ne uzmanisiniz da en iyi doğuma karar veriyorsunuz. Her anne her bebek her hamilelik farklıdır, doktor her hamilelik için en sağlıklı doğum şeklini belirler. Gerçekten sinirlerimi bozdu bu cahilliğiniz, hiç değilse okumadan yorum yazmamayı öğrenin bu sitede, insanları üzebileceğinizi hesap edin. Normal istediği halde sağlık sebebi ile sezaryen yapmak durumunda kalanları, annesini kaybetmiş ve açıkça yazmış genç ve hamile bir kadını üzer miyim diye düşünüp yazın.
Ne cahilliği ya saçmalama.En iyisi tabiki normal doğum.Hem bebek hem anne için zorlayıcı sebep yoksa her zaman normal doğum en iyisidir.

Annesinin ölmüş olmasını dikkatlice okumadım evet ama siz merak etmeyin.Biz annesi vefat etmişler alışkınız böyle cümlelere.

Back
X