Doğumdan sonra yanımda kim kalmalı

Eşten utanma nedir ? Gerçekten abartmissin karanlikta mı görüyor adam seni.
Aslinda tesetturlu oldugu için erkeklerden utandigini boyle anlatmaya çalişti arkadaş.Ilk zamanlar kocasindanda çekinmiştir yani sonucta hep kapali olmuṣ bence abartilmasi gereken konu degil herkes ilk zamanlar utana bilir.Sonra utanmaz tabiki.

Aslinda tesetturlu oldugu için erkeklerden utandigini boyle anlatmaya çalişti arkadaş.Ilk zamanlar kocasindanda çekinmiştir yani sonucta hep kapali olmuṣ bence abartilmasi gereken konu degil herkes ilk zamanlar utana bilir.Sonra utanmaz tabiki.
Yahu ilk gece olur.Evlenince ilk 1 ay falan olur.Kapalilik açıklıligi yok bunun.Koca helal birşey sonuçta hem dini hem resmi nikah.Yok utaniyormus mus.

Yahu ilk gece olur.Evlenince ilk 1 ay falan olur.Kapalilik açıklıligi yok bunun.Koca helal birşey sonuçta hem dini hem resmi nikah.Yok utaniyormus mus.
Canım herkesinde huyu farklidir sen utanmazsin ben utanmam ama o utana bilir ne var bunda yahu.Demiyorki zaten hep kocamdan koşe bucak saklaniyorum bazen ondan bile utaniyorum demiş yani.Zaten utansa çocuk yapamaz.🤪
Bence büyütulecek konu değil.

Erkeklere bu konuda fikir soramayız kusura bakmasınlar. Hiç alttan almayın, ikna etmeye çalışmayın.

İlk doğumda eşim kaldı yanımda, kv geldiğinde bile tersleyip tersleyip azarladım kadını ikide bir ağlıyordu.(normalde severim hiç kavga gürültümüz olmadı)
Geçen eşimle ikinci doğum için konuştuk, ben kalmak istemiyorum ilk çocuğumuzla kalayım falan dedi, yoo dedim şanslı yine sensin :D

Benim başka kalabilecek kimsem yok, olsa da valla kocaya laf düşecek konu değil bu.

Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm
Bu konuda kocanıza söz hakkı düşmüyor bile.. Danışmak yerine ablam gelecek deseydiniz keşke sadece, önemli olan sizin rahatiniz..

Kiz sen esinden utaniyosan nasil dogurucan. Gelen parmakliyo, giden parmakliyo 😂
Ben soyleyeyim de psikolojik olarak kendini simdiden hazirla bu duruma.🤣

Esin yanlis yapmis. Belki emzirme konusunda problem yasayacaksin. Yaninda rahat edebilecegin biri kalmali. Mesela benim sutum cok geliyodu bebegim emdigi halde goguslerim tas gibi oldu.. Oyle rahatsiz ediciydi ki ustsuz dolastim ilk gunler evde. Surekli emzir, bir yandan sag. Memeler hep ortadaydi. Bir de yara oldu emzirirken bagiyordum acidan.

Benim yanima kimse gelmedi. Annem kendisi gelmek istemedi. Kayinvalidem gelmek istemis esim de bana sordu annem gelsin mi diye. Cok ozel bir donem rahat edemem dedim istemedim.

Esine cocuk dogurmanin oyle bebek çiktı bitti gibi duz bir sey olmadigini kadinlarin o donemde ellerinde olmadan hem psikolojik hem de fizyolojik olarak cok hassas olduklarini anlatmaya calis. Bir kere kisin bile olsa su gibi terliyorsun. Surekli bir emzirme halindesin. Evde erkek varsa tesetturlu bir kadin için resmen eziyet. Anlayis gostermesi gerek. Arti anneni kaybetmissin anne olacaksin cok hassas bir durum. Guzelce kendisine bunlari anlat. Ailemden birini istiyorum yaninda diye diret. Yok derse allah vicdan versin ona.
Bu durumda ablan da gelmesin annesi de.Sen ablani 2 gun cagirirsin surpriz yapmis dersin:KK53: evden kovacak hali yok ya.

Kv ve ablanız birlikte kalsın öyleyse. Ayrıca utanma evresini geçmiş olmanız gerekiyor artık. Eşiniz illede annem derse hastanede olduğunuz dönemde herşeyi eşinize yükleyin, erkekler bunları çok basit görüyor emzirmek, memeyi tutturmaya çalışmak valla o günlerde yanınızda kalan insanın görmediği yer kalmıyor. Şöylede diyebilirsiniz görümce ve abla da olabilir.

Doğumdan sonraki süreçte benimle kaynanam kalacakmış ben de rahat etmem ve ağrılarla o psikolojiyle sinirli olurum kalp kırarım vs diye şehir disindan ablamın gelmesini teklif ettim eşime (annem vefat ettiği için ablamı sectim)daha rahat olurum dedim neyse o da dedi ki annem kalmicaksa ablan da gelmesin kimse gelmesin falan ne yapmalıyım sizce çok kararlı ben eşimin yanında bile hala utanırım soyunurken kaynanamla nasıl rahat edim üstelik kaynanam gelse torunu kayinbabam kaynım her gün bizde olucak off çözüm
ablan kayinvalideni arayip benim kardesimin yaninda olmam daha iyi olur, sizin yaninizda cekinir demesi lazim. onlar gelsin ziyaret edip gitsinler.

Bu ciddi bir sorun ama. İçten içe sizi çıkmaza sürükler. Evlilik mahremiyetten utanç duyulmaması gereken tek yerdir.
O zaman sağlıklı iletişim kurarsınız.
Ayrıca bırakın kayınvalideniz gelsin.
Siz de canınız ne istiyorsa ondan isteyin. Hizmet etmeye geliyor sonuçta. Bir dahaki herhangi bir durumda gönüllü olmaz en azından.
kayinpederi ile kayni da gelecekmis

Şu yeni doğum yapmış gelinin lohusanın yanında kalan kayınpeder ve kayın durumları bana extra saçma geliyor. Hayırdır fantazin mi var lohusa kadının evindesin? Kv tek kalacaksa kalsın peşinden iki koca dana erkeği sürüklemek ne? Yeri gelecek memeler açık olacak yeri gelecek duştan rahat çıkacağız dikişliyiz bu nedir ya ameliyatlı haliyle gelinin tepesine binmek.
hiç haz etmem. Eş ve hemcinsler evde olmalı.

E o kadar insanın içinde rahat olamamayı sanki sadece tesettürlüler yaşar gibi konuşursanız burada tepkiyi yersiniz. Biz buradan ne yapabiliriz mesela kaynanayla ve ya eşinizle biz mi konuşalım?. Kendiniz tepkinizi koyun eşinize böyle olacak diye başka yol yok yani ya da ablanızı da çağırın topluca yaşayın.

Eşinizin de yaşı küçük galiba çok ergence davranıyor. Görümcenizle konuşup durumu anlatın eşinizin anlayacak durumu yok. Görümceniz daha önce doğum yaptıysa anlar herhalde hem ablanızla olmak istediğinizi hem de. kayınpederiniz ve kaynınızın yanında açık olamıcağınızı ameliyatlı halinizle birde onları düşünemeyeceğinizi düzgün bir dille anlatın. Kocanızdan bu konuda hayır yok belki ondan yana şansınız yaver gider

eşine bu kadar karışma hakkını en baştan vermişsiniz.kime ne ya kimin kalacağından.böyle devam ederseniz evde hiç söz sahibi olamayacaksınız..

Back
X