doktor dedi ki!

kurabiye...

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2009
124
1
96
İstanbul
Arkadaşlar adet günüme yaklaşık 4 gün var.kesin sonuç için adetimin gecikmesini bekliyorum.ancak geçen ayki çalışmalarımız ne yazıkki hüsranla sonuçlandı.:2:şimdi ben öğretmenim ve sürelerin ayarlanması konusunda bu ay bizim için ideal ancak doktor gebelik sürecinin her kadında 1 yıla kadar bir süreçte gerçekleşebilleceğini söyledi. :CüvCüv: ben eğer bu ay gebelik olmazsa tedaviye başvursam hormonları ters etkilermi ? tedavi için erken mi yada hangi ilaçları kullandınız bilgi vereblirmisinizbilmiyorumkismilebenneyaptımki

ah ah ben bukadar zor olduğunu bilseydim çok önceden uğraşırdık.ya mayıs ya haziran denk gelirse izinlerle bebek 7 aylık olana kadar okul olmuyo o yüzden şimdi olursa çok iyi olacak Allahın izni ile...

e canım dur sende daha tedavı ıcın coooookk erken daha bu 2.ay mıs
1 sene deneyın olmazsa daha sonra ayrıntılı dusunursunuz.
ben tam 2 senedır denıyorum dusukler yasadım ama hala dogal yollardan olması ıcın elımızden gelenı yapıyoruz tedavı ıcın bence cok erken....

canım normalde doktorlar en az altı ay beklenmeli diyor.ama bazı kişiler doktora gidip çatlatma iğnesi oluyorlar ama hormonlara etkisi ney olur onu bilmiyorum

e canım dur sende daha tedavı ıcın coooookk erken daha bu 2.ay mıs
1 sene deneyın olmazsa daha sonra ayrıntılı dusunursunuz.
ben tam 2 senedır denıyorum dusukler yasadım ama hala dogal yollardan olması ıcın elımızden gelenı yapıyoruz tedavı ıcın bence cok erken....

bizde daha hiç araştırmadık bu yöntemleri.geçen yıl çok uzak bir köyde çalışıyordum yol berbattı ve hamile olduğumu bilmeden akciğer röntgeni çektirmiştim. ilaçta kullanmıştım.bu sebepten bebeğimiz doğal olarak düştü.bende önceki gibi kolay olacağını sandım ama öle değilmiş.boshayallersmile

Tedaviye başlamadan önce kontrol amaçlı hormon testlerini yaptırabilirsin
Eşinde spermogram yaptırır.
Bu değerlere göre doktorun gerek duyarsa bi tedavi başlar zaten.
Normalde 1yıl beklememiz gerektiğini söylüyor doktorlar ama bence bebeğe karar verildiği zaman bütün tahliller yapılmalı muayene olunmalı,gerek olursa ona göre yolun başında önlem alınmalı diye düşünüyorum.
Eğer bi problem varsa ve bundan dolayı olmuyorsa insanları boş yere 1 yıl bekletmenin de bi alemi yok yani.
Yapmanız gereken ilk şey kendinizi şu ay ,bu ay mutlaka olmalı diye şartlandırmamak ve strese girmeden bu süreci değerlendirmek. :lepi:

Yukarıdakileri yazdıktan sonra gördüm zaten daha önce hamile kalmışsınız,bence biraz daha sabırlı olmalısınız,hem düşükten dolayı hemde günleri tutturamamaktan kaynaklanmış olabilir.
Belki de yumurtlamadığın bi aya denk geldi bilemeyiz ki..
Hakkında hayırlısı olsun opuyorumnanaktan

ah ah ben bukadar zor olduğunu bilseydim çok önceden uğraşırdık.ya mayıs ya haziran denk gelirse izinlerle bebek 7 aylık olana kadar okul olmuyo o yüzden şimdi olursa çok iyi olacak Allahın izni ile...

Allah yardınız olsun arkadaşım inşallah hayırlısı sonuçta işte insan hemen olsun istiyor yoksa 14 15 yıl sonra çocuk sahibi olan insanlarda var aslında ama şu dönem olursa benim için çok iyi olacak inşallah çalışan olarak çocuk büyütmek çok zor.

aynen oyle canım hıc kolay olmuyo valla cok zor bır ış
ama senın henuz tedavı olmanı gerektırecek bı durum yokkı ne guzel hamıle kalmısın bı kere
dusuk olmus ama bu dusuk sendekı bı rahatsızlıga baglı olarak olmamıskı
sımdı yenıden denıyosunuz daja 2. ay bence sabret uzun bı sure deneyın eger olmazsa tedavı olun.

