Doktor Kontrolü, Bi bakabilirmisiniz?

Pokahontass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
1.238
1.191
Günaydın arkadaşlar.

Sizlere bir sorum olucak.
Allah kısmet ederse Ağustos ayında korunmayı bırakıp bebek yapma çalışmalarına başlayacağız.
Dün yengemle konuşurken, önce bi dr git istersen bir sıkıntı falan varmı bi kontrol ettirt dedi.
Henüz randevu falan almadım dr'a.
Çocuk yapmadan önce bu şekilde dr a giden varmı aranızda, ne diyebilirim ne için geldim ben buraya diyeyim :oops:

Birde dr beni tersleyip daha denememişsin etmemişsin napmaya geldin falan derse hönk diye kalırsam bide orda :KK70:

ay lütfen ben gittim hayatımın hatasını yaptım, ilk gittiğim doktor saçma sapan muayne edip polikistiksin dedi, ee düzenli adet oluyorum kilom kıllanma sorunum yok dedim ozaman yumurtlamadan adet görüyosun dedi :KK57: neyse 3 ay inofolik kullandım, 3 ay olmazsa eşinde baktırsın dedi. ee olmadı 3 ay bende doktor değiştirdim önceki doktorun yanlış zamanda yaptığı hormon testlerini tekrar yaptı doğru zamanda. velhasıl hiç bi sıkıntın yok dedi. polikistik falan değilsin dedi. yinede dayanamadım eşimide gönderdim 1 yıl olmaması çok normal diye bakmadı bile doktor ona. bence gitme en fak bişi söylerse kafana takılır buda olumsuz etkiler süreci. bi kaç ay kendiliğinen dene olmazsa gidersin. ha illa gitcem dersen doktorlar bakıyo işte hormonlara falan, adetinin 2. günü gitmende fayda var

ay lütfen ben gittim hayatımın hatasını yaptım, ilk gittiğim doktor saçma sapan muayne edip polikistiksin dedi, ee düzenli adet oluyorum kilom kıllanma sorunum yok dedim ozaman yumurtlamadan adet görüyosun dedi :KK57: neyse 3 ay inofolik kullandım, 3 ay olmazsa eşinde baktırsın dedi. ee olmadı 3 ay bende doktor değiştirdim önceki doktorun yanlış zamanda yaptığı hormon testlerini tekrar yaptı doğru zamanda. velhasıl hiç bi sıkıntın yok dedi. polikistik falan değilsin dedi. yinede dayanamadım eşimide gönderdim 1 yıl olmaması çok normal diye bakmadı bile doktor ona. bence gitme en fak bişi söylerse kafana takılır buda olumsuz etkiler süreci. bi kaç ay kendiliğinen dene olmazsa gidersin. ha illa gitcem dersen doktorlar bakıyo işte hormonlara falan, adetinin 2. günü gitmende fayda var

Aaa adet döneminde mi gidiliyormuş :KK70: bende yeni bittim hastalığım bitince giderim diyodum :KK70:
Doktoruna denk gelmek önemli ya bazıları gerçekten çocuk gibi azarlıyor bazılarıda bilinçsizsen bilinçlendiriyor anlatıyor.

Hani bende dedim denemeden önce gitsem bişey varmıdır yokmudur öğrensem de,
Sonra 3 5 ay olmazsa hepten kendimi bunalıma sokmam ayy olmuyor gibisinden düşünmüştüm ama.

Aaa adet döneminde mi gidiliyormuş :KK70: bende yeni bittim hastalığım bitince giderim diyodum :KK70:
Doktoruna denk gelmek önemli ya bazıları gerçekten çocuk gibi azarlıyor bazılarıda bilinçsizsen bilinçlendiriyor anlatıyor.

Hani bende dedim denemeden önce gitsem bişey varmıdır yokmudur öğrensem de,
Sonra 3 5 ay olmazsa hepten kendimi bunalıma sokmam ayy olmuyor gibisinden düşünmüştüm ama.
yani tecrübeli biri olarak en az 3 ay gitmemeni tavsiye ederim tabi kendin bilirsin yinede. hormon testleri adetliyken en doğru sonucu veriyor, gerçi şimdi gitsen vajinal ultrasonla bakar eğer adetinin 13, günüyse yumurta oluşumuna falan olmadı adetken tekrar çağırır zaten

yani tecrübeli biri olarak en az 3 ay gitmemeni tavsiye ederim tabi kendin bilirsin yinede. hormon testleri adetliyken en doğru sonucu veriyor, gerçi şimdi gitsen vajinal ultrasonla bakar eğer adetinin 13, günüyse yumurta oluşumuna falan olmadı adetken tekrar çağırır zaten

Hmm anladım canım teşekkürler bilgilendirmen içinn

Tabi ki de doktora git.muayene ol.kistin miyomun olabilir.enfeksiyon da.idrar kan tahlilllerini yaptır .en önemlisi smear testi .biraz araştır bunları.folik asit vericektir dpktorun

Pokahontass Pokahontass ;
umarım mesajım sana yardımcı olur. korunmayı bırakmadan dr. gitmeni gereksiz buluyorum. zaten genelde doktorlar 1 seneye kadar normal diyorlar. ben boşa geçen 4.ayımda gittim smear aldı, kist filan var mı diye baktı.. daha çok erken dedi. ve adetlerim de çok düzenlidir benim.
istersen kan alıp, hormonlara bakıyorlar. ama onun içinde reglin 3.günü aç karnına gitmen gerekiyor.
bende 7.ayımda hamile kaldım. 31 yaşındayım. özel bşy yapmadım. sadece doktorun verdiği folik asiti kullanmaya başlamıştım. bir de sebze meyve çok tüketiyordum.
bir arkadaşım da dr. kontrolünde 'senin çocuğun olmaz filan vs' demiş, kız günlerce ağladı. şimdi aşılama ile hamile kaldı çok şükür.
o yüzden sakın takılma bu konuya.
rabbim nasip eder zaten hayırlı zamanda.

bi de adet düzensizliği, kist vs gibi şüphelendiğin bir rahatsızlığın varsa muayene olabilirsin onun için

kesınlıkle gıdılmelı dıye dusunuyorum.
ben gıttım smear yaptı, tam kan sayımı ve ultrason cektırdım.alttan vajınal muayene de yaptı elle.. su an vajınal enfeksıyon dısında bır sıkıntım yok , o da ara ara tekrarlıyor , fıtıl kullanıyorum....
bır aydır korunmuyoruz ama henuz gebelık yok bakalım kacıncı ayda olacak :KK66: merakla beklıyorum :d

X