doktor konusu.. canım çok sıkkın:(

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
kızlar kontrollerim için özel bir hastanede başlamıştık.sorun olmayacaksa isim de vereyim, fatih hastanesi..en son 2 hafta önce gittik ve doktorum 2 hafta sonraya gel dedi.Toplamda 3 defa gittik zaten.sadece birinde acil durum olduğu için- kanamam vardı-para almadılar. bir önceki gidişimizde 50 tl verdik. bugün aradığımda yine para istediler. ama ben kontrol için gelecem, biz bir öncekinde vermiştik dedim. 10 günü geçerse tekrar alıyorlarmış.çok canım sıkıldı.biz her gitmeye istinasız para vereceksek evin yolunu bulamayız ki. daha önceden belirtmeleri lazımdı. bizi yolunacak kaz gibi görmelerine sinir oluyorum. bir daha oraya gitmeme kararı aldım. enayi gibi hissetcem yoksa kendimi.

diğer hastaneler böyle değil di mi? benim bildiğim 1 muayene ücretli+ 1 kontrol ücretsiz. kızlar bu hafta geçmeden hastane bulmam lazım kendime. ankara için önerebileceğiniz hastane ve doktor var mı? bir an önce gitmek istiyorum. teşekkür ederim.
.

benim gittiğim hastanede de böyleydi canım para verip muayene olsan da kontrole gitiğinde 10günü geçmiş ise takrar para vermen gerekiyor
sanırım her hastanede böyle
,

ama haksızlık değil mi bu? off gerçekten canım çok sıkkın. ah bir de ben bayan doktor istiyorum arkadaşlar. bunu da belirteyim de.

tamamdır arkadaşlar. bugün nereyi aradıysan aynı şeyi söylediler tavsiye edebileceğiniz bir bayan dr var mı?

tamamdır arkadaşlar. bugün nereyi aradıysan aynı şeyi söylediler tavsiye edebileceğiniz bir bayan dr var mı?

mersin de her gidiş 22 milyon.ama artık ben üni.hastanesine gidecem hem doğum da çok pahalı dışarda mimkünse iyi bir devlet hastanesine ya da doğum hastanesine filan gidin.özeller yoluyor adamı.gerçi devlet de çok farklı değilbazı yönlerden ama özele göre iyidir herhalde

canım ben akropol hastanesine gidiyorum doktorum bayan değil ama ışıl doktor var akropolde onada iyi diyenleri duydum ama çok bilemiyorum, denemek istersen eğer diye söylüyorum muayine ücreti 30 tl.

canım ben de akropale gittim öyleydi her gittiğinde alıyorlar para lokman hekime de gittim oda hep aldı 10 günü aşarsa dosyan kapandı deyip ekstra para alıyorlar.bence gebelik takibi için özele gitmek boşa para harcamak.ben bazılarını özelde yaptırdım doğumumda özelde oldu ama takibe çoğunlukla devlete gittim.sonuçta sadece ultrason bakılıyor ve içinde ne var aslında kimse tam olarak bilemiyor :)

çok haklısın aslında canım. dün tam 2 saat bu forumda 47 sayfa okudum dr için. çok övülenleri aradım. hepsi de aynı. sinirden oturup ağladım. eşime anlattım o da fatihte başladık fatihte devam edelim dedi.burda etlik kadın doğum var orayı düşünmüştüm aslında ben. orda da savuşturulmaktan çekiniyorum açıkçası.özelin bir konforu var.ordaki drumun da çok ilgili olduğunu söyleyemeyeceğim. hep bi acelesi var sanki hep off ay çabuk gidin işim var demeye getiriyormuş gibi... özeldekilerin ekstra bilgilerinin olduğunu düşünmüyorum. dediğim gibi özel muamele sadece. benim gördüğüm kadarıyla o bile lütfen veriliyor.

devlet hastanelerinde olanaklar daha fazla doktorların bilgi birikimi deneyimide eminim daha fazladır ama devlet hastaneside işkenceden başka bişey değil, en son kaç yıl önce gittiğimi bile hatırlamıyorum, benim iş yerim şuan gittiğim hastanenin tam karşısı burası için 1 saat izin alıyorum devlete gitsem tahlildi, sonuçtu derken heralde her seferinde 2 gün izin almam gerekecek, özel şirketteyim ve bu tür izinler o kadar kolay olmuyor ne yazıkki, bir de insan hamileliğin verdiği psikoloji belkide özel ilgi istiyor, devlete gitsek bir sen eksiktin muamelesi yapıcaklar, bir de onların tafrasını çek işin yoksa :97:

Ben de senin gibi ilk basta, 15. haftaya kadar Fatih'e gittim, ama gordugum ilgiden hic memnun kalmadim. Doktorun 5 dk icerisinde konusup gonderme istegi vardi. Bir de doguma da girmeyecekti. Orada dogum aninda kim nobetciyse o doktor doguma giriyor. Yani ayni devlet hastanesi gibi. Hem o kadar para odeyecegim, hem de doktorum doguma girmeyecek???
Ben de KK'da arastirdim. Cok ovulen Sukran Cakmak'a gitmeye karar verdim. Ben kendisinden memnunum ve sana da tavsiye ederim. Muayene ucreti 35 TL. Tahlilllerle beraber en fazla 80 tuttu su ana kadar, yanlis hatirlamiyorsam. Bir de ayrintili ultrasona girdim iki kez, radyalog Ali Bey'le. Birincisine 150, ikincisine de 75TL odedim. Ve ikinci gittigimde normal rutin kontrolum de vardi doktor hanimla ama doktor kendi muayene ucretini almadi. Bence paragoz bir insan degil. Gitmek istersen doktor Yenimahalle'de Lina Kadin Sagligi Merkezi'nde. Yalniz doktor dogumu ozel hastanelerde yaptiriyor. Dogum da biraz tuzlu. Normal dogum 2300, epidural normal dogum veya sezaryen de 2800. Bu fiyatlar, doktorumun HRS icin verdigi fiyatlar. Ama bu hastanenin konforuna ve de normal fiyatina bakilirsa, doktorun verdigi fiyatlar iyi.
Devlet hastanelerine gelince, ben tavsiye etmem. Ben 10 yil once devlet hastenesinde dogum yaptim. Su anda da ozel muamele gormek istiyorum. Dogum cok ozel bir olay. Bu sefer de "Prenses Dogum" yapalim degil mi?

