Doğurganlık aşısı yolda

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
123
Doğurganlık aşısı yolda bu gün bunu arkadaşlardan duydum bu konu hakkında bilgisi olan var mı tüp bebekten bile etkili olduğunu söylediler.

Timur gürkanin kliniği aradım. Okadar yoğun ki sıraya alıp geri arıyorlarmış. Sabah aradım ismimi tel. verdim öğleden sonra tekrar aradım dönen olmayınca.. sırada olduğumu ve geri döneceklerini söyledi ..

Sadece bilgi almak istemiştim

Timur gürkanin kliniği aradım. Okadar yoğun ki sıraya alıp geri arıyorlarmış. Sabah aradım ismimi tel. verdim öğleden sonra tekrar aradım dönen olmayınca.. sırada olduğumu ve geri döneceklerini söyledi ..

Sadece bilgi almak istemiştim
Yok artık o derece çok pahalı muayene ücreti 350 tl miş geçen sene bu aşıda oldukça pahalı

Ciddimisin ilk defa duydum bilen anlatsın umarım kesin çözüm olur...
Uygulama iki evrede gerçekleştiriliyor. İlk evrede tedavia alınacak kadınlara âdetlerinin 16-18’inci günleri arasında rahim içini kuvvetlendirmek için ‘Granulosit sömürge-ikazcı Etmen’ denilen ve bağışıklık sistemi dengelemesi yapabilen bir sıvı veriliyor. Sonra tüp bebek tedaviuna başlanıyor. Yumurta toplanması esnasında alınan kandan ayrıştırılan ‘özel onarım’ hücreleri laboratuvar ortamında çoğaltılıyor. ‘Gebelik aşısı’nda kullanılan teknikten değişik olarak gelişme ortamına beyinden salgılanan Kortikotropin Saldırıcı Hormon (CRH) ilave ediliyor. Böylelikle rahim içi zarı kuvvetleniyor sıhhatli embriyoyu içine kolaylıkla alabilecek bir hale geliyor, gömülgenlik kazanıyor.”
Prof. Dr. Antonis Makgriannakis ise CRH hormonun kuvvetli pozitif tesiri ile gelişen hücrelerin uyarılıp rahim zarı gömülgenliğini arttıran maddeler ve hormonlar ürettiklerini belirtti ve işlemin düşük rizikonunu ciddi oranda azalttığını vurguladı. Makgriannis şöyle devam etti: “Bu işlem ‘Genetik Dengelenmiş ve Saklanmış’ embriyoların kullanılması ile birleştirildiğinde kişiye özel maksimum muvaffakiyet talihi ele geçirilebiliyor ve uygun olgularda gebelik oranları yüzde 40, hem de yüzde 60 üzerine çıkabiliyor. Bu yeni teknik, polikistik over hastalığı, rahim içi kalınlaşma meseleleri, çikolata kistleri, rahim içinde çeşitli enfeksiyon problemleri, kanlarında pıhtılaşma meseleleri bulunan kadınların tüp bebek tedaviları ile tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları ve tekrarlayan düşükleri olan 40 yaşına kadar olan kadınlarda uygulanabiliyor

Kızlar klinikle görüştüm SGK yaralanabilniyormus ama 5 yıllık sigortalı olma şartı varmış 9000 is günü primli olmak gerkiyormus rapor çıkartmak için 300 tl ücret gerekiyormuş raporsuz tup bebek 5994 lira raporlu olursa da 3900 sanırım net hatırlamıyorum ama 350 lira muayene ücreti 6 ay gecerliymis birde ilaçlar 800 ile 2000 arasında degisiyormus raporlu olursa yüzde 60 devlet geri ödeme yapıyormuş bire aşı ücreti 400 lira klinikle 3 doktor varmış ucu de durum hakkında bilgi sahibi oluyormuş ucude takibi yapabiliyomus yumurta toplama ve transferde aynı klinikle oluyormuş

5 yıllık sigorta 9000 iş günü nasıl oluıyor
9000 iş günü 25 sene yapıyor
SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı’na giriş yapılan 5 yıllık sigortalılık sürecinde 900 gün prim olması,
  • Son 90 gün aktif çalışıyor olmak,
  • Ailenin en az 3 yıllık resmi olarak evli olması,
  • Bebek sahibi olmak isteyen kadının 23 yaşından büyük, 40 yaşından gün almamış olması,
  • Kadın ya da erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması,
  • Tüp bebek yaptıracak kadın 5 yıl ve 900 gün sigorta şartlarını taşımıyor ise işinden ayrılıp, eş statüsü ile eşinin üzerine sağlıkta aktive olmalıdır.

900 canım ben bi arkadaştan kopyaladım sgk nın sitesinde zaten tüp bebek şartları var.

ARKADAŞLAR NETTE DE ARAŞTIRDIM FAKAT PEK BİRŞEY BULAMADIM BU AŞI ERKEN MENOPOZ VAKKALARINDA DA ETKİLİMİ? LÜTFEN CVP YZAIN

Back
X