Dogumgünü..

Cuore

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
550
305
Arkadaslar cok kisacik anlatiyorum.
Esimle kardesim birbirlerine pek isinamadilar. Daha dogrusu kardesim esime pek isinamadi, esimde sicaklik görmeyince kendini geri cekti. Aralarindan bundan 2 yil öncede bir tartisma gecti. Simdi görüsmezler, sadece ailece bir araya gelince, nasilsin-iyiyim o kadar. Iki tarafinda hakli ve haksiz taraflari var.Fazla girmyecegim bu konuya, cünkü mevzu baska.

Esimin dogumgününde kardesim esiyle beraber geldiler sagolsunlar, annem babamda vardi. Kardesim hediye almayalim demis esine, esi söyledi iceri odadaydik. Bak hediye almaya gerek yok dedin alsaydik keske dedi. Kardesim el hareketiyle "aman salla" tarzi birsey yapti.
Neyse ben tabi üzüldüm, hediyesinde degilim ama ben sanirim esimin kardesini sevmesemde kardesimin hatri icin ufakta olsa birsey alirdim. Burda maksat hediye degil, ama hatir olayi. Tabi o an ne gerek var canim felan yaptim, caktirmadim üzüldügümü. Esimde tabi hic birsey demedi ama icinden düsünmüstür belki bilmiyorum.

Simdi yakin zamanda kardesimin ve kendi esinin dogumgünü var. Ben simdi hediye almak istiyorum ikisine de ama bu sefer esime haksizlik olacak. Benim dogugünümde bana hediye almislardi, bende sadece kardesime alip gelinimize almasam, kizin sucu ne? Gerci gelinimiz kendi kardesinin esine aliyor biliyorum, gectigimiz hafta enistelerinin dogumgünüydü kardesimle hediye almaya gittiler. Kardesim almayalim dese, gelinimiz yine de alir öyle de yapida biri. Ama dedigim gibi diger taraftanda kiz ne yapsin diyorum, kardesim almadiysa zorlayamaz sonucta onun degil kardesimin enistesi. Gecen yil esimle beraber ikisinede hediye alip gitmistik biz dogum günlerine.

Simdi ben ne yapmaliyim bu durumda? Esimede üzülüyorum, tamam zamaninda huysuzlu yapti ama yani bu kadarida olmamali. Tekrar üstüne basa basa söylüyorum, asla hediyesinde degilim. Söylemek istedigimi anlamissinizdir.

Siz olsaniz ne yapardiniz???? Özellikle evli bayanlar size soruyorum, empati kurun lütfen.

Yani eşime açık açık sorardim ben, o ortamda saygısızlık yapılan sendin ne düşünüyorsun öyle yapalım derdim

Yada saygısızlık demeyin konuya hiç girmeyin de "sence x ve y ye hediye alalim mi canim ne düşünüyorsun" deyin. almayalim onlar böyle böyle yapmıştı derse "ama bana almışlardı onu dengelememiz lazim, en azindan kucuk, evde ortak kullanilacak bi hediye alalim" gibgibi bisey deyin.

valla ben kardeşimin kocasının doğum gününü kutlamam, parti verseler hediyede almam aramızda bi sorun yok ama kafa olarak uzak insanlarız ben ne bileyim ne sever ne sevmez, kardeşimde eşime bazen alır bazen almaz onlar daha iyi anlaşır. çoğu zaman kardeşlerimlede hediyeleşmem, kimse de bunu kafasına takmaz, lafı olmaz, bence eşin olgun bi insansa senin umursadığın kadar umursamamıştır bile, ama senin içinden geliyor sen ikisinede al, yani hediye olayı içinden gelme meselesi, ama ben bunun sevip sevmemekle direk bağlantısı olduğunu düşünmüyorum, ben sadece yiğenlerime kesin alırım onlarda daha çok küçük bekliyorlar sonuçta çocuk

Açık olmak gerekirse kardeşim eşime böyle bir terbiyesizlik yapsa,asla arada kızı harcamam ona hediye alırım ama kardeşime almazdim. "Aman salla" der gibi el Isareti yapması filan hoS değil. Esiniz haklı ve ona yapilani kardesiniz bile olsa gormezden gelmeniz yanlış olur. Nitekim Eşinizin kardeşi size böyle bişey yapsa, ve Esiniz ona hediye alsa yine de, bana yapilani görmezden geliyor kardeşi ya tabi o kardesiyse bende karisiyim diye dusunurdunuz. Şahsen ben dusunurdum. Burda ki ailevi bağları bi kenara koyun bence , o kardessinizde eşiniz de hayat arkadasiniz. Benim fikrim bu yönde.

