Doğumdan sonra yanımda kimse olmicak bebeğe bakabilir miyim sizce benşm gibi olan var mı?

nrybl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
12
0
1
31
17 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bi kızım olcak ama doğumdan sonra kimse olmicak yanımda ilk hamileliğim bu benim bebeğime bakamam diye çok korkuyorum bi eşim var yanımda ama oda çalışıyo zaten napıcam hiç bilmiyorum. Aslında kaynanam da annem de yakın oturuyo ama kaynanamlarla aram bozuk geleceklerini sanmam gelseler bile ben istemem çünkü bana çok zararları dokundu onlar yüzünden suçsuz yere hapse giricektim kendi pisliklerini benim üstüme yığmaya çalışmışlar Allah korumuş resmen hiç bişeyden haberim yoktu sonradan öğrendim. Annem de bana yakın oturuyo ama annem bana hep soğuk davranır sebebini bilmiyorum ama öyle ben ablalarıma hamilelikleri boyunca çalışıyo olmama rağmen hep yardım ettim ama bana hiç yardım eden yok etmeye de niyetleri yok benim gibi enayisi zor bulunur heralde dua ediyorum ki normal doğum yapayım ama bende bi rahatsızlık var onun için doktorlar büyük ihtimalle sezeryan olacaksın yoksa çocuğa bulaşır rahatsızlık diyolar sezeryan olursam nasıl bakıcam bebeğe kendime hiç bilmiyorum

Cnm öncelikle Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Çok zor olur senin için. Yani normalde olsa doğumun ilk zamanlar biri kalmalı yine de yanında. Allah yardımcın olsun inşallah o zamançok yardım edenin olur deyim.

Arkadaşlarımı falan çağırsam gelirler ama ailem gelmedikten sonra arkadaşı ne diye çağırayım daha zor olur benim için

İlk 3 gün birisi mutlaka olsun yanınızda.Hicbir anne yeni anne olacak kızına soğuk davranmaz.Soguk davranıyor gibi görünür.Anne olunca ne demek istediğimi anlarsınız.:anne:

Normal doğum olsa bi iki güne toparlamaz mıyım çok mu zor geçiyo

Yok ya aslında niye soğuk davrandığını biliyorum da anlatmak istemiyorum diğer kardeşlerime öyle değil bi bana karşı öyle babamın anneme yaptığı bazı şeyleri benim uğursuzluğum olarak görüyo ben doğduktan sonra öylr olmuş falan filan zaten erken evlendim sırf bu yüzden kurtulmak için mesela ablam la aynı mahalledeyiz annem ona her gün gider ama ben çağırsam hep bi bahane bulur. Biliyorum yani gelmez gelmek istemez

Neyin ne olacağını Allah bilir.İlk iki gün zor geçiyor tâbi.Candan can doğuyor kolay mı?Sizin psikolojiniz çok önemli.Sütünüzü bile etkiliyor.Biri olmazsa olmaz söyleyeyim.Allah birini bulundurur yanınızda inşallah.

Normal doğum yapsan bile o dikisler yüzünden zor oturuyorsun yuruyorsun, ve dinlenmeye ihtiyacın olucak çok zor tatlim insan ilk günler düşmanını bile arıyor yardım etsin diye

17 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bi kızım olcak ama doğumdan sonra kimse olmicak yanımda ilk hamileliğim bu benim bebeğime bakamam diye çok korkuyorum bi eşim var yanımda ama oda çalışıyo zaten napıcam hiç bilmiyorum. Aslında kaynanam da annem de yakın oturuyo ama kaynanamlarla aram bozuk geleceklerini sanmam gelseler bile ben istemem çünkü bana çok zararları dokundu onlar yüzünden suçsuz yere hapse giricektim kendi pisliklerini benim üstüme yığmaya çalışmışlar Allah korumuş resmen hiç bişeyden haberim yoktu sonradan öğrendim. Annem de bana yakın oturuyo ama annem bana hep soğuk davranır sebebini bilmiyorum ama öyle ben ablalarıma hamilelikleri boyunca çalışıyo olmama rağmen hep yardım ettim ama bana hiç yardım eden yok etmeye de niyetleri yok benim gibi enayisi zor bulunur heralde dua ediyorum ki normal doğum yapayım ama bende bi rahatsızlık var onun için doktorlar büyük ihtimalle sezeryan olacaksın yoksa çocuğa bulaşır rahatsızlık diyolar sezeryan olursam nasıl bakıcam bebeğe kendime hiç bilmiyorum
Canim bende yurtdisindayim ve tek kalicam kimse gelmicek maalesf. Ve bana yardimci olabilcek bir komsum ya da bir Turk bile yok. Yapck bisy de yok. Ama ben burda suna sahid oldum kimsesizlerin kimsesi Rabbim. En guzel yardimci. Zor oluyor ve olacak eminim. Ama nasip

Canım en azından eşin bir hafta izin alsa daha rahat olursun. Öyle bir imkan yok mu?