Tedaviye başlamadan önce kontrol amaçlı hormon testlerini yaptırabilirsin
Eşinde spermogram yaptırır.
Bu değerlere göre doktorun gerek duyarsa bi tedavi başlar zaten.
Normalde 1yıl beklememiz gerektiğini söylüyor doktorlar ama bence bebeğe karar verildiği zaman bütün tahliller yapılmalı muayene olunmalı,gerek olursa ona göre yolun başında önlem alınmalı diye düşünüyorum.
Eğer bi problem varsa ve bundan dolayı olmuyorsa insanları boş yere 1 yıl bekletmenin de bi alemi yok yani.
Yapmanız gereken ilk şey kendinizi şu ay ,bu ay mutlaka olmalı diye şartlandırmamak ve strese girmeden bu süreci değerlendirmek. :lepi:

Yukarıdakileri yazdıktan sonra gördüm zaten daha önce hamile kalmışsınız,bence biraz daha sabırlı olmalısınız,hem düşükten dolayı hemde günleri tutturamamaktan kaynaklanmış olabilir.
Belki de yumurtlamadığın bi aya denk geldi bilemeyiz ki..
Hakkında hayırlısı olsun opuyorumnanaktan

teşekkür ederim gerçekten kalbimi ferahlattınız çok haklısınız katılıyorum gerçekten en güzeli doğal yoldan aslında ama insanları bazen boş yerede bekletebiliyor doktorlar.adetimingecikmesinden 2 güün sonra test yaptırmayı düşünüyorum 5 gün var o güne daha inşallah hamişimdir paylaşırım sizlerle ama umutlanmak istemiyorum hayırlısı opuyorumnanaktan

aynen oyle canım hıc kolay olmuyo valla cok zor bır ış
ama senın henuz tedavı olmanı gerektırecek bı durum yokkı ne guzel hamıle kalmısın bı kere
dusuk olmus ama bu dusuk sendekı bı rahatsızlıga baglı olarak olmamıskı
sımdı yenıden denıyosunuz daja 2. ay bence sabret uzun bı sure deneyın eger olmazsa tedavı olun.

Haklısınız canım inşallah olur gerçekten hayırlısı aslında...kaydirigubbakcemile5

Daha 1 ay olmuş, ilk deneme de ya da bizim her istediğimiz zaman olma imkanı yok bu işlerin malesef biliyorsun. Herhangi bir sorun olduğunu düşünmen için en azından 1 sene geçmesi lazım, ilk ayda böle evhama kapılman doğru olmaz. Şimdi olsa benim için uygun olacak diyebilirsin ama keşke ol deyince, istediğin zaman olsa. Rabbim ne zaman nasip ettiyse olacaktır inş.
Gebelik öncesinde de , gidip kontrollerini yaptırabilirsin ama.

teşekkür ederim gerçekten kalbimi ferahlattınız çok haklısınız katılıyorum gerçekten en güzeli doğal yoldan aslında ama insanları bazen boş yerede bekletebiliyor doktorlar.adetimingecikmesinden 2 güün sonra test yaptırmayı düşünüyorum 5 gün var o güne daha inşallah hamişimdir paylaşırım sizlerle ama umutlanmak istemiyorum hayırlısı opuyorumnanaktan

İçini ferah tut opuyorumnanaktan
Benimde 5 günüm var ama benim senin kadar umudum yok 1,5yıldır heray hüsranla sonuçlandığı için bu ay da aksini düşünmüyorum,nasip :Saruboceq:

İnşallah sen güzel haber verirsin bize :CüvCüv:

kurabiyee canım bizim adet döngümüz aynıymış ben de bekliyorum insaallah ikimizde hamileyizdir.haberleşelim burdan yazmayı ihmal etme.bende suanda hiçbir belirti yok sadece gögüslerim şişti ve çok agrıyor.:Saruboceq:

İçini ferah tut opuyorumnanaktan
Benimde 5 günüm var ama benim senin kadar umudum yok 1,5yıldır heray hüsranla sonuçlandığı için bu ay da aksini düşünmüyorum,nasip :Saruboceq:

İnşallah sen güzel haber verirsin bize :CüvCüv:

:Saruboceq:portakal sendemicanım hadi insaallah üçümüz birden :nazar:Allahım sen büyüksün yarabbim.:Saruboceq::Saruboceq:

tedavi değilde bi kontrol yaptırın isterseniz.hormonlarına bakılsın.adetin 3. günü adetliyken bakılıyor.yumurtalıklarına baktır.smear testi yaptır.eşinde spermioğram yaptırsın.herşey normalse çalışmalara devam edin.ben o hatayı yaptım çünkü.kontrol falan olmadan 1 sene bebek denedik.olmadı.bir sene sonunda dr a gittik.bende sorun yoktu ama eşimde sperm sayısı az çıktı. ameliyat oldu 9 ay sonra hamle kaldım.o bekleyiş benim 1 seneme mal oldu.ama bunada şükür ki hamileyim.

Daha çok erken senin için yeni başlamışsınız öncelikle hamile kalmayı kafandan at ne zaman kısmetse nasip etsin Allah'ım kafandan at tatilini yap 3 bilemedin 4 ay sonra anne adayısın Allah'ın izniyle merak etme yeterki gebeliği düşünme... Hayırlısı olsun hakkınızda

Back
X