Doğuma Hazırlık DOĞUMU HIZLANDIRMAK ..!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

baby23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.372
2.421
88
Başlığı görünce benim son haftada olduğumu falan düşünebilirsiniz ama öyle değil tabi :)
36+2 haftadayım, kısmet olursa normal doğum istiyorum, çok ilginçtir yani sezeryan korkum var baştan beri .. Şu ana kadar herşey güzel, normal doğum için sorun yok, tek sıkıntı bebeğin kilosunun fazla olması .. 3.5 kg yaklaştı şu an kilosu 1 ay daha beklerse en az 1 kilo daha alıcak doktorum kesinlikle 4.200 ü geçerse kesinlikle riske girmem sezeryan yaparız vakum olayı falan yasak zaten hastanemizde diyo ki bende kesinlikle karşıyım buna ..
Yeterki sağlıkla doğsun sezeryan olurum hayatta beklemem illa da normal olsun diye, ama 1-2 hafta içinde veya sonra doğum başlayabilir mi acaba, deneyimli annelerin bana önerebiliceği bişeyler var mıdır merak ettim :))

Doktorumun önerdikleri;
Zeytinyağıyla vajina esnetme egzersizi
Hamile yoga ve pilatesi artırma
Bol yürüyüş

Ben çok yürüdüğümde yada egzersizi artırdığımda tansiyonum çok düşüyo ve çok yoruluyorum belim sırtım ağrıyo 2 gün kendime gelemiyorum :s

Önerebiliceğiniz bişeyler olursa çok Mutlu olurum şimdiden çok teşekkürler ..

Hurma. Ananas ye Derım
Özellikle hurma çok bilinen bişey rahımı yumuşatmak için

Son günede kalsa doğumun kolay Olur inşallah

Hurma. Ananas ye Derım
Özellikle hurma çok bilinen bişey rahımı yumuşatmak için

Son günede kalsa doğumun kolay Olur inşallah

Amin inşallahh .. Hurma yemeye başladım dünden beri günde 7-8 tane yemeyi düşünüyorum, ananas hiç duymamıştım ona da bakayım, teşekkürler ..

Amin inşallahh .. Hurma yemeye başladım dünden beri günde 7-8 tane yemeyi düşünüyorum, ananas hiç duymamıştım ona da bakayım, teşekkürler ..
yuuryus de çok yarardi ama
merdiven inip çiksan yine tansiyon sorunu oluyirmu

yuuryus de çok yarardi ama
merdiven inip çiksan yine tansiyon sorunu oluyirmu

Merdiven inip çıkarken tansiyonda sorun yok sadece yürüyünce çok hareket edince oluyor canım, yoruluyorum ama olsun merdiven inip çıkıyim dimi olur o da

Konu icin tesekkurler:KK53: burda yazilanlari asla yapmayarak planli ve cok gec olan sezaryenim zamaninda gerceklesir umarim :eek:

Baby 23 doğum oldu mu günlerimiz aynı seninle

Hayır maalesef beklemedeyim :))) yürümeye de çalışıyorum bol bol, papatya ve böğürtlen yaprağı çayları aldım bugünden itibaren içicem :)
Bebeğim hala yukarılarda doğum kanalına girmedi sanırım, yarın randevum var belli olucak ne olacağı ama, bu hafta normal olarak gerçekleşmez ise haftaya sezeryan yapılabilir, kısmet ..

Hayır maalesef beklemedeyim :))) yürümeye de çalışıyorum bol bol, papatya ve böğürtlen yaprağı çayları aldım bugünden itibaren içicem :)
Bebeğim hala yukarılarda doğum kanalına girmedi sanırım, yarın randevum var belli olucak ne olacağı ama, bu hafta normal olarak gerçekleşmez ise haftaya sezeryan yapılabilir, kısmet ..
Hayırlısı olsun inşallah

dogurmadinmi daha :)

