Doğumdan sonra

lafiguzaff

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2025
5
1
1
30
Merhabalar . Doğum yapalı 2 ay oldu . Bebeğimle gündüzleri bol vakit geçirmeye çalışıyorum zaten yalnız da bırakamıyorum. Uzun süreli uykuları olmuyor . Geceleri de net 2-3 saat rahat uyuyabiliyorum sese karşı çok hassasım . En ufak hareketinde bile kalkabiliyorum . Deliksiz uyku çekilmiyor bilirsiniz bu da yıpratıyor ister istemez:) işin aslına gelecek olursak evle tam anlamıyla çok ilgilenemiyorum yeri geliyor yemek faslı da geçiştiriyorum bazen şükür derleyip toparlasam da yine de eski düzen olmuyor bilirsiniz . Zaten sürekli bişeyleri unutuyorum Siz de böyle miydiniz ne kadr sürede toparlandınız tam anlamıyla? Yani ben de mi sorun var yalnız mıyım bu konuda öğrenmek istemiştim . Eşim benden çocuktan önceki düzenimi bekliyor ve istrr istrmez çatışıyoruz

Şu an düzensiz olmanız çok normal. Tüm ihtiyaçları size bağlı olan bir bebek var. Yavaş yavaş ev-eş-bebek işlerini bir düzene oturtursunuz. 2 ay çok erken zaten daha lohusalıktan yeni çıkmışsınız.

Kızım doğmadan önce evim tertemiz olurdu, çeşit çeşit yemekler yapardım ve kendime de iyi bakardım. Kızım doğduktan sonra o eski halimden eser kalmadı. 14 aylık, hâla doğru düzgün yemek yapmıyorum, evim genel olarak dağınık oluyor. Kendime de bakamıyorum çünkü hep yorgunum. Annemlere soruyorum siz nasıl yapıyordunuz diye, gece biz uyuduktan sonra yemeğini, temizliğini yapıyormuş. Ben gece koltuğa serilmekten başka bi şey yapmıyorum :) Eşim bi şey demez.

Biliyorsunuz banyo tuvalet bile lüks oluyor anne için:) ben de çok bakamıyorum açıkcası kendime

Yani bende öyle düşünüyorum ama kendimi yetersiz hissediyorum şu an . Evin her noktasına yetişemiyorum. Bir gün bir yeri toparlıyorsam diğer taraf kalıyor illa ki ya da buzdolabına bakamıyorum en basitinden. Arada bi kaç bişey çürümüş oluyor . Çocuktan sonra aa dolapta ne vardı ne yoktu açıp saatlerce bakamıyorum maalesef

B
Bi işin ucundan eşinizde tutmayı denerse eğer eski düzene daha kolay dönersiniz.

yapıyor biraz arada yemek yapıyor kahvaltı hazılıyor ama çatıştığımız zaman sürekli o yapıyormuş gibi söylüyor ya da mutfakta kusur aramaya başlıyor

İlk oğlumda sizin gibiydim hiçbir düzen oturtamamıştım.
Ev kendi kendine sürekli dağılıyor gibiydi..

Tam bir ay önce 2.oğlumu doğurdum bunda değişik bir şekilde düzenimi oturttum bende anlamadım. Tecrübeden herhalde :)) ya da mecburiyetten sürekli aktif haldeyim.
İlk oğlumda kalsın sonra yaparım diyordum o zamanı dinlenmeye ayırıyordum bunda sonrasında da ben yapacağım en azından birikmeden halledeyim kafasına girdim.
Böyle daha rahat oldu ama elime neyi alsam üşenmeden anından yerine koyuyorum.
Nere dağılsa o an topluyorum.
Uyuduğunda hemen yemekleri hallediyorum
Tek zorlayan şuanda 5.5 yasındaki oğlumun enerjisine yetişmek
O yüzden daha 40 ı beklemeden bebişi de alıyorum günde 2 saat dışarı çıkartıyorum

Hiç ilgisi yok yetersizlikle. Her kadının düzeni ve iş yapma hızı farklıdır. Artı küçük bebek var.
Eşinize söyleyin bebeği oyalasın bati. Siz de sağı solu toparlarsınız. Hiç yardım almadan nasıl olacak ki zaten.

yapıyor biraz arada yemek yapıyor kahvaltı hazılıyor ama çatıştığımız zaman sürekli o yapıyormuş gibi söylüyor ya da mutfakta kusur aramaya başlıyor
Sende bebeğinize bakıyorsun. Ortak bi hayatı paylaşıyoruz çok rahatsız oluyorsa size ev işleri için bi yardımcı tutabilir.

Benim bebeğim 7 aylık bizde durum hala öyle. Ama ben zaten hiçbir zaman dört dörtlük bir ev hanımı olamadım kimsenin benden öyle bir beklentisi de yok
Eşiniz de çocuktan önceki düzeni bekliyorsa bir zahmet bir işin ucundan tutacak. Loğusa eşine destek olmak yerine böyle davranan adamlara çok sinir oluyorum

Biliyorsunuz banyo tuvalet bile lüks oluyor anne için:) ben de çok bakamıyorum açıkcası kendime
Çok afedersiniz geçenlerde lavaboya peşimden geldi kucağına al diye tutturdu. Bu durumda bizden fazla bi şey beklemesinler bi zahmet. Sizde kasmayın hiç, durumunuz gayet normal :)

Ben kaç ay arka odalara bakmadim bile, eşin çok rahatsız oluyorsa kendi yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…