doğumu koLayLaştırmak için??

asyun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
142
0
116
Ankara
arkadaşLar ben 17 haftaLık hamişim..doğumu koLayLaştırmak için şimdiden yapabiLeceğim şeyLer nedir biLgi verirmisnz ? yürüyüşLer yada ne tür egzersizLer yapıyorsunz ?

pelvik taban kasları egzersizleri hem doğum hem menapoz tüm kadınlar için çok faydalı yapabilirsiniz

egzersizin nasıl yapıldığına gelince ister otururken ister yatarken her pozisyonda yapabilirsiniz pelvik taban kaslarını nasıl bulacağınıza gelince idararınızı durdurmak için kullandığınız kaslardır derin nefes alın sanki idararınızı tutmak ister gibi sıkın ama ıkınmadan bunu yaparken 10 a kadar sayın sonra iki egzersiz arası 15 e kadar sayın

ben hergün yürüyüs yapiyorum uzun süredir, günde 3-4 tane hurma yiyorum, bide 3 fincan franbuaz cayi iciyorum doktorumun ve ebemin tavsiyesi ise (özellikle yirtilmayi önlüyomus) bu dedigim cayi son 6 haftada icebilirsin ama haberin olsun, bunlar nekadar ise yarar onuda bilmiyorum artik yakinda görecez =) güzel bi hamislik dilerim sana

kaslarınıızın yırtılmaması için pelvik taban kaslarınızın güçlü olması gerekir bu da söylediğim egzersizle mümkün

hmm hurma manavdaki büyk hurmadanmı yoksa hac hurmasımı ? tşk ederim biLgi için :)

hurma medine hurmalarından..ramazanda yediklerimizden olacak..
benimde bildiğim bol bol yürüyüş
pelvik kaslarını güçlendirmek için egzersiz.
doğuma gitmeden 7 kere inşikak suresini okumak
doğum esnasında sümmessebile yeserrah demek(abese suresi 9. ayet olması lazım)
doğuma 20 gün kala günde 2 fincan karanfil çayı içmek(kas gevşeticiymiş..açılmayı hızlandırırmış

yalnız şu böğürtlen çayını merak ettim..aktardan taneli olarakmı alıyorsunuz yoksa sallama poşet çay şeklindemi içiyorsunuz

Normal dogum esnasinda açilan $eyleri dü$ünmenin de psikolojik olarak etkisi oldugunu duydum. Açilan büyüyen $eyler dü$üncekmi$iz :)

buarada arkdaşLar 17 haftaLık hamiLeyim şimdiden yemeLimiyim hurma :)

Hurmaya 32 den sonra başlayın diolar cnm,ben 35 e gircem daha başlamadım ama:26:

yuruyuz yap canım
bır de hurma ye cok degıl tabıkı daha doguma var
bır de nar tuket bebegın gazlı olmaz

GÜZEL BAYANLAR
doğumunuz kolay olsun istiyorsanız hipnozla doğuma hazırlanmanızı tavsiye ederim.
insan bilmediği şeyden korkarmış doğumdan önce 1 kaç hipnoz seansına katıldığınızda bütün doğum korkularınızdan kurtuluyorsunuz. korkmadığınız için doğum sürecinde kendinizi kasmıyorsunuz doğum eyleminin sakin bir şekilde ilerlemesi doğumu oldukça kolaylaştırıyor
bunları daha önce bende başkasından duysam inanmazdım ama artık yaşadım biliyorum. benimde hamileliğim doğumumu nasıl kolaylaştırabilirim diye araştırmakla geçti
Doğal doğum diye bir yöntem olduğunu öğrendim ama ben izmitte olduğum için doğal doğum yaptıran doktor beye ulaşmam imkansızdı yılmadım netten araştırmaya devam ettim
Doğumdan okadar çok korkuyordumki uyku uyuyamaz olmuştum o derece yani sonunda hipnozla doğum yaptıran bir doktor hanım buldum aradım konuştum.35 haftalık hanileyken tek başıma izmitten kalkıp istanbuldaki doktorumun yanına gittim deli cesareti benimki:)
Hem doğum korkularımdan kurtuldum hemde çok kolay doğum yaptım ilk doğum 5 saat hiçç birşey hemde eşim yanımdaydı doğumda bile
Kolay doğurmak istiyorsanız işte size çözüm

