Doğumu başlatmak/Zarların sıyrılması

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Hanımlar hepinize merhaba...
39+3 haftalık hamileyim. Dün (Çarşamba) gittik kontrole. NST de sancı yok. Bebekle ilgili bir sıkıntı da yok.
2 cm açılma var. Ama geçen hafta da 2 cmydi. Ama bu sefer esneme/yumuşama öyle birşey de varmış. Onun dışında benim de ciddi bir ağrım sızım yok.
Şu an için gözüken doğum tarihi 1 nisan yani pazartesi.
Doktor ağrın olursa gel. Olmazsa cuma günü(yani yarın) gel. Başlatalım doğumu dedi. Serum takalım dedi (serum dediği suni sancı.) Bir de zarları ayıralım/yırtalım mı ne öyle birşey yaparak doğumu başlatalım dedi. Bu zarı ayırma işlemi anladığım kadarıyla doktorun elle amniyo kesesini rahimden sıyırması şeklinde oluyormuş.
Çok korkuyorum. İyice stres oldum dünden beri. Kulağa çok korkunç geliyor. Var mı bu şekilde birşeye yaşayan çok acı veren bir durum mu?
Ben en azından asıl gününe kadar yani pazartesiye kadar bekleme taraftarıyım ama beni daha çok düşündüre bu zarı ayırma kısmı.
Hiçbir yerde doğru düzgün bilgi bulamadım. Nasıl bir işlem. Ne yaşayacağım. Zor bir işlem mi?
Lütfen benzer durum yaşayanlar yardımcı olabilir mi?

Zar ayirma dedigi amniyon kesesini patlatmak diye anladim ben. Benim de sancim gelmemisti. Suni sanci verdiler, sonra da doktor eliyle muayene eder gibi dokundu ve suyum bosaldi birden. Ondan sonra acilma olayi hizlandi. Dogum daha hizli ilerledi. Oyle cok acitan bir sey degil. Birkac saniye suruyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…