• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Tansiyon Yüksekliği

Teşekkür ederim. Bende kullandım kan sulandirici Oksopar iğneyi. Tansiyonum yükseliyor diyerek 1haftalik tansiyonu sabah akşam ölçtüm gösterdim. Kadın doğum doktor yazdı bana ilacı.
Kan sulandirici iğne kullaniyorsun Allah korusun tansiyon çıkarsa beyin pitih atma olur . Hamile normal tansiyon 11/6 olması gerekiyo.
ewde bulunması şart tansiyon aleti.trendyolda bilekte tansiyon aleti alin pahalı değil wohler markası. 20haftalikta başım sıkıyormus gibi hisettm 5gunlik kaldım hastanede karanlık odada alnıma migren jeli koydu.tansiyon baktılar devamlı.
holter Banada takti bisey çıkmadı.
Bende iğne kullanıyorum onun faydası olur tansiyonum a die düşünmüştüm
Size sanırım pıhtı atmasın die mi verdiler kan sulandırıcıyı

Bende iğne kullanıyorum onun faydası olur tansiyonum a die düşünmüştüm
Size sanırım pıhtı atmasın die mi verdiler kan sulandırıcıyı
Hayir. Pitihlasma sıkıntı varsa bebek tutunamiyor düşüyor yada kalbi durur. Kanı sulansin diye bebeğe kan akımı gitsin.bebege Sorun olmasın diye iğne verir bebek tutunsun diye. İğne önemli unutma kullan.tansiyon ayrı yüksekse hap verir.

Hayir. Pitihlasma sıkıntı varsa bebek tutunamiyor düşüyor yada kalbi durur. Kanı sulansin diye bebeğe kan akımı gitsin.bebege Sorun olmasın diye iğne verir bebek tutunsun diye. İğne önemli unutma kullan.tansiyon ayrı yüksekse hap verir.
Evet askimt bende de pıhtılaşma bozukluğu var kullanıyorum bende şimdi annem in kini aldım örçtüm gene 13 e 8 hayırlısı olsun bakalım haftaya dokrta kontrol um var

Çok saolun cevabınız için. Benim ilaçları kardiyoloji ayarlıyor. 4 alfamet gerekirse 2 Adalat daha alıyorum tansiyon yüksekliğine göre. Son günlerde düşük yükseliyor. 122-87 civarında . Küçük 85 i geçerse bir Adalat alıyorum. Sizin nasıl tansiyonlar 37. Haftaya göre güzel idare etmiş bence. Artık sağlıkla alırsınız kucağınıza inş 💕
Çok teşekkür ederim inşallah sizde sağlıkla kucağında alırsınız 🌸 genelde 12/8 devam ediyor ama hareket haline geçince 13/9 gibi oluyor ama şükür sonuna kadar gelince rahatladım bu arada adalat rahim kasları içinde çok iyi geliyor bilginiz olsun 🥰

Korkma kuzum sakin ol. Benim 12. Haftadan beri direnç çıkıyor. Direnç bir anda bebeği etkileyen bşy değil. Kaldı ki tek taraflı zamanla kaybodabiliyor. Haftan şuan küçük bazen hissedememen normal bebişi. Ama yinede stres olacağına gidebilirsin doktora.
Merhaba canım birşey sormak istiyorum sürekli rahatsız ediyorum kusura bakma tek taraflı damar direnci için yazmıştım sana ben 3 gündür tansiyon olcuyorum bu durumda çıkıyor işte 9-5 felan genelde normal mi bu durum yani kötü bir şey olur mu ben normalde de genelde böyle çıkıyordu ama

Eklentiler

• IMG_20250913_231642.webp
    IMG_20250913_231642.webp
    28 KB · Görüntüleme: 29
Merhaba canım birşey sormak istiyorum sürekli rahatsız ediyorum kusura bakma tek taraflı damar direnci için yazmıştım sana ben 3 gündür tansiyon olcuyorum bu durumda çıkıyor işte 9-5 felan genelde normal mi bu durum yani kötü bir şey olur mu ben normalde de genelde böyle çıkıyordu ama
Tansiyonun düşük hatta senin

Herkese merhaba

Bu konu altında daha önce gebelikte tansiyon problemi yaşamış, yada şuan yaşamakta olan arkadaşlar ile birleşelim istedim.

