Dogumdan sonraki sikintilar...

aytenemir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2016
12
3
1
28
Arkadaslar dogumdan sonra hemoroid oldum. Dogumdan zor nasil gecirebilirim iki ay oldu. Lutfen yardimlarinizi bekliyorum

Eğer ufak birşey olsaydı zaten şimdiye kadar duzelirdi. İhmal etmeyin bir genel cerraha gozukun. Belki içerde çatlak da vardır.

Sıcak suya oturabilirsiniz. Baticonu pamuğa biraz döküp uyumadan önce makata koyup sabaha kadar bekletebilirsiniz mikrobu kırar. Ama vakit kaybetmeyin.

Tskr ederim saglik ocagina gittim aslinda krem verdi ama hic bir ise yaramadi

Canim mutlaka genel cerrahiye git. Bende yasadim omrumden omur gitti. Wcden aglaya aglaya cikardim. Benimki yalniz hemoroid degil makat catlagiydi surekli kabizdim zorlanmaktan olmustu. Drun verdigi ilaclar bana cok iyi geldi. Iyiki gitmisim onca bekledigim zamana yazik oldu.

Genel cerrahiye gitmelisiniz. Mutlaka da muayene olmalisiniz. Saglik ocaklarinda genelde muayene etmiyorlar.

Gercekten cok zor surekli kanama yapiyo bendede kabizlik var ama tskr ederim gidicem bi doktora

Saglik ocagi pek birsey yapamaz
Genel ceraha gidin aksamadan.

Doktora gidin belki de ameliyat olmaniz gerekiyordur. Ya da onun verdigi ilaclari kullanmaniz lazim. Gecmis olsun.

catlak vardır ozaman 2 aydır gecmedıyse
mutlaka genel cerraha gıdın
muayene edıp gereklı ılacı verıcektır
amelıyat gerekıyor derse ben oldum cok basıt bı ıslem 15 dk falan suruyor lokal anestezıyle korkmayın ınanın amelıyat sonrası agrı suan cektıgınız acı kadar degıl...

bırde bı an evvel nıcın kabız oldugunuzu tespıt edıp ona gore beslenın
bol su ıcın sabah uyanır uyanmaz 2 kayısı oda sıcaklıgında 1-2 bardak su
her yemekten once 1 kayısı ve 1 bardak su
yapabılıyorsanız yuruyus
bagırsak calıstırılmalı
pırasa gıbı sebzeler bagırsak calıstırır corbasını yapabılırsınız mesela

Evet muayene cidden korkutuyor insani. Ama ben kadin bir genel cerrah buldum ve muayene 20 saniye anca surmustur. Oraya gitmemin sebebiyse baska bir doktor muayene etmeden bir hemoroid kremi verdi ve daha da kotu yapti. Sabaha kadar kasintidan agridan agladim. Sonradan muayene sonucu anlasildi ki verilen ilacin bana yarari degil zarari olmus, o kremi kullanmamam gerekiyormus. Bu da muayene sonucu ortaya cikti.

Ama bebegimdw oldugu icin oda ishal oluyove sancilaniyo

Kronik hale geldiyse ameliyattan başka çaresi yok.ama ağrı sancıyı hafifletmek için wc öncesi anestol sürün , bittikten sonra hemen sıcak suya oturun.kurulandıltan sonra anestol ve procto gyvnol kremi karıştırıp sürün.beslenmenize dikkat edin.

Genel cerrahiye bölümüne git canım hamileyken olmuştu benimde doktor iki krem verdi suya dökülen bi ilaç verdi leğene döktüm ilacı sıcak suya oturdum bikaç güüne tamamen geçti acı çekme boş yere sanada bebeğinede yazık doğum zor ağrısı bilirim

Ama bebegimdw oldugu icin oda ishal oluyove sancilaniyo
2 aylık olmussunuz belkı 2 yasına kadar emzıreceksınız
nohutda yıceksınız fasulyede engınarda :)
pırasa cok asırı dokunuyorsa ozaman kayısı tereyagı bal tuketın

Hemen Dr a git, genel cerraha.
Ben sezaryenle doğum yaptım. O zamana kadar ne ishal ne kabızlık hiçbir sorunum ve wc de zorlanmam olmamıştı. Ama doğumdan sonraki 7. gun büyük abdestte canimdan can gitti. Ne olduğunu anlamadım da, sonra sordum netten araştırdım. Hemoroid galiba dedim. Aynı senin gibi aile hekimine gittim, bana iki krem verdi. Sıcak suya oturmami söyledi. Hakkaten o ilaçları düzenli kullandım ve sıcak suya oturma mucizevi şekilde agrimi alıp gitti. Böyle böyle bir sene geçti. Maalesef gün geldi ne ilaç ne sıcak su, ne fitil. Hiçbiri fayda etmedi. Geceleri agridan uyuyamadim Emzirdigim halde ağrı kesici kullanmaya başladım, ki onlar bile agriyi kesmedi. Canım burnuma geldi, hemen bi genel cerrah buldum. Gittim muayene oldum. İnanın hiçbir zorluğu yok herşeyi kafamızda kuruyoruz. Ki sen normal doğum yapmışsın. O çatala çıkan kişi için anal muayene ne ki?! 1 dk sürmedi bile. Dr hemoroid memeleri old ama canımı yakanın çatlak old söyledi.. birkaç ilaç verdi. İnş iyi olursun dedi ama bu hastalığın ilk evresinde iyileşme ne kadar yüksek ihtimalse iki aydan sonra tedavi olması da o kadar imkansız. İlaçları kullandım ağrılar bitti aaa iyileştim dedim. Ama ilaçlar bitince yine başladı.. Ve tekrar aynı Dr a gittim. Bu sefer hemoroid memelerinin iyice şiştiğini çatlağın da derinlestigibi söyledi. Ameliyatlik olmuştum.. Kızım 1 yaşındayken ameliyat oldum. 20 dk suren bi operasyon, hem bıçaklı hem lazerli yakma oldu. Akşamına hastaneden çıktım, gece kalmadım. ilk birkaç wc sıkıntılı oldu ama ondan sonra öyle rahat ettim ki.. Diyeceğim o, bugünkü aklım olsa kesinlike aylarca yıllarca beklemezdim. sana da onu tavsiye diyorum. Mutlaka Dr a git.

Bu arada kabız olmamak için önlem de alın. Bol su için. Ekmek kabuğu, kuruyemiş, çekirdek yemeyin sakin. Bol zeytinyağı tuketin. Geçici çözümlere de aldanmayin. Önce bir muayene olup çatlak mi hemeroid mi onu bilmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…