Yok yaaaa :))) hiçbir doğum belirtim yok, yarın sabah belli olucak bakalım bebişkomun kilosu ne durumda dr ne önerecek ..
Kendimi artık hamile gibi hissetmiyorum sanki :) herşeyi rahat rahat yapıyorum bazen, mide yanmam ve oğlumun şu tekvando hareketleri olmasa hamile değilim dicem :))))

Yok yaaaa :))) hiçbir doğum belirtim yok, yarın sabah belli olucak bakalım bebişkomun kilosu ne durumda dr ne önerecek ..
Kendimi artık hamile gibi hissetmiyorum sanki :) herşeyi rahat rahat yapıyorum bazen, mide yanmam ve oğlumun şu tekvando hareketleri olmasa hamile değilim dicem :))))
ben 4 kg çocugu bile iki ikinmada dogurdum aslinda çok bi sorun olmaz ama insallah dr kolaya kaçmak istemez :)
sanki onlar doguurucak niye korkuyolarsa kilolu çcoukdan
Allah kolaylikalr versin bi avazda kurtulursun insallah sagliklica kucagina alirsin

cnm Allah kucağına almayı nasip etsin sayılı gün kalmış kavuşmanıza ben 15 haftalık hamileyim neler yedin nasıl beslendin kaç kilo aldın maşşallah bebişin kilosu gaywt iyi bana ne önerirsin

cnm Allah kucağına almayı nasip etsin sayılı gün kalmış kavuşmanıza ben 15 haftalık hamileyim neler yedin nasıl beslendin kaç kilo aldın maşşallah bebişin kilosu gaywt iyi bana ne önerirsin

Genetik canım maalesef benim yediklerimle alakası var mı bilmiyorum tabi ama söyliyim Yinede ..
Aylardır beslenme şeklimi hiç değiştirmedim, vitamin falan da kullanmadım ..

Haftada 2 kez balık
Günlük acıktıkça 1 avuç kuruyemiş (ceviz,badem,fındık vs)
Tam buğday ekmeği kesinlikle
Meyve 1 porsiyon
Magnezyum ilacı da içmediğim için, Kramplar için günde 1 muz
Süt yoğurt aklıma geldikçe az az
Hamurişi, kızartma, tatlı bunları arada canım istedikçe az az yedim tadımlık
Sabah 1.5-2 tane haşlanmış yumurta
Tuz, şeker bunları tüketmiyorum çok şükür hiç ödem sorunum olmadı
Kola, hazır meyvesuyu falan bunları tüketmiyorum
Haftada 1-2 et,köfte
Haftada 1 tavuk
Sebze ağırlıklı beslendim bazen kilo artışım olunca ..

Bi Zaman sonra zaten düzene giriyor beslenme şeklin canım, he mutlaka her öğünde sebze, mercimek, yoğurt çorbaları falan, et suyuna çorbalar özellikle bunları tüketiyorum ..

Bazen de ne yaparsan yap genetik olduğu için herşey boş geliyor :))
1 aydır herşeyi kıstım kilo alımım durdu gibi, Bebek hala hızla kilo alıyor

Genetik canım maalesef benim yediklerimle alakası var mı bilmiyorum tabi ama söyliyim Yinede ..
Aylardır beslenme şeklimi hiç değiştirmedim, vitamin falan da kullanmadım ..

Haftada 2 kez balık
Günlük acıktıkça 1 avuç kuruyemiş (ceviz,badem,fındık vs)
Tam buğday ekmeği kesinlikle
Meyve 1 porsiyon
Magnezyum ilacı da içmediğim için, Kramplar için günde 1 muz
Süt yoğurt aklıma geldikçe az az
Hamurişi, kızartma, tatlı bunları arada canım istedikçe az az yedim tadımlık
Sabah 1.5-2 tane haşlanmış yumurta
Tuz, şeker bunları tüketmiyorum çok şükür hiç ödem sorunum olmadı
Kola, hazır meyvesuyu falan bunları tüketmiyorum
Haftada 1-2 et,köfte
Haftada 1 tavuk
Sebze ağırlıklı beslendim bazen kilo artışım olunca ..

