Doğuma Hazırlık doğumu eylülde olup oruç tutacak olan varmı aranızda

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
doğumu eylülde olup oruç tutacak olan varmı aranızda_doktoruma henz danışmadım ama oruç tutmak istiyorum sonradan zor oluyor tutması o yüzden tavsiye arıyorum

düşük, erken doğum, bebeğin gelişiminde sorunlar ve düşük doğum ağırlığı riski var diye okumuştum

benim doğumumda eylülde inşallah, dr. a sorarsam tutma diyeceğini biliyorum, valla ben tutmayı deneyeceğim, eğer kötü hissetmezsem tutabildiğim kadarını tutarım, kötü olursam da bırakırım, sonuçta Allah biz hamilelere izin veriyor ama sonradan tutmak bana zor geliyor, hem ben de Ramazanı yaşamak istiyorum.

benim doğumumda eylülde inşallah, dr. a sorarsam tutma diyeceğini biliyorum, valla ben tutmayı deneyeceğim, eğer kötü hissetmezsem tutabildiğim kadarını tutarım, kötü olursam da bırakırım, sonuçta Allah biz hamilelere izin veriyor ama sonradan tutmak bana zor geliyor, hem ben de Ramazanı yaşamak istiyorum.

evet sonradan tutmak banda çok zr geliyor bende denicem..sen kaçıncı haftandasın hamilelikte..bbeişin kilosu kaç

sırf sonradan tutmak zor geliyor diye bebişini nasıl aç bırakacaksın? Ben doğumumu sezeryan yaptım sabah 9 da ameliyat oldum gece 12 den sonra hişbirşey yemedim. yavrum doğduğunda o kadar acıkmış ki bana nasıl saldırdı görmeliydiniz. Bence iyi düşünün eğer tutabilseydik Allahü Teala hamilelere de farz ederdi

"islam kolaylık dinidir."
allah'ın size farz kılmadığı bir şey. hamileysen, lohusaysan oruç tutmak hem bebeğe hem bedene işkence.
o bebek de beden de allah'ın emaneti değil mi?
içtiğiniz su, gebelikte ne kadar önemli bir düşünün. düşük tehlikesinde bile bol su için denmesinin nedeni nedir?
uzun süreli açlıklarda oluşan kan şekeri düşmesinin bebeğin kalbini bile durdurabileceğini biliyorsunuz değil mi?
3 ana ve 3 ara öğün yapmalısınız. günde en az 2.5-3 litre su içmelisiniz. oruçluyken bu mümkün değil.
oruç, nefsin terbiyesiyse, gebe kadın zaten o nefsi bebeği için terbiye ediyor.

çok saçma..bebeğini riske atarak tuttuğun orucun sevabı olacağını da bunun dindarlık olduğunu da düşünmüyorum kusura bakma ama..

hamileyken oruç mu tutulur yaa hem de şu en sıcak ve en uzun yaz günlerinde?
Allah akıl fikir versin inşallah

Bence bu bencillik
Bebegin en hızlı gelişimi son aylarda oluyor sırf sonradan tutmak zor oluyor diye onu ac bırakmanız cok yanlıs..

bencede tutulmamlı susuzluk özeklıkle tehlıke yatatır bebekte kendınızı degıl bebgınızı düşünün cok tutmak ıstıyosanız sonradan tutan bebege işkence edıp kazancagınız sevabı günaha cevırmeyın

her ne kadarda sağlıklı hamile olsanızda.bebeğini aç ve susuzluğa mahkum etmektir...hamile olupta oruç tutan anneler vicdanları nasıl rahat ediyor bunu merak ediyorum...daha ilerde onca hayat varken...neden tutma gereği duyarlar anlamadım....

Yapmayın hanımlar hamileyken oruç mu tutulur,hemde bu kadar sıcakta hç mi düşünmüyorsunuz bedeninizde bir canlı varken...

Sevap kazanıyım derken işkence etmeyin kendinize lütfen...