benim esim dogum gunleri anneler gunu babalar gunu vs oyle gunleri kutlamaya karsi dogum gunlerinde bana kimse hediye almasinda kutlamasinda diyor onun iicn kimse ondan hediyede beklemiyor kutlamasinida bence en guzeli dogum gunlerinde kimse birbirine hediye almasin normal baska gunde alinsin o zaman kimse kardesinin esine veya enistesine hediyede almak zorunda kalmaz. kizlar aranizda yaparsiniz.. ve karsi tarafta utanmaz esinide kirmis olmaz.

kardeşime değil eşine hediye alırım ve hediyeleşme konusunu kardeşimle kapatırım.
bu 3 bilinmeyenli denklemde tek hatalı kardeşin , orda senin hatırın için eşine alacakti madem gelmiş eli kolu neden boş,onun eşi teklif etmiş en azından.

valla ben kardeşimin kocasının doğum gününü kutlamam, parti verseler hediyede almam aramızda bi sorun yok ama kafa olarak uzak insanlarız ben ne bileyim ne sever ne sevmez, kardeşimde eşime bazen alır bazen almaz onlar daha iyi anlaşır. çoğu zaman kardeşlerimlede hediyeleşmem, kimse de bunu kafasına takmaz, lafı olmaz, bence eşin olgun bi insansa senin umursadığın kadar umursamamıştır bile, ama senin içinden geliyor sen ikisinede al, yani hediye olayı içinden gelme meselesi, ama ben bunun sevip sevmemekle direk bağlantısı olduğunu düşünmüyorum, ben sadece yiğenlerime kesin alırım onlarda daha çok küçük bekliyorlar sonuçta çocuk

Yani ben umursadigim icin olgun bir insan olmuyor muyum? Hediye almak veya almamak degil mesele. Yani elime bir paketin sIkIstirilmasi degil sorun. Sorun o an "aman bosver" tarzi el sallanmasi, esimin kardesime aralari bozukta olsa benle beraber hediye almasi, ama kardesimin ayni hassasiyeti göstermemis olmasi. Yani isin icinde hediye degilde baska bir durum oldugunu düsünün, siz birine bir güzellik yapiyorsunuz, karsinizdaki sizin icin "aman salla" diyor. Durum bu yani.
Yoksa koskoca insanlariz, kimsenin alacagi hediyenin kimseye bir faydasi yok zaten.
Birazda aileden aileye degisiyor, sizde hediyelesmek bizdeki kadar önemli degil belki, ama bizde herkes birbirine birsey alir, e bu durumda esimin disarida tutulmasi hos olmuyor.

kardeşime değil eşine hediye alırım ve hediyeleşme konusunu kardeşimle kapatırım.
bu 3 bilinmeyenli denklemde tek hatalı kardeşin , orda senin hatırın için eşine alacakti madem gelmiş eli kolu neden boş,onun eşi teklif etmiş en azından.

Bende öyle düsünüyorum. Bana gelince aliyor ama birde isin o tarafi var, yani bende onu kirmak istemiyorum ama onunda esime yaptigi hic hos degil. Hatasini anlasin istiyorum, el kol sallayarak hice saymasi hosuma hic gitmedi.

Yerinizde olsam unisex bir hediye alırdım tek bir hediye eğer kardeşinize almazsanız s*dik yarıştırmaktan farksız olur ikisine de alırsanız eşinize ayıp olabilir .

kardeşin ayıp etmiş..sen onun ayıbını ayıpla kapatma..keşke kardeşinin eşi baskıyla alsaymış bir tsört falan..çok zor deil aslında..sen görevini yap..bence eşinle deil kardeşinle konuş neden böyle yapıyorsun diye...

Tamam karar verdim, esimle konusacagim bu durumu. Icimden gelmedigini bilsin. Ama yinede alacagim, onlarin yaptigi ayibi yapmamak icin. Hediyeyi verirkende, bir arkadas güzel bir tavsiyede bulunmus, ne olursa olsun özel günlerde hediyelesmek güzeldir diye, aynen öyle diyecegim.

Sanırım kardeşim ve eşi için hediye alırdım. Neticede akrdeşim. Eşime de haksızlık etmiş olmazdım.

X