Doğumum ne zaman başlar?

Iyide 4 cm olunca genelde sancilar duzenliyse agri kesici verirler ve dogum beklenir. Tabii agri kesici istiyosan. Suyunuda patlatabilirler istersen acilmani 10 cm olmasini beklerler ve dogum baslar. Evde ne isin varki bu halde?

Sorun şu ki sancılar önce düzenli gözüküyordu. Sonra azaldı, doktor biraz bekledi, geceye kadar bi gelişme olmadı. Bende çıksam olabilir mi yakınım zaten gelirim dedim, o da kendini rahat hissediceksen olabilir dedi. Bebeğin durumu iyi çünkü, hani öyle kendi haline bırakabiliceğimiz bir doğum dedi öyle gönderdi, tabi bu akşam 9 da yine çağırdı kontrol edicek, duruma göre tekrar değerlendiricek. Doğal taraftarı doktorum, mecbur olmadıkca müdahale etmiyor.

Çok zormuş sizinki de inşaallah öyle bir şey yaşamam çok uzun sancı çektiğiniz için güçsüz kalmışsınız. 8 cm de durması çok çok kötü :KK43:
Çok şükür ikimizde sağlıklı kurtulduk sizi de Allah kolaylıkla kurtarsın hep şunu düşün o bebek oradan bı şekilde çıkacak ağrı sonsuza kadar sürmeyecek.

Konu sahibiyle birebir aynı şeyleri yaşıyoruz 1 saat önce doktordan geldim 3 4 cm açılma var dedi, yatarsan suni sancıyla başlatayım dedi evim yakın olduğu için biraz daha beklemek istedim. İnşaallah konu sahibi de ben de sağ salim kolaylıkla doğururuz da bebişleri sağlıkla kucağımıza alırız

30 haziranda doğum yaptım, akşama kadar iyiydim hoştum saat 4-5 civarı belimden kasığıma doğru sancılar dalga dalga vurmaya başladı, duşa girdim çantamı falan kontrol ettim bide saçımı falan kuruttum giyindim çıktık derken hastaneye gittiğimde saat 8 buçuk gibiydi. Tabi doktorumu aramıştım, duşa gir biraz oyalan vakit geçir rahat ol dediği için böyle rahat davranabildim. 9 civarı doktorum geldi, muayene ettiğinde benim açıklık 6 cm olmuştu. Bu arada ben hala gayet rahatım adet sancısından fazla bişi hissetmiyorum :halay: 1 saat ya da 1 buçuk saat sonra tekrar kontrol ettiklerinde açıklık olmuş 8-9 cm arası. Tabi o arada pilates topu çömel kalk vs pek yatmadım. Sadece 10 dk nst bağlamak için geldiklerinde yatıyordum. Sancılar hafif artıp ıkınma isteği gelince dedim tamaaam benim yavru çıktı çıkıcak :KK53:
Özetle, akşam 8 buçuk gibi hastaneye gittim ve 23.42'de doğum gerçekleşti.

Hiç korkulucak birşey yok, elbet herkesin acı eşiği farklı ama nolursa olsun o yavrunun suratını gördüğünüzde 20 saatte kıvransam değermiş diyorsunuz ve o an tüm çektiğiniz sancı siliniip gidiyor kafanızdan, hepinize benimkinden de çok daha kolay doğumlar diliyorum, sağlıkla inşallah:emir_bebek::super:

Back
X