doktor hatası yüzünden az daha bebeğimden oluyordum...

banni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
51
1
86
Ankara
Merhaba Arkadaşlar
Uzun zamandır sizlerin yazılarını takip ediyor sevinçlerinizi ve üzüntülerinizi sessiz sedasız paylaşıyordum....Fakat başıma öyle bir olay geldi ki en sonunda üye olup sizlerle paylaşmaya karar verdim.Şu anda 8 haftalık hamileyim.Hamileliğimin 5.haftasında doktora gittim ve her şey çok normaldi.2 hafta sonra lekelenme yüzünden doktora gittim ultrasondan baktı ve kalp atışı yok bu bozulmuş bir gebelik kesen fazla uzamış normal hamileler gibi değil hemen aldırmalısın hiç vakit kaybetme dedi.Ben umut aradıkça öyle kesin konuşuyordu ki tüm umudumu yitirmeme sebep oldu.Ordan çıktım ve bir başka doktora gittim.O da aynı şeyi söyledi ve 1 hafta beklememi ama umutlanmam gerektiğini anlattı.Eve gitmek gelmiyordu içimden hemen atladım bir başka hastaneye gittim.Orada ki Dr Hanım ultrasondan baktı ve yine kalp atışlarını göremedi...Dünya başıma yıkılmıştı.O sırada sizlerden öğrendiğim bir bilgi doğrultusunda geç yumurtlama olamaz mı diye sordum:)iyi ki de sormuşum vajinal ultrasona aldı beni...evet dedi işte kalp atışlarını görüyorum....İşte o an yaşadığım mutluluğu tarif edemem hem ağlıyor hem gülüyordum!meğer benim miniğim 6 haftalıkmış ve doktorların hiçbirisi bu olasılığı aklına getirmemiş.Ne kadar ilginç.Şimdi ise doğal olarak sürekli korku halindeyim.Haftada 1 kontrole gidiyorum ve ona bişey olacak diye çok korkuyorum bu duyguyu nasıl yenerim bilmiyorum..

hayırlı olsun bnm melegnin seninle olduguna çok sevindim allahım hayırla dogmasınıda nasip etsin inşallah doktorlar bazen dalgın olabiliyo herşeyi soruyn araştırın gidin kıslar haftanıza ait bilgileri siz doktorunuza anlatarak sorunn

inş sağlıkla alırsın kucağına bende doktor ihmali yüzünden 28 haftalık doğum yaptım hem kızım hem ben nerdeyse ölüyoduk doktoru aradığımdaysa ben bişey yapamam dedi kapattı tel suratıma şükür ki sonra doğumumu yptıran doktor çıktı karşıma siz siz olun sakın yanlış seçimler yapmayın

Çok geçmiş olsun...Böyle şeyler oluyor ne yazık ki.Dün o hastaneye gittim ve durumu anlattım özür dileyeceklerine beni haksız çıkarmaya çalıştılar.Elimde rapor var aslında ama daha fazla uğraşıp kendimi strese sokmak istemiyorum.Bebeğinin durumu şimdi iyidir umarım.

bebeğin hayırlı olsun..inşallah sağ salim kucağına alırsın..

Son düzenleme:

ikinizede çok geçmiş olsun..böyle şeyler olabiliyor malesef..Allah korusun meleklerimizi..:Saruboceq:

inşallah sağsalim kucağına alırsın canım bebişini seçtiğimiz doktorlar gerçekten önemli bizler için

bu doktor hataları benide mahvetti bana 19+2 günlük hamileyken doktorum bana bebeğin suyunun çok az olduğunu ve kese ve plesantada boşluk gibi birşey olduğunu bunu gördüğünde direk ddawm sendromundan şüphelendiğini hatta bebeğe iyi bakmadığımı daha bir sürü olumsuz şey söyledi ve 2li ve4lü testleri yaptırdı ve sonuçlar çok iyi çıktı bu sefer suyun az olduğunu bahane ederek acil amiyosentez dedi hatta 20. haftanın içindesin vaktin yok hemen yapalım dedi. benim psikolojimi tahmin edersiniz artık ama kabul etmedik ertesi gün çapada bi prof.a göründüm ve doktora diğer doktorun dediklerini anlattım ve doktor herşeyin yolunda olduğunu söyledi içimiz rahat etmedi başka bi doktora daha gittik oda tam bir saat detaylı ultrosanda inceledi ve ne suyunda nede başka birşeyinde problem olmadığını söyledi işte o zaman rabbime şükürler olsun ki rahatladık... siz siz olun asla tek doktara bağımlı olmayın ve ne kadar konuşkan ilgili olsada siz buna aldanıp başka doktorlara danışmadan birşey yapmayın derimmmm

bu devirde doktora bile güven kalmadı..
canımızı kime teslim edeceğiz şaşırdık..
evladınızı sağlık ve hayırla kucağınıza alırsınız inş.

Arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun.Yine akıl edipte başka doktorlara gitmişsin.Benim doktorum hemen geç döllemme olduğunu bilmişti.Şuan gayet sağlıklıyız allah izin verirse doğumumda martta.SATIM normalde 7 haziran doktor 21 hazirandan baz alıcaz dedi.Sağlıklı kolay bir hamileleik dilerim canım.Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alman dileğiyle canım.

Bu benim ilk hamileliğim fazla bişey bilmediğimden ve dahası hazırlıklı olmadığımdan çok endişelendim ama çok şükür diyorum diğer doktorlara gitmeyi nasıl akıl ettiğimi hatırladıkça çünkü sürekli ağlıyordum ve mantıklı düşünemiyordum onu bu kadar çok seveceğim aklımın ucundan geçmezdi insan hemen de bağlanıyor:))

3 ay önce yaşadıklarım gözümün önüne geldi bir an anlattıklarında...
benim de 8. haftadaki randevumda kalp atımını alamamıştı doktor, kanama lekelenme de yoktu, henüz...
doktora 8. haftada kalp atımı alınamamasının olağan bişey olup olmadığını sorduğumda aslında duymak isterdik bu haftada dedi. sonrasında ben ekstrem bişey olsaydı kanama, ağrı olurdu değil mi dedim, evet, hem bak kese de büyümüş dedi ama milimetrik olarak kese boyutunun sat ile uyumunu hesaplamadı, sadece büyümüş dedi, 2 dk lık muayene süresinde...
iki gün sonra hafif hafif kanama başladı, ayakta biraz dolanınca artan, yatınca azalan kanamalar. bayramdı kanamalar başladığında ve mecburen gittiğim o çok daha bilgili ve ilgili devlet hastanesi doktoru -sen sat ından emin misin bu kese 6 haftalık deyiverdi...
sonrasında bir hafta daha binbir umutla bekleme ve bu süreçte gidilen değişik doktorlar. sonuçsa aynı: embriyo gözlenemedi, kalp atışı duyulamadı.
ve sonunda boş gebelik teşhisi ve kürtaj...
hayırlısını dileyip ALLAH'a sığınıyorum tabi, sana ve tüm herkese sağlıklar, sağlıklı hamilelikler dilerim. dilerim sağlıcakla bebeğini kollarına almayı nasip etsin rabbim...

bu arada meğerse benim kese gelişimim 6. haftada durmuş ve embriyo gelişmemiş, yani benimkisi mutsuz bir son ama elbette vardır bunda bir hayır

Son düzenleme:
[pembehera;10573873]bu arada meğerse benim kese gelişimim 6. haftada durmuş ve embriyo gelişmemiş, yani benimkisi mutsuz bir son ama elbette vardır bunda bir hayır

ben sürekli huzursuz olduğumdan doktora gittim gerçek 7.haftamda kalp atışını duyduk bir problem yok yani yarın olağan testlerim için yeniden gidicem

5 haftalık hamıleyken doktora gıttıgımde doktor bana ultrasonla bakmıs herhangı bısey gorememıstı. sonra kan degerıme bakmıstı bu deger cok dusuk senınkı kımyasal gebelık dusuk yapıcaksın falan demıstı. ertesı gun tatıle gıdıcektım doktor bı sakıncası yok zaten hamıle degılsın en cok adetın gelır denıze gıremezsın demıstı. ılk hamılelıgım hıc bı tecrubem yok ve doktora guvenıp nasılsa hamıle degılım dıyerek gıttım tatıle. hopladım zıpladım luneparklara gıttım gunler sonra bırden acılen bosalan kan ıle acıle gıttımızde bebegımı gorduk... meger gec dollenme olmus... ordakı doktorda bana sen hamılesın hıcmı dıkkat etmedın kendıne demıstı... kadına hıcbısey dıyemedım. o gerızekalı doktor yuzunden bende kaybedıyodum bebegımı az daha. 3 ay kanamalı olarak yattım.bıraz tedbırlı ol kendıne dıkkat et gec dollenme olabılır deseydı bana gıtmezdım bıle o tatıle. sukur kı dusmedı bebegım su an 31 haftanın ıcındeyız. gercekten doktor cok cok cok onemlı. bunu yapan da turkıyenın en buyuk ozel hastanelerınden bırındekı fahiş bı fıyat odeyıp muayene oldugum bı doktordu... doktorunu cok cok ıyı sec. aklına takılan en ufak bıseyde baska bı doktorun daha fıkrını al. gercekten kımlere emanetız ortada işte... cok buyuk gecmıs olsun!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…