Daha erken diye lafi gecmjyirdur.zamani gelsin annenler gelir canim bence..40 im ciktiktan sonra yalniz kaldim diyebilirim.benim dogum zordu ameliyat da oldum
Esimle baktik
Yani kirkin cikana kadar millete iyi davran.sonra kendin bakarsin.durup dururken boyle davranmazlar.hormonlardan dolayi boyle dusunuyorsundur.

Sezaryenden de korkma 4 gün sonrasında bir şeyin kalmıyor. O 4 gün boyunca da sürekli emziriceksin bebeğini. Zaten bebek olduktan sonra annenin tek işi emzirmek başka hiçbir iş yapma dinlenirsin bebeğin uyudukça

Valla canım.benim annem geldi cuma günü gidecek kaynanam bir geleyim diyor bir bana mı umut bağlarımız diyor valla bende senin gibi dusunuyorum annem gidince ben ne yapacağım diye bizde geceleri bazen uyku sorunu oluyor gece ben bakıyorum sabah uyuyorum biraz sağolsun annem ilgileniyor gerçekten tek kişi zor canim

Valla canım.benim annem geldi cuma günü gidecek kaynanam bir geleyim diyor bir bana mı umut bağlarımız diyor valla bende senin gibi dusunuyorum annem gidince ben ne yapacağım diye bizde geceleri bazen uyku sorunu oluyor gece ben bakıyorum sabah uyuyorum biraz sağolsun annem ilgileniyor gerçekten tek kişi zor canim
Ev işi yapmazsan bir şekilde oluyor. Dikişlerimin acısı geçtiğinden beri kimseye bırakmıyorum bebeğimi. Sağolsun annem de kv de yemek yapıyor ben duştayken başında bekliyor bana hizmet ediyorlar. Bebeğinin uyuduğunu fırsat bil 10-15 dk da olsa uyumaya çalış. Gece gaz sancısından mı uyumuyor?

Sıkmayın canınızı bu tarz şeyler ile.
Yapanlar nasıl yapıyor, inanın Allah kolaylığını veriyor bir şekilde.
Rabbim yardım eder.

Ama çok tedirginseniz, bir arkadaşınızı - kuzeninizi veya eşiniz tarafından bir yakınlık kurduğunuz biri varsa ondan rica edebilirsiniz size destek olması için.
Bu utanılacak veya yadırganacak birşey değil.
Başkalarının sorumsuz davranışlarından ötürü siz sıkıntı yaşayacaksınız belli ki.

canım sana bu mayıs da doğum yapan kuzenimi anlatayım biraz ferahla istersen. kuzenim doğum yapmadan önce kaynana ile kalıyordu ama ayrılma meselesi hep vardı, daha hastaneden çıkmadan eşi annesinin arkalarından konuşmalarını duydu ve hemen o anda evini ayırdı. kız hastaneden çıkarken evini taşıdı kiraya çıktı ki havalar tam ısınmamıştı ve sezeryanlı idi. çok geçmedi farklı bir eve geçmek zorunda kaldılar yine ev taşıdı yine kimse yoktu yanında ve kendi ailesi bile gelemedi kızın uzakdılar başka işleri vardı. o da geçti bir eve daha taşınmak zorunda kaldılar yani kadın 5 ay içinde 3 ayrı eve taşındı tek kocası vardı yanında sezeryanlı idi eşi de çalışıyordu. gerisini sen düşün. allaha şükür de her hangi bir sağlık sıkıntısı olmadı ki bu kadın öyle çokta aman aman cüsseli, hamarat, güçlü birisi değil ufak tefek bir şey.

canım sana bu mayıs da doğum yapan kuzenimi anlatayım biraz ferahla istersen. kuzenim doğum yapmadan önce kaynana ile kalıyordu ama ayrılma meselesi hep vardı, daha hastaneden çıkmadan eşi annesinin arkalarından konuşmalarını duydu ve hemen o anda evini ayırdı. kız hastaneden çıkarken evini taşıdı kiraya çıktı ki havalar tam ısınmamıştı ve sezeryanlı idi. çok geçmedi farklı bir eve geçmek zorunda kaldılar yine ev taşıdı yine kimse yoktu yanında ve kendi ailesi bile gelemedi kızın uzakdılar başka işleri vardı. o da geçti bir eve daha taşınmak zorunda kaldılar yani kadın 5 ay içinde 3 ayrı eve taşındı tek kocası vardı yanında sezeryanlı idi eşi de çalışıyordu. gerisini sen düşün. allaha şükür de her hangi bir sağlık sıkıntısı olmadı ki bu kadın öyle çokta aman aman cüsseli, hamarat, güçlü birisi değil ufak tefek bir şey.
Hey maşallah Allah gücünü veriyor valla :sampiyon:

Back
X