Bi Zaman sonra zaten düzene giriyor beslenme şeklin canım, he mutlaka her öğünde sebze, mercimek, yoğurt çorbaları falan, et suyuna çorbalar özellikle bunları tüketiyorum ..

Bazen de ne yaparsan yap genetik olduğu için herşey boş geliyor :))
1 aydır herşeyi kıstım kilo alımım durdu gibi, Bebek hala hızla kilo alıyor
teşekkür ederim ben çalışınca çokta beslenmeme dikkat edemiyorum hergün 1 elma 1 muz 1 yumurta 2 lt su 1 bardak süt bunlar rutinlerim yemek olarak ne bulursam onu yiyorum haftalık yemek rutinim henüz yok . doğum yaptın mı

teşekkür ederim ben çalışınca çokta beslenmeme dikkat edemiyorum hergün 1 elma 1 muz 1 yumurta 2 lt su 1 bardak süt bunlar rutinlerim yemek olarak ne bulursam onu yiyorum haftalık yemek rutinim henüz yok . doğum yaptın mı

Su Yu unutmuşum bol bol su iç .. 3 lt su içiyorum ben en az o da .. Çok şükür ne kabızlık ne şişkinlik ne ödem hiçbi sorunum yok ..

03.03.2016 zaten son günümüz, bu kadar çabaya rağmen hala rahim ağzında yumuşama, açılma vs hiçbişey yok 1 cm bile açılma yok, Bebek de 4 kg oldu artık, dr günümüzü verdi 3 marta ..
O güne kadar normal doğum belirtilerim başlarsa hastaneye gidip şansımızı denicez, yoksa da zaten haftaya 4 kg Yu geçmiş olucak ve 03.03.2016 da spinal sezeryan olucam ..
Neye niyet neye kısmet :) en başından beri normal olsun diye dua ettim çok istedim ama hep dedim doğumun şeklini Bebek belirliyor Bebek seçiyor diye, öyle de oldu benim yaramaz oğlum gelmeye hiç niyeti yok keyfi gayet yerinde, sezeryanla alın beni diyo :) kısmet ..

Su Yu unutmuşum bol bol su iç .. 3 lt su içiyorum ben en az o da .. Çok şükür ne kabızlık ne şişkinlik ne ödem hiçbi sorunum yok ..

03.03.2016 zaten son günümüz, bu kadar çabaya rağmen hala rahim ağzında yumuşama, açılma vs hiçbişey yok 1 cm bile açılma yok, Bebek de 4 kg oldu artık, dr günümüzü verdi 3 marta ..
O güne kadar normal doğum belirtilerim başlarsa hastaneye gidip şansımızı denicez, yoksa da zaten haftaya 4 kg Yu geçmiş olucak ve 03.03.2016 da spinal sezeryan olucam ..
Neye niyet neye kısmet :) en başından beri normal olsun diye dua ettim çok istedim ama hep dedim doğumun şeklini Bebek belirliyor Bebek seçiyor diye, öyle de oldu benim yaramaz oğlum gelmeye hiç niyeti yok keyfi gayet yerinde, sezeryanla alın beni diyo :) kısmet ..
hayırlısı olsun ne güzel normal doğum düşünüyorsun ben hiç düşünemiyorum bel fıtığım var sezeryan daha cazip geliyor

3

3 marta bşey kalmadı ayy çok heyecanlı Allah sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin darısı benim gibi bekleyenlere

hayırlısı olsun canım ben de çok istiyorum normal doğum ama dediğin gibi bebek belirliyor her şeyi. Eğer acilma olmazsa doğum kendiliğinden baslamazsa hiç zorlamiyvam sezeryan istiycem.Sana birkaç sey sorucam. Birincisi zeytinyağiyla masaj olayını yaptın mi?ikincisi doktorun çatı muayenesini ne zaman yapti? 37. Haftada mi yapılıyor.ben bu hafta doldurucam da 37 yi. Bir de söylemesi ayıp forumlarda okuduğum kadariyla cinsel ilişki de doğumu tetikliyormus. Ne kadar doğru bilemiycem:KK22:

Back
X