he birde eşim yanımdayken sürekli ayetel kürsiyi okudu bide fadime anamızın eli diye bir ot var hacdan getirmişlerdi ben doğuma giderken annem suya koymuş otu oda kolaylaştırıyormuş doğumu ben bir sürü şey yaptım kolay doğurmak için ama çok işime yaradı bağırmadan çağırmadan kucağıma aldım bebeğimi

benim doğumun 2 saatin içinde bitti ve çok kolay geçti.
ilk iş kayınpederin varsa hep dua etmeisi istiyceksiniz.
2 çi olarakda eğer hamileliğiniz rahatsa günlük işleriniz fazlasıyla bartara ben öyle yapmıştım yapazaksınız.

ben eczaneden aldim toz halinde, bi fincana 3 kasik konuluyo

Hipnoz o an yapilmasi gerekilen bir$ey degil midir? Siz 35ci hafta yaptirdim demi$siniz peki dogumunuz hangi hafta oldu?...
Size konu$tugu $eyler neydi doktorunuzun? Neler tavsiye etti yani ne dü$ünmek gerekiyor dogum esnasinda?...
Ben dogum yaptiran ebeden duydugum kadariyla açilan $eyleri dü$ünmenin rahimi de açtirdigini kendini gev$etmen gerektigini vs.

Birde lklnma çok önemli? Yani lklnlrken vajinanizi kasmicaksiniz yukardan a$agi göbekten a$agi bir$eyi çikarir gibi lklnmak gerekiyormu$. Diger türlü rahim ve karin bölgemizde ki kaslar bebegi a$agi dogru yönlendirirken sizde alttan kasarsaniz bebek arada slkl$lp kalir. Buna çok dikkat etmek gerekiyor... Zaten dogum yaparken yanimizda bulunan ebeler yol gösteriyorlarmi$ nasil yapmamiz gerektigini felan. Kolayg elsin.

hipnoza doğumdan önce başlanıyor 6.ayda başlanması gerekiyor demişti doktorum ama ben 35.haftada tanıştım doktorumla geç oldu biraz ama çol işime yaradı
doğum öncesinde doktorunuzun size öğretiği oto hipnozu her gün tekrarlayarak kendinizi doğuma hazır hale getiriyorsunuz.doktorun verdiği telkinlerle acı algınız tamamen değişiyor doğum sancılarını kasılma ve baskı şeklinde hissediyorsunuz.
doktorumun anlattığına göre doğum acısız bir kas eylemi, nasıl kollarımızı hareket ettirirken kaslarımızı çalıştırıyoruz ve canımız yanmıyor işte doğumdada rahim kaslarımız aynı şekilde kasılıyor mantık olarak canımızın yanmaması gerekiyor acı beyinle alakalı bir olay,biz küçüklüğümüzden beri korkulu doğum hikayeleri duyduğumuz için doğuma giderken canımız yancak tarifsiz acılar çekicez ölcez ölcez dirilcez diye gidiyoruz.kendimizi beynimizi acı çekmeye şartlandırıyoruz. işte hipnozun sihirli noktasıda burası doğumun acısız bir eylem olduğunu öğretiyor. beynimizden acı ve sancı kavramını siliyor.
doğum esnasında kendi kendinizi hipnoz telkinleriyle sakinleştirip rahatlatıyorsunuz.ıkınmaya gelince o afedersiniz büyük tuvaletinizi yapmak kadar kolay,aynı tuvaletteymişsiniz gibi ıkınıyorsunuz.ne yalan söylüyüm benim ıkınırken hiç canım yanmadı vajinam yırtılmış biraz onu bile hissetmedim gözlerimi yumdum ve sadece bebeğimi düşünerek ıkındım bebeğimim doğduğuna ben bile inanamadım.
ebe ve doktor çok yardımcı oluyor ıkınırken yüreklendiriyorlar zaten.
herkese kolay doğumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…