bende 14 haftalık hamileyim ilk olarak devlet hastanesine gittik.. acile gitmiştik kanamam oldugu için.. kontorlüde acilde ilgilenen doktor yapsın istedim ama doktoru bulmak ne mümkün.. sürekli değişiyolar.. her gittinde farklı doktora denk geliyo. doktorlar iyi fakat her biri farklı şeyler söylüyo.. ayrıca sabahın 6 sında sıra alıp beklemek mide bulantılarıyla birlikte tahlilleri beklemek bütün gününü yiyo.. özelde en azından vakit sana kalıyor.. ha biraz maddi acıdan sıkıyor ama napalım dogum bu dogana kadar katlanıcaz.. meleklerimiz için :)

canım üni. hastanesinde asistanlar mı ilgileniyor?

kizlar bence memnun kalmadiigniz ilgiden hemen sikayette bulunun.Ozel hastanede bir doktor arkadasimdan biliyorum cok sikayet aldigi taktirde bashekim tarafindan uyariliyorlar veya isten cikarilmaya kadar gidebiliyor bu sikayetlerin sonucu . Ben inaniyorumki eger doktorlar boyle baski altinda olursa gereken ilgiyi mecbur gostermek zorunda olucaklar isini kaybetmemek icin. Hamile bir bayanin ilgiye cok ihtyaci olur bunu doktorlar bizden iyi biliyor. Lutfen tepkisiz kalmayin ucretini oduyorsunuz o hizmeti vermek zorundalar.

Ve doktora gercekten muayene kontrol olmak icin gidiyorsunuz, kimse keyfi icin gitmiyor. Bir doktoroun ihmal ettigi takdirde ne gibi sonuclar olabilicegini dusunmek bile istemiyoruz.

hepinize iyi dogumlar

Ben de 32. haftama kadar Fatih Hast. gittim,geç bir farkındalıkla yaptığım hatayı anladım...Araştırmalarım sonucu para endeksli bir hastane olduğu izlenimi edindim...Doktorlarının ''her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır'' söylemi altında sürekli gereksiz testler ve sık muayenelere maruz kaldım.Aşırı korkutmalarla paniğe sürüklendim...Gelişi güzel 5 dakikalık muayeneler de cabası...Dediğim gibi geç bir farkındalıkla 37. haftamda hastanemi ve doktorumu değiştirdim.Tabi bir kaç hastane gezerek sonunda TDV 29 Mayıs Hast. karar kıldım.İsabetli bir karar olduğu inancındayım zira Fatih'de muayene parasının yanısıra bir de nst parası dahi ödüyor,üstüne de doktorun ilgisizce ayırdığı 5 dakikalık muayene ile geçiştiriliyordum.
Şu anda gittiğim hastanede muayene parası dışında ekstra masraflarla karşılaşmadan güler yüzle karşılanıyor,değer verildiğini hissediyorum...
Tabi bunların yanı sıra normal doğum yanlısı olması da kaygıları giderici...

Bir ücret ödüyorsanız, diğer gittiğiniz de ödemiyorsunuz diye birşey yok malesef.
10 gün geçtimi ücret alıyorlar.

cnm ılk zamanlar cok onemlı lına kadın saglık merkezıne gıtmenı sıddetle tavsıye ederım ben 7 ayıma kadar ozele gıttım parasıda uygundu ıkı kez kanamam oldu cok sukur duzeldı

ama ılk hamılelıgımde devlete gıttım kananmam vardı saolsunlar ılgılenmedıklerı ıcın dstu yanı ıyı bır doktor bulmam sart

ben istanbulda değilim ama ikinci gebeliğim bu her gidişimizde 21 tl ödüyoruz tıp merkezine. tabi 2li teste verdiğim 65 lirayı söylemicem. şöyle düşünün burda yazılanların hepsine katılıyorum ama geçen yıl bi hesap yaptım. ne zaman gittisem hepsini not etmişim bir kere 2li test ödedim. doktorum özel bir hastaneyle anlaşmalıydı orda doğum yaptım. kombine epidural spinal sezaryen oda parası çocuk doktoru + hamilelikte doktor ziyareti e testler 965TL tuttu. hastanem ve doktorum çok iyiydi şimdi yine hamileyim düşün yani. hastane ve doktoru iyi hesaplamak gerekiyor. devlet hastanesinin doktoru bir muayeneye özelinde 100 tl alıyor ikinci gidiş parasız. son ay zaten gidişler sık. bir de bıçak parası istiyordu o da 800 küsüratlı tutuyo. özeldeki tek kişilik oda. hastanede bir tane tek kişilik var. varın siz düşünün. valla parayı sokakta bulmuyoruz iyice hesaplayın gezin bakın derim. tıp merkezlri daha ekonomik. ama doğum yapacağınız yer orası mı olacak özel hastane mi olcak anlaşmalı. yoksa iyi bir devlet hastanesi mi olcak. ben pek bi pimpirikliydim. sizi çok iyi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…