doğumunu eylül sonu ya da ekim başı yapan öğretmen anneler lütfen cevap bekliyorum

nurcan_odtu

Yavrum Sana Emanet Rabbim
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
298
9
116
39
arkadaşlar benim doğumum 2 ekime denk geliyor ve doğum öncesi 5 haftalık iznimi doğum sonrasına aktarmak istiyorum..bu konuyla ilgili herkes farklı bir şey söylüyor..bu durumu bizzat yaşayanlar varsa, cevap verirse çok sevinirm..izninizi aktarabildiniz mi yoksa yandı mı??

32. haftanızda doktora gidip çalışabilir raporu alıp 2 ekimden 3 hafta önceki gün/tarihte izne ayrılacaksınız.elbette ki kullanabilirsiniz,neden yansın ki?çalışabilir kağıdınızda 11 eylül kontrol yazar.11 eylüle kadar çalışıp,11 eylülde doktorunuza gidip 5+8 haftalık raporunuzu yazdırıp izne ayrılacaksınız.sorunuz muallak arzeden bir soru değil hocam.cevap ta bu.dua edelim de 24 hafta kanunu hemen çıksın ben de gelecek ay doğuracağım çünkü:) Allah yardımcımız olsun...

canım öncelikle tşk ederim, ben de senin gibi düşünüyordum ama biraz araştırınca öyle yazmadığını gördüm..mesela bak bu memurlar netten alıntı:

İznin doğum sonrasına aktarılabilmesi için belirli şartların bir arada bulunması gerekmektedir. Bunlar; a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.

Öğretmenler, Ağustos ayında izinli sayıldıklarından tabip onayı ve memurun isteği şartları karşılanmış olsa dahi işyerinde çalışma şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Bu nedenle Ağustos ayındaki doğum öncesi iznin çalışmadığı için doğum sonrasına aktarılması söz konusu değildir.

buraya göre aktarılamıyor, bir çok yerde de böyle yazıyor..ayrıca, ben de 6 ay doğum iznini dört gözle bekliyorumm..

ay canım aynı durumdayız benimde ekimin ilk haftası ve bende öğretmenim 32. hafta doktor hesapladı 13 ağustos oluyor alamıyoruz sanırım şu 6 ay gelirse inşallah

kızlar benim doğumum 7 ağustos görünüyo.o halde ben haziranda çalışabilir raporu alsam da boşuna öyle mi.bi cevap yzaazarsanız sevinirim

kızlar benim doğumum 7 ağustos görünüyo.o halde ben haziranda çalışabilir raporu alsam da boşuna öyle mi.bi cevap yzaazarsanız sevinirim

ay canım aynı durumdayız benimde ekimin ilk haftası ve bende öğretmenim 32. hafta doktor hesapladı 13 ağustos oluyor alamıyoruz sanırım şu 6 ay gelirse inşallah

arkadaşlar işte net bi bir bilgi yok kimi alabilirsin diyor, kimi alamazsın diyor..o yüzden özellikle burda sordum, alan varsa tecrübeli biri ona göre bilelim diyee, birileri çıksa da cevap verse keşke

arkadaşlar üzgünüm ama ben de aynı durumdaydım aktarma yapamıyorsunuz.40 günlük rapor hakkı artı 8 haftalık normal izin ve üstüne heyet raporu alırsanız ki parayı verdikten sonra oluyor 1. dönemi kapatırsınız.

arkadaşlar işte net bi bir bilgi yok kimi alabilirsin diyor, kimi alamazsın diyor..o yüzden özellikle burda sordum, alan varsa tecrübeli biri ona göre bilelim diyee, birileri çıksa da cevap verse keşke

canım benim başıma gelmedi ama , ben hep öyle olsa ne güzel olur diye hesaplıyodum
okulda iki arkadaşımın da başına gelmiş
öyle olmuyor maalesef dediler =)) aktaramamışlar
çünkü 32. haftayı doldurduktan sonra aktarmak istediğin her haftayı aktif olarak çalışmış olman gerekiyor, yaz tatili ve şubat tatili aynı şekilde aktif olarak çalışıyor gözükmediğimiz için sayılmıyor
eşim de milli eğitimde çalışıyor, biz araştırdık bu konuyu, bu şekilde maalesef

ben de aynı durumdayım
benim doğumum da 7 ekimde 40 hafta tamamlanırsa senin de hamilelik takvimine göre 2 ekim değil mi
32 haftadan sonra kanunen alınabiliyor diye biliyorum ben de..ama yaza gelince ne olur doğum sonrasına aktarılabilir mi bilmiyorum..

