vallahi ben doğar doğmaz kucağıma istemedim o an kendi derdime düşmüştüm ki odaya geldik bebği emzirdim fazla bakmadım kime benziyo nasıl bişey diye toparlanınca kucağıma istedim çatala zaten doğum anında yatırıyorlar niye yatmıycaksın ben onu anlamadım birde genelde serum takıyorlar içerisinde suni sancı ve ağrı kesici var diye biliyorum doğumu hızlandırıyor bu yüzden
çatala yatmayı istemememin en büyük nedeni, sancıları yatar pozisyonda karşılamak istememem. mümkünse çömelerek doğum yapmak istiyorum. en doğal pozisyon oymuş ve çatalda yırtık riski daha fazla oluyormuş. bizzat deneyimli ebeden öğrendiğim şey bu. ve mantıklı... çünkü sırtüstü yatarken ağırlık aşağıya verilince anüse kadar yırtılma riski doğuyormuş. hep olacak diye birşey yok ama risk var. oysa ki çömelerek yani dik pozisyonda yapılan doğumlarda ağırlık merkezi sadece aşağısı... böylece doğum da çok rahat. o çatal yataklar, annelerin değil, doktorların rahatı için var. doktorlar aşağı eğilmek istemediğinden.... osmanlı'da doğum sandalyesi denilen birşey varmış, klozet gibi düşünün. en doğalı buysa neden çatal? neden bu riskleri almak zorunda bırakılıyorum? neden ileride idrar torbamı sııştıran bu pozisyon yüzünden idrar kaçırma riski taşıyayım? doktorun rahatı mı önemli benim mi?
serum konusunda da tereddütlerim var. hareketimi kısıtlayacak hiçbirşey istemiyorum ben. bir de suni sancı ve ağrı kesici de en en son mecburiyet halinde istiyorum. yani, sözün özeü mümkün olan en MÜDEHALESİZ" doğumu yaşamak istiyorum.
bu taleplerde bulununca nasıl karşılıyorlar, onu merak ediyorum. hiç doğumhane, sancı odası görmedim. bu isteklerime uygun mudur, hiç bilmiyorum... ama cidden bebeğin kafasının göründüğü anda yola çıkma düşüncesine o kadar da uzak değilim. bunları yaşamaktansa bu riski alırım daha iyi. en azından benim insiyatifimde olur...