Kimisi kapi caldi korktum bebegime bisey olmusmudur der biriside bu sicak yaz gununde ac susuz kalip oruc tutmaktan bahseder:50:millet gunluk ne kadar kalsiyum alayim nasil besleneyim bebegim kilo alsin diye hesab ederken lütfen bu iskenceyi bebeginize yapmayin ziraa sevap degil cok buyuk gunah islemis olursunuz:20:

şu sıcak yaz gününde son aylarınızda oruç tutmanız minick bir bedene de oruç tutturmanız demektir.. Bebeğinizi doğduktan sonra 1 gün aç bırakabilirmisiniz? ha karnınızda ha dışarda ? Rabbim herşeyin kolaylığını sağlamışken bu ısrar çaba nie ? Zaten bu durumda oruç tutmak ibadet değil eziyet olur. Ben şahsen eylülde doğum yapıcak bi hamile olarak açlığı aramasamda 10 dk da bir su içiyorum susuz duramıorum nasıl tutmayı düşünebiliosunuz ki nasıl durcaksınız ??? Bence bi kere daha düşünün...

Inanamiyorum... Dini falan gectim... Sirf kendine ilerde zor gelecek diye adinida din koyarak karnindaki bebekle oruc tutmak!!! Sanirim önce zihinleri bir temizlemek lazimmm... isin içine dini karistirmayin bari kendim sonradan zor gelcek bwbegin katlansin deyinde vicdaninizla bir yüzyüze gelin...

düşük, erken doğum, bebeğin gelişiminde sorunlar ve düşük doğum ağırlığı riski var diye okumuştum

Kesinlikle doğru...

Akşam 8,5-9 a doğru açılacak,bebeğinizi aç ve en önemlisi bu sıcaklarda susuz bırakmayı düşünüyorsanız buyrun tutun!!
Tamamiyle olayın dini boyutunu unutmalısınız bayanlar,bebeğime o sıkıntıyı yaşatamam ben şahsen!

Ama sizleri bilemem..Hür irade meselesi...

walla bende tutmayı düşünüyordum çocukluğumdan beri tutarım ramazan da regli dönemlerim bile oruçlu gibi ağzım kapalı geçer nerdeyse amma hamile kaldığımdan beri bünyeme bakıyorum da acıkmaya başladıktan sonra o mide krizleri beni daha fazla halsiz bırakıyorr resmen dayanamıyorum açlığa kan şekeri düşüpte bayılacak gibi oluyurumm bazenn drma danıştım uzun yaz günü nasıl dayanacaksın dedi kış zamanı olsaydı belki dedi eşimde karşıydı zaten bebeğe bişi olsa allah korusun geri dönüşüde de yokk zaten rabbim dinde zorluk koymamışkii ya kefaretini yada daha sonra oruçumu tutacağım inş... dediğim gibi geri dönüşü yokkk

arkdaşlar yorumlarınız için tşk ederim..tutmam bende sadece sordum..bencillik olarak algılayanlarıda ayrı kınıyorum...ben sadece yorum istedim..tutmayı düşünüyorum dedim tutacam demedim...bu arada bende sağlıkçıyım riskini vss biliyorum ama yorum almak farkl birşey..tşk ederim yorumlarınız içinn..allah razı olsunn....

bu konuda içsel olarak tutmak istemen doğru gelebilir ancak düzenli sıvı almayı bırakan hamilelerde bebeğin bulunduğu amniyon sıvısında ciddi azalma görülür.bu durum bebekte sakatlıktan ölü doğumlara kadar çok çeşitli riskler içerir.hamile olanlara ,hastalara islamda zaten farz değil diye bilmekteyim.bu nedenle denemeyin bile günde en az 3lt su içmeniz şart.özellikle son 3 ayda 3oo kalori zaten bebek için alıyorsunuz.lütfen ne kendi ne bebeğinizin canını tehlikeye atın.Allah hayırlı doğumlar nasip etsin:)

Dun birazcik disarda gezineyim derken bi fenalastim sormayin, su ictim muz yedim cikolata seker…simdi daha oruc bile tutmuyorum azicik kendimi ihmal etsem fenalasiyorum bunyem kaldirmiyor. Allahim bana bu izni vermis kesinlikle kullanacagim bu hakkimi. Heleki sonradan tutmak zor olur diye karninda bebegiyle bu sicaklarda oruc tutmakta neyin nesi? Kusura bakmayin arkadaslar ama aklim almiyor. Simdi tutmazsiniz 1 ay boyunca kis mevsiminde tutarsiniz en kisa gunler sonucta. Zamaninda 1-2 senelik borclarim oluyordu onlarida ramazandan once tutuyordum, sorunda olmadi simdiye kadar cok sukur.

Back
X