benim arkadaşım geçen sene eylülün 14 ünde doğum yaptı ve doğum öncesi 5 haftayı ekletti.hatta erken doğdu bir hafta 6 hafta olarak eklenmiş müdür yrdmıza sormuştum torba yasa çıktığı için artık ekleniyor tatile denk gelmesi önemli deil dedi. ben çok eminim bu konuda. ben de araştırdım baya. fakat nette şöyle birşeyle karşılaştım ilden ile fark ediyor bu durum sanırım. sıkıntı burda. istanbulda geçen sene ekletildi.

inşallah ben de ekletebilirm, çok ihtiyacım var gerçekten çok istiyorum..böyle ilden ile değişmesi de çok kötü ya, belirli bir şey yok..

ben de eylülde doğum yapacağım. arkadaşım adapazarında geçen sene ağustosta doğum yaptı ve kullanabildi. ama32 haftada çalışabilir raporu aldı. aynı dönemlerde doğum yapan ama çalışabilir raporu almayan arkadaşı ekletememiş. bir arkadaşımda mart ayında doğum yaptı ankara da şubat tatilini doğum izninden çıkarmışlar tatil diye. bende ankaradayım sanırım kullanamıcam ama . haftada çalışabilir raporumu alacağım yinede uğraşağım napalım...

Arkadaşlar ben de İstanbul dayım doğumum 15 eylül görünüyor bana da 32. hafta da çalışabilir raporu al o zaman kullanabilirsin dedi okuldaki öğretmenler ama resmi olarak kimseye sormadım başlığı da tesadüfen gördüm tüm planlarımı ona göre yapmıştım eğer izin alamazsak işimiz çok zor. İzin yönetmeliğinde yaz tatili ile ilgili herhangi bir şey dememiş alınabilir demekki sendikalara bir sormak lazım onlara bu konu ile ilgili illaki şikayet gelmiştir. Mazeret izni bölümünün tamamı aşağıdadır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Mazeret İzinleri

Mazeret İzinleri

Madde 17- Memurlara, yıllık izinlerini kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik 104 üncü maddesine göre aşağıda belirtilen hallere bağlı olarak mazeret izni verilir.

a) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri

1) (Değişik: 21.07.2004/25529 RG) Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.

2) Erkek memura, isteği üzerine eşinin doğum yapması nedeniyle üç gün,

3) Memura, isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, anne, baba, eş, çocuk veya kardeşinin ölümü halinde beş gün,

izin verilir.

Ayrıca, doğum yapan kadın memura, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra (doğumun sezaryenle olması halinde sağlık raporunda gösterilen dinlenme süresinin altı haftayı aşması halinde aşan süre dikkate alınmaz) başlamak ve günde birbuçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bu izin, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır.

b) Amirin takdirine bağlı olan mazeret izinleri

(a) bendinde belirtilen hallerden başka, memurlara mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde toptan veya parça parça olarak on gün izin verilebilir. Zorunluluk halinde on gün daha aynı usulle mazeret izni verilebilir. Ancak, ikinci kez verilen bu on günlük mazeret izni, memurun yıllık izninden düşülür. Bu ikinci izin aday memurlara ve öğretmenlere verilmez.

Arkadaşlar iyi araştıralım eşimin okulunda kabul 5 haftayı ekliyorlarmış şimdi aradık öğrendik ama benimki ne yapar bilemiyorum onu da araştırmak lazım neticede hakkımızın yanmaması lazım ve umarım bir an önce 24 haftalık doğum izni kabul edilir.

inşallah bizimki de kabul edilirrr..

ben de aynı durumdayım maaleseffff... Doğum tarihi 7 ekim olarak görülüyor. 13 ağustosta 32. haftamda olacağım. çalışablr kağıdı alsam ve okuldaki 2 haftalık seminer dönemine gitsem 5 haftalık kısmı ekletebilir miyim .... Lütfen yardım edin çok dua ederim sizin içinnn...

Merhaba üzerinden çok geçmiş fakat izin konusunu ne yaptınız o dönemde seminere gidip 5 haftayı ekletebildiniz mi

Ben de onlardan biriyim doğum 11 Ekim görünüyor ama doktorum Eylül sonu Ekim başı dedi bu izin konusunu ne yaptınız arkadaşlar çok merak ediyorum..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…