Gebelik öncesi de tansiyon hastasıydım. Gebeliğin ilk zamanları tansiyon düşük seyretse de 12. Haftada uterin arter çentik vardı. 20. Haftalarda da geçmedi. Kan sulandırıcı ve 2 doz alfamet ile devam ederken 20. Haftalardan sonra tansiyon artmaya başladı. Önce 3 doza çıktık 3 hafta idare etti. 4. Doz ise sadece 10 gün düşürmeye yetti. Sat a göre 28+0 ultrasona
göre 29 haftalığım.

Geçmişte yaşamış sağlıklı doğum yapmış arkadaşlar nelere dikkat ettiniz, bu konuları takip eden çok kişi de olacaktır. Hem birbirimize destek, hemde ileride okuyacaklara bir faydamız olur belki. 💕 ben inş süreceğimi burada paylaşacağım.

08.09.2025
2 hafta da bir doktor kontrollerim oluyor. Bugun ki kontrolde bebek 28+2 ultrasona göre 29+1. Kilosu 1275 gr. Bebek haftası ile uyumlu.
Tansiyon 150-103 civarı çıktı. Evde genelde 125-85 civarı çıkıyor . Uterin arter dirençleri artmış gözüküyor. Doktor 38. Haftayı belkide 36. Haftayı bulmadan alabiliriz, tansiyon ne kadar müsade ederse dedi. Tablo şuan iyi gözüksede sürekli takip gerekli. Haftaya yine 24 saatlik idrar toplayacağım.

12.09.2025
Süregelen baş ağrılarımın sebebi b12 eksikliği olabilir mi bir kan tahlili yaptırayım diye üniversite hastanesine gittim. Tansiyon 16-10 larda çıktı ve direk doğumhaneye yatış yapıldı. Kan tahlilleri temiz ama idrar da protein 2 hafta önce 120 iken şuan 190 a yükselmiş. 4 doz alfamet kullanırken şuan 5 doz alfamet +1 doz Adalat başlandı. Hastanede tansiyon takipleri en çok 13-9 larda olunca 3 gün sonra taburcu oldum. Artık her hafta kontrol olacak.
Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız🌸Abende bu durumdan muzdaribim öncesinde tansiyon problemim yoktu 20+3 te kontrole gittim herşey çok güzel bebeğim 21+3 1 hafta önde ama bi gün sonra aabah ufak bi darbeyle burnum kanadı dedim ki nolur ne olmaz tansiyonumu ölçeyim 13/9 çıktı strestendir dedm başta annemlere gittim orda bi kaç kere ölçtüm yine 13/7 14/8 gibi çıkınca korktum sağlık ocağına gittim ordada 11/7 çıktı rahatladım eve geldim yine tamsiyonum 13/7 oldu stres yapmaya başladım baya dün tansiyonum 14/9 olumca doktorum acile geçmemi söyledi çok stres ve heycan yaptım ki 15/9 çıktı parol verdiler idrar kan aldılar hepsi temiz sonra tansiyonum 12/8 düştü 1-2 saat boyunca öyle 12/8 ölçüldü en son çıkarken 13/7 yle çıktım doktorum saat başı takip dedi benim durumumda şöyle lütfen bilgi verin ben ölçerken çok heycanlanıyorum kalbim sıkışıyor ilk ölçtüğümde 13/8 14/7 çıkıyor 5 dk bekliuorum kendimi sakinleştiriyorum 12/7 çıkıyor hangisi doğru sonuç hepsini not aldım şuan ilaç kullanmıyorum sizce çok mu riskli bir durum daha haftamız çok küçük ve korkuyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız🌸Abende bu durumdan muzdaribim öncesinde tansiyon problemim yoktu 20+3 te kontrole gittim herşey çok güzel bebeğim 21+3 1 hafta önde ama bi gün sonra aabah ufak bi darbeyle burnum kanadı dedim ki nolur ne olmaz tansiyonumu ölçeyim 13/9 çıktı strestendir dedm başta annemlere gittim orda bi kaç kere ölçtüm yine 13/7 14/8 gibi çıkınca korktum sağlık ocağına gittim ordada 11/7 çıktı rahatladım eve geldim yine tamsiyonum 13/7 oldu stres yapmaya başladım baya dün tansiyonum 14/9 olumca doktorum acile geçmemi söyledi çok stres ve heycan yaptım ki 15/9 çıktı parol verdiler idrar kan aldılar hepsi temiz sonra tansiyonum 12/8 düştü 1-2 saat boyunca öyle 12/8 ölçüldü en son çıkarken 13/7 yle çıktım doktorum saat başı takip dedi benim durumumda şöyle lütfen bilgi verin ben ölçerken çok heycanlanıyorum kalbim sıkışıyor ilk ölçtüğümde 13/8 14/7 çıkıyor 5 dk bekliuorum kendimi sakinleştiriyorum 12/7 çıkıyor hangisi doğru sonuç hepsini not aldım şuan ilaç kullanmıyorum sizce çok mu riskli bir durum daha haftamız çok küçük ve korkuyorum
Korkmayın lütfen stres olup daha fazla çıkıyor muhtemelen. Sakince oturun 5-10 dk dinlenin gerekirse telefondan başka birşeye bakın öyle ölçün. Benimde ilk ölçüm her zaman daha yüksek çıkıyor. Aslında bu kadar sık ölçmek de doğru değil ama bende yapıyorum aynı hatayı. Ölçümleri not alın doktorunuza gösterirsiniz gerekirse ilaç başlatırlar.

