dogumu nerde yapmaliyim

iyi günler hanimlar. su an hamileyim bir dogu ilinde kaliyoruz. dogumu burda mi yapayim yoksa eşimin memleketinde mi. esimin memleketinde her türlü hastahane var tam teşekküllü hastahaneler. ama buradaki özel hastanede bile ayrintili ultrason çekmiyorlar.
diger bi yandan bakinca 9 aylik hamile oldugum da kendi evimde rahat rahat yatip kalkarim veya doğumdan sonra istedigim gibi dinlenirim. esimin memleketinde kayinvalidemlerde rahat edemem yatip kalkamam dogumdan sonra istedigim gibi dinlenmem.
not: kayinvalidemin bir yatak odasi var bir salonu.

ben de aynı durumdayım küçük bir ildeyim özel hastahane bile yok ne yazık ki,
kayınvalidemler 3 saat uzaklıkta, annemler 20 saat :(
ben burada devlet hastahanesinde doğum yapmaya karar verdim,
kendi evim dışında rahat edemem kayınvalidemlere gelen giden çok olur hiç milletle uğraşamam.
annem gelecek doğuma yakın, 2 hafta filan kalacak.
zor bir durum ya

annem gelir tabi yanima ama burada yaparsam gelir kayınvalidemlerin orda yaparsam evin ici bi dolu insan olur kalabalik olur diye gelmek istemezler
kendi evinde kal annenide cagir yanina. kvdende rahat edemzsin kanaman olcak vs kendi evin en iyisi.

bence abartilcak bir durum yok. mustaki kadinlar nerde dogruyorsa sende orda dogur... üstelik kvde evinde kalmak niye? ne kadar erken kalkarsan dogum sonrasi ztn hastanede hemen kaldiriyorlar trombosa karsi vs . ben ne annemi nede kvdemi istedim yanimda ikiside evleri yakin. birsz durup gittiler. her isimide kendim yaptim esimle beraber tabi oda izin aldi is yerinden. illa biride gelsin diyorsan annen sana gelsin

bence abartilcak bir durum yok. mustaki kadinlar nerde dogruyorsa sende orda dogur... üstelik kvde evinde kalmak niye? ne kadar erken kalkarsan dogum sonrasi ztn hastanede hemen kaldiriyorlar trombosa karsi vs . ben ne annemi nede kvdemi istedim yanimda ikiside evleri yakin. birsz durup gittiler. her isimide kendim yaptim esimle beraber tabi oda izin aldi is yerinden. illa biride gelsin diyorsan annen sana gelsin
aslinda bende abartacak birsey oldugunu düşünmüyorum. burdaki kadinlarin 4-5 cocugu var ama kayinvalidem burda iyi hastaneler varken niye orda yapıyorsun burda yap çocuğun sagligindan önemli mi falan. o yüzden ne yapsam bilemedim.

kendı evınızı secın bence
dogum sonrası melek bıle olsa kayınvalıde de kalınmaz ustelık 1 yatakodası 1 salon ve annenız bıle kalamayacak

kadın doğum uzmanı var mı hastanede

zorunlu hizmetinin bitimine ne kadar varmış

bunu öğrenin

doğuma yakın tayini çıkıp orası boş kalmasın

12 saat uzak mesafe en geç 8 aylıkken belki daha önce gitmeli ve en az 40 çıkınca gelmeli olur

bu süreç de sizi kv evinde çok yıpratır

eğer ailenizin ilçesinden, atıyorum 1 saat mesafede ilde iyi doktor varsa oraya git

kv ile doğumdan önce bir ay doğumdan sonra 1 ay melek olsa zor olur

bir de kp kayın vs varsa daha beter

hep birlikte yaşamaya alışkın olsanız idare edilir ama ayrı evi ayrı düzeni olan insana zor olur

En büyük problem 1+1 eve gitmeyi düşünmen. Kesinlikle gitme bence. Sağlıklı halde kalınmaz ki 1+1'de.

illa özel hastane mi olması gerekiyor.bence bulunduğun yerde doğumevi varsa en iyisi doğumevine gitmen.çünkü doğumevindeki doktorlar daha çok işinin ehli.özel oda bulabilirseniz daha rahat edersin.bulamazsanız kalacağın 1 gece.kendi evinde annenin evinden de kv evindende daha rahat edersin.özel hastanelere güvenemiyorum.

aslinda bende abartacak birsey oldugunu düşünmüyorum. burdaki kadinlarin 4-5 cocugu var ama kayinvalidem burda iyi hastaneler varken niye orda yapıyorsun burda yap çocuğun sagligindan önemli mi falan. o yüzden ne yapsam bilemedim.

birkere dogumdan sonra insan ses istemiyor. her zirrtta kvden kosup bebegi alacak vs. hic gerek yok. kanaman olcak ayiptir soylmesi o bezler atilcak vs kendi evinde daha rahat edersin. evinde istedigin ldada emzirirsin

illa özel hastane mi olması gerekiyor.bence bulunduğun yerde doğumevi varsa en iyisi doğumevine gitmen.çünkü doğumevindeki doktorlar daha çok işinin ehli.özel oda bulabilirseniz daha rahat edersin.bulamazsanız kalacağın 1 gece.kendi evinde annenin evinden de kv evindende daha rahat edersin.özel hastanelere güvenemiyorum.
malasef doğum evi yok
özel hastane var oradada para almak icin gelen herkese sezeryan olur diyorlarmis
bide devlet hastanesi burda olursam devlettemi gitsem özel e mi onda var

Özelde yap derim canım evinde olman daha güzel olur senin için

Back
X