Korkmayın lütfen stres olup daha fazla çıkıyor muhtemelen. Sakince oturun 5-10 dk dinlenin gerekirse telefondan başka birşeye bakın öyle ölçün. Benimde ilk ölçüm her zaman daha yüksek çıkıyor. Aslında bu kadar sık ölçmek de doğru değil ama bende yapıyorum aynı hatayı. Ölçümleri not alın doktorunuza gösterirsiniz gerekirse ilaç başlatırlar.
İlk ölçüm yüksek çıkınca 5 dk bekliyip kendimi sakinleştirp tekrar ölçüyorum daha stabil sonıç alıyorum doktorum satlik takip önerdi ondan yaptım mesele son iki saattir stabil 11/7 12/7 çıktı inşallah sorunsuz atlatırız şeyi merak ediyprum çünkü bilgim yok gebelik zehirlenmesinde tansiyon düşebilme ihtimali var mı yoksa hep yüksek mi olmalı ve idrarda protein kaçağı yokken yine de gebelik zehirlenmesi diyebilir miyiz

İlk ölçüm yüksek çıkınca 5 dk bekliyip kendimi sakinleştirp tekrar ölçüyorum daha stabil sonıç alıyorum doktorum satlik takip önerdi ondan yaptım mesele son iki saattir stabil 11/7 12/7 çıktı inşallah sorunsuz atlatırız şeyi merak ediyprum çünkü bilgim yok gebelik zehirlenmesinde tansiyon düşebilme ihtimali var mı yoksa hep yüksek mi olmalı ve idrarda protein kaçağı yokken yine de gebelik zehirlenmesi diyebilir miyiz

Benimde ilk gebeliğim çok bir bilgim yok. Ama gebelik zehirlenmesi olmasa bile tansiyonu kontrol altında tutmalıyız. Her tansiyonu olan gebelik zehirlenmesi olacak diye kesin bir şey yok en azından

Back
X